Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Gyakorlatilag hardverszinten minden. A DUE egy ARM-ra épülő cucc az UNO, MEGA stb. pedig AVR architektúrára. Teljesen más a CPU utasításkészlete, illetve regiszterei, arról már nem is beszélve, hogy az egyik 32bites a másik pedig csak 8. A könyvtárak ezt a különbséget próbálják elrejteni előled, több-kevesebb sikerrel.
Csak azt nem értem, hogy a Wire libem az megy due-vel mert használom vele, és az i2c-s lcd-nek a wire liben kívül nem kell más...
Szeretném a segítségeteket kérni. Feltelepítettem (Win 7) az Arduino 1.6.6-ot. A drivert is telepítettem, ez az eszközkezelőben a Portoknál a COM3-on jelenik meg , ha csatlakoztatom a panelt akkor az USB eszközként nem jelenik meg az Arduino, Amikor rádugom az USB-t akkor a tálcán nem jelez, és a programban a portok menü szürke, nem választható, a panelen a sárga LED folyamatosan villog. Hol keressem a megoldást? Köszönöm!
Számomra kissé zavaros a sztori, mert ha nem jelenik meg, akkor mi jelent meg a COM3-nál?
Megnézted-e, hogy milyen USB eszköz van a kártyádon, vagy ha nem, akkor mihez telepítettél drivert?
Uno kártyám van és azon Mega16U2 chip. A telepítőben volt a Driver mappa és onnan a 32 bites programot telepítettem.
A belinkelt kép némi bizakodásra ad okot.
0. Windows 7-hez biztos, hogy a 32 bites driver kell(ett) neked? 1. Lépj ki minden alkalmazásból (legfőképp az Arduino IDE-ből), ami kapcsolatban lehet a soros porttal, és húzd ki a kártyádat. Most az eszközkezelőből el kell tűnnie a COM3 portnak. 2. Dugd vissza a kártyát (ellenőrizd, hogy az USB kábel hibátlan és tövig be van nyomva). Ekkor az eszközkezelőben újra meg kell jelennie a COM3-nak. 3. Az Arduino IDE elindulása után a Tools menüben a Serial port menüpontban meg kell jelennie a COM3-nak. Ha nem, akkor próbálkozhat újraindítással, jelenlegi driver leszedésével és a 64 biter felrakásával (feltéve, hogy 64 bites rendszered van!). A drivert úgy tudod leszedni, hoyg az eszközkezelőben jobb gombbal kattintasz a COM3 portra, és az eszköz eltávolításánál bejelölöd a "Törölje le az eszköz meghajtóprogramját" előtti négyzetet.
Sziasztok!
Egy riasztót építek Arduino segítségével de problémába ütköztem. Késleltetett riasztást kellene csinálnom, hogy be lehessen írni a pin kódot még a sziréna megindulása előtt. 30sec késleltetés kéne, de delay-t nem tudok használni, mert akkor sajnos nem lehet pin kódot beírni. Gondolom Timert kéne használnom, de nem igazán értem a timer kezelést Arduino platformon. Ebben kérnék egy kis segítséget. Sajnos angolul sem nagyon tudok, így a playground leírásai sem segítenek nekem. Előre is köszönöm a segítséget!
Kezdöknek ajánlom a millis használatát ilyen célra!
Itt kezdtünk ilyen témát tárgyalni: Bővebben: Link
Működik.
A probléma okát nem tudom, de Win7 32 bit törlés majd újra telepítés, driver telepítés és a COM4-en működik. A sárga LED még mindig villog. Ez természetes? Idézet: Ha ez a D13-ra kötött L LED, akkor minden rendben. Az Arduino kártyákat felprogramozva árulják: a bootloaderen kívül benne van a LED villogtató Blink mintaprogram is. „A sárga LED még mindig villog.”
Próbáld átállítani az eszközkezelőben a portot COM2-re.
Ezt próbáltad már?
UTouch fork configured for 3.5" TFT LCD from mcufriend.com
De ezzel nem tudok interruptot okozni vagy igen?
Találtam egy leírást a Timer1 használatáról ami nagyjából érthető. Ha jól értem először inicializálni kell a timert és ezután képes kiváltani interruptot de utána hogy állítom le, hogy ne váltson ki többet?
http://playground.arduino.cc/Code/Timer1 A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
leállítod a Timer-t (stop), vagy leválasztod az interruptot (detachInterrupt).
Jól értem, hogy először inicializálni kell a timert a Timerx.initialize() függvénnyel, majd el kell indítani a Timerx.start() függvénnyel és le lehet állítani a Timerx.stop() függvénnyel? Valamint meg kell még adni az interrupt függvényt a Timerx.attachInterrupt() függvényben?
Bevallom, nem használtam még a könyvtárat, de elvileg így kellene működnie.
Szia.
Őszintén egyszerűbb lenne az avr timer kezelését megnézni, mint az Arduino könyvtárát megérteni. A kezed se lenne lekötve, és kb. azonos bonyolultságú mindkettő.
Néha szoktam olyat is csinálni, a mills függvénnyel beállítod, pl 0,5s késleltetést csinálsz a főprogramba. Ez után már csak a főprogramot kell úgy szervezni, minden ciklusban lekérezi a gombot, elvégez minden ki-bemenet kezelést. növel egy ciklusszámlálót, amivel már mindenféle időzítéses feladatot meg lehet oldani.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
![]()
Ha jobban utána olvasol!
Rá jönnél, hogy a „elteltIdo = millis();” már egy timer megszakításban milliszekundumonként 1-el növelt értékű számláló. Neked csak akárhol, figyelned kel mikor haladta meg az általad kívánt értéket, és akkor riasztani. ... De ha te ragaszkodsz a nehezebb saját megszakításhoz! ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
Amit írsz, az szerintem csak kezdetben igaz.
Az AVR timer kódjának olvashatósága 0. Több év programozás után sem tudom, hogy mit jelent a CS10 | CS12 órajel forrás. Lehetetlen ilyen hülyeségeket fejben tartani. Abban igazad van, hogy ugyanannyi energiabefektetés megtanulni a Timer osztály működését, mint az AVR-ét először, de a Timer osztálynál esélyed van arra, hogy megjegyezd és később ne kelljen a specifikációkat bújni. A regiszterek állítgatásánál minden egyes alkalommal a dokumentációt kell bújnod. Tudod, a CS10 COMA1B1, TCCR1A meg társaikról beszélek. Az elmúlt 3 év AVR-ezés után sem tudom neked megmondani, hogy melyik bit mit csinál. Az Arduino könyvtárak szépsége, hogy elrejti ezt a szintet. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
A probléma az. hogy ha elindul a riasztás, akkor kéri a program a pin kódot és közben 30 másodpercig nem szól a sziréna. Amikor a karaktert bekérem a keypad matrixról, akkor addig áll a program, amíg meg nem kapja a karaktert így nem tudom vizsgálgatni az eltelt időt. Átírhatnám a billentyűzet kezelő programot is interruptosra és nem lenne probléma de az talán ugyanilyen nehézségű mint a timer.
Már ne haragudj, de milyen riasztó program az, ami elakad (blokkoló típusú várakozás), amíg a PIN kódra vár? Szerintem sürgősen át kellene gondolni a program szervezését! Megszakítás nélkül is megoldható, hogy egy periodikusan ismétlődő programhurokban ránézzen a billentyűzetre, s ha van valami változás, akkor gyorsan adminisztrálja, majd tovább fut a többi tevékenység végrehajtására.
Ha nagyon tudományosan akarod csinálni, akkor a véges állapotgépekkel célszerű megismerkedni. Vannak bonyolultabb módszerek is, de ezekbe most nem érdemes belebonyolódni: - Eseményvezérelt programozás Arduino kártyán - Protoszálak és az Arduino - egy egyszerű mintapélda - Wiring++
Sziasztok!
Van egy pár drv8825 léptetőmotor meghajtóm viszonyt olyan problémám lenne hogy a motort sehogy se sikerül elindítanom tudnátok nekem valami rajzot illetve valami forráskódot küldeni hozzá? Előre is köszönöm!
Google barátod ezt mondta:
Pololu DRV8825 Stepper Motor Driver GeekTech DRV8825 Motor Driver Board + Arduino Example Code
Sziasztok,
Eredetileg egy LED-et lehet ki/be kapcsolni neten keresztül a ”Led1” utasítással. Ezt módosítottam, hogy egy nyomógombbal is működjön, a nyomógomb először bekapcsolja, majd második megnyomásnál kikapcsolja a LED-et. A probléma, hogy a weboldara nem sikerül kiíratni a LED állapotát ha a gombbal kapcsolgatom. Hogyan kellene módosítani a kódot?
Tessék:
Bővebben: Link
Ez a kód egy kicsit másként működik, az eredeti kapcsolás itt található:
Bővebben: Link Mikor a weboldalról kapcsolgatom minden rendben, csak mikor a nyomógombbal kapcsolom akkor nem jelenik meg a wboldalon a vátozás, de a LED -et kapcsolja. Gondolom csak a nyomógomb blokkot kellene valahogy másképp elhelyezni...már többféleképp próbáltam de csak nem akar sikerülni.
Igen, mert ha megnyomod a gombot, attól az oldal nem frissül, vagy beállítasz egy autófrissítést mondjuk 5mp-re, vagy ajax és xml segítségével iratod ki (ez a jobb). Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |