Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Akkor viszont tényleg el van akadva benne egy A es.Le kell hajtani az elejét kivenni a tonert megnézni nem marad e benne papír , illetve elakadt , vagy lenyitni a hátulját , és a fuse hengernél is megnézni nem akadt e meg papír .Több mint valószínű , hogy van benne egy a4 es papír megakadva.
Okés, nem hiszem hogy egész papír, mert sima lapot tudok nyomtatni vele, de sokszor a lappból hiányoznak kis darabok.
Átnézem.
Üdv mindenkinek szeretnék segítséget kérni valakitől,van egy Canon BJC-80 nyomtatom és az a hiba jelenkezet,hogy nem áll be középre a fej a patron cseréhez csak a végéllásba,idáig jól működőt de most hiába nyomom a középre állító gombot nem áll középre.
Előre is köszönöm ha valaki segítene.
Uraim kellene egy kis segítség,van egy Canon BJC-80 as nyomtatom régi de tökéletesen müködik de most van egy kis gondom,kiszerettem volna cserélni a patront de akármit csinálok vele nem áll középre a kocsi,hogy ki tudjam cserélni a patront mert kifogyott a tinta,nem tudom mi lehet a gond. Valaki tudna e segiteni nagyon megköszönném.
Üdv: Laci
A nyomtató elejének a felnyitásakor aktiválódik egy mikrokapcsoló , vagy egy fénykapu.Azt kellene megnézni nem koszolódott e el , vagy az azt működtető kis kar állandóan zárt helyzetben van a burkolat felnyitásakor is .
Sziasztok!
Kaptam egy beszáradt epson c64-et ajándékba, mivel már előzőleg sikerrel kitisztítottam egy hasonló fejet, szétszedtem. Sikerült a műtét új patronok be, összerak. Kocsi mozog, patronokat felismer majd beáll nyomtatási állapotba. Kikapcsoltam majd később újra be és a patron led villog és a papírelakadásjelző is. Ilyennel még nem találkoztam. Valamit elbarkácsoltam az összerakásnál?
Köszi eyess!
Majd jobban átnézem mert idáig nem értem rá jobban átnézni.Köszi majd írok,hogy mi az eredmény.
Ha HP P1102 nyomtatóba utángyártott tonert (CE285A) veszek, elég csak beletenni és működik, vagy chippelni is kell?
Sziasztok!
Van egy Brother DCP-195C típusú nyomtatóm, a minap betojt annyit ir, hogy Idézet: „Képtelen nyomtat 4F” Próbáltam az itt leírtak alapján megoldani, de nem segített (bár a számlálója lenullázódott :jump ![]() Mielőtt kiírta a hibát 2-3 fehér lapot kinyomtatott, de egyik színből se volt rajta semmi. Van valami elképzelésetek, hogy mi lehet a gond? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
Ez rá a lehetséges megoldás.
Szia!
Most azt írja, hogy "Képtelen kezd AF" Nem volt beleszorulva semmi, és jóformán esélytelennek tartom, hogy bármi belekerüljön. Adatlap mind a 2 két hibaüzenetre ugyan azt írja, de ez nem mond túl sokat.... Mi szorulhat, be ami miatt ezt írja? A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
Idézet: „4F Probléma merült fel a nyomtatófejjel.” A 4F kódra a fent idézett problémát írja, akkor úgy néz ki, hogy bedöglött a fej a nyomtatóban!? ![]()
Nem biztos , csak lehet megszorult , vagy az öntesztet nem tudja valamiért rendesen megcsinálni . Fej mozgatás stb.
Mikor utoljára nyomtattam vele (kb egy hete) akkor még tökéletes volt a képe, és az összes szín is rendben volt.
Most szétkaptam, és figyelem, hogy mit csinál a fej. Próbáltam oldalra nyomni, mikor a tintaszívó része alul van, ekkor visszahúzza magát, tehát nincs beszorulva. De mintha lenne egy pillanat amikor oldalra akar menni a fej, de a szívó még rajta van. Lehet ez okozza a hibát, nem tudom az a gond, hogy nem tudom eredetileg hogy kéne működnie. Köszönöm, hogy segíteni próbálsz, nézegetem még egy kicsit, hátha meglátok valamit. Bízom benne, hogy nem a fej a totálkáros, mivel akkor nem nyomtatott volna tökéletesen a hiba előtt sem. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
Értem .Van a gépnek egy belső számlálója az ki lett nullázva ?
Ezt végigcsináltam ha erre gondolsz.
Szia!
Tegnap este sikerült egy tesztképet kinyomtatni, ami egyébként majdnem tökéletes is lett. Ma tovább próbálkoztam, de megint csak 4F hibát ir ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Nem ártana a fejhez menő kábeleket átnézni nincs e valahol kontakt hiba , ami csak néha jelentkezik.
Hát ez egy rakás...... Most meg azt irja, hogy képtelen tisz 4F
![]() Három szalagkábel megy a fejhez, ha az egyiket lehúzom, mikor azt a zizzenő hangot adja ki akkor nem ad hibaüzenetet. Ha utána ismét csatlakoztatom a szalagkábelt akkor elindítja a tisztítást, de a végén megint csak hibaüzenet. Szerintem megnézem mibe fáj a fej hozzá, bár kétlem hogy megérné, mert ezek után nem tudok mi másra gondolni. Nagyon sajnálom, mert szuper gép volt, de ez nekem meghaladja a tudásomat. Esetleg még a szerviz ami szoba jöhet, de halvány reményt látok csak, hogy ez működjön. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Pedig ott lesz akkor valami hiba a fejnél.Lehet , hogy maga a kábel rosz.Szokott olyan lenni , hogy a sok ide oda mozgás miatt valahol megtörik a kábel , és ez okoz hibát.Lehet, hogy egy kábel cseren is elég lenne.Ha a fej lenne hibás,akkor nem nyomtatna teszt oldalt sem.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Teszt oldalt csak tegnap nyomtatott, úgy az 1000. bekapcsolás után fogalmam nincs milyen okból létezik hogy annyira nem érintkezne, hogy legalább 20 bekapcsolásból 1* stabilan érintkezzen?
Egyébként nem tudom hogy lehetne a fejről lehámozni a szalagkábelt, mert eléggé egyben vannak itt a dolgok. Ha hozzáférnék akkor biztos nem szívatnám magam vele, hanem kimérném, hogy van-e szakadt közte. A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2015
Most kipróbáltam bekapcsolás után lehúztam a szalagkábelt, közvetlen mielőtt a zizzenő hangot adta volna, és mivel hogyha tesztnyomtatásra megyek akkor elindulása a tisztítást, aminek a végén ismét hibát ír, de nyomtatni nem nyomtat, így most kipróbáltam mi van ha a szkennelést használom. És meglepetésre szkennelt minden további nélkül, és ki is nyomtatta, de a nyomtatás végeztével ismét kiírta a hibát.
Megnézem hozzálehet-e férni a szalagkábelhez a a fej felőli oldalon, de ha nem akkor ráhagyom, köszönöm a segítségedet, ha eljut a szerelőhöz vagy valami akkor leírom majd mi volt a hiba, hátha másnak segítség lesz.
Esetleg nézd meg az itt leírtakat, bár a hibakód más, de az lehet nyomtatóról nyomtatóra változik esetleg, az illető nem írta a nyomtató típusát, viszont az is Brother, és felépítésében, meg esetleg a lehetséges hibákban is lehet hasonló...
Brother DCP115C témából
Szia. Ha szerelohoz viszed, nem lesz olcso mulatsag. Inkabb nezelodj a neten a hideteses oldalakon, hatha kapsz egy ugyanolyat bagoert, amibol csak a tinta fogyott ki.
Szia!
Köszönöm a javaslatot! Elvittem egy ismerőshöz, aki ilyesmivel foglalkozik, ö belenézett, és megerősített, hogy a fejjel van gond, azért van az a zizegő hang. Az árakról meg ne is beszéljünk... Jó volt 5-6 évet kibírt már ideje volt, hogy elhalálozzon, de ha kell valakinek felrakom alkatrésznek a vezérlő paneljét itt az apróban. Én meg nézek egy szkennert (nyomtatóra úgy sincs szükségem).
Ezt " 51 képtelen tisztítani Az én nyomtatómon is ezt írta ki. Sokáig fejhibára gyanakodtam, mindenféle trükkel tisztítottam a fejet. " nézted? Azon a linken van, a folytatásával, a hiba megoldásával együtt, amit linkeltem... Lehet a tiednek is ugyanez a baja, és ha igen, akkor úgy tűnik javítható...
Igen olvastam, de nekem 4F hibát írogat, és a fej tájékán zizzen kettőt egymás után, ráadásul így hogy ismerős is azt mondta (nem Pista a szomszédból), hanem egy ezzel foglalkozó szaki így elfogadom a diagnózist. Még a szagkábelt látnám reálisnak, hogy átvizsgáljam nem-e van egyik megtörve, de mozgatás hatására se változott egyszer se a helyzet. Így jutottam el oda, hogy magában a fejben van a gond. Kicsit túrtam a netet, használt ugyan ilyen típusút árulnak 12000 forintért... ha a ráfordított időt nézem akkor többet ér ha veszek egy olyat mást nem lesz alkatrészem
![]()
Sziasztok.Nekem Cannon MP282-es tinta sugaras nyomtatóm van,az a problémám,hogy hiba üzenetet ir ki E08 ez mit jelent?És ha lehet irjátok már meg mit csináljak vele,hogy ne csikozzon a szines patronom?Légyszives valaki irjon.
Neked másik típusod van, így a hibakód is lehet különböző, akkor is, ha nem a Pista, hanem a Jóska mondta, hogy nem tudta megjavítani ő se...
Rákeresve erre, hogy 4F hibakód, az első amit feldobott itt: Bővebben: Link "Access the internal maintenance mode by pressing the Menu/Set button, then press * 2 8 6 4 within 2 seconds. This should put you in the maintenance mode menu. Enter 80, then scroll down with the arrow down (round) key. You'll find an entry listed as purge count. If number is over 6000, enter 2 7 8 3. This will reset the purge count value. Then the printer will restart, hopefully without the annoying cannot clean message. You'd be surprised how this fixes inoperable MFC210c's--TRY THIS FIRST! " Erre a válasz: "I reset the purge counter as per your suggestions. It worked fine. Thank You for your help." Viszont utána az illető másik hibakódot kapott: "I now get message "unable to init", then "machine error A7". Can you help me resovle this?" Nekem ez alapján az a tippem, hogy az a tartaléktinta-tároló nem csak jelezte, hogy megtelt, hanem meg is telt, és esetleg ki kell tényleg tisztítani, vagy, ahogy az itteni általam linkelt hozzászólásban van, ott valami cső volt eldugulva, lehet ez valami típusjellegzetesség... szóval azért, hacsak nem fizetnek neked azért, hogy a szabadidődben a nyomtatójavítás helyett valami mást csinálsz, akkor szerintem ahelyett a 12000 helyett is simán megérheti, hogy megnézd ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |