Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Valóban hibás a link! Próbáltam javítani, sikertelenül.
Most itt van újra, már nekem sem működik most a felső:
Bővebben: Link
Sziasztok. Mi a a típusa, vagy hol található ez a csatlakozó az Eagle-ban?
Mondjuk Con Wago 508/ W232-3 esetleg ?
De ha nem ott biztos megtalálod amelyik éppen jó lesz .
Ha nem tudod a nevét , fogsz egy tolómérőt előbb meg lehet rajzolni, mint azt megkeresni.
Köszönöm, de a formája sem olyan, és az osztás sem. Az enyémnek 4 mm-s az osztása.
Sajnos ez a linked sem működik. Lehet, hogy te regisztrált versenyző vagy ott, mi meg nem.
De mit szeretnél? PDF-ben kimenteni valamit az Eagleból?
Ahelyett, hogy azon vitatkozol, hogy működik a link vagy nem, régen feltehetted volna elérhető forrásra is.
Megnéztem, mit is szeretnél, illetve, hogy én mire gondolok: nos az eagle színei remekül állíthatóak, csak el kell találni a megfelelő arányokat, majd színes helyett fekete-fehérben kinyomtatni pdf-be. Ekkor a halvány színűre állított vezető sávok halvány szürkék lesznek, a pozíció rajz meg lehet fekete színű és kész vagy.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
Sziasztok!
Valakinek lenen egy 2835-ös smd led libararyja? Meg az is érdekelne, hogy ti honnét szoktatok libraryket leszedni. Ezt a ledet kerestem cadsoft oldalán, de nincs fent a gyártó. Google sem dobott ki túl sok használhatót... Köszi előre is.
Én pl nem szoktam letölteni, ami kell azt megrajzolom.
5 perc alatt megvan... ettől több időt el lehet tölteni keresgéléssel.
És azt hol lehet benne? Úgy tudom lehet saját alkatrészt tervezni benne, de eddig nem találtam rá. Cadsoft oldalán volt oktató videó is róla, csak pont az maradt le az elején, hogy a szerkesztőt hogy hozta be. A sima pcb tervezőben meg pl pad-et sem tudok lerakni hozzá.
Nem rég kezdtem eagel-el foglalkozni, ez még csak a 2. nyákom benne. Előtte sprint layoutot használtam. Abban ha kellett valami alkatrész akkor tomérőt elő, adatlapot fellapozni és pár pillanat alatt meg is volt. Asszem itt sem fogok mindne egyes alkatrészt keresgélni
Szia !
Fele annyi energia és idő megrajzolni mint keresgélni. Plusz biztos lehetsz benne, hogy jók a méretek ha magad rajzolod. Alkatrészt szerkeszteni pedig nem atomfizika, hozzá tartozik a program kezelésének ismeretéhez.
Áhh, köszi. Itt nem is néztem. Közben már niedzielától is kaptam egy videót hozzá. Sőt, azóta már elkészült a nyák is sikeresen.
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy akárhányszor kinyomtatok egy tervet, akkor a PAD-eken ilyen furcsa "szita" mintázat van, és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől lehet. Jelenleg 7.2-es verziójú programban tervezek, de a probléma fennállt az 5.1-es ben is. Próbáltam először PDF-et generálni, és úgy nyomtatni, de úgy is jelentkezik a probléma. A nyomtatóval nem lehet gond, mert más programnál (Pl Sprint Layout) nem jelentkezik a hiba. Esetleg más találkozott már ilyennel? Mellékelek egy képet a jelenségről.
Ha a nyomtatást fekete-fehérre állítod, akkor is ez a helyzet?
Kipróbáltam és megoldotta a problémát. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Kaptam pár nyáktervet PS fájlban, amiket csak PhotoShop-al tudok megnyitni. Eagle-vel ezeket lehet kezelni vagy felejtős? Kapcsolási rajzból lehet valahogy alkatrész listát készíteni? Köszönöm a segítséget!
A postcript fájlokat nem tudod nyáktervezőben (szerintem egyikben sem )megnyitni , én pdf creatorral szoktam pdf be fordítani akkor már egyszerű vele dolgozni és biztosan méretarányos.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Idézet: „Kapcsolási rajzból lehet valahogy alkatrész listát készíteni?” Ez a kérdés ugye nem függ össze a PS-re vonatkozóval? Ha van Eagle-ben készült kapcsolási rajzod, a File - Export - Partlist-tel készíthetsz alkatrészlistát.
Nem összefüggő, köszönöm!
Tud-e valaki olyan ULP létezéséről ami a refdes-eket átszámozza az egyik sarokból kiindulva?
Idézet: niedzellát annyival kiegészítve: Legyen megnyitva mindenképpen a brd fájl is, különben inkonzisztenssé válik a terv. Én pont így jártam a napokban, hogy megfeledkeztem erről. Még szerencse, hogy éppen előtte mentettem. „renumber-sch.ulp”
Köszönöm szépen! Félreérhetően fogalmaztam: olyan kellene ami a board-ban számozza át.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Idézet: „Legyen megnyitva mindenképpen a brd fájl is, különben inkonzisztenssé válik a terv.” Tehát ami az sch-ban átneveződik az a brd-ben is átneveződik. Külön-külön nem lenne értelme mert Idézet: „különben inkonzisztenssé válik a terv.” Ha csak brd fájlod van a tervben akkor manuálisan tudod megoldani szerintem. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Idézet: „Ha csak brd fájlod van a tervben akkor manuálisan tudod megoldani szerintem.” Na persze. Erre vannak az ULP-ok, csak akkor meg kell írni. Igazából ráuntam arra, hogy a kinyomtatott kapcsolás alapján nézzük meg akkor C{n}-t és na akkor vajon hol is van a boardon. Ha az egyik saroktól indulva vannak számozva egyszerű(bb)en megtalálhatóak. Altium tud ilyet, na majd most akkor az EAGLE is tudni fog ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |