Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   226 / 283
(#) BADBOY33 válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 12, 2015 /

T2-T1 csúszó saru átalakító az akkumulátor sarujára

A 6,3 mm-es széles sarut 4,8 mm-es keskeny sarura alakítja át
Bővebben: Link
12V 4.5 Ah
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Magellan ha hybrid rendszerkent mukodik egesz jo, de ha teljesen radios rendszer kell akkor mar nem az igazi, ezek miatt:
A K37 tetu lassu es nem is szoveges csak ikonos.
Az SR150-es szirenat aki megtervezte fejbe kene loni es ugy ahogy van kukaba valo hulladek az x darab tamperjevel egyutt. De ugy nez ki a Paradox is rajott mert mar kiadtak ujabb tipust, remeljuk nem egyet elore kettot hatra megoldas lesz a SR130. Tovabba a kulteri szirenaba alkalikus elemet tenni? Pff, azert a litiumos az legalabb birna a hideget, a DSC kulteri radios szirenajaban mellesleg litiumos van!
A DCT10 oriasi, marmint a meretet tekintve. Kinek kell ma mar egy feltegla meretu nyitaserzekelo? Szegyen 2015-ben ilyet felszerelni valakinek.
Tovabba az a sok sok sok alkalikus elem, a Magellan-hoz adhatnanak gratis egy zsak elemet is, mert az kell jo sok. A DSC-nel csupa litiumos elemek vannak, nem is kell cserelni hosszu eveken at. Igaz dragabbak, de elettartamuk joval hoszabb.
Ami meg a zavaras jelzeset illeti meg jo, hogy ebben jobb a Paradox, ha ott gyarilag ennek jelzese ki van kapcsolva mig a DSC-nel be van gyarilag. Ha ki van kapcsolva meg szep, hogy nem jelez zavarast Paradox-nal. Sokan eleve ki is kapcsoljak ezeket aztan nincs is ilyen gond, bekapcsolva szinte mindenhol jelez minden riaszto valamilyen zavarast idonkent.
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Jó néhány Alexor és Magellán után merem mondani, hogy Alexort többé nem vagyok hajlandó telepíteni. DSC hibridet pedig pláne nem.
Hiába bírja fél évvel tovább a lítium elem, ha sokszor drágább. 7 ezer forint a kültéri sziréna akkuja... Továbbá, ha lemerül, nem fogsz kapni a sarki zöldségesnél, hanem drága pénzért rendelhetsz, plusz postaköltségért. Ha szerencséd van, és pont van a városban egy elektronikai szaküzlet, talán kapsz a beltéri érzékelőkbe való lítium elemet, de a kültéribe tutira nem. Nem tudom, mikori eszközlistát nézel, de a Magellánhoz kapható kisebbik nyitás a DCT2 a DSC vacakjánál is kisebb. DCT10 csak akkor kell, ha két külön zónát akarsz egy eszközzel, nagy távolságra, ugyanis ennek jóval erősebb az adója.
Ja igen... Láttad már a DSC rádiós üvegtörést, vagy a füstöt? jókora. Sőt nevetségesen óriási...
DSC-nek nincs kültéri rádiós mozgásérzékelője. A gányolt megoldásokban, hogy pl. Optex és nyitás kombó nem hiszek. Nem erre találták ki a rádiós nyitást. Nem bírja a túl nagy hideget-meleget. Hogy küldöd el az Optexnek a szabotázsát DSC rádiós nyitásérzékelővel külön? Sehogy. Eleget szívtam ezekkel is, van velük tapasztalatom. Paradoxnál több rádiós kültéri is elérhető. Mindegyik jobb, mint az Optex VX sorozat. Az Alexor kültérije is éppen olyan szar, mint az SR150. Jó néhány SR150 telepítés után merem mondani, hogy semmi baj nincs vele. Ja, térerőmérés szükséges, ugyanis kell a megfelelő térerő, a kifogástalan működéshez. Paradoxnál nagyon egyszerű, ha szöveges kezelő van, de rádiós kezelővel is, vagy laptoppal is ellenőrizhető a jelszint online! Ha kevés, elég egy jobb antennát felrakni, ha az is kevés van repeater jóval olcsóbban, mint a DSC-nek. És több is használható párhuzamosan.
Ha pedig gond van az alexor kezelőjével, cseszheted... Nincs mivel belépni a rendszerbe...
Próbálj online térerőt mérni DSC-vel...Van két állapot, jó-rossz. pff...Magellánnál 0-10 skálán ellenőrizhető.
Ha pedig kezelőről van szó, lehet vegyesen vezetékes és vezeték nélküli tasztokat is alkalmazni. Mégis mire nem elég egy ikonos rádiós kezelő? A DSC kezelő elemről jó, ha 2 hónapot elmegy normálisan, A legrövidebb idő K37-nél napi használatnál is kb. négy hónap volt, mire jelezte az elemcsere szükségességét.
A DSC rádiós eszközeinél még a Jablotron Oasis rendszere is sokkal jobb.
Magellan vs DSC távirányítók. Itt is van kapásból három féle, az egyéni igényeknek megfelelően, az egyszerű egy irányútól a full extrás RTX3 ig bezárólag.
Egyéb "extrák" (alap) Magellánnál, normál 12voltos a rendszer, normál riasztó akkus backup, amire könnyedén illeszthető bármely 12 voltot igénylő vezetékes egység, gsm modul, távfelügyeleti GPRS, ethernet vezérlés stb stb... okostelefonnal, vagy pc-vel, bárhonnan vezérelhető, az állapotok részletes lekérdezésének lehetőségével.
És mindezeken felül még olcsóbb is.
(#) Johnycorp válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Egyet kell hogy értsek veled.

Volt szerencsém (?) többféle "rádiós" rendszer-összetevővel és megoldással dolgoznom a vezetékeseken kívül.
A DSC-nek jó kis múltból megregadt műszaki elveik vannak. Az Alexorral jót sikerült égni egy-két helyen. Különösen mókás egy Diego áruházban kijárni szinte naponta. Érdekes módon a Paradox rádiós rendszere kifogástalanul működik.
Persze a rádiós rendszernél is figyelni kell a szerelésnél. De legalább tényleg jó az a kis térerőmérője a programnak is.
Nem mondom, hogy nincsenek vele gondok, de megbízható. Sokféle eszköz, érzékelő van hozzá.
Egyedi igényeknek is könnyebb elébe menni. Márpedig ilyen van bőven.

Árak is elfogadhatóak. Bár mondhatnám, hogy a "kedvenc csúcs" ezen a téren a Bosch volt.

A Magellán 12V-os rendszerét én is kedvelem, más rendszereknél sajna nekem is előjött ez a probléma.
(#) BADBOY33 hozzászólása Máj 16, 2015 /

Üdv.
Kérdezni szeretném ,hogy DSC központban az akku cserénél, kell valami kódot stb betáplálni?Vagy csak leveszem a sarukat ,átrakom a másikra és kész.
(#) Gránátalma válasza BADBOY33 hozzászólására (») Máj 16, 2015 / 1

Leveszed, az újat polaritás helyesen felteszed.
Régebbi központok csak akkor ellenőrzik az új akku meglétét ha csinálsz egy beélesítést, meg kiélesítést.
Az újabbak már automatikusan észreveszik általában.
Nem kell semmiféle kód hozzá.
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

"7 ezer forint a kültéri sziréna akkuja... Továbbá, ha lemerül, nem fogsz kapni a sarki zöldségesnél, hanem drága pénzért rendelhetsz, plusz postaköltségért."

Akkor ha mar valami jo akkor megse, mert draga? Akinek van penze radios riasztora nem fog belehalni a 7 vagy amennyi ezer forintba. Inkabb kelljen olcso alkalikus elem es hadd csereljek gyakran, ez igy az igazi.

"DCT10 csak akkor kell, ha két külön zónát akarsz egy eszközzel, nagy távolságra, ugyanis ennek jóval erősebb az adója."

A DCT10 inkabb csak annak kell, aki nem latott mast, mert akkora nyitaserzekelot nem is tudom, hogy gyart-e meg valaki. De legalabb ha mar akkora amekkora ne lennenek veluk gondok, de vannak.

"Ja igen... Láttad már a DSC rádiós üvegtörést, vagy a füstöt? jókora. Sőt nevetségesen óriási..."

Lattam, ja lehet, hogy valamivel nagyobb, de nem mertem, hasonlo, nem annyival nagyobb, es annal is litiumosak az elemek es sokaig is birjak, ellenben az allitolag "Paradox" WS588-as kinai 9V-os dip switch-es izevel.

"DSC-nek nincs kültéri rádiós mozgásérzékelője. A gányolt megoldásokban, hogy pl. Optex és nyitás kombó nem hiszek."

Ez igy van, nincs, annyira nem hianyzik es az osszetakolt valamiket nem hasznalok soha.

"Az Alexor kültérije is éppen olyan szar, mint az SR150. Jó néhány SR150 telepítés után merem mondani, hogy semmi baj nincs vele."

Az SR150-nel a tamperral sokszor volt, van es lesz gond. A csavar alattit mar 1-2 eve megszuntettek, de jobban tennek, ha az egeszet ugy ahogy dobnak, mert ez az egesz egy oriasi nagy hulladek. Es hiaba az antenna a szirenaban, akkor is vannak gondok a tererovel, nem is kis gondok. Van, hogy a kozpont indito jele atmegy de a disarm mar nem vagy nem indul es a terero allitolag tokeletes es zavarast se jelez.

Ha mar annal tartunk akkor nem a zold csikokat kell nezegetni a laptopon hanem a megfelelo szekciot kell beutni a kezelon es utanna a tampert ki- es bekapcsolni az a hivatalos modja a terero meresnek Paradox-nal a zold csikocskak inkabb csak disznek vannak, sokszor az allitolagos 7/10 a winloadban tamper teszttel 3/10-es es 4/10-es eredmenyt adott billentyuzeten merve a megfelelo szekcional.

"Ha pedig gond van az alexor kezelőjével, cseszheted... Nincs mivel belépni a rendszerbe..."

De mivel gond soha sincs igy mindegy is. Amugy letezik radios kulcs, pc-link, gprs-en dls, akar meg zonat is ki lehet iktatni sms-el, tehet azert nem csak a kezelos megoldas letezik.

"A DSC kezelő elemről jó, ha 2 hónapot elmegy normálisan, A legrövidebb idő K37-nél napi használatnál is kb. négy hónap volt, mire jelezte az elemcsere szükségességét."

Valami oriasi hiba csuszhatott a dologba, mert a 2 honap az tenyleg durva. Ha annyi lenne akkor inakbb valami kinai izet kellene kinalni, ott is kibirnak 2 honapot az elemek es az aruk kb 90%-al alacsonyabb.

"full extrás RTX3 ig bezárólag"
A magellan-nal, ahol az mar mondhajuk bele van epitve nagy szukseg nincs az RTX3-ra, esetleg ha SP/DGP kozpontoknal. De radios rendszernel megfelel a MGx nagy ertelme nem lenne egy SP7000-hez RTX3-at tenni radios rendszerkent.

De vegen ugyis a megrendelo donti el, hogy mi kell neki, ha a Paradox, legyen, figyelmeztetjuk a hatranyokra (es az elonyokre is, mert az is van, mint pl. a VDMP3, IP150, lehet hybrid is kabeles billentyuzettel), aztan azokkal kapcsoltban nincs reklamacio (SR150 megy nem megy, tetu lassu a K37, zsakszamra kell venni az elemeket a nyitaserzekelokbe es mozgaserzekelokbe).
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Máj 16, 2015 / 1

Mindenkinek más a favorizált rendszere. Ez így is van jól.
Amit leírtam az mind telepítési és üzemeltetési tapasztalat volt. Ha az Alexort favorizálod, akkor telepítsd azt, ha neked bevállt. És speciel úgy ahogy van nem szeretem, kínlódtam velük eleget. Elavult úgy ahogy van. Már a kiadása napján is voltak nála jobb alternatívák, pl. Jablotron Oasis. És már akkor is létezett a Paradox Magellan. A DSC csak azért ilyen népszerű nálunk, mert az egyik első volt a hazai piacon, és erős a marketingje. Én is voltam már jó néhány DSC road demón. Meg a programozása egyszerű, nem kell hozzá számítógép. És anno olcsóbb volt mint a konkurens gyártók. Ez mára már nem igaz. És hidd el aki rádiós rendszert szereltet, annak is számít, hogy mit vesz meg. Az utolsó rádiós rendszer telepítésekor amit csináltunk az Alexor nem is működött volna. Egy régi malom épület lett átalakítva lakóházzá, és utólag kellett riasztót beszerelni. Kábel sehol sem lehetett. A falak átlag vastagsága 90cm! A legtávolabbi érzékelő egy másik épületben van. A sziréna is gond nélkül üzemel. Két repeater kellett, hogy minden eszköz kifogástalan térerővel legyen fogható. A rendszer két éve gond nélkül működik, még egy eszközben sem kellett elemet sem cserélni. És ugyebár "csak" egyszerű alkáli elemekkel mennek az eszközök. (mostanában várható az elemcsere) A térerőmérés pedig mint már korábban írtam kezelőről ellenőrizhető 0-10 skálán. Elég hülyén mutatna, ha laptoppal az egyik kézben kéne rohangálni, nem is beszélve, hogy huzigálni kéne az adatkábelt. Ezért pedig lefoglalni plusz egy embert... Erre kiválóan alkalmas a rádiós kezelő, vagy akár egy rem 3 is.
A távvezérlésnél elírtam, nem rtx3, hanem rem3-at akartam írni. MG központokba integrálva az RTX3 vevő. És ha már itt tartunk, hogy vevő. Az SP5500 és az MG5050 között mindössze 6000 a különbözet, és egy komplett két irányú két partíciós 32 zónás riasztót kapok, amit tetszés szerint tudok bővíteni vegyesen mind rádiós, mind vezetékes eszközökkel. Továbbá, mindkét partíción háromféle élesítés, plusz egy kifejezetten gyerekőr funkciós állandó éles üzemmód is van, szemben az Alexor egy partíciójával, és kizárólag rádiós bővítésével. A 1616 és társai pedig nem képesek teljes értékű rádiós kezelőt fogadni, ugyanis olyan nincs, csak az Alexornak.
Ha összegzem a képet, a Paradox MG-SP szériája egy komplett családot alkot, amit tetszés szerint tudok variálni. És ha esetleg egy utólagos bővítésről van szó, akkor is van akármilyen lehetőség, zónabővítő modullal, vagy rádiós eszközökkel. Még az általam is ócskának tartott SP4000-nél is megvan ugyanez. (Azt a központot kár volt kiadni, az tényleg nem jó semmire, pont úgy, mint a DSC1404)
Másik példa, a rem3 használhatóságára: Egy ügyfél kérése volt, hogy mindössze egy távirányítót kelljen használni a kertkapuhoz, a kerti világításhoz, az első és a hátsó garázskapukhoz egyaránt, továbbá tudja, hogy a garázs, vagy a lakás éles, vagy hatástalan, mikor hazaér. Ehhez elég a rem3, mivel 14 gombos(!) Akár kulcstartóra fűzött mini kezelőként is használható, gyk. lehetetlenné téve egy esetleges rádiójel copy-t.
A távvezérlés pedig a Paradox saját vezeték nélküli PGM eszközeivel lett megoldva. Ez kapásból 4 PGM és most lesz módosítva, hogy ugyanez menjen okostelefonnal is. Rádiós PGM szintén nem létezik Alexorhoz.
Már bocs, de a mai világban SMS-t írogatni, hogy ki, vagy bekapcsoljak valamit... Nem is beszélve az Alexor GSM modul irgalmatlanul horror áráról. Csak a GSM árából komplett Magellánt veszek IP150 modulostól.
A DSC pc linknél szarabb szoftvert még nem láttam. Könyörgöm majdnem 1 GB helyet foglal, és még online állapotfigyelést sem tud.
Persze fejlesztgetik az Alexort is, megjelentettek hozzá már vezeték nélküli érintőkezelőt is, de a WTK5504 nem elérhető nálunk.

Mindezektől függetlenül, hogy kinek mi a favorit, ott, ahol lehet mindig a vezetékes rendszert erőltetem, mert akármelyik rádiós rendszerről is van szó, sosem fogja a vezetékes rendszer megbízhatóságát és gyorsaságát elérni egyik sem.
(#) balist51 hozzászólása Máj 27, 2015 /

Segítséget szeretnék kérni egy látszólag egyszerű feladat megoldásához!
Van egy DSC 632, 1565-2p riasztóm és ehhez van egy 2005-ös kültéri szirénám (típusát nem tudom, mert sem a dobozon, sem a kézikönyvén nincs semmi, csak annyi, hogy "saját tápellátású kültéri hang és fényjelző"

A konkrét kérdés, hogy egyszerűen ki tudom-e cserélni az akkumulátort benne, mivel már biztosan alacsony a feszültsége, mert jó régi (teljesen biztosan nem hallt meg, mert nem régen beriasztott és akkor még rövid ideig szólt, de aztán abbahagyta és csak nyekergett egy kicsit, s az izzó sem világít már!
Mivel nem tudtam, hogy milyen akku való bele, ezért leszedtem a külső műanyag borítást és a belső acélborítást is, hogy megnézzem, s addig nem szólalt meg, de amikor az izzót megmozdítottam, hogy megnézzem, hogy jó-e, ekkor megszakítottam az áramkört véletlenül és megismételte az előbb leírtakat, vagyis kb. 1-1,5 percig szirénázott és aztán nyekergés és aztán abbahagyta, s az izzó nem villogott.

Szóval a szirénánál is megoldható olyan egyszerűen, mint a központnál, hogy leveszem az akkut és visszateszem az újat, vagy ezen túl még más megelőző műveleteket is kell csinálni?
Próbáltam keresgélni a fórumban, de nem sikerül számomra érthető választ találni, sajnos, mivel műszaki ember vagyok ugyan, de nem nagyon vagyok otthon ebben a témában.
Köszi a segítséget előre is!
(#) Johnycorp válasza balist51 hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

Szia!

Alapvetően a kültéri hang-fény szirénák hasonlóan működnek.
Az akkumulátor csere nem bonyolult. Általában 12V/7ah (esetleg 4Ah) zárt, zselés akkumulátor kell bele.

Az akkuhibára mutathat, ha csak rövid ideig szól, utána nyekereg. Egyes modellekben van akkuteszt, egyedi szirénahanggal jelzi, ha a teszt sikertelen, tehát az akku hibás. Az akku azért is kell bele, hogy ne a központból akarja a sziréna működtetéséhez az energiát venni. Valamint, ha megszakad a kapcsolata a központtal, akkor is jelez.

Egyes modellek szirénáznak, ha izzó szabotázs van (kiégett, nem érintkezik, kivetted a helyéről).ű

Az akku csere egyszerű. Kiveszed a régit, berakod az újat.

Azonban, ha a központ felől érkező tápellátás megszakad(t), akkor a sorrend az alábbi:
- külső tápellátás kikötése
- Akku a szirénába (rövid fény és/vagy hangjelzés kíséri)
- külső tápellátás visszakötése (újabb fény és/vagy hangjelzés)
- mérés, hogy az akku töltődik-e (A kapcsain a tápfeszültség nő, elvileg max 13,8V-ig maximum)

Az azért fura, hogy a sziréna szétszedésére nem jelzett a riasztórendszer. A kültéri szirénában lévő tamper kapcsolónak be kellene kötve lennie.
(#) Gránátalma válasza Johnycorp hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

Rengeteg helyen ki van már szedve a sziréna tamper a progamtáblából,ugyanis van pár majom szerelő aki széttekeri a középső csavart, eltöri a tamper támasztását,engem meg hívogatnak a szeles estéken hogy megszólalt a sziréne este 10kor ok nélkül. Gondolom nem csak én szoktam ilyenkor kiszedni őket...
(#) Johnycorp válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1

Szó ami szó, van pár kültéri sziréna, amiben gagyi a a tamper kapcsoló kialakítása.

Hívhatnák ilyenkor azt az ügyes szerelőt, aki hozzáértő volt. Hogy érezze, milyen jó munkát végzett.

De azért, ha van tamper kapcsoló és működik, legyen szépen bekötve.
(#) joerod74 hozzászólása Máj 28, 2015 /

Szervusztok Nálllam Hozzáértőbb kollegák !
Tudom ez Nem riasztó -de Riasztó- valaki meg tudná nékem mondani,hogy ez a 'roh." internet miért is állít helyre minden kib. oldal,startlap,vagy bármi más megnyitásnál mindíg !?
Köszönet !
joe
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Kicsit konkrétabban, érthetöbben is leírhatnád ja és persze kulturáltan.
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Szervusz Kovabe Úr !
Bocsánat a Nem túlzottan nyugodt szavakért !
A probléma csak az,hogy ez a Kedves net minden megnyitásnál,startlap,youtube,facebook,vagy bármi más folyamatosan helyreállítást kér !
Így ez elég érthető ?
joe
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Igen, ez totál nem ide való. Nézz valami vírusirtót illetve a beállitásokat nézd meg a böngészöben. Mielött bezárod a böngészöd, egyesével zárd be a lapokat. Egy informatikus forum többet tud segíteni.
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Szervusz Kovabe Úr !
Válaszod Köszönöm,Víruskergető van a gépen kettő,Vírus nincs.Az oldalakat én alapjáraton olvasat után zárom.
Az ideg csap szét a jól megcsinált mindentől !
Mégegyszer Köszönöm Válaszod !
Jó éjt !
joe
(#) Gránátalma válasza joerod74 hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Sose telepítünk egyidőben egynél több vírusirtót egy oprendszer alá. Így nem is kell csodálkozni, hogy nem jó...
(#) Busz hozzászólása Máj 30, 2015 /

Adott egy dsc riasztó, márkát nem tudok mert nincs ráírva a kezelőre, első belépéskor elkezd pittyegni a kezelő és szól egy viszonylag hangos beltéri "gong". A kijelzőn mindig és mindenkor az óra, perc szerepel. Ha beírjuk a helyes kódot akkor normál esetben a kezelő pittyegése és a gong is elhallgat.

De néha van olyan hogy a helyes kód ellenére a pittyegés elhallgat de a gong nem.

A fő szirénák nem kapcsolnak be, sem hibajelzés a kijelzőn, sem led semmi nem jelez hibát. A mesterkódra sem hallgat el. Simán elfogadja de nem hallgat el. Ilyenkor elhagyjuk az épületet, élesítjük a riasztót ( a gong a folyamatos helyett elkezd szaggatottan jelezni, ugye visszaszámlál) majd elhallgat. Belépéskor szól újra a gong meg a pittyegés,de a kód beütése után elhallgat mindkettő.

De miért csinálja ezt?
(#) Gránátalma válasza Busz hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Szia. Fotozd le a kezelőt. Ezt minden alkalommal csinálja?
(#) Busz válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Épp ez az, nem mindig csinálja, van amikor rendesen bekussol és csinálja úgy ahogy kell.
Tehát nem minden alkalommal, heti egyszer vagy kétszer. Pedig mindig mindent ugyanúgy csinálunk...

Nem kontakthibás valamelyik gomb,amelyik a kódodban is benne van? Próbálj egy új kodot.
(#) Busz válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Ha rossz kódot ütök be akkor elindul a fősziréna. Meg megnyomáskor is pittyen egyet. De amúgy tök szar hogy vakon kell beütni a kódot, még csillagokat sem ír a kezelő csak az órát. Ez minden riasztónál így van?

Nem vakon írod, csippan, minden nyomásra.
Ha csillagot ír, pont ugyan annyira vakon írod, nem?
Vagy írja ki a kódod?
(#) Kovabe válasza Busz hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Ha a telefonod kéri a pinkódot, ott nem csillagok jelennek meg?
(#) Busz válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

De elég lenne ha pár csillag megjelenne... de így hogy csak az óra és semmi más. Lehetne egy kicsit informatívabb is az a kijelző..
(#) Gránátalma válasza Busz hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

De a csillag mivel informatívabb, mint a lenyomott gomb utáni csippanás?
pont ugyan annyi derül ki belőle...lenyomtál egy billentyűt.
(#) kuruistv hozzászólása Jún 3, 2015 /

Sziasztok

Nem találtam semmilyen leírás arról, hogy PC5108 modulon 3 db jumperrel mit lehet/kell beállítani.
-J1/J2/J3 ez a zóna hozzárendelés esetemben 9-16-ig KI/BE/BE
-J4/J5/J6 ???

Valamint még egy kérdése ha PC1616 6 zónás központom van akkor a 7. és 8. zónákat hogy kell beállítani?
(#) Syn7h37ic válasza kuruistv hozzászólására (») Jún 3, 2015 /

j4-j6 a régi 5010 központokhoz kellett, mivel ott két címhelyet foglalt a modul. 5020 óta már nincs a j4-j6 jumrereknek szerepük.
1616-nál a 7-8. zóna alapból is tiltva van. Ha nincs a 202 szekció 7,8 bitjét ki kell kapcsolni. Esetleg ide célszerű a kezelői zónát beállítani.
(#) nagyrobert74 hozzászólása Jún 6, 2015 /

Egy kis apróság, DSC 1616 központ. Azt be lehet állítani, hogy ha nincs is élesítve a rendszer, de az érzékelő érzékel valamit, akkor azt egy csipogással jelezze a billentyüzet?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Következő: »»   226 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem