Fórum témák
» Több friss téma |
DLs be ne is keresd a 902 szekciót.
Azt csak billentyűzetről lehet. *8 telepítői kód 902 1 perc várakozás 903, ledek mutatják hogy milyen moduljaid vannak. A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
MOst az Zona1. led világít, a system pedig továbbra is villog. Ez mit jelent?
Attól függ mit ütöttél be előtte
Azt ütöttem amit mondtál, *8 telepítői kód 902 1 perc várakozás 903.
Én csak azt szeretném hogy jelenjen már meg az a panel, hogy tudjam programozni DLS-ből mert ez a billentyűzés nekem rémálom... De csak az első keypad jelenik meg, a második nem.
OK, megvan. Máskor mindig szóltok, hogy olvassa el az ember a könyvből ide vonatkozó rész. Ha most is szóltok, akkor a fél napom megspórolom (2.7 Billentyűzet hozzárendelések).
Köszi a segítséget szucs1974!
Szia.
*8 telepitpi kodod 000 0 12 Majd 902 Es nezd meg a programod. Fura. Én pont tasztról szeretem programozni...nem szeretem se a paradox szoftverét...érdekes kinekmi. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
A rutinos mindenapi telepítő inkább kezelőn programoz mert gyorsabb és egyszerübb, a pc-s programozás már a kapcsolódás egy rémálom és mire fel tölt addigra már a kezelő programozzással elfelejted azt is hogy ott voltál.
![]()
Gyakorlott telepítőnek bizonyára könnyű kezelőről dolgozni. De a gyakorlatlan ember jobb szereti vizuálisan is látni, hogy épp mit csinál, mert a ledek villogásából csak a gyakorlott ember ért. A szoftveres munkánál pedig csak az okoz macerát, hogy előbb mindig elindítod a feltöltést/letöltést és csak utána csatlakoztatod a kábelt a panelhez, illetve ha már rajta van akkor lehúzod és visszadugod az indítás után.
Én ahogy észrevettem, a paneles telepítés igényel egy bizonyos fokú jártasságot és ismeretet is. Ha pedig nem rendszeresen végzed, akkor kiesel a gyakorlatból.
Ebben részben igazad van, én jelenleg 2-3 havonta telepítek egy egy rendszert de volt egy év kihagyás után is simán ment a dolog csak az ember agyában kell összerakni a programot és utánna csak üti az ember. Én különben ha nem szokványos programot kell írni akkor a füzetben bejelölöm mit kell állítani és lépésről lépésre megyek végig.
Hálistennek eddig csak visszamenőleges adatokat kellett kiolvasnom PC-vel központból, betörés miatt.
Nem szeretek laptopot magammal hurcolászni egy szimpla riasztóközpont telepítéshez. Még a GSM-et is SMS-el verem fel annyira perverz vagyok ![]() Számomra ott vérzett el ez a laptopos programozásos játszadozás, amikor megmutatta egy haverom, hogy a paradoxot milyen egyszerű laptoppal felverni...na az volt még egy csoda. sp4000-es központot kinlódta vagy 3\4 órán át, hol a szoftver fagyott le, hol a laptop, hol nem az történt aminek kellett volna.... Hétvégén csináltam egy kis ipariintézménybe riasztót, elővettem a programozói füzetet és egy sp7000-est 31zóna plusz GSM+kulcsos kapcsoló-t 2PGM-mel felküldtem kb 6 perc alatt. Ezek után pláne eszembe se jutna laptoppal izézni a központot. ![]()
Pedig főleg a Paradox-nál célszerű. Meg olyan rendszernél, ahol több partíció van és jó sok eszköz. Megnézném, hogy mire végeznél egy UTC ATS4000, vagy egy Galaxy programozással kezelővel
![]() De DSC esetén igaz, hogy mire előkészíteném azt a "csodálatos" DLS5-öt, addig már rég vége is a programozásnak. Paradox-nál is azért szoktam inkább notiról, mert jóval könnyebb nevet adni a zónáknak, és akkor is ott a név, ha csak ledes taszt van. Az eseménytárat is így egyszerűbb elemezni, ha gond van. Továbbá a kódok menedzselése is jóval egyszerűbb. De ez Paradox, nem DSC. Nagyobb rendszereknél, ahová már nem elég egy DSC ott nem is fogsz boldogulni notebook nélkül. van olyan nagy rendszer, amit csakis arról lehet programozni. Még egy érv a PC-s programozásnál, ha van egy központ halál, pl. villámkár, akkor seperc alatt az új panel be van állítva kódostul mindenestül. Nagy rendszereknél pedig kikerülhetetlen a PC, főleg, ha ki kell deríteni a vakriasztások okait. Az is igaz, hogy a stabil PC-s programozáshoz kell is egy stabil jól működő notebook. Ami nem a Tesco gazdaságos kategória. Továbbá egy stabil oprendszer, ami csak és kizárólag ilyen munkára van használva, és nem ez a gép az egyéb otthoni játékra és egyéb netes dolgokra használt PC is. A munkagépem pl. egy Lenovo Thinkpad X201 Tablet, 3GB RAM, Win7 32Bit, SSD és 3 tartalék akku. Masszív, belül fémházas, igazi strapa PC. A gép offline, nincs neten. Természetesen "agyon védve" adatlopás ellen már bios szinten is, még az SSD is. (az adatkábeleim több helyet foglalnak mint a notim... ![]() ![]()
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbi problémámhoz! DSC1616 központ, belépésnél kezelő sípol ahogy kell(zóna késleltetett) viszont megszólal a sziréna és a komunikátor is küldi az átjelzést.Mindezt megcsinálta kb20 belépésből 2-szer tehát nem állandó és egyértelmű probléma, hanem random.A sziréna nem játsza végig a beállított 4 percet hanem kb.30mp. Köszönöm a segítséget!
Jó, nyilván ha LCD kezelőm van és nevesítem a zónkat, akkor beírom géppel a nevüket, nem a kezelőről szopom össze őket, de amikor ledes kezelő van, feleslegesen nem verem fel a zónaneveket, legfeljebb ha kérik.
Nyilván maxsys-t se programozok kezelőről... ![]() ![]()
Szia!
1616-ra nem jellemző, hogy elfelejti az időváltozókat, próbáld ki újraindítani a központot(minden táp el, majd 10mp-múlva vissza) Illetve állítsd be újra a 005-ben az időket. Ha ez nem odja meg, esetleg lereszetelheted, hátha attól észhez tér, ha nem, akkor nagy a baj.
Szia!
Köszi a választ, megpróbálom! Lehet valami gyári hiba?Új a központ 1 hete üzemel! Ha valakinek van még ötlete azt szívesen meghallgatnám, több szem többet látott alapon! ![]()
Mindenképp kipróbálnám a leírtakat, mielőtt visszaviszem. Ha meg utána is fennáll, akkor központcsere.
Régebbi szériáknál előfordult, hogy elfelejtették pl a programozott, vagy automata jelentéskódokat. vagy felcserélték. pl 560-as központ betörés helyett tűz riasztást küldött. De ha manuálisan átírtad megjavult. Vagy pl multkor voltam egy központnál, ami automata CID-ban kommunikált és nem küldte el a hibát, csak a visszaállást... Erre is az volt a gyógyír, hogy újraindítás plusz manuális CID, majd vissza automatába és megjavult. Vannak ilyenek, de 1616-ra nem jellemző amúgy, sokat feltettem, eddig egy-hez mentem vissza bizonytalan működés miatt, mégpedig kommunikációs baja volt. Lereszetelted, felütötted kommunikált 2-3at, utána soha semmit míg megint le nem reszetelted. reszet után megint 2-3 kommunikáció majd semmi. Aztán 3-4 reszet után meg mindig hívott, de nem lehetett nyugtázni. 2 munkaórát játszottam így vele, aztán KP csere lett. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
NA mondjuk most magamra cáfolok, mert egyszer egy 110érzékelős tűzjelzőrendszert felvertem a saját kis gombjaival, érzékelők nevével, mindennel együtt...
na akkor kicsi híján agyvérzést is kaptam mondjuk ![]() Bővebben: Link Minden egyes billentyűmegnyomásnál egy nagyonnnagyonnagyon idegesítő csippanást ad ki, ami lenémíthatatlan és a betűket a kis nyilacskával egyesével kell kiválasztgatni... ![]()
Köszönöm! Jövő héten megpróbálom!
Ettől a rendszertől a hideg is kiráz. (az elsők voltunk akik ilyen tűzjelzőt próbálhattunk ki, a Lion szériából. Soha többet ebből) Minősíthetetlen, kínai gagyi kivitel fűszerezve a spanyol trehánysággal. A füstérzékelői, és a programja is egy fos. PC-ről programozva sem jobb. Azért van piaca, mert olcsó. Sajnos nálunk inkább azt veszik meg, amelyik a legolcsóbb, és nem a megbízható jó minőségű már bizonyított termékeket. Ami természetesen drágább.
De ilyenkor fel szoktam tenni a kérdést: Hosszú távon ha rendszeresen ki kell futkozni ilyen-olyan rendszerhibák miatt az egyrészt rossz a megrendelőnek, mert pénzbe kerül, rossz a telepítőnek, mert nem a telepítés kivitelezését hanem a rossz eszköz miatt állandó kifutkozást nézik, és rányomják a bélyeget, hogy ez egy sz@r banda...
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem egy dsc 1404krz billentyűzettel kapcsolatba. A jelenség az hogy világít rajta a piros kéz ami a programozásnál szokott.Semmilyen gombra nem reagál kivéve a # gomb hosszan de ilyenkor is csak a hibákat jelzi ki. Valami ötlet mit ronthattam el? És hogy lehet feloldani?
Hozzáadtad a kezelőt a partícióhoz?
Nem tudom mivel egyik gomb sem reagál.
Ha kikötöd a tápját,majd vissza akkor sem?
Akkor meg ellenőrizd a BUS vonal helyességét és épségét.ha ezek rendben vannak és nem reagál,akkor vagy kezelő hiba, vagy kp BUS vonal hiba. Esetleg egy hardresettel próbálkozhatsz de ha restart után felse éled a kezelő annyira,hogy telepítőibe belépj,akkor ott gázvan.
Úgy néz ki sikerült feloldani szerintem csak valami gyerekzár lehetett. Köszi a tippeket.
Sziasztok!
Véletlenségből: Pc1616 hybrid megoldás felől érdeklődnék. pc1616 központhoz teszek RFK5501-et ami rádióhullámon kezeli a PIReket. Meglehet oldani 1616al hogy vezeték nélkül kapcsolodjon a kezelő is??? Mert ALEXOR rendszerrel pc9155 + WT5500 kezelővel minden vezeték nélkül megy , de sima 1616al mindenképp vezetékkel kell kiépítenem a RFK5501 kezelőt hogy vezetéknélküli PIR-eket tudjak használni? Köszönöm előre is!
Csak érzékelőket és távirányítót tud. 1616 csak vezetékes kezelővel működik, a rádiós szirénát sem kezeli
Ha full rádiós rendszert szeretnél felejtsd el a DSC-t. Paradox Magellan fényévekkel jobb, és még olcsóbb is.
Üdv!
Riasztószett vásárlása előtt állok, de már annyira belegabalyodtam az érzékelők bekötésébe, hogy az csak na. DSC helyett Crow runnert vennék, készítettem a doksija szerint egy vázlatot, amin 2 db érzékelő van tamperrel és ez alkot 1 zónát. Majd ugyan így egy másik kettes a következő zónát. Az lenne a kérdésem, hogy ez most helyes bekötés-e vagy van rajta valami kifogásolható dolog? Minden kritikát, észrevételt szívesen fogadok ![]()
Inkább észrevételem lenne már így a bekötés megnézése előtt.. miért is 2PIR egy zóna?
Ja, leesett...crow runner...atz..oké. hát szerintem inkább vegyél DSC-t vagy ha az anyagi része miatt vennél crow-t, akkor paradoxot. A bekötés amúgy jó. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Igazából még én sem tudom, DSC nekem is szimpatikusabb pl a PC1616, de itt-ott szidják, hogy gagyi lett a márka. Szerintem egy félig-meddig hozzáértő javasolta, hogy minek veszek ilyen sok zónásat, mikor 1 zónára akár több érzékelőt is fel lehet rakni. Mondom oké, nekem még új a riasztózás. Akkor most célszerű 1db érzékelőt csak 1 zónára rakni? Vagy hogy van ez? 4 szoba, 2 ajtó, amit figyelni kell.
DSC szettben most jó árban van. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Hello!
Szerencsés ha egy zónára egy érzékelő kerül. Az hogy gagyi a DSC nem mondanám, inkább eljárt felette egy kicsit az idő. Nekem pl. a Paradox sokkal szimpatikusabb. Ahogy írod: 4 szoba és 2 ajtó, arra tökéletes a DSC szett. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |