Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   235 / 283
(#) cslaci100 válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 10, 2016 /

Köszönöm
(#) nzperx hozzászólása Jan 14, 2016 /

Sziasztok.

Kis segítségre lenne szükségem. Adott egy DSC 1864-es központ. Ehhez beraktam egy Gmax gsm modult. Ezzel nincs is baj, csak annyi dolga van, hogy riasztáskor sms-t küld és felhív. Most szeretném azt is megoldani, hogy áramszünet esetén is küldjön sms-t, és szabotázs esetén is. A gsm modulnak 4 bemenete van, ebből most csak egyet használok, szóval, ebből a szempontból nincs akadálya a dolognak. Valamint tud olyat is a gsm modul, hogy a sim kártyán mentett számokról érkező hívást felismeri és a kimenetén kapcsol. Azt szeretném megoldani, hogy ilyen híváskor a riasztó állapotot váltson, tehát, ha ki volt kapcsolva, élesedjen, ha éles volt, kapcsoljon ki, és erről küldjön sms-t.
A gsm modul programozása még menne is, de a központ programozása már nehezebb dolog, ebben kérnék segítséget. A dolgot bonyolítja egy zónabővítő PC5108 (az alap zónák elfogytak, de a bővítőn van még hely 6 zónának). Ha jól sejtem, egyik zónát kétállású kulcsos kapcsolóra kellene programozni. A PGM kimenetek szabadok, ha jól sejtem itt kellene egyet áramszünetre állítani, a másik meg szabotázsra és egy relén (AUX+ és PGM kimenet) keresztül máris mehetnem a gsm modul bemenetére.
Szóval, tudna valaki abban segíteni, hogy hogyan tudom mindezt beprogramozni a kezelővel (PK-5500 vagy 5501 ezt nem tudom)?

Köszi
(#) cslaci100 válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 15, 2016 /

Szia !
Még egy gondom lenne a kódokkal tudnál e segíteni
Előre is köszi
(#) Gránátalma válasza cslaci100 hozzászólására (») Jan 17, 2016 /

csillag5>mesterkód>kódsorszáma 2 digittel> új kód 4digittel(vagy ha hatra programoztad, akkor hattal)>kettőskereszt.
a mesterkód a 40-es, minden más user 01-32ig
(#) Gránátalma válasza nzperx hozzászólására (») Jan 17, 2016 /

001-ben felvered az egyik zónát 23-nak, ami a kétállású WLS, arra a zónára bekötöd a relé kimenetedet. Ha impulzusos a gsm kimeneti vezérlése, akkor 22-re üsd a zónát!!

PGM-nél szabotázs 11,
AC hiba küldés nem tudom van-e de a sima általános rendszer hiba 09 én ezt használom.
(#) Nagynoo hozzászólása Jan 26, 2016 /

Sziasztok.
Segitségre lenne szükségem... "sikerült" megörökölnöm egy Dsc rendszert... Pc585lap, 1555RKZ kezelő, 4 érzékelő+ sziréna... Resetelni kelett, mivel anno monitoring-on... Ez volt az első hiba . A bekötések gondolom jók.. Inditás után Kivillan A ready.. Majd élesitési próba után Zone 1-től 4ig világit.. *2 vel nem mutat hibát csak a System villog... Feltételezem, hogy programozni kellene. Próbálgattam de nemigazán jött össze, jelenleg ott tartok h comport-ra való kábelt próbálok összerakni hátha sotware-el sikerül valamit összehozni... Ha valaki lenne szives és leirná a programozását ennek a **/!+-nak, megköszönném.
(#) Kovabe válasza Nagynoo hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Ez kb olyan mint a nagyit tanítsam meg vezetni 1 óra alatt teljes KRESZ tudással.
Kár volt belepiszkálni, resetelni és kábelt vágni mindenki tud de helyrehozni csak hosszadalmas idő ráforditásal lehetséges. Sajna semmi infot nem adtál így elég nehéz bármit is mondani.
(#) Syn7h37ic válasza Nagynoo hozzászólására (») Jan 26, 2016 /

Nem bántásképpen...
De fussad végig a topikot, van fenn az 585-ről programozói útmutató, abban elég jól le van írva, hogy is kell programozni ezt a panelt. Sőt jó néhány programozási példát is találsz a hozzászólások között.
Elég faék egyszerűségű ez a riasztó, szerintem a programozói leírás elolvasása után menni fog a beállítása is.
PC-ről 585-öt programozni kb. ágyúval verébre szindróma, és ráadásul ott is kell kézi programozói módba lépés. A DLS2002 program meg kb. 750MB. Ezt senki sem fogja megosztani, mert egyszerűbb letölteni a hivatalos oldalról regisztráció után. (ráadásul win7 alatt elég problémásan is működik, ajánlott oprendszer win98(!) Még XP alatt is okozott anno meglepetéseket)
Kiindulásképp. Ha az összes zóna világít, akkor valószínűleg azért, mert nem a szabványos EOL, vagy DEOL lezárással rakták össze a rendszert, hanem NC lezárással.
(#) Nagynoo hozzászólása Jan 26, 2016 / 1

Köszönöm a segitséget.. A kábeleket nem én vágtam el, eleve igy került hozzám... Közben megoldottam.. Ujra reset, ujra szétszedés összerakás.. 001 el zónakijelölés, most müködik annyira h riaszt... Szal a nagyi már érti mi a kormány....
(#) bence88 hozzászólása Jan 29, 2016 /

Sziasztok!

DSC PC1616 programozásakor a szekció 006-ban amikor megakartam változtatni a telepítői kódot véletlenül csak két számjegyet (03) adtam meg. És most nem tudok vissza belépni a telepítői programozásba. Mi lehet most a kód?
(#) Kovabe válasza bence88 hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

Probáld meg a 0300-át vagy a 0000-át illetve a régit.
(#) Gránátalma válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

A 1616 nem helyettesíti a kiütött számokat 0-val. Reset lesz belőle valszeg...de hátha.

Múltkor a mesterkódot változtattam egy 1832-esen..mondták az új kódot, miottudom én 7025...én meg elkezdtem beírni, hogy 7 majd tök random valami számokat....ahogy elfogadta a kezelő, tudatosult bennem, hogy öööö fogalmam sincs mit adtam meg kódnak.... pfu mondom. Egy pillanatra átfutott rajtam, hogy na reszet, mindent újra felverni...de hálistennek a kettőskeresztet nem ütöttem rá reflexből, így a 40-be visszalépve megváltoztattam megint.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
(#) bence88 hozzászólása Jan 30, 2016 /

Sajnos nem jó se a régi kóddal, se 0000val, se 0300al. Sajnos resetelni nem lehet, mert a telepítői kizárást engedélyeztem . Most írtam a DSC Hungáriának, hátha ők tudnak segíteni. De azért köszönöm a válaszaitokat!
(#) Gránátalma válasza bence88 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Nem tudom ezt a telepítői kizárást miért kell erőltetni,,,engem mindig a resetelhetetlen bosch solution 880-asok találnak meg valahogy,,,
(#) levaitamas válasza Gránátalma hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

A Crow is hasonló csoda...
(#) Gránátalma válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 3, 2016 /

Nameg a mikron skorpio
(#) Gránátalma hozzászólása Feb 4, 2016 /

erre valaki?
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Nekünk isvolt gondunkhasonló és ott a kp volt a hibás. Becsengetésnél is 100V körül vana feszezért birnia kellene.
(#) dudzsi hozzászólása Feb 13, 2016 /

Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni egy DSC 1616 központ belépési késleltetés be programozásába. Barátomnak cináltam vagy 5 éve és eléggé elfelejtettem már hogy hogy is kell. A bejárati ajtonál van egy nyitás érzékelö aminek most 20mp a késleltetése. Hogy tudom ezt az időt csökkenteni, Köszönöm
(#) Johnycorp válasza dudzsi hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Szia.

Ha már 5 éve volt és nem foglalkozol aktívan DSC-vel, akkor ajánlott a telepítői dokumentáció átolvasása a programozási módba való belépéshez és szekciók ismeretéhez.
Kérdés, hogy van-e két partíciód külön használva, kell-e a két külön belépési késleltetés.
Azon az ajtón sok a 20 másodperc? Be is kell lépni, beütni a kódot. Ez nem megy mindenkinek gyorsan. Ajtón belül van a kezelő vagy teljesen máshol? Mert ha máshol van (és nem ezen az ajtón át van belépés a kikapcsoláshoz), akkor azt az ajtót azonnali riasztásúra kell rakni.

Röviden:
- Belépés a telepítői módba (telepítői kód szükséges hozzá)
- 005 szekcióban találhatóak az időzítések
Ezen belül alszekciókban vannak a két partíció időzítései, valamint a sziréna időzítése.
- kilépés: #
(#) akolang hozzászólása Feb 14, 2016 /

Sziasztok,

Dsc Pc1616 központot szeretném programozni stay módra úgy hogy a z1 a bejárati késleltetett a z5 z6 azok stay 001 ben 05 a többi az azonnal riaszt.
A kezelő a z1 késleltetett előtt van.

Ha stay gyors gombbal elesítek akkor szépen csipogás nélküli elesitesi idővel eljutok a z6ig, azonban a 30mp elesitesi idő után mozgásra azonnal jelez a z6. amikor elhagytam a z1et akkor azt nyilván megsértettem.

Viszont azt vettem észre, hogy normál kódos távozó elesites esetén a z1 ből távozva az utolsó csipogás után azonnal visszatérve nem várja ki a visszatérési időt hanem azonnal riaszt, ilyenkor viszont a kód első két karakterének beirasakor lekapcsolja a szirénát.
Ha a fent leirtaknal többet várok kint amíg pl az utolsó csipogás után a billentyűzet is kialszik akkor rendben késleltetve térhetek vissza.

Lehet az a gond a stay elesitésnél hogy a fent írt z6ban folyamatosan mozgok, ezért riaszt be rögtön? illetve, hogy a z5 amin csak átsétálok annak 05 vagy követő 04 is lehet a beállítása a 001 ben?

Ami nekem még tisztázásra szorulna, hogy a 101-106 ban is a szambillenytukkel is állíthatom a zóna tulajdonságát vagy ott csak megnézni lehet?

előre is köszi a segítséget.

Attila
(#) olinka hozzászólása Feb 14, 2016 /

Sziasztok! Ajánlottátok itt korábban a tell mini-t, mint olyan eszközt, ami SMS-ben el tudja küldeni a zóna számot riasztáskor. Vettem egyet használtam, és próbáltam hozzá letölteni a szoftvert/firmware-t a gyártó honlapjáról, de sajnos számomra elérhetetlen. El tudná küldeni valaki ezeket vagy hogyan lehet hozzájutni? Köszi a segítséget!
(#) dudzsi válasza Johnycorp hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Köszi ez igy nekem elég ez a segitség.
(#) Gránátalma hozzászólása Feb 14, 2016 /

Ha már így pörög a topik most én is kérdezek:
tell easycon gsm modullal valaki esetleg?

SMS-ben programoztam fel tegnap, a godom az vele, hogy ha az ADD paranccsal felteszek rá egy tel számot és bekapcsolom a hívószám azonosítás funkciót, akkor felveszi a telefont...
Ha kikapcsolom a számazonosítást, akkor jól kapcsolja a kimenetet, csak akkor akárki ki tudja vele kapcsolni ugyebár.

A telefonom sajna nem tud SIM kártyára számot menteni(vagy én nem tudom hogy kell vele..)
(#) nagyrobert74 hozzászólása Feb 16, 2016 /

Sziasztok! Egy kis otthoni bővítéshez kérek segítséget.
PC1616 központhoz csatlakoztattam egy második billentyűzetet (PC1555RKZ mindkettő), ugyanoda kötöttem a panelen, ahol az első van, billentyűzónákat nem kötöttem be, egyenlőre nem lesznek használva. Működni működik, de szoftveresen csatlakozva a panelhez, nem látja a rendszer, hogy van egy második billentyűzet is csatlakoztatva. Nekem ez a második billentyűzet csak az első partícióhoz kellene hozzárendelve legyen, de amíg nem látja a rendszer, addig nem tudok állítani sem rajta. Mi a teendő?
(#) szucs1974 válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Hali!
[902]-es szekció modul modul felügyelet újraindítás.

Később a [903]-ban meg tudod nézni a felismert modulokat

Üdv: Szücsi

És még valami. Ha két billentyűzetet használok, akkor mindegyik billentyűzethez csak egy partíció rendelhető? Tehát nem maradhat az egyik billentyűzeten rajta mind a két partíció kezelésének lehetősége?
(#) szucs1974 válasza nagyrobert74 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Vagy hozzárendeled 1 partícióhoz, vagy globális kezelőként használod, de akkor mindig meg kell mondanod, hogy melyik partíciót akarod kezelni.
(#) nagyrobert74 válasza szucs1974 hozzászólására (») Feb 16, 2016 /

Köszi a segítséget!

Sehogy nem boldogulok. A DLSIV-ben nincs csak 703 szekció, szóval 902-t nem találtam.
Ha pedig billentyűzetről próbálkozom: *8Telepítői kód - tovább már nem is jutok a 902-re, mert ég az armed és villog a system led.
Következő: »»   235 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem