Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Hidraulika
 
Témaindító: voodoo, idő: Nov 6, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) bodgabo válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Glicerint vagy szilikon olajat használnak csillapító közegnek általában.
(#) voodoo válasza bodgabo hozzászólására (») Nov 21, 2011 /
 
Értem már szóval, ne zizegjen össze vissza munka közben.
De ezt nézzétek meg milyen aranyosak: Nagy meló
Youtubeon addig kattintgattam amíg tökre megtetszettek. Csak úgy érdekesség képpen mutatom.
(#) balaba1979 hozzászólása Dec 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Nemtudom jó helyre írok-e,remélem igen?! *

* Nem! Ez itt a fórumunk egy témája, nem reklámfelület .
(#) balaba1979 hozzászólása Dec 22, 2011 /
 
akkor hova írjam???
(#) balaba1979 válasza balaba1979 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /
 
O.K. Megvan!
Apróhirdetések...
(#) voodoo hozzászólása Jún 7, 2012 /
 
Tudtok-e valamit a pneumatikus meghajtású hidrauliks emelőkről? Hány bar légnyomással indul be? Mekkora kompresszor tartály kell neki, légszállítás liter/perc ill. mekkora villanymotor teljesítmény ajánlott?

emelő.jpg
    
(#) bodgabo válasza voodoo hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
6-8bar körül üzemelnek ezek is, mint általában a sűrített levegős szerszámok. A levegőigényre nem találtam pontos adatot, de -szerintem- egy kisebb, 200liter/perc légszállítású kompresszor 20literes tartállyal elég hozzá (ezek motorja 1,5kW körüliek).
(#) voodoo válasza bodgabo hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
Értem, csak azért szeretném kérdezni, nehogy megbánjam (eladnám) amiért most egy profi kompim van ami 2.2kW-os 50L 2 henger, és 400L/m levegőt szív és levágja a biztosítékot mivel csak 10A-es.
Üzemeltetett egység egy 50 tonnás hidraulika és hozzá egy 700 bar-os pumpa lenne.
(#) Stewe válasza voodoo hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
A 2,2 kW indulási áramlökete nem csoda, ha leüti a 10A-es kismegszakítót.

Az az 50 tonnás hidraulika mit mozgat? Az a 700bar nem sok egy kicsit? Az én 10.000kN-os (1000T) élhajlítógépemen is 315bar-ra van állítva a nyomáshatároló szelep...
(#) voodoo válasza Stewe hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
Hmm, 1000 Tonna nem sok egy kicsit? Amúgy egyenlőre még semmit nem mozgat a munkahengeren kívül.
(#) qvad1000 hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy van egy házi gyártmányú trakim,hidraulika van rajta,de hogyan kellene bekötnöm? Megvan mindenem hozzá! Hátúl eggyes munkahengerem van!
(#) voodoo válasza qvad1000 hozzászólására (») Júl 15, 2012 /
 
Honnan lehet tudni, hogy mindened megvan hozzá? Fényképek jól jönnének
(#) Graf Spee hozzászólása Dec 11, 2013 /
 
Sziasztok.

Bocs, hogy offolni fogok, de láttam egy dokumentumfilmet a netgeo-n amiben építettek egy légmotoros kismotort, valamint elhangzott benne, hogy fejlesztenek a franciáknál benzines-pneumatikus hibrid autókat, valamint szimplán pneumatikus meghajtású autót is melyek hatótávja megközelíti sőt meghaladja az elektromos autók hatótávját.

http://www.youtube.com/watch?v=43q70bKOsks

Eléggé felkeltette az érdeklődésem.
De nem találok arra választ hogy ha van egy adott térfogatú gázpalackom ami legyen mondjuk 100 liter, amibe 300 bar nyomáson levegőt tárolok, és ezzel egy pneumatikus munkagépet most legyen az egy légmotor 10 bar nyomással folyamatosan üzemeltetek, akkor mennyi energiát használok el addig, amíg a levegő nyomása a gázpalackban teszem azt 15 bárra csökken és én azt már kiürültnek titulálom.

Gondolom erre is van egy képlet épp úgy, mint egy kondenzátor, vagy az akkumulátor által tárolt energia kiszámítására.

A válaszokat előre is köszönöm, de ne azt tartalmazzák, hogy a nagynomású levegő így úgy veszélyes. Ezzel tisztába vagyok én is.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2013
(#) voodoo hozzászólása Jan 26, 2014 /
 
Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy egy magas nyomású mosókészülék elegendő nyomást tudna-e szolgáltatni egy munkahenger működtetéséhez. Azt hiszem valami 100 bar-t tud, viszonylag elég gyorsan. Valami 1.5kW-os teljesítményű.
Arra gondoltam, hogy a slagkivezetését egy olajjal töltöt tartályból szívná, majd a végét ugyebár a munkahengerhez vezetni. A visszafele folyó csövét pedig egy csővel a tartályba vezetni.

A szivattyú típusa valami Kärcher gép lenne. Ha beválik az elméletem és Ti is úgy látjátok valóban hasznosítható lenne egy kissebb mondjuk 20-40 Tonnás emelőhöz vagy műhelypréshez, akkor megvan a legolcsóbb elektronikus szivattyú és mégsem többszáz ezer Ft.
(#) KTobi válasza voodoo hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
6barra is lehet méretezni egy hengert, de nem szokás a hidraulikában, a pneumatikában igen. 100bar vízzel lehet emelni, de nagyon rossz közeg, szerintem a cső nem fogja kibírni. Híg olajjal, meg lehetne próbálni, mellyire olajálló a cső, hogy bírja az ütést, valószínű sehogy.

Mered vállalni a következményeket egy havária esetén? Ha igen, magadnak kipróbálhatod.
Mi lesz, ha eltűnik a nyomás az emelőből, és a 40T kamion földet ér? Ki/mi lesz alatta?
(#) voodoo válasza KTobi hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Emelővel felszerelt műhelyprésre gondoltam, valamint azt is oda írtam, hogy víz helyett olajat szeretnék használni.
Nem kell egyből balesetre gondolni. Műhelyprés ami azt jelenti hogy brikettálás, csapágykinyomás, csőhajlítás meg ilyesmire használni. (amiben egy vagy akár két emelő van) Miért roppanna ketté egy standard erre a célra méretezett gumicső? 100 bart tud valami akkor az elvileg túl is van méretezve. Remélem a németek tudnak valamit...
(#) bodgabo válasza voodoo hozzászólására (») Jan 26, 2014 /
 
Lehet, hogy a szivattyúban tömítést kell cserélni, ha olajjal akarod használni. Ha jól emlékszem -pár éve szedtem szét ilyen mosót- a hajtómű olaj és a víz külön van tömítve. A vízhez általában EPDM, olajhoz pedig NBR anyagú tömítést használnak, mindegyiknek megvan az oka. A probléma az, hogy az EPDM nem bírja az ásványolaj származékokat.
(#) voodoo válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Értem. Viszont akkor az elméletem szerint egy ilyen kis akármi szivattyúcska (-ami igazából nem is olyan gyengusz- el tudna látni egy munkahengert megfelelő átalakítás után?
Nincs pénzem egy bazi nagy új tápot venni valami 100 akárhány ezerér... Mert tudnának készíteni is. Szerintem ezt ki lehetne hozni a feléből is.
(#) kaqkk válasza voodoo hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Sokkal jobban jársz ha veszel egy villanymotort és egy bontott IFA hidraulika szivattyút ...A mosó egy bizonyos nyomás felett egyszerűen leáll és mint az előttem szóló elmondta nem bírja az olajat , tehát teljesen alkalmatlan a feladatra .
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2014
(#) voodoo válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 29, 2014 /
 
Értem. Tegyük fel van egy XY azonosítatlan henger. Azt honnan lehet tudni, hogy hány bar az üzemi nyomása. Illetve egy IFA szivattyúhoz hány kW-os motor kéne? Milyen fordulattal?
(#) vufi hozzászólása Júl 27, 2014 /
 
hello srácok!

látom elég régi az uccso hozzászólás de azért remélem él még a fórum szoval a segitségetekre lenne szükségem, van a trakim után egy 3 késes fűnyíró erre a gépre szeretnék építeni pluszban egy tőköz művelő adaptert szőlőműveléshez. A szerkezet megépítéséhez illetve a hidraulika egy részéhez megvan a tapasztalatom viszont a vezérléssel nem jutok dűlőre. Van ugye az adapter mellett egy ugymond vezető pálca amit pl elmozdit befelé menet közben pl a szőlőtőke behúzza az adaptert ahogy elhagyja a tőkét a pálca hajlítása révén tolja vissza a munkahengert. Elég hülyén sikerült fogalmaznom de a videóból majd látjátok. szóval abban kellene a segítség, hogy a pálca mozgását hogyan vigyem át a hidraulika vezérlésére. Áramra gondoltam mivel kellenek végállások is stb csak nem tudom milyen megoldás létezik erre.
https://www.youtube.com/watch?v=tf0xYmJQ-Ek köszi a segitséget előre is
(#) BarnaPili válasza vufi hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Ha nem sürgős,nézz ki valamelyik kiállításra,ott lehet látni megoldásokat.Most hirtelen Bábolnát tudom ,ami szept.elején lesz.Onnan lehet ötleteket gyűjteni.
(#) Medve válasza vufi hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Hello, én is igy gondolom, a vezetőpálca egy kapcsolót működtet, amely pedig a hidrulika villamos vezérlésű útszelepét. De működtethetné közvetlenül a hidraulikusat is épp, de úgy érzem, igy könnyebben módosítható a gép, ami előnyös egy prototípusnál. Célszerű még beállíthatóvá tenni a vezetőpálca "erősségét".
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2014
(#) BarnaPili hozzászólása Júl 27, 2014 /
 
Sziasztok!
Van pár traktor hidraulika vezértömb.Mindegyik 3 körös,elektronikus vezérléssel.Azaz szolenoidok nyitják a szelepeket.Milyen funkciókra lenne ezeket érdemes felhasználni?Az eredeti feladatuk homlokrakodók hidraulikus vezérlése.Sajnos a gyári joystick és elektronika majdnem megfizethetetlen.A tömbökön van pár csatlakozásnak hely,továbbá feliratok is.(P;T portok,gondolom ezek a Tank és Nyomás csatlakozások lennének).Minden szelephez tartozik két tekercs.
István
(#) sipi0720 hozzászólása Jan 28, 2015 /
 
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni van egy :Műhelyprés pneumatikus-hidraulikus 30t
ami pneumatikusan nem akar működni a levegős résznél hiába van rajta a 8 bar csak "fossa" a levegőt de nem működteti a munkahengert.Hagyományosan működik hiba nélkül.Valaki valami ötletet?A prés vatta új.http://www.lincos.eu/hu/muhelypresek/muhelypres-pneumatikus-hidraul...0501-3

Segítséget előre is köszönöm!
S Imre.
(#) rockersrac hozzászólása Feb 4, 2015 /
 
Hidraulikus rendszert(fröccsöntőgép) hogy tudok légteleníteni? A helyek megvannak vélhetően, csak a módszer kérdéses számomra, hogy a csavarokat ki kell tekerni teljesen, vagy csak részben? Előre is köszi a válaszokat!
(#) zsoltkis100 hozzászólása Ápr 12, 2015 /
 
Hello!

Segítséget kérnék abban hogy hogy lehet kiszámolni egy munkahenger hány tonna nyomásra képes?
Pl adott egy 400 bar-os szivattyú ahhoz mekkora a legkisebb munkahenger ami bírná ezt a nyomást?

Előre is köszi
(#) KTobi válasza zsoltkis100 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Szivattyú (pumpa) milyen? Mekkora névleges(üzemi) nyomása van, milyen feltételek mellett? Mi a maximális nyomás amit elvisel, a kettő nem egy, nem keverendő.
A munkahenger belső átmérőjéből és a nyomásból számítható mit tud nyomni, húzni kevesebbet tud (ha tud). Ahogy a pumpán lévő jelzés alapján elő lehet szedni a tulajdonságait, ugyanez vonatkozik a hengerre is.
Ajánlom menjél a traktorokra(mezőgépek) először, max 160bar. Az is elég veszélyes.
(#) zsoltkis100 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /
 
Huuu nos ezeket megnézem majd rajta, annyi biztos hogy a szivattyú egy konténerszállító autón volt és a munkahenger a hozzá tartozó autóé azon belül a letalpaló része volt, de pontos adatokat majd megnézek rajta.
(#) albinolynx hozzászólása Feb 14, 2016 /
 
Vásároltam egy komplett összeállítást a napokban:
- 2db 50mm dugattyú átmérőjű munkahenger
- tápegység
- három állású útváltó (fel - üres - le)

Jelenleg 100Bar-ra van szabályozva a rendszer. Fa hasogatásra használták. Ha jól számoltam, most a két munkahenger 4t nyomóerőt képes kifejteni.
Sajnos nem ismerem a munkahengerek konkrét típusát, így csak feltételezésen alapul a kérdésem: várhatóan ezek is üzemeltethetőek 200Bar nyomással, mint általában az ekkora méretű munkahengerek? Ez esetben 8t nyomóerő állna a rendelkezésemre.
A szerszám egy erősen tompaszögű kúp és az ülék. Kúp csúcsmagassága 30-40mm préselés után. Hogyan tudnám kiszámolni a szükséges nyomóerőt? 200mm átmérőjű korong, Ko33 anyagminőség, Lv=2mm esetén.
Lehet, hogy elkeféltem, mert olajemelőt kellett volna vásárolnom. 50t - 2x.000,- Ft...
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem