Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Seico kávégép táv-javításhoz várok tippeket, tanácsokat. Ha lehet szakembertől. Hibaforrás: Seico Inuita kávégép csepptálcába forró víz kerül. Ennek okát keresem. Köszönöm:Zsuzsa
Sziasztok,
Egy saeco leveri a FI relét. Szétszedtem, de csak a kazánt találtam gyanúsnak. Amikor forralja a vizet, enyhén szivárog is az oldala, az illesztésnél. Mellékelek egy képet. Kuka, vagy létezik valami trükk a javátsára? Egyébkét működött, most se azonnal veri le a relét... szóval használható, jó a fűtése a kazánnak ... csak hát nem üzembiztos. Megpróbáltam szétcsavarni a csavarokat, meg se mozdult... vagy eleve akkor már vége, ha szétszedem? Előre is kösz, Sam
Hello
NEm kell hozzá trükk, ketté kell szedni a kazánt, sósavval kitakarítani, egy új tömítést bele, és mehet össze, de ha a FI relét lenyomja érdemes megmérni nem e testzárlatos valamelyik fűtő rajta.
Köszönöm, megmérem. Bár ha testzárlatos lenne, akkor mindig és azonnal leverné... most csak néha teszi, van hogy egész nap eljár és semmi baja.
És akkor vízkőoldóval takarítom ![]()
Üdv! Van egy szarvasi espressó max kávéfőzöm. Kazáncseréhez lekötöttem a villamos csatlakozókat és most nem tudom hogyan kell bekötni őket. Légyszi ha fotó is van az még jobb lenne.
Sziasztok, Egy Krups XP4000-es kávéfőzőm van. A bemelegítés bekapcsolásakor szokás szerint beindul a motor de nem áll le és folyamatosan nyomja a vizet a tálácába. Pár perc próbálkozás és tálcaürítés után megáll a motor és aztán már rendesen működik. De fél óra kikapcsolt állapot után újra jelentkezik a probléma. Nincs valakinek ötlete mi lehet a gond? Érdemes szervízbe vinni? Esetleg otthon javítható?
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem ![]() Van egy Siemens S20-as szuper kis kávéfőzőm ami elromlott pár hete. A hibajelenség,hogy ha készenléti állapotba van,vagy ha rendesen be van kapcsolva , akkor is megy a daráló állandóan.Annyira nem konyítok az elektronikához bár van pákám és multiméterem ha éppen szükség lenne rá. A daráló 230v-os de egyenáramú.Mikrokapcsolója nincs,így gondolom a panelon szállt el valami és azért nem akar leállni a daráló. Ha találkoztatok már ilyennel akkor szívesen várok minden javaslatot,hogy mi lehet a baj. üdv.Robi
Szia Robi ! Ezekben a készülékekben általában triac kapcsolja a darálót (is). Követsd végig a vezetékezésen , és a panelen az áramutat. Utána mérj. Ha a triac középső és bal kivezetése nem szakadást mutat akkor ő a hunyó. Esetleg forraszd ki ,úgy próba.(Ekkor nem mehet, feltéve hogy azt vetted ki...) Üdv Feri
Hát nem nagyon tudtam megállapítani , hogy mi a rossz , így kicseréltem 3 triakot és 3 optocsatolót (tehát mindet) , de még így is ugyanaz a helyzet.
Pár kondi és pár dióda van még benne , kicserélem azokat is , rosszabb úgy sem lesz és legalább gyakorolhatom a forrasztást is ![]() Szerencsére nincs benne sok alkatrész és ami van az sem drága tétel ![]()
Eddig ez a része sem jött be.
A panel 3/4-ét már kicseréltem de még mindig szivat ![]()
kérnénk segitséget van egy saeco talea plus v2 kávégépem megvetem megjön bedugom és a homok óra fordult 2-3 at és leverte a automatát fi relé nincsen visza küldtem a szerelöhöz nálla jó vissza küldi ismét ugyan az vártam még velle nem e párás okké jó lett már azt hitem de másnap megin ugyan azt csinálta mégegyszer próbáltam jó lett beindul kérdezném mi lehet a okka köszi elöre is
Feladom.
Maradt még a panelon 4db kövérebb dióda,2db relé,egy varisztor és egy ntc.A reléket megcseréltem mert egyformák , de így sem lett jó.Ez van ![]()
A gép teljesítményét nézted a leírásban ? Mekkora a kismegszakítód ?
kérdésem volna saeco talea touch kávégépem a kávét vagy a öblitö vizet nem folyamatosan hanem szagatottan adja mi lehet a hiba
Üdv.
Én a helyedben biztos végigmérném a panelt. Gondolom relé kapcsolja a darálót , a relét mi vezérli ? Gondolom egy PIC nézd meg , hogy az ilyenkor ad -e jelet ha igen akkor tudod ott a hiba. Ha eszetlenül cserélgetsz mindent az nem szokott segíteni. Mondjuk a panelról 1-2 kép jó minőségben biztos segíteni, 1-2 magyarázattal. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Tirisztoros vezérlésű. Vagy a titisztorok egyike rossz, vagy táphiba. Ez utóbbi valószínűbb.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
Üdv! Van egy Saeco hd 8743 kévégépem, az a hiba jelenség vízkőtelelnítési folyamat elvégzése után, (kézikönyv szerint végig menve a lépéseken) , hogy teljesen mindegy melyik gombra ( expresszó, vagy hosszúkávé) gombot nyomom meg, csak hosszú kávét csinál ígyis ugyis, miután lejön a kávé még egy csomó vizet ráenged.
Valakinek valami ötlet, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni?
Sziasztok!
Segitséget kérnék egy Saeco Vienna Automatica géphez.A hiba amivel hozzám került,egyáltalán nem müködött,a bekapcs visszajelzö se világitott.Szétszed,behalt a höfok szab.,kicseréltem most már annyit csinál,hogy a kazán füt de viz nélkül azt se veszi be meg egyáltalán semmire nem reagál ezen kivül.Holkellene keresnem illetve mi lehet a hiba oka? Köszi a válaszokat elöre is!
Hát az eszetlen cserélgetés szokott segíteni , ha pont eltalálom a hibás alkatrészt.
Annyiban változott a helyzet , hogy szereztem egy ugyanilyen Siemens S20-ast ami tökéletesen működik , de mivel zavar , hogy nem tudom mi a hiba , így kicseréltem a panelt és a daráló még úgy is megy.Kicseréltem a trafót is , a helyzet még így sem változott.Ha kell kicserélem a komplett gépet , de most már a végére járok.Majd megírom a fejleményeket. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Nálam akkor csinálta ezt a jura, mikor a kazán tömítése megadta magát. Gőzölt, és a gőz valahol zárlatot okozott. Ha sokáig bevolt kapcsolva, még kikapcsolt állapotban is forgott a daráló..
Amikor pihent picit újra jóvolt. Nemlehet, hogy valami mikrokapcsoló zárlatba ment? Nemérzi, hogy tele a pakett. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Ez már pihent vagy 1 hónapot
![]() Mikro baja sem lehet , mert nem azzal érzi , hogy mennyi kávét darál (sajnos) Biztos ami biztos alapon kicseréltem a darálót is (bár annak mi baja lehetne) , de változatlan az állás. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Nem tudom az hogy segít , de töltök fel.
Egyfotó a motorról, és egy a nyákról (hol csatlakozik a motor). : )
Biztos a nyákon lesz a hiba, mert műanyagra szerelt a motor. Olvastam, hogy a boardot is cserélted mégis fenntállt a jelenség. Lehet butaság, nenyúlj bele. Mitörténik, ha leveszed a motor földjét? A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Hogy lehetne a nyákon a hiba , ha cseréltem mégis fennáll a probléma?
Egyenáramú a motor , föld nélkül. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Ezért nemértem, hogyha mindent cseréltél már, miért forgatja még miníg a motort. Nyomógombokat nézdmár át, nem -e átvezet valamelyik.
Ha egyenáramú, akkor minek relé. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |