Fórum témák
» Több friss téma |
Én is úgy kezdtem hogy csak csak nyák fúrás , de éppen a hétvégén engedtem bele először alumíniumba a marót sikerrel, ha érdekel a konstrukció nézd meg az oldalamon . Amit tudni kell róla : soha nem láttam cnc gépet élőben (de tényleg ) csak a youtube-n
: minden alkatrész részegység folyamatosan változott cserélődött építés közben : minimál áras projektnek indult A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
Gyakorlatilag mindenre.... Evés közben jön meg az étvágy. Először plexi, nyák, színes habanyagok, fóliavágás, lézer, 3D nyomtatás, dobozok.... Régen, a nyolcvanas években egy tápegység elkészítése számomra egy szertartás volt. Elmenni a boltokba, keresgélni alkatrészeket, összesakkozgatni... Ma már megrajzolom 3D-ben, Legyártom a panelt a gépen, a szükséges távtartókat egyebeket hulladék anyagokból előállítom helyben. Míg régen egy kis táp elkészítésére elment több nap, vagy hét is, ma már a cnc-vel csak 1 nap. Ez jelentős előny. Nem beszélve arról, hogy sokkal könnyebben reprodukálható a végeredmény. Mindig gondot okozott a kijelzők plexizése. A géppel csak lemarom egy téglalap éleit és máris belecuppan a gép által korábban kivágott nyílásba. Ugyanígy készíthetek nyomógombot is.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
Azért a nyáklapot nem csak marni lehet. A sárga fórumon bô egy éve volt rá példa, hogy 2W kék (UV) lézerdiódával lepörkölte Bővebben: Link egy ügyes kolléga a matt-fekete akrilfestékkel lefestett nyáklapról a lemarandó részrôl a festéket. Utána meg mehetett asavba ami maradt. Egy ilyen 2W-os diódát (optikával) és áramgenerátorát megkapni ebayról 20ezerért. Tehát az XY mechanika kell plusz a lézer. Szerintem.
Mire használjuk a CNC gépet, jó kérdés.
Kinek milyen gépe van és attól is függ, hogy mire képes a gépe. Én max alut szoktam megmunkálni alkatrész gyártásra használom. De martam már vasat is a gépen, igaz nem ép vas marására készült a gép, de meg tudom csinálni ha nagyon kell, de csak saját részre. CNC maróból több és CNC esztergából 2db
Hello ha még meg van ez a dokumentum eltudnád nekem küldeni erre az e-mail címre szabku@freemail.hu köszi
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki már használta, vagy ki póbálta ezt? Bővebben: Link Tapasztalok érdekelnének.
Szia!
Én pont ezt nem ismerem, de miért akarod ezt használni, kimondottan menet vágásra kellene neked valami?
Szia!
Nekem cnc-hez kellene.
Szerintem egész jó. Egyszerű a használata.
Esetleg nézz rá a Cambam-ra is, indulásnak.
A Cambam nem vezérli a gépemet usb-n keresztül. Amúgy már több éve megvan
Már használtad?
Az Estlcam beépített CNC vezérlőjét kipróbáltam.
Rákötöttem a kék kínai vezérlő bemenetére, és működik.
Igen . Nekem tetszik.
Jópofa program, de mi a kimenete?
Milyen kimenetre gondoltál?
Arduino kell neki melyet saját maga felprogramoz, vagy a G-kod kimenetre gondoltál? Én is most találtam, és olvasgattam a külföldi förumokat, de a google fordító nem annyira pontosan fordít. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Értem, hogy van egy CNC géped, de a programot mihez akarod használni csak az miatt kell, hogy menetet tud vágni például?
Milyen programmal működik a géped jelenleg? Mach3, Linuxcnc?
Például egy ArtCam szerintem sokkal jobb megoldás.
Akár Apire8
Még semmivel, ugyanis most tervezek valami USB-s illesztőt hozzá. Amúgy Omron AC szervoim vannak fent a gépen. Ez az Estlcam azért tetszett meg mert olcsó és mindent tud ami kell egy 3 tengelyes géphez, csak nem tudom mennyire megbízható. Van planetos usb--s vezérlöm is most készült el de kb 25000ft a licensz hozzá. Ez az arduinos meg csak 12000ft.
Igaz hogy jobb megoldás, de ha megnézed az Artcam árát, hát nem az én pénztárcámnak való.
Ha vásárlásra gondolunk akkor igen.
Sziasztok!
Az szeretném kérdezni, hogy a mellékelt kialakításnak van-e valami előnye/hátránya a megszokott lineáris sín/kocsi kialakításhoz képest.
Van. Dög nehéz, egy gyors mozgású (pl. lézer-gravírozó, 3d nyomtató) esetében hatalmas tömegű kocsit gyorsítani-lassítani nem kis feladat.
Nehezebb, több a kopó alkatrész. Nincs porlehúzás. Hirtelen ennyi.
Mire szeretnéd használni? Véleményem szerint, ahogy előttem is írták, maráshoz nem jó, de lézerhez és 3D nyomtatáshoz jó lehet, kivéve akkor, ha a lézerrel műanyag megmunkálásra akarod használni. Mivel ez hobby jellegű cnc-s fórum, nem hiszem, hogy komolyabb beruházást tervezel. Amennyiben viszont igen, akkor erről sajnos le kell tenned.
Igazából semmi különös cél nincs ( másképp mondva mindenre jó legyen
), csak kaptam egy szatyor ilyen csapágyat és 12mm tengelyem is van itthon. Sebesség problémáin nincsenek, mivel a régi fa gépemben 8-as menetes szár van, csak azon gondolkodtam érdemes-e a fióksíneket ilyennel megerősíteni. Végül is ma vettem a tengelyek végére befogót, ennyi beruházást még megérhet egy teszt.
Szia!
Ha van ilyen profilod ami a képen van akkor nagyon jó választás. Gondolom nem acél marásra akarod a gépet használni, mert minden másra tökéletes! Remélem nem vette el a kedvedet amit itt irkáltak neked. Az hogy nehéz nem számít és a gyorsaság sem. Profi gépek is ezt használják Például az ISEL.
Ha a gyorsulás nem szempont, akkor szerencsés vagy hogy ilyeneket kaptál egy szatyorral
A fióksínekhez képest ez egy hatalmas előrelépés, csak a forgácsot kell távol tartani a vezetéktől, mert a görgő bizony maga alá kapja, és beékelődhet.
Más hibája nincs, a tömegeket pedig kis türelemmel mozgatva (a sebesség nem változik csak a gyorsulást kell lejjebb venni) sokkal pontosabb eredményt érsz el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |