Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Még fel vagy háborodva? Az általad megadott adatokból nem lehet megszerkeszteni! Akarsz valamit, de magad sem tudod, mit.
![]() De van egy jobb ötletem. Ha nincs kedved kínlódni vele, a panelen helyezz el négy padet a lábkiosztásnak megfelelően, kösd össze őket a megfelelő vezetékekkel és be tudod forrasztani. Gondolom úgy is csak egyszeri használatra kell. Vagy szerezz be egy olyan diódahidat, ami benne van a programban. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
Az eagleban egyébként a 15x15 mm-es lábtávolságú diodahidat hogy szerkesszem meg?
Mert alapbol a raszter 2,54 mm és nem tudok pontosan 15 mm kimérni..vagy ez hogyan? mert nem nagyon értem...
Szia !
A schematic-ban 2.54 a raszter, de ez lényegtelen. A Board szerkesztőben 1.27 a raszter, de ez is lényegtelen mert a rasztert oda állítod ahova akarod. Probléma nem ez, hanem az, hogy várod a sültgalambot mert nem nézel utána a program kezelésének. Először a program használatát kell megtanulni, utána meg a többit. Ehhez kaptál linket tőlem is, mástól is. Ha csak a felét megnézted volna már nem lennének ilyen problémáid, és az egész kb 2 órát vett volna el az idődből. Másik probléma, hogy még azt sem tudod átadni, hogy melyik ez az alkatrész, rajzolsz paintel egy ákombákomot, a tipusát nem tudod...stb Ha ilyen ambicióid vannak csak, akkor nem lesz egyszerű ![]()
Sziasztok!
Ha a gyártó kibocsátotta a termékéhez való gyári eagle fileokat, akkor az azokban használt alkatrészeket valahogy le tudnám menteni lib-ként? Az a baj, hogy így a kapcsolásból nem tudom megnyitni az adott alkatrészt mert azt írja hogy hiányzik a lib-je (amiben teljesen igaza is van, mivel nicnsenek meg ezek a libek). Viszont a package-eket meg tudom váltogatni az adott alaktrészhez csak átszerkeszteni nem tudom egyiket sem.
Szia!
Van egy exp-project-lbr nevű ULP, amit, ha lefuttatsz, az pont ezt csinálja.
És tényleg meg is csinálta a libeket ilyen egyszerűen. Legalább ezeket nem kell újra rajzolni. Köszönöm szépen, pár órát spóroltál nekem
![]()
Sziasztok!
Hol lehet eagle alkatrész fájlokhoz jutni? Mondjuk ha nekem egy TL071-es erősítőre lenne szükségem, de nincs az alkatrészlistában... (Csak pár órája ismerkedtem meg a programmal ![]()
Nekem az a tapasztalatom, hogy gyorsabb megrajzolni őket mint keresgélni utánuk. Mondjuk TL071-hez még az is lehet hogy van valami másik opa a libekben ami lábkompatibilis vele.
De pl. ha farnelltól rendelek, akkor ott elég sok mindnehez van fent gyári lib. Bővebben: Link
Csak tegyél utána egy csillagot mindennek, úgy keresd. Az 5.10 lite-ben már benne van Sokszor azért nem találja, mert van valami alfaja, és így már nem pontos a keresésed.
És tényleg, csillaggal megtaláltam. Köszönöm, és a linket is köszi!
Sziasztok!
Ha már Beles elkészítette ezt a jó kis cikket a 3D megjelenítésről Sketchupban, ennek örömére belinkelem az alkatrészek elkészítéséről írt irományomat is nektek: EagleUp-hoz 3D alkatrész készítése. Van pár alkatrész, amit én már elkészítettem és természetesen ezek mind el is érhetőek a 3D warehouse oldalán.
Bocsánat, ha nagyon hülye a kérdés, de Eagle-ben hogyan tudom megoldani, hogy pl. a melléket képen lévő viákat ne hagyják ki gyártás során és ezeket is "befessék"?
DRC Mask fül -> Limit... állítsd nagyobbra min a via mérete.
Így lesz rajta forrasztásgátló lakk, arra pedig már mehet pozíció felirat is.
Rajzolsz egy ilyen - átalakított alkatrészt.
Készítettem egy nyákrajzot. Hogy lehet úgy kinyomtatni, hogy ne a beültetési rajz kerüljön a papírra, hanem a vezetősávok tükrözött képe?
Próbáld meg a layer -nél kiválasztani csak a vezetősáv/PAD/VIA rétegét, a nyomtatásnál meg ott a tükrözés lehetősége.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok egy smd alkatrészt feltenni egy oldalas panelra. Ha csak simán felteszem akkor azt mondja, hogy a TOP réteg hiányzik. (Persze, mert letiltottam.) De oda akarja tenni az smd-ket. Hogy küldjem át azokat a bottom rétegre. Köszönöm. (És bocs, hogy ilyen, gondolom triviális kérdéssel....)
Szia!
Nem az a baj, hogy triviális, hanem, hogy nem olvasol vissza a topikban... Kb. minden második oldalon előjön ez a kérdés, és meg is válaszoljuk, hogy a "mirror" parancs a megoldás.
Őőőőő, igazábol kb. 6 oldalt visszaolvastam, és ott nem találtam.
A tükrözésre én is gondoltam, meg is csináltam, de mégis hibaüzenetet kaptam. Ezért gondoltam, hogy esetleg mást is be kell még állítani hogy az alkatrész a másik oldalra kerüljön.. Most kiderült, mi volt a baj, teljesen más miatt hisztizett Egale. Javítottam, most tök jó. Minden esetre kösz. ![]()
Sziasztok!
Hogy lehetne a 7.1-es verzióban megoldani azt, hogy több nyáktervet teszek egy oldalra, pdf-ben? Vagy csak egyenként lehet és egy pdf editorral kell összehoznom? Még az 6-os verzió előtt png-be exportáltam ki, majd word-be másoltam, de a 6-os verzió óta a furatok egy részét befeketíti ha így exportálom. Úgyhogy csak a pdf maradt már.
Sziasztok!
Az Eagle így menti el a boardomat: Mitől van ez? Ha jól sejtem a vezetékeknek feketének kellene lenniük.
A panelszerkesztő hátterét át kell állítani feketéről fehérre és úgy exportálni a képet.
Ez a rossz verzio miatt van keress másikat, és ne png be mentsd hanem a nyomtatást válaszd majd a pdf creator segítségével közvetlenül pdf be fordíthatod ami tökéletesen méretarányos .
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítségét kérni hogy eagle-ben hogy lehet 3D-és nézetett csinálni és új alkatrészeket felrajzolni 3D, 6.3-as eagle-t használom jelenleg ? Segítséget előre is köszönöm!
![]()
Szeptember 1-én megjelent az EAGLE 7.4-es verziója.
Egyúttal bevezettek egy új, Make Pro nevű licencet is, amely a már ismert Standard licenc tulajdonságaival rendelkezik, de a sokat bírált max. 160x100mm-es panelméretre ad rugalmas megoldást. Előnye: A panelméret területe megmaradt 16000 mm2, de az oldalak mérete tetszőlegesen választható 8-tól 2000 mm-ig. Ha definiáljuk az egyik méretet a másik oldal maximális mérete ahhoz igazodik, úgy, hogy a panel területe ne lépje túl a 16000 mm2-t. Hátránya: A licenc egy évre szól, ami meghosszabbítható és a program futtatásakor állandó aktív internetkapcsolat szükséges. Remélem a következő infó nem ütközik a szabályzatba és nem meríti ki a tiltott reklámot: Egyúttal a szeptemberi hónapban akciós áron lehet megvásárolni az új licenceket és a frissítéseket. Bővebben privátban. Ezt csak azért írtam, mert tudom, hogy néhány fórumtárs hivatalosan, céges licencet használ, hátha érdekes lesz számára.
A GND túl közel megy a vezetékekhez, ami számomra gondot jelent. Hogyan módosíthatnám a GND és egyéb vezetékek közötti távolságot?
GND alatt teliföldet értessz? Ha igen akkor Change (csavarkulcs) -> Isolate, vagy ha globálisan akarod állítani akkor a DRC restring-nél tudod megtenni.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
Igen, teliföldet értek alatta. Csavarkulcs -> Isolate. Különböző értékek kiválasztása nincs hatással a teliföld és vezetékek közti távolságra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |