Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   58 / 83
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Okt 26, 2015 /
 
rendben és köszi.
(#) csak1andris válasza attika hozzászólására (») Okt 28, 2015 /
 
Üdv! Igaz én most regisztráltam a fórumra amit régóta olvasok és nagyon sok hiányt sikerült pótolnom a leírtakból. Neked is azt javaslom, hogy építsd meg ezt a készüléket, mert az ebay-en lévő is biztos jó, de elmarad az egyéni szinezet. Én 230 voltos használatra építettem meg foglalattal, normál tokozású processzorral. Kivezettem rá a programozó aljzatot egy esetleges szovtverfrissitéshez, és igyekeztem minőségi aljzatokat és nyomógombot használni. A kínai smd szerelésű cuccnál ezektől megfosztja magát az ember, ahogy a zener méréstől is. Sok sikert kívánok és bátran vágj bele! Köszönet Morgo-nak a tervekért, amiket neked is ajánlok, mert bolondbiztos!
(#) attika válasza csak1andris hozzászólására (») Okt 28, 2015 /
 
Köszi.
Mindenképpen megépítem ezt a műszert is,csak még mindig nem sikerült kisakkoznom,hogy most melyik paneltervet készítsem el,melyik procival,stb.
(#) csak1andris válasza attika hozzászólására (») Okt 28, 2015 /
 
Nekem a Morgo terve működik jó ideje kifogástalanul. Bővebben: LinkSok sikert kivánok.
(#) attika válasza csak1andris hozzászólására (») Okt 29, 2015 /
 
Köszi.
(#) attika hozzászólása Nov 6, 2015 /
 
Sziasztok. Esetleg tud valaki abban segíteni,hogy az ebay-os teszternél,hogy lehet a kontrasztot állítani??
Sajnos elég homályosan látni.
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Nov 7, 2015 /
 
Melyik falja teszter ez ?Kép jó lenne legalább róla.
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Nov 7, 2015 /
 
Ugyan ilyen mint ez.Már sikerült menüből belépnem a kontraszt állításba,0-9-ig lehet állítani.
A 8-as erősebb mint a 9-es,de még így is elnyomja a fényerő.

teszter.jpg
    
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Nov 7, 2015 /
 
És akkor az a gond , hogy túl erős a fénye ?
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Nov 7, 2015 /
 
Igen.Mivel a kontrasztot már nem tudom növelni,gondolom ha a fényerőt csökkentem akkor jobban fogom látni.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2015
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1
 
Értem .Nos ha az ERC12864-2 kijelzővel van szerleve , akkor annak a A+ , K- pontjain kap a háttérvilágítás vezérlést.Ezt végig követve , ha nincs korlátozó ellenállás , és szoftverból lehet állítani az értéket , akkor vagy az A+ , vagy a K- pontokra ahová ezek a pontok mennek a kijelzőn , akkor oda egy korlátozó ellenállást be lehet tenni.Ettől fogod tudni szabályozni ugyan úgy szoftverből , csak némileg csökkentett feszültség fog jutni már a kijelzőre.
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
Akkor itt az 1k-s ellenállást ha kicserélem 2k-ra akkor elméletileg csökkennie kellene a fényerőnek.

hátulja.jpg
    
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
Igy igaz
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
köszi.
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
Megoldódott akkor sikerült ?

Mert ahogy nézem a nyáklapot nem biztos , hogy az az ellenállás lesz az .Mivel , ha jól nézem , akkor az a 9v os telepre megy fixen , ami a tranzisztorhoz is kell , meg ide megy a kijelző egyik pontja fixen, és valószínű , hogy a másik pontja lesz a kijelzőnek ellenállással csökkentve meg kellene nézni ezt .
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
Még nem szedtem ki azt az ellenállást,de ha jól láttam végig követve a vezetéket a világításnak az ellenállása az. Mindegy,ha kiszedem és nem fog világítani akkor az volt az
Amit te mondasz az egyel feljebb van.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) eyess válasza attika hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
Ok hát majd próbára vedd ki , és ha az , akkor utána tegyél bele majd olyat , ami neked jó lesz.
(#) attika válasza eyess hozzászólására (») Nov 8, 2015 /
 
Rendben,vagy ha ezzel ami benne van sorba teszek egy potit akkor is tudnám csökkenteni és a végállás meg maradna ez a fényerő ami most is van.
(#) Jáger László hozzászólása Nov 22, 2015 /
 
Üdv mindenkinek!
Régebben építettem agy ATMEGA8-as verziót, de már vagy 3 éve. Most az a kérdésem lenne, ha szeretnék egy ATMEGA328 encoderes verziót építeni, szerintetek melyik programot kellene beégetni?
Annyi típus és verzió van, hogy belezavarodtam. Az sem lenne baj, ha 20x4 -es, esetleg 128x64 es kijelző lenne, de alapból 16x2 -el is kibékülnék. Másik kérdés a sok oldal közül melyikről érdemes letölteni. Én a cseh oldalt nézegetem, mert a Minipro égető beállítása le van írva.
(#) morgo válasza Jáger László hozzászólására (») Nov 22, 2015 /
 
Szia! Itt mindent megtalálsz:
Bővebben: Link
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 24, 2015 /
 
Üdv!
Tudna nekem küldeni valaki 2db felprogramozott AVR-t? Három nap szívás után ott tartok hogy van egy amiben van ugyan program de nem működik, a másikat meg pont ez okból kifolyólag inkább nem is piszkálnám. Az STK200 valamiért nem akart menni, aztán maradt az a megoldás hogy 4db 330ohm, ezzel már felismerte az AVR-t az AVRISP nevű progi is meg is írta. Amiket még próbáltam azok egyáltalán fel sem ismerték.
(#) eyess válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Mi lett velük ? Nem lehet elrontani őket , csak , ha szétvered kalapáccsal.
(#) Ge Lee válasza eyess hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Nem így olvastam. Az egyikkel semmi sincs, az új, még sosem volt benne program csak be lett forrasztva a helyére (328). A másikba nagy nehezen belegyömöszöltem egy programot, de bekapcsolás után kiírja az akkufeszt és a tápfeszt és ennyi, semmire sem reagál, majd jó sokára kiírja hogy időtúllépés. Ha úgy kapcsolom be hogy össze van zárva a 3 mérőpont akkor néha továbbugrik hogy V_mérés meg hogy C_mérés, de ennyi. Nem mér semmit, a nyomógombra egyáltalán nem reagál.
Ki akartam törölni belőle a programot hogy kipróbálok egy másikat, de most már nem lehet hozzáférni, mert az AVRISP azt mondja hogy nem éri el. Látni látja, csak törölni nem tudja. Az AVR calculator egyáltalán nem is látja, a ponyprog sem, bár abban nem is találtam 328-at talán azért. Szóval nekem ebből elegem lett mert ez az AVR téma egy vicc, ezért kellene 2db ami fel van programozva és működik. Csak az AVR kell, semmi más. De nekem az is jó ha valaki életet lehel ezekbe, de csak nyákkal együtt tudom elküldeni mert be vannak forrasztva és nincs kedvem kiszedni.
(#) Hp41C válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Ne csodálkozz, hogy nem éri el programozás után az égetőd. Inkább örülj, hogy sikeresen írta a fuse bitket is. Külső quartz órajelre van konfigurálva. Készíts hozzá egy segéd órajel generátort: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) BlackForce válasza eyess hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
De bizony hogy lehet.Báris nekem sikerült kinyirnom az első AVR-em,pontosabban Atmega8-at.
Na aóta többet nem küldtem az örök vadászmezőkre(de nem is sok AVR-t programoztam).
Jobban favorizálom a Pic megoldást(hacsak egy mód van rá)
(#) BlackForce válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Az általad ajánlott segéd órajel generátor már nekem is segitett "feltörni" az Atmeg-ot,amikor sikeresen kizátam magam a fusebitekkel.
Na ezért utálom az AVR-t.A Pic ilyet nem csinál(minden bunkónak engedelmeskedik,és mindig törölhető).
(#) Ge Lee válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
És az miből derül ki? Csak mert nekem úgy rémlik hogy íráskor saját órajel volt neki beállítva. Viszont a programban sehol nem találtam olyan opciót hogy a fuse biteket átírjam, így fogalmam sincs hogy oda mi került.
És ezt a külső órajelet hova kell kötnöm? Kiveszem az AVR mellett lévő kvarcot és ott valamelyik lábra?
(#) Ge Lee válasza BlackForce hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Ezzel csak egyetérteni tudok. Nekem mint mikrovezérlőkhöz teljesen analfabétának annyi kellett hogy elolvastam 1 oldalnyi írást, összeraktam a watt féle wlpt minit, letöltöttem az adott hex-et, beleírtam az adott PIC-be és azóta is működik. Az AVR-el meg 3 nap szívás után sem tartok sehol. Illetve most már legalább tudom hogy miért van kismillió féle égető meg program. Azért, meg egyik sz..abb mint a másik.
(#) Hp41C válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 25, 2015 / 1
 
Három tartalmat kell egy ARV -be beprogramozni: A program memóriába a *.hex -et, az adat memóriába a *.epp -t és az un. Fuse biteket. Ez utóbbi sajnos külön kezelődik a többitől (nem tartalmazza sem a hex sem az epp), kézzel kell beállítani az égető programmal. Egy új vagy törölt AVR belső órajel generátorról jár. A Fuse bitekkel lehet kiválasztani a felhasználni kívánt órajel generátort. A tranzisztor teszterben quartz oszcillátort alkalmaznak, ezért külső quaertz oszcillátorhoz való beállítást kell beégetni. Ez egyben azt is jelenti, hogy a panelen felépített oszcillátorral ICSP módon lehet programozni, de a panelből kivéve csak a segéd órajel generátor felhasználásával lehet. Az időtúllépéses hiba jötet onnan, hogy a belső órajel maradt kiválasztva.
(#) eyess válasza BlackForce hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
És az miben nyilvánult meg , hogy neked sikerült tönkre tenni ?Mert szerintem ha csak programozás utáni sokk , akkor még az helyre hozható
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
Következő: »»   58 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem