Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szkóppal nézd meg, hogy kap-e vezérlést az IC.
Megértem az álláspontodat. Viszont van amikor egy kerülő út gyorsabb. Ha az indulás után a tévé panasz nélkül üzemel, egy kis módosítással ösztökélni lehetne a biztosabb indulásra.
Idézet: „"A gyári megoldás miért nem működik?"” Eredeti tranyóval talán menne... De az sem biztos. Lehet, van még ott valami más "gebasz". Cseréltem volna még a DZ812 ;D809; D810; D811 diódákat. Huncut dolgokat tudnak okozni! Oka lehet még maga a táp IC is. Egyáltalán mi a típusa? Mi a Tv típusa? Tutira jó a cserélt C851; C852? Kicsi rá az esély, de nincs eltévesztve a C852 polaritása? Az R807 nem nyúlott? Innen csak találgatni lehet.
Bázis emitter mérési eredményemben nem vagyok biztos. Na mind egy is R804 kapott egy fix 47K ellenállást.
Így egyelőre elindul a TV, jelenleg tesztüzem van. Multiméterrel mérve a tranyó hűtőbordája 70 fokos, nem tudom ez mennyire normális.
Forrasztásokat, csatlakozót ellenőrizd! Ha minden jó, akkor cserélj IC-t.
A Fet-et mindenképp ki kell forrasztani és úgy ellenőrizni?(mérni)?
Igen. Csak úgy tudod a csatornát kinyitni a multiméterrel.Beforrasztva csak azt tudod megnézni,hogy zárlatos-e .
István
Sziasztok!
Kiforrasztottam a Fet (RJK 5010)-et és mértem Skori által leírtak szerint. 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() Gondolom kuka. Ezt a RJK5010 et mivel lehet helyettesíteni? ami még itt nálunk is kapható? Az egyik boltban találtam RJK5010 et 2.400 ft ![]() Válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémàm,hogy van egy Samsung lcd tv-m ,amit kb 5 éve vettem, de ebböl a 2 évig abszolut nem volt hasznalva (az utobbi 3evben hasznaltam rendszeresen). Az utobbi két hétben mikor bekapcsolom ,nem tudom se a hangeröt valtoztatni,se csatornat valtani,semmi. A Tv oldalàn lévö gombokkal sem. Csatorna vàltàs csak ugy lehetséges, ha kikapcsolom a tvt a tàvirànyitoval és egy màsik szàm megnyomàsàval ùj csatornàra kapcsolom be.....magyaràn 1töl 9ig tudok csatornàt vàltani és ehhez mindig ki-be kell kapcsolgatnom a tv-t (a többi funkcio egyaltalan nem müködik a tàvirànyiton. Viszont barmely gombot ,ha megnyomom a kis piros led érzékeli a tv aljàn ,csak semmi nem történik.) A tv oldalàn pedig csak a menü gomb illetve az a gomb müködik, amivel a hdmi-re tudom kapcsolni, de a menüben nem tudok lépkedni....a hdmi pedig csinal olyat hogy a szamitogépre kapcsolva filmet nézek és automatikusan visszaugrik a tv-re. Van erre valami megoldas vagy uj tvt kell beszereznem? Köszönet minden vàlaszért!!
Húzd le a gombsort, de az infra maradjon, ha akkor reagál a távirányíóra, akkor valamelyik gomb döglött.
Szia!
Most volt időm újra foglalkozni a plazma tv-vel. Kicseréltem a három általad javasolt kondit újra, de sajnos nem változott semmit. Egy pillanatra bejön a kép, majd kikapcsol és gyors piros villogásba kezd.
OK a további lépés ez lenne , hogy le kellene mérni a Z-sus modul kimenetét, a fóliákon, hogy nem e zárlatos. ugyanúgy az Y-sus modul kimenetét is . Itt szoktak leggyakrabban zárlatosak lenni és magukkal viszik a FET-teket is az Y- modulon , illetve a z- modulon
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2015
Ezt tudnád nekem pontosítani, mert nem teljesen értem. Csatoltam két képet az Y panelről. Az X majdnem ugyanígy néz ki az ellenkező oldalon. Hol kellene ezeken a zárlatot keresnem?
Kiragadtam a középső képet azon feliratoztam , hogy melyik mi , és természetesen a kimenetet kell mérni , ha valahol zárlat van , akkor a borda alatti fetek , vagy hibryd is tönkre van.Mindkét modulnál , tehát az y , és a z modulnál is ugyan ezeket kell átméregetni .
Nyilván ha gond lesz vele , akkor nem lesz egyszerű leszedni a bordás részt , de nem lehetetlen.
Akkor jól sejtettem, hogy arra gondolsz. Viszont itt elég sok láb van, azért is kérdeztem. Van rá valami szisztéma, vagy mérjem végig mindegyik kimenetet a többihez képest, hogy nincs-e zárlat?
Ezt végig kell mérni , de egyszerűbb , ha a csatlakozón mérsz .
Sziasztok!
Egy olyan problémában szeretném a segítségetek kérni, hogy van egy Thomson 37mh40e típusú tévém és kicsit rakoncátlankodik a képe. Pontosabban egyszer homályos egyszer nem, bekapcsolom a tévét akkor minden szép és jó, de egyszer csak homályos lesz az egész, aztán megint éles, majd megint homályos 5-10 perces váltakozásokkal, de az is előfordul hogy mind addig homályos marad amíg ki nem kapcsolom majd be újra.... Ha valaki tud segíteni hogy ilyenkor mi a teendő az kérem írjon, köszönöm.
Van a sorkimenő közelében - (de lehet, hogy magán a sorkimenő trafón rajta) - egy fókusz elnevezésű trimmer-potenciométer. Lehetséges, hogy egy kissé KH-s lett, így többnyire érintkezési gondok okán az rosszalkodik.
Ha még jól emlékszem, az egy eléggé speciális - kerámialapra gőzölögtetett fémréteg trimmer, kicserélni sajna csakis magával a trafóval együtt lehet (miután valami műtrutyival össze van öntve az egész). Meg lehet persze próbálkozni a megmozgatásával avagy egy kontakt spray-s kezeléssel. (Bár azt igazából nem ajánlom tiszta szívből, mert utána esetleg valamerre áthúz a nagyfesz ...)
Sziasztok !
Barátnőm vett Vateráról egy Panasonic th-42ps10ek típusú plazma kijelzőt. A gond az vele, hogy a gyári távirányítójával (Ezt adta hozzá, utána néztem ugyan így néz ki, elvileg a típus is ugyan az) nem lehet irányítani a kijelzőt, ezt úgy értem, hogy bekapcsolom a főkapcsolón a kijelzőt és a standby jelző zöld színű, ha nyomok valami gombot a távirányítón akkor villog a zöld jelzés viszont a kijelző nem csinál semmit. Univerzális távirányítón a hangerő meg 1-2 funkciót érzékel. Elem csere is megvolt. Szerintetek mi lehet a gond vele ? Üdv! A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2015
Sziasztok!
Hoztak nekem egy tévét amiben PT90-es saszi van, sorvégtanyó hibája volt. Csere után most nincs készenlét. A primer oldalon megvan a 330 volt, a szekunder oldalán pedig semmi, sehol nincs áram. A primer oldalon lévő TDA 16846 tàpja is ingadozik 10-12 volt között. Valaki hallott már erről a hibáról?
Szia!
Zárlat nem terheli a tápot? Sortápfeszültségen mekkora ellenállást mérsz? A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
Méricskéltem. Az Y panel-ről csináltam egy képet. Itt igazából nem jutottam semmire, mert ahogy a képen is látható, a csatlakozó forrasztott lábainál nem látható a több rétegű nyák miatt, hogy esetleg melyik lábak lehetnek összekötve. Ez alól a negatív kivétel, mert az jól látható. Így több olyan lábat találtam, amik vagy egymás mellett, vagy kicsit távolabb, de sípol a multiméter rajtuk.
Viszont az X panelen, ott tényleg lehet, valami nem kóser, mert a látható negatív kivételével az összes láb rövidzárban van egymással. Y esetében hogy tudom kizárni, hogy hibásan mérek, vagy valamelyik lábak esetében a rövidzár nem normális? Illetve X esetében akkor jön az, hogy a nagy hűtőbordát le kéne vadásznom?
Hát igen , de a bordát , csak úgy tudod leszedni , hogy a nyák hátuljáról a forrasztási pontokat felszabadítod az óntól , és úgy kijön. Ugyanis az egész bordástól meghajtókkal együtt fog kijönni. Jó lenne egy kép arról a részről ahol a borda van , de a forrasztási oldalról nézve.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
sziasztok! van egy hagyományos tvm az a gond vele mikor bekapcsolom hllatszik h bekapcsol, de kb bekapcsolás után1-2mp mulva kikapcsol igy használhatatlan, ebben szeretnék segitséget kérni, hátha tud valaki segiteni.köszönöm
Szia!
Valamilyen egysége nem működik rendesen, például a függőleges végfokozat és ezért kikapcsol.. Mi a készülék típusa?
szia! grundig st 55-908 dolby
én meg már áttforrasztgattam a paneljét hátha elfáradt valahol a forrasztás
![]()
A függőleges végfok IC-je (TDA1771) az indítás pillanatában megkapja a 24V-os tápfeszültségét (9-es láb)? Rajz: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
megnéztem, nem kapja meg, de nem ez a neve az ic-nek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |