Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy 40 éve zenélgettem rajta.....
![]()
Szép napot mindenkinek!
Előre is elnézést kérek hogy ebbe a topicba írok, de ezt találtam még jelenleg is aktívnak és közelállónak ahhoz amit keresek. Szintetizátor szakirodalom érdekelne engem. Akár magyar akár angol nyelvű. Teljesen kezdő vagyok a témában, ezért keresnék ilyen könyveket, írásokat, videókat, akármiket. Előre is köszönöm a segítséget! Üdv, toosyee A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Sziasztok!
Egy családtagom használta néhány évig a régi szintim (Roland EM-20), és sajnos 1 billentyű nem szól, meg a nyomógombok nagyrésze alig akar működni, a gombokkal már mondjuk régen is voltak problémák. Székesfehérváron tudtok megbízható szakembert, aki olcsón meg tudná javítani? Túl sok pénzt nem nagyon tudok rá áldozni. Ja meg a használati utasítása se került vissza hozzám, angolul le tudom tölteni, de magyart nem találok. van esetleg honlap, ahonnan letölthetem? Köszi!
Sziasztok. Volna egy kis problémám.
Régi elektromos orgonán minden oktávban két és mindenhol ugyan az a hang nem szólal meg. Ha a kapcsoló panelen ahol a hangokat állítom az isostat kapcsolókat picit erőasebben megnyomom halkan de tényleg nagyon halkan elkezdenek szólni. Mi lehet a gond? A kapcsolók amiket nyomkodni kell, hogy halkan menjenek a felvétel vissza játszásához valók szóval elég érdekes. Ami még érdekes, hogy minden hang típuson más hangerővel szólnak a hibás hangok de rendes hangerőn nem akarnak. Kontakt hiba lehet vagy elszállt valami? Amitvmegpróbáltam kiemeltem a billentyáket a kapcsolópanellel együtt megkocoktattam végig csavarhúzóval. Egy kontakt hibás billentyüt sikerült megjavtani de az már a hiba jelentkezése előtt se szólt most pedig igen. Válaszokat előre is köszönöm. ![]()
Sziasztok.
Van egy Roland D20-as hangszerem. Elmult benne a floppy meghajtó. mivel rengeteg dal van még lemezen, meg születne új is szükség lenne rá. lehetséges kicserélni egy sima pc-s floppy-drivera? csinált már valaki ilyet? keresgéltem hozzá gyárit, de nagyon nics már semmi ezügyben.
Igen úgy néz ki , hogy jó lehet bele , ha a táp , és az adatkábel csatlakozás ugyan az , akkor bele lehet tenni nyugodtan.A régebbi floppy meghajtóknak másféle az adatkábel csatlakozása , de az ilyenhez van adapter csatlakozás amihez már lehet ugyancsak az adatkábelt csatlakoztatni.
Sziasztok!Nekem egy régi tipusú gépem van.CTK731
Szerintetek van rá megoldás,hogy rá lehessen kötni egy mikrofont,hogy a szintetizátor hangszórójából jöjjön az énekhang?Kisebb buliknál sokkal egyszerűbb volna a költözködés és a hangtechnikusi munka. Előre is köszönöm a segítséget! üdv.:K.I.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy Yamaha Psr 530-as szintim, es az a hibája hogy a kijelzőn megjelennek a felíratok és a háttérvilágítás, de ezen kívül semmit nem csinál.
Sziasztok! Van egy Roland VA7 típusú szintetizátorom. A problémám a következő:
Véletlenül rossz kábelt használtam a kimeneteknél, zárlatot okozhatott ez a kábel a szintetizátorban, mivel a kimeneteken semmiféle jel nem érkezik, mikor keverőhöz csatlakoztatom a gépet. Szétszedtem a hangszeremet, a nyákokon nem látszik semmi. Valami ötlet esetleg, hogy mi lehetett zárlatos? -A zárlatos kábelt a hátsó kimenetekhez csatlakoztattam, miután ez a kimenet elromlott, az első kimeneteket használtam, természetesen jó kábellel. Ezt követően kis idő múlva az első kimeneteken sem kaptam kimenő jelet. Köszönöm a segítségeteket!
Az biztos, hogy két alaposzcillátor nem működik az orgonában, ezért hiányzik minden oktávból ugyanaz a hang. De többet csak tipus alapján lehetne mondani.
Lehet, hogy a midi kártyákon haltak be az IC-k. Korábban az orgona át lett kapcsolva 110 re az előző tulajnál és trafó szakadással került hozzám. Ez meg lett oldva.
http://www.musik-center.de/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/...10.jpg SAJ110 es IC van az egyik kártyán amihez az egyik oktáv sor tartozik. Ezt hol tudnám beszerezni? A másik kettőt (Mivel igen idő közben 3 ra szaporodtak) meg kell még nézzem. Köszönöm a választ. Ha esetleg az Ic jó amit meg próbálok valahogy kimérni mit lenne érdemes megnézni a kártyán? Ami érdekes, hogy egy bizonyos beállításon mindegyik oktáv szól de nagyon halkan. Az egyik hiányzó hanghoz tartozó kártyáról itt van kép. Szerintem bele van kontárkodva mondjuk de ha eddig működött ez után is kéne. Még egyszer előre is köszönöm és utólag is. ![]() Ja igen az orgona egy PHILIPS Philicorda rythm 10 es. Sajnos az erősítő egyik fele is bánta az átkapcsolást. :/ A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Na kezdjük az elején. kell legyen az orgonában 12 egyformának tűnő kártya, azok az alap oszcillátorok. ezek állítják elő a legmagasabb 12 hangot. ha a billentyűzeten a 12 legmagasabb hang meszólal, akkor tuti jó minden oszci. Ha nem szól valamelyikm oszci, akkor 12 hangonként ismétlődik a süket billentyű. A SAJ110-es osztó ic-k csinálják az összes többi mélyebb hangot oktávonként. Tehát ha rossz az ic, attól még a legfelső oktáv megszólal, csak lejjebb, valamelyik oktávtól csönd van. Az oszcik ha összecserélhetők, a rosszak vélt helyére bedugsz egy másikat, ugyan rossz hangmagasságon, de meg kell hogy szólaljon. Ha kell tudok szerezni SAJ110-et. De a jó panelból átrakod a rosszba, kiderül, hogy az ic rossz-e.
Szia. Köszönöm az infót.
3 darab hang nem szólal meg. Ha azokra a helyekre ahol nem szól berakok egy másik kártyát rossz hangmagasságon de megszólal az adott ismétlődő oktáv. Az ic cserés dolgot kipróbálom még. Ha az oszcillátor nem megy gondolom azt lehet cserélni a kártyán. Jobb esetben csak áramot nem kap. Multi méterrel végig mérem az alkatrészeket amint megtalálom de sikerült úgy eltennem, hogy tegnap egész nap kutattam utána de sehol nem találtam. Még egyszer nagyon köszönöm az IC cserék eredményéről pedig írok amint végeztem vele. ![]()
Jaj még valamit elfelejtettem már nem tudom módosítani amit írtam. Komplett kártyát nem lehet szerezni valahonnan?
A kártya amiről a képet küldtem ránézésre igen csak bele lett túrva mivel a többi kártya teljesen máshogy néz ki csak ez az egy ilyen és ha van rá lehetőség ezt mindenképp cserélném már csak azért is mert az egyik vezető sáv ugyan még vezet de már tiszta zöld. :/ (Áthidaltam a zöld részt a biztonság kedvéért de nem az a nyűgje neki.).
Sajnos nincs ilyen kártya. Az oszcik meg nem sok alkatrészből állnak kontakt hibára, vagy a tekercs szakadására tippelek. Ic-t csak akkor próbálj cserélni, ha a legfelső oktáv minden hangja szól. Ha nem akkor csak az oszcik rosszak. Az ic csak osztja az oszci jelét oktávokra.
Akkor megnyugodtam itt csak az oszcillátorok lesznek rosszak mivel minden oktávon ugyan az a hang nem szól. Egy beállítás van ahol szól mind de az is csak a felső billentyűzeten és baromi halkan mivel az alsó billre nem lehet a 2/3 os hangokat bekapcsolni
Multiméterrel neki esek az oszcillátoroknak és írom a fejleményeket. Nagyon köszönöm a segítséget. ![]()
sziasztok. Yamaha p-35 digitális zongorámon az egyik billentyű kicsit lejjebb esett, ,s zörög is. lehet ezen házilag segíteni, vagy szervíz?
A rúgó leakadt a végéről? Szerintem vissza lehet akasztani.
Üdv,tisztelt Fórumozók!
Szeretnék tanácsot kérni Tőletek. Hozzájutottam egy Technics KN 2000 szintihez csere útján. Sajnos látatlanban vettem át postán. Kb. 22 éves hangszer, de szép állapotban van, és tökéletesen szól is. Viszont nem működik a kijelző megvilágítása. Nem tudom, hogy a világítás cserélhető-e egyszerűen. Gondolom,valamilyen mini fénycső van benne. Valahol egyszer hallottam, hogy esetleg led szalaggal vagy különálló /kék/ ledekkel is lehet pótolni? Léteznek ilyen nagy kijelzős kínai órák, mint a képen, ezeken viszonylag jól megoldották az egyenletes megvilágítást. Még egy gondja van a hangszernek. A floppy meghajtója gyorsan és hangosan felpörög, és kiírja, hogy nincs a meghajtóban lemez. Talán ékszíj szakadás? Minden javaslatot, segítséget előre is köszönök!
SZiasztok
yamaha psr 740-hez keresek gumisort elöre is köszi A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015
Sziasztok!Hozzájutottam a lomi piacon egy müködésképtelen korg i3 hoz!Vagyis bekapcsol a kijelzö elöször fekete csikos majd üres!Gombok nem világitanak!Tápok megvannak -12v,+12v,+5v,AC77v
Szerintetek mi lehet a hibája ?Vagyis javítható e? Minden segítő hozzászolást előre is köszönök!
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. YAMAHA Psr 630 as szintetizátorom van. El kezdett susogni ? mi lehet a baj? Potmétere jó.minden jó csak ez a susogás mitől lehet?
Sziasztok . YAMAHA psr 630 as om van Súgás van rajta mitől?
sziasztok
megint én vagyok sürgős lenne a 740-es gumiérintkező köszi florian
Leszakadt árnyékolás, felpuffadt elektrolit csatoló kondenzátor, vagy tápszűrő, esetleg földhurok...
Szia!
Gumiérintkezőket én is keresek a Korgomhoz, illetve gondolkozom felújításon, nekem nem szakadt, hanem a fémet kellene pótolni az alján. Volt egy alufóliás felragasztás körömlakkal, de nem az igazi...
Hát ha jó a hangszer, lehet, hogy kompromisszumot kellene kötni, és vagy elfogadni, így a dolgot, vagy ha nem is egyenletesen, de megvilágítani a kijelzőt...
Használj számítógépes adatátvitelt floppy helyett, midin keresztül. vagy egy usb-soros port átalakító kell hozzá, vagy egy usb-midi átalakító, ennek jobban utána kell nézni, de a specifikációban minden le van írva gondolom... |
Bejelentkezés
Hirdetés |