Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   286 / 380
(#) hapro válasza proli007 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Akkor megpróbálkozok legalább a rajz skiccével, hátha a hétvége alatt jutunk vele valami konkrétra Előre bocsájtom, hogy semmiféle elektronikai képzettségem nincs. A leírtak egy részéről tudom mi, más részének most néztem utánna hogy mi is az valójában. Ha kicsit kiegészítenéd a rajzot, esetleg kijavítanád annak nagyon örülnék. Valószínű lesz benne mit...

skicc.jpg

(#) proli007 válasza hapro hozzászólására (») Okt 2, 2015 /

Némi változtatással..
(#) hapro válasza proli007 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Nagyon köszönöm!
Igyekszem értelmezni... A P1 amivel állíthatom az átbillentési pontot, azt hogy mit engedünk meg neki áramcsúcsnak, ahol már kapcsolnia kell a relének? Az M1 pedig egy lehetséges feszültség mérési pont, ahol 1V-os feszültség jelent 10A áramot, de pontosan mit is mérünk ezzel? A pillanatnyi áramot fogja mutatni, hogy éppen mennyi amper folyik a relé felé?
Ebbe a kapcsolásban mi számít hiszerézisnek? Az R7 ellenállásra kérdezek rá, látom, hogy az van megjelölve ehhez az opcióhoz.
(#) proli007 válasza hapro hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Hello!
- Mindig elfelejtem, hogy a 4013 órajel felfutási élének meghatározott minimális sebessége van, amit az LM358 nem biztos, hogy teljesíteni fog. De ha 4017-et használunk, ez a gond nem áll fenn. Így kicseréltem.
- Igen jól értelmezed a működést. A hiszterézis a bekapcsolási és visszakapcsolási áramérték különbsége. Mindenképpen szükséges, mert határértéken létrejövő gyors változások esetleg léptetnék a számlálót. Mértéke annál jobb, minél nagyobb, csak éppen a váltás utáni áramesésére ki is kell tudjon komparálni. Így értékét majd a gyakorlatban tudod megállapítani. Jelenleg, ha 10A-ra van beállítva az átváltás, akkor kb. 7A körül fog visszabillenni a komparátor. A potival, mindig a bebillenési szint állítható be, a visszabillenési távolságot pedig az R7 ellenállás cseréjével.
(#) hapro válasza proli007 hozzászólására (») Okt 3, 2015 /

Köszönöm szépen!
(#) OFK hozzászólása Okt 13, 2015 /

Sziasztok!
Egy SABA cd 262-es kazettás magnó szervízkönyvét keresem, ha esetleg meg van valakinek.
Köszönettel, előre is.
(#) havasa hozzászólása Okt 18, 2015 /

Tisztel Uraim,
Vermona Formation 2 tápegysége után érdeklődöm: műtött-e már valaki ilyen szerkezetet? Szeretném föltámasztani ezt a jobb sorsra érdemes hangszert, de valaki durván összekuszálta a táprészét. Különösen kíváncsi vagyok a vezéroszcillátor panelon levő U112D IC-k sorsára, vajon túlélték-e a szörnyű turkálást? Ezek az IC-k amúgy is hírhedten vacakok voltak. Bármilyen hasznos infót előre is köszönök: tisztelettel havasa
(#) KiralyErno hozzászólása Okt 18, 2015 /

Sziasztok!Stern Welder WM-250-C1 típusú hegesztőtrafóhoz keresek bekötési rajzot!
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Okt 19, 2015 /

Sziasztok!
LM723-ra és power tranzisztorra (minimum 5A) épülő megbízható változtatható áramforrás kapcsolási rajzát keresem.
Ez a kapcsolás megteszi? A poti értéke milyen? Ha nem jó, tudnátok ajánlani megbízható kapcsolást?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Okt 19, 2015 / 1

Hány volttól hány voltig legyen szabályozható?
Van itt egy egészen jó 5A-es.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
(#) (Felhasználó 51715) válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

Köszönöm ez pont jó.
(#) Beringer 600 hozzászólása Okt 22, 2015 /

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,ennek a modulnak a kapcsolási rajzát keresem.
Olyan infót kaptam,hogy a Twin Line 600 kis testvére,gyárilag apt100 univox,150w
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) 13_Balu50 válasza Beringer 600 hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Ennek nem tudom mi a neve, de hasonló készülékben lehetett eredetileg, ennek a kapcsolási rajza általam vissza lett fejtve a nyákról, ha esetleg érdekel elküldöm, ide nem teszem fel mert a minőségéért kritizálnának. A másik mint láthatod ezen is hütőbordán vannak a meghajtó tranyók.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015

IMG_2038.JPG

(#) Sebi válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Nyugodtan felteheted, az információ fontosabb a minőségnél!
Arra is van esély, hogy valaki időt szán rá és átrajzolja.
(#) madazg77 hozzászólása Okt 23, 2015 /

Sziasztok!

Keresem az 1988-ban készült РЯД-01 típusú orosz tekercselőgép kapcsolási rajzát. Kerestem orosz oldalakon is, de nem sok minden találtam róla, csak pár apró hirdetést.

Üdv.
(#) 13_Balu50 válasza Sebi hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Tessék itt van, a rajza remélem jó, ha valaki esetleg hibát talál benne legalább javítom. Kézzel lett rajzolva a negatív hozzászólók kíméljenek. A jobb oldalt a clip áramkör van.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2015

IMG_2054.JPG

(#) Sebi válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Okt 23, 2015 1 /

Ezen semmi kivetnivaló sincs (nyilván nem az első rajz), köszönöm!
(#) Sebi válasza Sebi hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Archiválva...

IMG_2054.GIF

(#) 13_Balu50 válasza Sebi hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Szia! Köszi le is mentettem,így már jobban néz ki. Azonban van egy eltérés, a zéner diódánál 100nF van nem 100uF. Egyebként semmi gond úgyis jó.
(#) gernerakos hozzászólása Okt 27, 2015 /

Üdv!
Nem tudom szabad-e itt ilyet, de én most nem keresek, hanem ellenőriztetni szeretnék egy kapcsolási rajzot. Gyakorlatilag nem is terveztem, csak jött az ihlet, amit rögtön a megvalósítás követett. A kapcsolásban a nyomógomb helyén reed relé van, a tranzisztor azért BD243, mert ilyen volt itthon. Az ellenállás azért 100k, mert ez akadt a kezembe, és ezzel már rendesen működik az áramkör.
Az a feladata, hogy ha a reed reléhez mágnest közelítünk, akkor behúzzon a relé, így lekapcsolva a relé kimenetére kötött 60W-os izzót.
Nos, ez így rendben van? Megbízhatóan fog működni?
Próbanyákon rendben van...

ajtó.png

(#) ferci válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Ezzel a rajzzal biztos nem!
A 100 kohm a bázisba való, csak éppen kicsit sokallom azt is...
A polaritás se jó.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
(#) gernerakos válasza ferci hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

A polaritás valóban rossz, de csak a rajzon, egyébként a pozitívon van a tranzisztor.
(#) ferci válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Jó, hát te a rajzodat kérdezted.. kár, hogy a saját alkotásodat nem tudod 1:1-ben lerajzolni.
A 100 k helyett elég lenne 10-22k is, sorban a reed relé érintkezőjével és irány a bázis.
Gondolom, így raktad össze.

Na ja, még rajzolni se tudok..
A kollektor mehet közvetlen a tápra? Nyilván a pozitív oldalra.
(#) ferci válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 27, 2015 / 1

Szerintem az emittert kösd a (-) tápoldalra, a kollektor menjen a relé aljára, a relé teteje pedig a + tápoldalra és ugyanonnan jöjjön a bázisellenállás a reeden keresztül a bázisba.

Rendben, úgy lesz, az a biztos.
(#) mineral válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 27, 2015 / 1

Egy még egy védődióda a relé tekercsére.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015

relé.JPG

(#) reloop válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Szia! Szerintem most a reed relén folyik a másik relé árama, a tranzisztor csak mint dióda vesz részt a kapcsolásban. Talán nem is kell bele tranyó A relé tekercsre viszont mindig teszünk egy párhuzamos diódát üzemállapoti záró irányban, a lengések megakadályozása érdekében.
(#) reloop válasza mineral hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Ez az
(#) gernerakos válasza reloop hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Ha úgy csinálom meg, ahogy Ferci kolléga írta, úgy lesz értelme a tranyónak? Tranyó nélkül nem hiszem hogy hosszú élete lenne a reed relének...
Következő: »»   286 / 380
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem