Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 118
(#) pika75 válasza jdani hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Szia. Legy szives aruld el a nyomtato tipusat es kepet is kerunk a nyomatrol!
(#) Hurka hozzászólása Jan 28, 2016 /

Sziasztok!

Van egy Konica Minolta PagePro 1400W típusú nyomtatóm, aminek a dobja eléggé elhasználódott. A tegnapi nap a szekszárdi elektronikai bontóban találtam egy alig futott példányt egy selejtezett céges nyomtatóban, a probléma csak az, hogy a szabad ég alatt volt, és ezért belefolyt a víz a ,,szelénhengerhez". A kérdésem: száradás és tisztára törlés után felhasználható-e a dobmodul, vagy szemét az egész?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: Hurka
(#) eyess válasza Hurka hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Ha a víz nem bontotta meg a felületet , akkor van esély rá , hogy jó lesz .De úgy is ki fogod biztos próbálni ,és akkor majd kiderül nem ?
(#) Temela válasza eyess hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Kérdés bele folyt-e a festék tartóba? Amennyiben igen, akkor szépen összefog tapadni, csomósodni és a penge nem tudja szépen lehúzni... stb.
(#) attila1 hozzászólása Jan 31, 2016 /

Sziasztok!! Sajnos nyomtató cserén gondolkodom,multifunkciósat szeretnék majd venni. Először Canon MG 5350-est néztem,de a véleményekben több helyen olvastam,hogy nyomtatófej hiba miatt szériahibásak ezek a típusok. Valaki tudna erről konkrétummal szolgálni? A mostani Canon IP 2000-et cserélném le valami olcsó árfekvésűre,amihez a tinta sem horror árban van. Ötlet lenne?
(#) eyess válasza attila1 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Ha nem feltétel a színes nyomtatás , akkor nem gondolkodnék tintasugaras nyomtatóban.
(#) attila1 válasza eyess hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Sajnos feltétel.A gyerek iskolai dolgaihoz is szükség lenne rá.
(#) eyess válasza attila1 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Értem , akkor még mindig azt tudnám javasolni , hogy azt kell megnézni ilyenkor , hogy egy tintasugaras nyomtatóval nyomtatott színes oldal /db mennyire elég az adott patron , vagy tinta , és mennyire lenne elég egy színes lézer nyomtatóval készített nyomtatás.
Ha sok nyomtatás lenne , akkor is a lézert javasolnám ma már azért elérhető árban vannak.És nem száradnak be stb.
(#) abcdabcd válasza attila1 hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Szia, a tintát a mostanihoz, pl itt: Bővebben: Link nézted?

Ha jól tudom, akkor ez a fajta patron olyan 200oldal kinyomtatásához elég, viszont úgy is 1 és 2Ft között van a laponkénti tintaköltség... a fekete pl a linkelt helyen 210Ft, a színesnek darabja 240...
Vagy mi a baj a mostani nyomtatóddal?
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
(#) attila1 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Szia! Nem akarom szétrúgni a topicot,ezért ha valaki válaszol akkor privátban is írhat,hogy ne legyen gond belőle. Szóval a bajok ott kezdődtek,hogy XP-ről váltottam Win7 Ultimate 32Bit-re. Scannert itt tudtam használni. Raktam fel másik OP rendszert,32bites verziót,Win7 Prof,majd Ultimate,és sehogy sem megy a scanner driver hiba miatt.Milliót letöltöttem,és nem megfelelő. A nyomtatónak semmi baja,azon kívül,hogy kb.11éves,és már eléggé halványan nyomtat. Patronokat ennél a webáruháznál szoktam rendelni én is
Tehát arra gondoltam,hogy eladom a scannert,nyomtatót,és vennék helyette egy multifunkciósat,persze elfogadható áron,és a patron is legyen baráti áron. Az elfogadható ár nálam (2 kisgyerkőc miatt max.20-25ezer lehet,de ez már a nagyon maximális összeg) A lézereseket nem ismerem,tapasztalatom sincs velük,és szerintem nem az én árfekvésem. A többi tintapatronos nyomtatókról sincs tapasztalatom,mert ez az első-régóta meglévő gépem,ami Canon.

Köszönöm eyess-nek is a hozzászólását!

Szia!

Egészen röviden próbálom összefoglalni:

Azt nézd meg mindenképp, hogy ami nyomtatót vennél, annál mennyire jön ki egy lap nyomtatásának az ára... Meg persze ehhez jön, hogy maga a nyomtató mennyibe kerül...

Ahogy én nézegettem ezeket, tintásból jóval könnyebb találni olyan fajtát (főleg, hogy színes nyomtatást is akarnál), ahol az egy lapra eső költség simán akár 1Ft közelébe is kerülhet (és ezt nem csak úgy, hogyha te töltöd magadnak a patront, mert ott amúgy meg meg kéne venni a nagyobb kiszerelésű tintát, ráadásul a 4 féle színhez...). Lézernél viszont bár vannak típusok, ahol hasonlóan olcsóra kijöhet a dolog, a színeseket ahogy néztem, ott nem nagyon láttam ilyet... Feketékből van pár típus (pl HP 1010,1012...stb szériák, vagy a Xerox-nak is van valami hasonló fizikailag is kisméretű és hasonló áron fenntartható nyomtatója, meg esetleg Samsung vagy Epson) ahol elérhető a tintáshoz hasonló árú nyomtatás...
Viszont lézernél érdekes módon azok a nyomtatók, ahol a fényhengert nem a tonerbe építetten cseréled, ott ha van is utángyártott fényhenger az is minimum egy teljes utángyártott toner árába kerül, és ahogy én néztem ezeknél a lapköltség, még akkor is esetleg, ha csak a toner árát nézed is lehet simán magasabb, mint mondjuk a fentebb említett HP 1012 esetében...

Szóval a lézernél érdemes tényleg alaposan megnézni, hogy mennyire is jön ki egy lap kinyomtatása...
Lehet, hogy ezek a nyomtatók viszont bírják, ha heti 2000 oldalt nyomtatsz velük meg stb, de ha otthonra nem kell ilyesmi, meg az se lényeges, hogy mennyi idő alatt jön ki belőle egy oldal, akkor a tintás hiába lassabb, arra hogy kinyomtass valamit, hogy kényelmesen elolvasd stb ha az úgy jó, akkor legalábbis valószínű egyszerűbben lehet találni olyan tintasugarasat, amivel az egy oldal ára egészen olcsóra jön ki...

A színes lézernél meg az árak főleg többre jönnek ki, bár lehet, hogy ott meg megcsinálható az, hogy elviszed töltetni a tonert valahova(persze ezt nyilván a feketénél is megteheted, de ott ahogy én láttam, amikor NYÁK vasaláshoz kerestem nyomtatót, hogy többféle van, ahol a tonert egyben megvéve is egészen jó áron kijön a dolog), és hogyha olcsón megtöltik, akkor jól is járhatsz, bár ezt a "fényhenger dolgot" érdemes figyelni, mert azt ha cserélni kell, akkor lehet, hogy annyit kifizethetsz, amennyiért a nyomtatót megvetted... amire persze lehet, hogy lehet azt mondani, hogy de eközben kinyomtattál pl 6000 oldalt, viszont ahogy írtam is van olyan nyomtató ahol a tonerrel együtt a hengert is cseréled, és a toner meg mégis ugyanannyi mint a "hengernélküli" tonert használó nyomtatókhoz...

Amúgy attól, hogy a nyomtatód nem új, attól nem biztos, hogy halványan kéne nyomtatnia, lehet, hogy csak valami alaposabb tisztítás kéne neki... akár úgy, hogyha egy pár oldalnyi sűrűbb szöveget (pl próba kedvéért valami mondjuk "x"-szel teleírt A/4-es lapból) nyomtatsz ki párat 4-5db-ot egymás után minden színnel, ami úgy tűnik, hogy halványabb...

Ha a nyomtató "gyári" nyomtatási minőség teszt-jét vagy valami hasonló elnevezésű tesztjét nyomtatod ki, aszerint milyen az eredmény?

A leírtak alapján maradnék a tintasugaras nyomtatónál,nincs leterhelve az itthoni használat miatt.Úgymond ,,jó,ha megtudom itthon oldani az ilyen scannelés-nyomtatás feladatokat".

A kinyomtatott szöveggel igazából nincs bajom,ott a fekete fekete,de ha színes képet nyomtatok akár fotópapírra,akár normál papírra,nagyon halványak-fakók a színek. Természetesen ez lehet a gyenge minőségű utángyártott tintapatron miatt is. Amúgy a nyomatok nem foltosak,nem hiányzik semmi a képekről,hanem egyöntetűen fakók.Mintha nem lenne igazából éles a színhűség,vagy nem is tudom,hogy fejezzem ki magam.

Amúgy a Scanner típusa: Canon Lide 35.Hátha valakinek van megfelelő drivere win7 32bit alá....

Próbáld ki a színesekkel, külön-külön mindegyik színnel amit írtam, lehet, hogy erősebb lesz a szín utána... Én erre a módszerre akkor jöttem rá, amikor egyszer a nyomtatómban az egyik színnel volt valami, a konkrét jelenséget nem tudom, viszont a nyomtató saját tesztjét kinyomtatva a kis ábrából tényleg nem sok, de valamennyi hiányzott... a nyomtatón többször lefuttattam a tisztítást, javulást nem láttam, viszont aztán gondoltam, hogy nyomtatok vele, hiszen az is tintát nyom át a fejen, ráadásul nem valami "hulladéktinta-tartályba", ami így nem telik feleslegesen, meg ráadásul a nyomtatásnál azt az egy színt használom amelyikkel nyomtatok, a tisztításnál meg talán mindet fogyasztotta és láthatóan nem sok eredménnyel...
Aztán ezt a "teleírt oldalt" találtam ki próbaképp, és kb a 3. oldaltól teljesen jó lett a nyomtatás... Tehát csak simán olyanra kell a betűszínt beállítani és úgy nyomtatni...

Bár az is lehet, hogy az a tinta, amid van, az nem olyan jó, de nem tudom, egy próbát megérhet azért a fenti dolog...

A gyári oldalon azt írja, hogy van hozzá driver, lehet, hogy amikor nézted, akkor nem volt? Vagy lehet az a verzió amit próbáltál (amit adtak hozzá?) esetleg a win7-et nem támogatja.
Gyári oldal itt: Canon Lide35 driver

Ezt már próbáltam néhány hete,de megpróbáltam most is.
Hiba üzenet a toolbox megnyitásakor: Unable to select twain source.

Rákeresve:
Bővebben: Link
itt: Bővebben: Link
ezt ajánlották, és ott azt írják, hogy az ott leírt módszerrel működik, valami lide 60-ashoz való drivert letöltve, próbáld ki, viszont ez itt lehet "off" lesz, valami scanneres témában kéne lehet folytatni... link: Bővebben: Link
(#) Annonymus hozzászólása Jan 31, 2016 /

Sziasztok
Van egy HP Officejet pro 8500A nyomtatóm ami ma úgy gondolta h innentől nem veszi fel a lapokat..
Ha másolok valamit akkor felveszi a papírt és kinyomtatja, és ha kézzel rásegítek akkor is
Van egy kis ,lenyíló, két-kerekes cucc ami feltolná a papírt addig ahonnan már behúzza viszont nem engedi le ezt a kis izét.
Duplex van rajta és nem tudom pontosan mennyi idős de már nem garanciális (a nyomtató)
Mi lehet a gond?
(#) Annonymus válasza Annonymus hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Ez (amit nem csinál) normál nyomtatásra vonatkozik
(#) otthonpc20 hozzászólása Feb 3, 2016 /

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy HP Laserjet 1100 típusú nyomtatóm. Ez még soros porttal csatlakozik a géphez. Windows 10-et használok 64 bitest a win felismeri a nyomtatót és működőnek írja de ha nyomtatni akarok akkor nyomtatási hibát ír ki. Próbáltam új hardver varázslóval kézzel megkeresni a illesztő programot de ugyan az a hiba. Neten sem találtam illesztő programot. Előtte 32 bites Vista volt a gépen akkor működött rendesen. Szerintetek mit lehet a hiba? Hogy lehetne működésre bírni?
(#) eyess válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Próbálj xp kompatibilitási módban nyomtatni.
(#) pika75 válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Szia. Vajon miert nem akarjak sokan megerteni, hogy nagyanyam korabeli kutyuket nem lehet az utolso piacra dobott szoftokkal osszebaratkoztatni? A fogyasztoi tarsadalom nem errol szol. A fogyasztoi tarsadalom arrol szol, hogy mindennel legyel naprakesz: szoftokkal, kutyukkel, ruhaval stb, s akkor minden mukszik egy erintesre. Ha mindenkepp win 10-et akarsz hasznalni, vegyel egy uj generacios nyomtatot, ha nem, akkor tedd fel a win7-et - ez alatt altalaban mukodik a vista illesztoprogrammal (de nem biztos, hogy van 64 bites verziora ). Udv.
(#) abcdabcd válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 3, 2016 / 1

A megoldás:
Kell egy olyan Windows-os számítógép, ahova a nyomtató feltelepíthető, vagyis van hozzá megfelelő driver. Ha ezen a gépen működik a nyomtatás a nyomtatóddal, akkor a nyomtatót meg kell osztani a hálózaton, az újabb gépeden be kell tallózni a nyomtatót, hogy használni akarod azt a hálózati nyomtatót, ekkor a két windows kicseréli egymás között a drivereket.
Azért nyomtass is vele egyet, hogy tényleg jó-e, viszont ezután húzd ki a másik gépből a nyomtatót, csatlakoztasd az újabbikhoz, és mondd neki azt, hogy automatikusan találja meg hozzá a drivert, és ezt meg kell találnia, mivel a másik géptől ezt "átvette"....
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Szóval, ha az van, hogy a Windows-os "saját" driverrel nem működik valamiért, akkor így meg lehet csinálni, az eredeti HP által kiadott drivert, hogy működjön... (előző hozzászólásban leírt módon)

Aztán az is lehet, valami véletlen egybeesés/"Murphy törvénye" alapján, hogy a nyomtatónak is valami baja lett éppen és azért nem működik...

Vagy valami a gépen amin próbáltad "összegabalyodott", aztán ki kell bogozni, hogy mitől nem működik...
Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a nyomtató vagy a driver a gond, bár simán elképzelhető, hogy az a driver amit beépítettek az operációs rendszerbe, valamiért mégse teljesen jó.... Esetleg próbáltad valamilyen fórumokon keresni, hogy ugyanolyan oprendszer alatt azzal a típusú nyomtatóval esetleg másoknak is volt e valami baja?
(#) Inhouse válasza otthonpc20 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Nem tudok segítséget adni, de annyit esetleg javíthatnánk egy műszaki oldal korrektségén, ha egyeztetnénk azt a csatlakozót. Viszonylag kevés nyomtató létezik soros porttal a fenekén, láttam már mátrixot és cimkenyomtatót, de HP laserjet-et nem. Nem párhuzamos az véletlenül?
(#) KBal76 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Egészen biztosan párhuzamos, nekem négy HP1100-am volt, (már csak kettô van többit elajándékoztam) és párhuzamos, csak egyedi a nyomtatón lévô csati kinézete. Ha jól tudom kizárólag ehhez az egy HP nyomtatóhoz talált ki a HP ilyen idétlenséget, tehát szabvány printerkábel nem játszik. Amúgy szuper masina, elronthatatlan.
(#) attila1 hozzászólása Feb 6, 2016 /

Sziasztok! A scannerbe sikerült életet lehelnem,így tudok egy képet feltölteni ide,amit a Canon nyomtatóval készítettem. Gyalázatos tudom... Mi lehet a probléma?

Save0002.JPG

(#) abcdabcd válasza attila1 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Annyira nem biztos, hogy nagy a hiba, inkább csak halványabb a szín, mint amilyennek kéne, hogy legyen, viszont pl a színek aránya kb jónak tűnik, kb egyformán lehet akkor halványabb az összes szín?
Esetleg valamilyen tesztábrát a nyomtató saját driveréből/menüjéből/programjából is tudsz nyomtatni és feltenni ide a képet (nyomtatási minőség teszt vagy hasonló néven lehet ez pl...), hogy azon mi látszik? Amin van fekete nyomtatás, meg az összes színnel, valami, de színenként külön-külön...

Amúgy a szkennelt kép mellett te látod az eredetit is, nekem innen úgy tűnik, mintha a szkennelt kép kicsit "fátyolos" lenne, vagy valami hasonló, az eredetin esetleg "tömörebbek" a színek?
(#) attila1 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Egy nagyon kicsit erősebb a nyomtatott kép,de tényleg csak egy kicsit.Teszt kép csatolva,400dpi-re állítottam a scannert. Még egy kép,ez a netről egy nyomtató teszt oldal.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016
(#) abcdabcd válasza attila1 hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

A felül lévő mintánál nekem az a tippem, hogy ott pl végig kéne, hogy vízszintes csakok is legyenek, és ezek nagy részben nem látszanak, vagy csak inkább kis darabokban vannak csak ott, szóval ezt a nyomtatót valószínű tisztítani kéne... minimum a fekete miatt.. és ugyanígy a színesekkel is...

mod: látom a második képet is amit feltöltöttél, az első szerintem beszédesebb itt...
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016
(#) attila1 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 6, 2016 /

Érdekes,ott hiányos a fekete. Amúgy igen,annak egy fekete rácsosnak kellene lennie... Másik meg nem hiányos,a színek halványságát leszámítva.
Következő: »»   97 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem