Fórum témák
» Több friss téma |
Jó estét mindenkinek!
Van 1 forrasztó állomásom ami vmiért nem akar működni!Az a problémája hogy nem akarja felfűteni a pákát és mivel nincs hő a ledek sem világítanak!Esetleg vki találkozott már ilyen esettel?Ha a tapasztalatait megosztaná velem megköszönném! Előre is köszi mindenkinek! Üdv!
Udv; Meg irhatnal par infot; mint pl; van a tapegyseg kimeneten fesz (biztos van, az nemszokott mattot adni,..) A paka vezeteke nincs-e megszakadva, jo-e a futotest a pakaban,.. Egyszeruen egyik nap ment es masnap mar nem ment? Esetleg a hoerzekelo nem lett zarlatos es nemenged bekapcsolni,..
(s valami szam, markanev?)
Elsőnek mérd meg hogy a páka fűtőszála ép-e.
Nekem már égett ki ilyen pákának a fűtőszála.
Üdv!
Most számot és márkanevet nem tok irni mert nem otthon vagyok!Van a tápegység kimenetén fesz!Szétkaptam a pákát ott volt benne a két hőérzékelő vezeték ugye a piros színezésű és a kék színezésű meg még 2 vezeték gondolom ezek fűtik!Az elöbbi 2 pedig a melegedést és a hülést jelzi!(Javítsatok ha nem igy van!)Sajna egyik napról a másikra romlott el!ha bekapcsolom világít a fűtést jelző led és a power led!de nem melegszik!Ha rámérek magára a páka testére és a végén lévő tüskés csatlakozóra akkor 2 tüskénél van vezetés az 5 ből ez normális? Kösz a segítséget!
A fűtőszálat hogy tom kimérni?
Szerintem, ha ezekre mind tudná a választ, nem tette volna fel a kérdést.
Bocs, ezt nem hagyhattam ki! ![]()
Ok, semmis; amgy csak probalom analizalni a helyzetet, be jo ez a szo ;o)) amgy egy par dolgot kizarhatunk ezek utan, mert ami az elso hsz -ben volt az nem sok iranyba enged elindulni, csak van egy allomas ami nem muxik,.. (birom az ilyen beszolasokat, hanem savanyu lenne az egec
![]()
Szia! Bár a képeken amit küldtél nem látszik jól a páka csatlakozója, de szerintem valami hasonló lehet, mint a feltöltött képen. A két kivezetés között (fűtés) mérjél ellenállást, ha végtelen (szakadás), vagy nulla (rövidzár) az érték akkor a fűtőbetét halott. Ha nagyjából R= (24^2)/P , a mért érték akkor a fűtőbetét elvileg jó. (P=páka teljesítménye, a 24 a páka feszültsége-legalábbis sztem 24 V-os).Üdv
Szia!
Köszi szépen!Igen ez a csatlakozója!24Voltos a tápja és azthiszem h 48wattos!Ez jó információ ha hazamegyek meg is mérem!Majd vasárnap ujra jelentkezem a mérési eredménnyel!Még egyszer köszi az infót!
Bocs, nem akartalak megbántani, biztos jó szándékkal írtad, csak a megfogalmazás volt furcsa. Na mindegy, nem kukacoskodok tovább.
szia!
Idézet: „!Ha rámérek magára a páka testére és a végén lévő tüskés csatlakozóra akkor 2 tüskénél van vezetés az 5 ből ez normális?” ez nem normális meret nekem az 5 csatiból 1 en mérhető a páka testja mégpedig a középső tüskén :yes: lehet hogy csak a pákád ment ki.... üdv! sok sikert ![]()
Ez a forrasztópáka bizony tönkrement.Gyakorlatból tudom, én három ilyen pákát dobtam már ki.A forrasztóállomásnak nagy valószínűséggel semmi baja.Sajnos nagyon silány minőségűek.(China)A legtöbb nagykernél kb.1500Ft-ért lehet venni ilyen pákát.Legutóbb Solomon tip. pákát vettem, talán tovább bírja. A középső kivezetés valóban a test.
csá nekem nem így van!
a középső kivezetés az sehova nem megy, viszont a hőelem egyik lába van összekötve a páka fém rászével, ( a pákaheggyel)! (nemtom melyik, mert a hőelemnek olyan kicsi az ellenállása..) jah solomon a páka csá
Heló!
Hát igen ez tényleg tönkrement rámértem és szakadt a fűtőszál!de még jó hogy lehet külön venni pákát és nem kell kiadni érte 13000Ft-ot megint!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!Remélem ha veszek 1 pákát megoldódik a probléma és a trafónak nincs semmi baja!Még 1szer köszi!
Üdv mindenkinek! Tegnap tönkrement a pákám. Valószínűleg a fűtőszál szakadt el, mivel egyáltalán nem fűt. Egy 220V-os forrasztópákáról lenne szó. A kérdésem az, hogy hogyan szedhetném szét? Ilyen pákáról lenne szó. A válszotokat előre is köszönöm.
U.i.: Nem hagytam egy napra bekapcsolva a pákát ![]()
A pákának azon a részén, ahol a kábel belemegy, kéne lenni egy kis csavarnak, ha azt kiveszed, előre (a hegy irányába) kijön az egész belseje (legalábbis az enyém ilyen).
Tuti szétszedhető, még ha nem is így, mert adnak hozzá fűtőbetétet.
Pontosan. Ugyanilyen pákám van (most már csak nagyobb dolgok forrasztására, kisebbhez van pontosabb). Ehhez spéci csavarhúzó kell, vagy egy normál laposfejű csavarhúzót kell középen bereszelni.
Baj van. Kicsavartam ezt a csavart, és kijöttek a káelek. Most meg nem tudom a hegy irányába kinyomni.
![]()
Nincs baj, szét akartad szedni, sikerült
![]() Ha nem mennek előre, próbáld hátra; ha úgy sem, nézz még szét csavar után mindenhol, nézd meg, hogy nem csak a szál tokja szorul-e a pákában, stb. Valamerre valahogyan ki kell annak jönni... Imádom, mikor ennyire precízen tudok valakinek segíteni... ![]()
Nah, jó ma hagyom. Csak két csavar van. Az egyik az a furcsa, a másikkal meg a fűthető pákabetétet tudom cserélni. Tudod amivel forrasztok. Többet nem látok. Ilyen zárt rendszert soha életemben nem láttam. Most átmenetileg úgy tudok forrasztaani, hogy azt a pákabetétet gázlángon felmelegítem, majd egy fogóval megfogom, és forrasztok vele.
![]()
Gratulálok! Újra feltaláltad a petóleumlámáps pákát!
![]() Talán egyszerűbb a kuka > újat venni megoldás! Legalábbis ebben a kategóriában. [Mondom én, aki még az 50 éves "minifor" pákát is használja! Igaz az még ma is javítható! Normális vagyok?? ![]()
[Mondom én, aki még az 50 éves "minifor" pákát is használja! Igaz az még ma is javítható! Normális vagyok?? ]
Normális bizony! Én is használom néha a csóri majd 30-éves pillanatpákámat.Igaz már a burkolata egy párszor összetört és csak a ragasztó tartja össze "de abból a kétkomponensű" .
Apumnak van egy 30 éves Csehszlovák páka, csak az a baj, hogy már ráz, bóvli, ésolykor zárlatos. Vagyis életveszély használni. Én a másik pákámat meg azért javítom, mert a boltokban csak ez az egy normális páka volt, a többi meg pillanatpáka, amivel meg nem lehet normálisan dolgozni. MInt már más helyen is említettem én vidéki vagyok, és örülök ha valami elektronikai alkatrészt be tudok szerezni. (elektro bolt nekem az utca, vagyis a kihajingált kédzülékeke, amelyekből a az alkatrészeket kiforrasztom.
![]()
Az legalább "ingyér" van.
![]()
Igen az vagy mondom én is 3 év elteltével.
![]()
Hi! Van egy SMA analóg forrasztópáka állomásom. A megvételt követően kb 6 hónapra jelentkezett az a probléma, h. nem fűtött fel. Akkor elvittem és gariban kicserélték a pákát, mert az állomásnak semmi baja nem volt. Most ugyanez a gondom, h. nem fűt fel, viszont már nincs rá gari. Szétszedtem a hegyet, megcsiszoltam hátha az oxidos a felszíne, de semmi, még csak nem is érezni h. bármit is melegedne a hegye :S Van vmi ötletetek mi lehet a gond? Nagyon keveset használtam a pákát, és akkor is kíméltem. Szóval nem értem h. mi lehet a baj. Ha veszek hozzá még egy ilyen pákát, akkor ugyanaz lesz, mint most, meg az előzőben. Mit lehetne vele tenni?(Kissé idegesítő, h. a 20x éves cseh pisztoly megbízhatóbb, mint ez a drága "kacat"..)
Előre is köszi aki segít! ![]()
Szia!
Próbáld meg kimérni a fűtőbetétet, lehet hogy megszakadt benne a fűtőszál. Ha ez van akkor kell bele venned egy új fűtőbetétet, vagy kuka az egész, ha nagyon drága. Ha szeretnél egy jó hobby pákát, (és van kedved lecserélni a jelenlegit, mert már eleged van belőle) akkor én jó szívvel ajánlom neked a Weller TCP 24V-os pákát, közismertebb nevén a "kattogós" Wellert. Gyakorlatilag elnyűhetetlen eredeti alkatrészekkel, nagyon tartós és jól használható. A C+F kft-nél mindent meg lehet hozzá venni. (Hegyek, fűtőbetét, nyél, hőfokkapcsoló stb.) Használtat olcsón lehet szerezni pl. vaterán is.
Hi!
Kösz, hát prioritásban nem egy új páka beszerzése következne. Tudom h. a Weller kattogós pákája kiváló, mert használtam még anno. Már 1x befürödtem az SMA gyártó digit multiméterével is. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy áron alul megszabadulok tőle és majd 1x valamikor beruházok egy Weller-re ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |