Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   224 / 283
(#) MPi-c válasza triplax hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Olvasd el a telepítői leírás 9. fejezet -GYIK-ok 1. pontját, hátha segít!
(#) Kovabe válasza triplax hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Van egy ugynevezett visszanyitás funkció a 014-es szekció környékén ami azt teszi, hogyha talán 10s-en bellül visszanyitsz akkor riaszt. Eléggé strapabiró egy központ nem hinném hogy valami megzavarja inkább telepítési probléma.
(#) Massawa hozzászólása Ápr 18, 2015 /

Egy kérdés:

Össze lehet párositani a DSC WS4975 érzékelöt más rendszerekkel ( ugyanaz a frenkvenciasáv).
Van egy uj központom (800 MHz/GSM), de ahhoz igen otromba érzékelök vannak, gondoltam lecserélném a fentiekre.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Én is a kényszerített visszanyitásra gyanakszom.
(#) Syn7h37ic válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Csak akkor, ha van vezetékes zónabemenete a másik riasztónak. A DSC-nek van egy vevőegysége a DSC-R-8F vagy a DSC-R-4F a saját rádiós eszközeihez, ami így illeszthető kvázi vezetékesként. De elég drága ez a vevő.
Ha arra gondolsz, hogy egy másik riasztóra tanítani a DSC eszközeit, azt nem lehet.
(#) Massawa válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Kösz azon a gépen van vezetékes bemenet is, de azt nem használom. Minden érzékelö vezeték nélküli ( elvileg 99-t tud, de nekem 10 is elég). Csak azt a néhány nyilászároérzékelöt nem akarom felszerelni, mert azok nagyon otrombák.

Akkor eladás lesz a vége és vesek egy DSC kitet. Kösz!
(#) Syn7h37ic válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Ha már vezeték nélküli rendszer, akkor Parardox Magellan. Még nem láttam nála jobbat. Messze jobb a DSC-nél. MG5050 amit javaslok.
(#) Massawa válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Miért láttál már mást?
A katalogus elképesztöen bonyolult ( összehasonlitva 4 általam ismert hasonlo kategoriáju berendezéssel amiket az utobbi 4-5 honapban telepitettem).
A nyilászáro kontaktusok éppen olyan otrombák mint a jelenlegin ( amiért cserélni akarom).
Szoval ez eleve kizárja a Magellant.
(#) Gránátalma válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Dsc alexor? Rég szereltem,nem emlékszem,hogy a nyitása milyen'de nem rémlik, hogy nagyon otromba lenne.
(#) Massawa válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 18, 2015 /

Karácsony elött szereltem a DSC W4975-s kontaktusokat. Gombelemmel 2 évig müködnek és alig 5 mm vastagok ( a többi több cm-s méretéhez képest). Gondoltam ezt össze lehet kombinálni más tipusu központtal ( ajándékba kaptam egyet, de abban legalább 5x ekkorák az érzékelök és az elem élettartama is mindössze néhány honap. Ezért fel sem szereltem öket.).
Sajnos más márkánál még ilyen kis érzékelöt nem talaltam - és ez a döntö tulajdonság.
(#) Syn7h37ic válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Ha láthatatlan érzékelőt akarsz, akkor JA82M Jablotron nyitást használj. Ez a keret belsejébe építhető. Már ha szabvány műanyag ablakod van.
továbbra is tartom véleményem, hogy rádiós rendszerek terén a legjobb a Magellan. Több száz rendszer telepítés után merem mondani, mivel találkoztam szinte az összes Magyarországon beszerezhető rádiós rendszerek mindegyikével. A DSC minősíthetetlenül sz@r. Az Alexor vagy az RF vevővel kombinált központok mindegyike rossz vétellel rendelkezik, nem egy helyen szívtam az miatt hogy egy átlagosnál jobb rooter wifi rádiós sugárzása simán elnyomja az érzékelők jeleit, ezért vagy nem fog menni jelzés, vagy ha be van kapcsolva azRF jam, riasztgat óránként. A Jablotron rendszereknél a Profi és Maestro család egy fokkal jobb már, de inkább az Oasis család a megbízhatóan működő rendszer, csak ez másfélszer annyi, mint a Magellan.
Az Elmes játékszerét hagyjuk, az EL játékait Az infinite és az iConnect szintén vacak. A Crow sem jobb.
Visszatérve a Magellan nyitásérzékelőihez, a DCTXP286 kézt független zónát kezel, a második zóna egy sima kontakt bemenet, amire akár egy hagyományos reed is illeszthető. Magát a rádiós eszközt pedig így el is lehet rejteni.
De az MG-DCT-2 kisebb mint a DSC rádiós nyitása 44X30X17mm DSC4945 pedig75X31X22, a 4975 pedig 57X25.4X4.8mm
(#) Massawa válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Ezt mind elhiszem, habár a mai napig nem jött egyetlen fals riasztás sem a DSC 800 MHz-s rendszeréböl. ( augusztus ill november ota, s mindkét házban van WIFI router), sem az Olympia 800 MHz GSM rendszerböl ( az volt a legolcsobb). Pontosan emiatt telepitettem az egyik házban 2 egymástol független rendszert - drága DSC ott volt, mellé felszereltem az Olympiát, egyikböl sem jött hibariasztás! ( a DSC-t profi cég szerelte 6x drágábban, mint az Olympia)
Amint azonban te is irod mig a DSC W4975 mindössze alig 5 mm vastag a többi hasonlo szenzor meg >17 mm! Ez a zavaro! ( ráadásul csak a DSC szenzor megy CR hosszuéletü gombelemre, a többiekben 3 honaponként kell elemet cserélni!)
Az ablakokba, ajtokba nem tudok semmit befaragni, mert azok drága alu/fa/müanyag kompononens szerkezetek, ezért nem jo a Jablotron sem ( azt már probálgattam) a drotozást meg ki kell zárni - uj ház, friss festés stb.
(#) ronson hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok, laikusként egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy DSC PC585H tip riasztó a lakásunkban, ami ma reggel váratlanul elkezdett riasztani, pedig nem is volt „élesítve” (nem tudom így mondják-e) és jelzett a távfelügyeletnél is. Azt mondták rongálásra jelzett (*3 -> 4-es jelzést ad, a leírás is annyit mond, rongálás).

A rendszer tesztet lefuttatva, 2mp-ig szirénázik a szokott módon, hibaüzenetet nem ad.
Viszont azóta nem lehet „élesíteni” (bekapcsolni) a rendszert, a zöld színű indikátor lámpa sem világít a kezelő panelen.

Holnap felhívom a Multi Alarm szervizt (ők adják a távfelügyeletet), de kb. mire számítsak?
Rongálást nem látok a rendszerben (a sziréna kivételével, a lakáson belül található minden egység), a központi egység akkumulátora viszont közel 4 éves, esetleg ez okozhat ilyen vakriasztást?
Ill. kell-e számítanom arra, hogy esetleg az éjszaka folyamán, egyszer csak megint nekiáll szirénázni?

Remélem érthetően írtam le a dolgot, teljesen tájékozatlan vagyok riasztó ügyben.

Az esetleges segítséget előre is köszönöm.

A kezelő panel ilyen:
(#) HA5AWS válasza ronson hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia!
*2-re milyen hibát jelez?
Üdv: Gábor
(#) ronson válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia,

arra sajnos nem ad semmi hibajelzést.

üdv.

Szia!
A négyes zónán valószínűleg szabotázs kör van. Meg kellene nézni az érzékelők tamperkapcsolóját, vagy a bekötéseket, lehet egy kontakthibás kötés. Akku hibát a rendszer egy teszt során jelzi, de azt ahogy olvastam csináltál.
(#) Kovabe válasza ronson hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Nyojál egy kettöskeresztet, akkor mit mutat? Illetve probáld meg baypassolni a 4-es zonát, *1 zárásra, nyitásra használt kód, 04 és kettöskereszt. Ezek után elvileg be tudod élesíteni a riasztot és a 4-es zónára nem fog riasztani a küvetkező nyitásig.
(#) ronson válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia,

Idézet:
„A négyes zónán valószínűleg szabotázs kör van”

Na, ezt már nem értem.
A használati utasításom szerint 01-11-ig sorolja fel a zónákat, ill. a védett helyiségek megnevezését és az érzékelőket, de a 04-es zónánál csak annyi szerepel, hogy Rongálás, érzékelő nincs megnevezve és hogy a zóna típusa 24h-s.

üdv.

Szia!
Igen, a szabotázs kört rongálásnak is hívják. Szerencsétlen esetben az össze zóna fel van fűzve egy körre.
(#) ronson válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

A kettőskeresztet megnyomva a 6-os szám villog 3*, majd visszaáll a pontos időre.
(#) Kovabe válasza ronson hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Gyorsan villog vagy csak ugy fel-fel villan mert ha gyors akkor riasztásban van ha lassu akkor csak érzékel az adott zonában.
Javallom a baypass kiprobálását és akkor kiderül hogy most a 4-es a bibis vagy sem.
(#) ronson válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Inkább lassúnak mondanám.

Megpróbáltam a zóna kiiktatást (a leírás is írja a mikéntjét), de eredménytelen.
Gyanús, hogy a kezelő panelen lévő zöld indikátor led (ami mindig világít, még akkor is, ha valami zóna hiba van, igaz olyankor a sárgával együtt), reggel óta nem ad élet jelet.

Köszönöm az eddigi segítséget! Ezt inkább szakemberre bízom a továbbiakban.

üdv.
(#) Gránátalma válasza ronson hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /

Szia!
Utolsó zónára a szirána tamper körét szoktam tenni, illetve rengeteg telepítő társam is, így én arra gyanakodnék, nem pedig érzékelő szabotázsra.
Illetve az érzékelő szabotázs jönne csillagkettőn.
(#) ronson válasza Gránátalma hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

Ma kint járt a szakember és kiderítette, hogy a sziréna külső burkolatának megbontását érzékelő kapcsoló volt a hibás.
Most már ismét jól üzemel a rendszer.

Köszönöm Neked is és a többieknek is az eddigi segítséget!
üdv.
(#) Gránátalma válasza ronson hozzászólására (») Ápr 21, 2015 /

Ilyenkor simán vedd ki a particiotábládból,hogy tovább tudd használni a rendszert amig fennáll a hiba.
(#) zsolt3205 hozzászólása Ápr 27, 2015 /

Sziasztok!
Lehet, hogy egy olyan kérdés teszek fel, amiért mindenki a fejéhez kap. Ha így van, előre is elnézést érte.

Van egy PC585H központunk, egy külön táppal (és aksival) rendelkező GSM modulunk, ami a Multi Alarm-hoz jelez.
A kezelő akkumuátor cserét jelez (3 évesek az aksik).
Nem szeretnénk szerelőt hívni ehhez a művelethez, de a központ és a GSM modul doboza is szabotázsvédelmi kapcsolóval van ellátva.
A kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a hivatalos megoldás a távfelügyelet felé, hogy ki tudjuk nyitni a dobozokat anélkül, hogy riasztást küldjön nekik?
Illetve a kültéri szirénában lévő aksit hogyan tudjuk anélkül cserélni, hogy annak a saját tamper kapcsolója a burkolat kinyitásakor ne indítaná be a szirénát?
(#) Gránátalma válasza zsolt3205 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Szia!
Hívd fel a multit, hogy XY vagy, ha esetleg tudod az objektumazonosítódat az előny, és bemondod, hogy szerelés alatt lesz a rendszer.Fogják kérni hozzá a lemondó jelszavadat.

Kinyitogatod a dobozt, amennyiben megszólal a sziréna kóddal kikapcsolod.
A tamper megszakítására (ha úgy van felprogramozva a rendszer) minden esetben megszólal a sziréna, tehát mind a központ, mind a sziréna kinyitásakor kódot kell majd ütni.
Másik megoldás, ha kinyitottad a központot és kiütötted a szirénázást, a (bell-) -ból kikötöd a szirénád indítását, így hacsak nem trükkös tápelvételes a szirénaszabotázsod bekötése, nem fog szirénázni amikor azt kinyitod. Aztán ne felejtsd el visszakötni.
Ha végeztél felhívod a multit, hogy kész és éles a rendszer.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) zsolt3205 hozzászólása Ápr 28, 2015 /

Értem!
Szerintem így menni fog.
Köszönöm szépen a segítségedet!
(#) arpiska hozzászólása Máj 2, 2015 /

Sziasztok!
A riasztó kábel és a 220V-os vezetékek között milyen távolságot ajánlatos tartani?
Hálózati és egyéb alacsony feszültségű vezetékek mehetnek egy csőben a riasztó kábellel?
Köszi az infót!
(#) Syn7h37ic válasza arpiska hozzászólására (») Máj 2, 2015 /

Nem mehet egy csőben az erős és a gyengeáram. Ezt a szabvány is tiltja. UTP telefon TV riasztó stb... (gyengeáram) egy cső, a 220 külön cső. Még közös dobozolás sem lehet.
Következő: »»   224 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem