Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a tippet, el is gondolkodtatott az ISEL-es akciós 12-es tengely. Gondolom az ilyen kifordított megoldás is működhetne, és akkor egyszerűen felcsavarozhatnám a tengelyt az oldalára. Csak valami egyszerű excenteres csapágyrögzítést kellene kitalálni hozzá.
Elrettentő példának két kép, amit tegnap követtem el egy akkus fúrógép és egy tűzifa szökevény felhasználásával, de a dolog tökéletesen működik
Szia!
Én nem így gondoltam el, mert így nem tudod rendesen feszíteni a csapágyakat. Keres magánban segítek benne.
Sziasztok!
Csináltam két előlapot plexiből. Mindkettő egyélű maróval történt, a simább a gravírtű félével, a másik csavart élűvel. Nem tudom a felület különbsége ebből adódik, vagy inkább a fordulat/előtolás beállításból. Amatőrként csak azt látom, hogy rossz, és ezek szerint más beállítás kell a csavart élűhöz. Mellesleg a mérete sem lett pontos (0,1mm eltérés van), ezért 3 szerszámmal lyukat fúrattam a szélébe (3,2mm 2 élű, 1 élű, gravírtű féle), és komoly eltérés van köztük. Nektek mi a tapasztalatotok.
Sziasztok!
Építettem egy cnc-t rendben működik viszonyt van egy olyan probléma hogy beállítok neki egy négyzetet akkor valamiért egy téglalapot rajzol ez mitől lehet? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Arduino és GRBL-t használok! Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv Peti!
A menetes orsók menetemelkedése egyforma ? A motorok lépésszáma azonos ?A motortuning beállításai ? . Ezek közül bármelyik okozhatja a hibát ,sőt ha a tengely szorul és lépést téveszt az is .
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Hát igazából nem azonosak de ezt valahogy szoftveresen nem lehet beállítani?
Nemtudom milyenvezérlőd van,de a szoftverben biztosan van beállítási lehetőség
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Vannak lehetőségek de mikor át írom vissza dobja magától.
Direkthajtású mindkét tengelyed? Nekem az Y direkt, az X áttételes. Nem kis melóba került belőni, hogy a végén egyforma legyen. Én egy fémvonalzó, egy gravírtú és egy nagyítós szemüveg segítségével lőttem be. Az X tengely minimuma 0 volt, az X tengely maximuma 320mm a fémvonalzón. Mindkét állást többször végigjárattam a gravírtűvel, mire egyezett. Utána ugyanaz az Y tengellyel, és a Z-vel. A végén tesztgravír a 0,1mm-es gravírtűvel, amivel egy kis vonalzót készítettem és az etalon mellé tettem. Most elég tűrhetően össze van lőve. Ezt szerintem te sem úszod meg. Maximum, ha egyformák a menetes orsóid, könnyebb belőni. De a kép alapján valami nagyon nem egyforma. A gépről van képed?
Hát az egyik az szíjjas a másik meg menetes. Bővebben: Link
Hja!... értem. Miről hajtod? Én könnyen dumálok, mert a Mach3-at szépen be lehet állítani.
Arduino nano meg DRV8825. Szoftveresen meg ugye GRBL. Hát igen...
Szia. Én is Arduinoval hajtom ,igaz még csak a részegységeket,de ott is be lehet állítani a lépés felbontást ,fordulatonkénti utat.
Igen néztem én is lehet 1/8 meg 1/16 meg még nem tudom de ugyan az jön ki lényegében
Szia. én ezt használom.
Te melyiket?
Én is ezt használom a 3.5.1-el a 6 valamiért nálam nem volt jó. Igazából fogalmam sincs hogy hogy kell mit beállítani jól jönne egy kis segítség.
Belinkelnéd? Akkor könnyebb volna segíteni
Már mint mit? Ugyan azt használom mint te.
Akkor szíjjhajtó fogaskerék csere - az áttétel módosítása...
Akkor ezt szoftveresen sehogy sem lehet megoldani?
Így első ránézésre az mondanám a $100-2 állítja be hány lépés kell 1mm megtételéhez.
Üdv
KELLEMES ÜNNEPEKET . Akinek nehezen jön össze a gépe annak szuper jó gép . ![]() Ez még a villanyszámlára is hatással van . Üdv
Üdv ! Sziasztok !, szeretnék belevágni egy cnc marógép építésébe, még csak tervezgetem, a munka asztal méret 800x1000 mm körüli lenne, és egy 1 KW körüli magas fordulatszámú motort szeretnék alkalmazni marómotornak, szeretném ha a gép alkalmas lenne mdf lapok megmunkálására, de marómitor, marófej cserével akár nyákot is lehessen vele készíteni.
Az első kérdésem az lenne hogy az x-y-z tengelyek mozgatásához servo, vagy léptrtő motorokat alkalmazzak, a léptető motor nekem egyszerübbnek tűnik, ha jól értelmezem encoder sem kell hozá, a servo viszont talán erősebb jobban szabályozható, ugyanakkor bonyolultabb is... persze lehet tévedek
Van egy jelentős tényező a szervó vagy léptetőmotor választásban, az hogy melyik mennyibe kerül.
Szia, teljesen jól gondolod, ha van hozzá pénzed, és tudod vezérelni, használj szervót.
Amikor az egyik motornak állni kell, - mert egy hosszú egyenest akarsz marni, azt hogyan oldod meg? A Lépetőmotort lehet pozicionálni, a szervomotornál mi a helyzet?
Szervónál úgyhívják a jelenséget, hogy tartóáram.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
Lehet nem látott még szervómotort gépben működni.
Valahogy az is pozícionál ezred mm pontossággal ha kell, bár azok működését én sem nagyon értem, a lényeg hogy a tengelyen van egy nagyfelbontású szög jeladó. Vannak step dir bemenetű szervó vezérlők is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |