Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplap kérdések
Lapozás: OK   17 / 18
(#) Bakman válasza zsolt58 hozzászólására (») Dec 4, 2015 / 1
 
Igen, lehet a kékbe is. A szinek a csatornákat jelentik. Azonos színű helyre azonos modulokat illik tenni. Optimális az, ha mind a négy helyen egyező típus van. Az alaplap hazsnálati utasításában benne van, melyik az első csatorna (nálad minden bizonnyal a fekete), azt kell elöször feltölteni, utána mehet a második (kék).
(#) djuice hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy régi Gigabyte alaplapom. Sajnos nem tudtam sokáig róla, hogy az integrált video-chipset gyári hűtőbordája önmagában nem biztosít elég hűtést és mindig is jó forró volt. Aztán szépen megsült alatta a chip nem régen. Először csak elment az egyik színcsatorna (bezöldült a kép), majd ezt követően hogy letiltottam biosban a vga-t és raktam bele pci karit, egy fél év után teljesen behalt az alaplap, lévén a letiltás nem azt eredményezte, amit előtte gondoltam, hogy ténylegesen nem lesz áram alatt akkor a video-chipset.
Szóval most teljesen paff ez az amúgy elég jó kis alaplap, szerettem nagyon.

A kérdésem most következne. Egy volt pc boltos ismerősöm azt javasolta (mivel nincs pénzem új alaplapra, amivel tulajdonképp az egész konfigot cserélni kéne és ugye itt sorra vetődnek fel további problémák, hogy pl. a mai lapokon már nincs pl. IDE stb. csatoló...), szóval azt a tanácsot kaptam, hogy forrasszam le a video-chipsetet és ha fizikálisan nincs így ott ami zárlatba viszi az egész lapot, talán van remény, hogy más nem ment rajta tönkre és a vga karival továbbra is mehetne. (???)

Na ehhez szeretnék valami nagyobb szakmai, elektronikai rálátással, esetleg szerviz tapasztalatokkal rendelkezőtől tanácsot kérni, valóban működhet-e ez az elmélet?

Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
(#) Bakman válasza djuice hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Leforrasztás után nagy valószínűséggel nem fog elindulni az alaplap.
(#) orizon hozzászólása Feb 27, 2016 /
 
Üdvözletem!

Adott egy Gigabyte GA-G31M-ES2C rev1.1 alaplap, és egy régi PC ház, aminek mutatom az USB kábelezését. Kérdésem a következő. A háznak az USB kábele az komatibilis az alaplap csatlakozójával? Ha igen, akkor melyik kábelvég melyik alaplapi USB tüskére csatlakozik, mert a gépkönyv lábkiosztása nálam nem tiszta.

Köszi!
(#) zenetom válasza orizon hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Szia!
Szerintem így kéne:
"USB DX+" -> "DATA+1"
"USB DX-" -> "DATA-1"
"USB DY+" -> "DATA+2"
"USB DY-" -> "DATA-2"
A VCC1 és 2 értelemszerűen a "Power"-hez, úgy mint a GND1 és 2 a GND-hez.
(#) abcdabcd válasza orizon hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
A kolléga megelőzött, amit viszont én hozzáadnék még, hogy a bekötés után próbáld ki többféle USB-s eszközzel is, amit használnál vele, hogy mindegyikkel jól működik-e, esetleg nem-e jóval lassabb, mint a gép közvetlen hátlapi portjai (ez végülis ha nem gond, akkor nem zárja ki, hogy használd ezt a portot), vagy esetleg nem-e hibázik valamilyen eszköz beledugásakor, esetleg olyan is előfordulhat...

Meg amire különösen figyelj a bekötéskor, az az 5V és a GND helye, ha ez fel van cserélve, akkor a beledugott eszközt a fordított tápfeszültség tönkreteszi, legalábbis hallottam már több ilyen történetet... aztán persze lehet, hogy van olyan usb-s eszköz, amiben van ez ellen védelem, de van olyan is, amit meg "megsüt" a gép ilyenkor....
(#) orizon válasza zenetom hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Köszi. megpróbálom így. Régen egy p4 lap volt a házba, csak annyira szép, hogy nem volt szívem elpasszolni. Most kaptam ingyért egy AM2 lapot, belerakom , nem kér enni.

usb2.jpg
    
(#) zenetom válasza orizon hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
A 3-4-et felcserélted.
(#) orizon válasza zenetom hozzászólására (») Feb 27, 2016 /
 
Köszi!
(#) devergo74 hozzászólása Ápr 24, 2016 /
 
Sziasztok.
Adott egy Msi N1996-os alaplap. Olyan hibát produkál, ha a proci mellett lévő 4tűs csatlakozóra rádugom a kábelt, ki-be kapcsolgat, viszont ha leveszem, egyfolytában pörgeti a ventillátort. Egyik esetben sem jut el a számítógép a bootolásig. Mi lehet a gond?
(#) didyman válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Az N1996 nem a típusa. Zárlatos lehet a CPU tápköre.
(#) devergo74 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Akkor ezek szerint másik alaplapra lesz szükség? Gondolom ezt javítani már nem lehet, nem is érné meg.
(#) didyman válasza devergo74 hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Ha leírod a típusát, ezt könnyebben megmondjuk, de egy tápköri zárlat azért nem a világ vége, nem bonyolult feltétlenül.
(#) devergo74 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 24, 2016 /
 
Típusáról ezt találtam még: MS7028
(#) (Felhasználó 112967) hozzászólása Máj 11, 2016 /
 
Üdv!

Van egy Asrock 775 Dual-Vsta lapom és problémám a következő vele:
Három lehetőség van:
-Vagy beindul és működik szépen.Ez ugye öröm.
-Vagy nem indul sehogy.Ez már bosszantóbb.
-Vagy beindul és nem ad képet ilyenkor és kikapcsolni sem lehet.Sem a kikapcsoló gombra,sem a restere nem reagál,képet sem ad és amikor a konnektorba dugom,automatikusan elindul,semmit nem kell nyomnom és kikapcsolni is csak a villásdugó kihúzásával lehet.Próbálgattam másik tápokat is,az előlapi csatikat is lehúztam,BIOS resetet is csináltam,elemet is kivettem,kontaktokat is ellenőriztem amit tudtam.Amikor meggondolja magát, akkor vált az első két lehetőség közül valamelyikre.Na ez az elgondolkodtató.Valakinek valami ötlet?
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2016
(#) (Felhasználó 112967) válasza (Felhasználó 112967) hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Miért nem válaszol senki?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 112967) hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Szerezz egy tápt és cseréld ki, első probálkozásnak nem rossz.
(#) eSDi válasza (Felhasználó 112967) hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Üdv!

Kondi cserére szorul már szegény, már nem mai darab. Ezzel egy időben a tápban is kondi csere, vagy táp csere egy jó minőségűre, gondolva a jövőre. Ha nem javul meg, akkor ennyit bírt szegény.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2016
(#) eSDi válasza Kovabe hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Üdv!

Már próbálta, nem jött be. Olvasd el még egyszer a hsz-t.
(#) (Felhasználó 112967) válasza eSDi hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
És a 43 darab kondiból melyiket cseréljem?Mert az összes árából már alaplapot veszek!
(#) Puklee hozzászólása Jún 1, 2016 /
 
Üdv! Került hozzám egy számítógép javításra. Asus p5b alaplap van benne, tápegység egy 300w-os gigabyte... Nos az alaplap felkapcsol, képet nem ad, bios resetre reagál, pc speaker néma. Hosszas keresgélés után feltűnt, hogy a Jmb363 sata/pata vezérlő pár perc után forró kézzel érintve is legalább 50-60 fok.. Kérdés, esetleg okozhatja e kondizárlat... vagy a chip szált e el.. az alaplapot nem a hozzá adott, hanem a saját tápommal próbáltam, mivel a hozzá adott gigabyte tápon a floppy tápcsatlakozó vezetéke meg van égve, és alaplapra kötve nincs meg a power good feszültség.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2016
(#) pannon hozzászólása Jún 19, 2016 /
 
Tiszteletem! Van egy P5VD2-VM/S alaplapom, amin a BIOS-t frissítettem. A frissítés rendben lezajlott, de nekem nem tetszett újraindítás után. Természetesen lementettem a régi BIOS-t, amit újra visszatöltöttem. Ellenőrzéskor hibát írt ki a rendszer, aztán vége lett. CD-ről próbáltam újra frissíteni az újabbal, be is töltődött, de annál a mondatnál, hogy betölti az Awdflash.exét, leáll, és még percek múlva is csak vár, a pontok nem mennek tovább, amik a betöltést jelzik, hanem 5-nél megáll az egész. Kérdésem az, hogy egyáltalán javítható-e, vagy sem, mert egy szerelő 2500 Ft-ért vállalja, hogy megcsinálja. Sajnálnám a gépet, mert Duál processzor van benne.
(#) (Felhasználó 112967) válasza pannon hozzászólására (») Jún 22, 2016 /
 
Ha a szerelő azt mondja,akkor biztos javítható......adj neki kétezret meg egy puszit és had csinálja. ......ez volt a vicc része......
Elvileg meg lehet csinálni a rendelkezésre álló információk alapján.Viszont én is kérdeznék egyet!Ha nem vagy biztos a dolgodban bios frissítés terén és működött a géped rendesen,akkor minek nyúltál bele?
(#) (Felhasználó 112967) válasza Puklee hozzászólására (») Jún 22, 2016 /
 
A tápegységgel összekötve sergesd meg és hajítsd el jó messzire.Valószínűleg megsült mindkettő.Először a táp,utána a lap.A perifériákat vedd ki belőle,talán még másik lapban működni fog.
(#) Moderátor hozzászólása labodipeter hozzászólására (») Aug 30, 2017
 
Ennek az Apróhirdetési rovatban a helye!
(#) AVAST8 hozzászólása Szept 9, 2017 /
 
Sziasztok!

Van két darab Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev. 2.0-ás alaplapon, mind a kettővel az a problémám, hogy egyáltalán nem indul, processzorhűtő és egyéb rádugott ventillátor elindul, power LED világít, viszont hiba jelzést nem ad le sípolás formájában. 2 db 1GB-os és egy darab 2GB-os modullal próbáltam, természetesen egyesével is, integrált és dedikált grafikus kártyával sem ad képet. Az egyik lapba egy AMD Sempron van a másikba egy Athlon, ezeket megcserélni is próbáltam.
Processzor és az északi/déli híd melegszik (1 híd van a lapon)
Ventillátorok forognak, hőtermelés van, power led világít, viszont se kép se hang.

Mi lehet a baja ezeknek?

Előre is köszönöm.
(#) kobold válasza AVAST8 hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Ha rám hallgatsz (ami nem kötelező), egyetlen másodpercet sem pazarolsz azokra a lapokra azon túlmenően, hogy leadod őket egy átvételi ponton. Ha biztos, hogy nem a processzor hibás, akkor küzdjön vele a recycling.
(#) AVAST8 válasza kobold hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Anyagi okok miatt eladásra szeretném összerakni a gépet, ezért gondoltam, hogy ha lehet javítom a lapot.
(#) Gabó válasza AVAST8 hozzászólására (») Szept 10, 2017 1 /
 
Aha, javítod, eladod, és aki megveszi, ideig óráig fut nála, és ott is megadja magát. Persze a javítás tényét nem fogod mondani, hisz "látod működik elv".
(#) AVAST8 válasza Gabó hozzászólására (») Szept 10, 2017 /
 
Ha elko hibás akkor még menthető, mert mondták azt is, csak forrasztó nélkül rámérni se tudok (kölcsönadtam ismerősömnek).
Viszont ha körbenézel, eladják működően, ha másnál hal le az már nem az ő dolga. Így ez semmit se változtat.
Következő: »»   17 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem