Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   237 / 283
(#) Gránátalma válasza ABU hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Szia!
Egy időben nagyon nagy divat volt összefogni zónákat, vagy tampereket összeszedni egy zónára.
Aminek az a legnagyobb hátránya, hogy ha az egyik meghibásodik, mind hibásnak látszik és marha nehéz megkeresni a valóban hibásat.
Pár napja voltam pont egy rendszernél, ahol ez volt a szitu. Minden érzékelő tampere egy zónára ment, vakriasztott.
AZ összes érzékelőt szét kellett szednem megb sztatni a tampercsatiját...
Nem élveztem....

Ha teheted egy zónára egy érzékelőt tegyél, legfeljebb kettőt, de azok legyenek egy helyiségben. Így ha gond van a zónával igazából leszűkül a kör 2eszközre, amiben egyszerűbb a hibakeresés...
Legtisztább ha egy zóna egy érzékelő.

A DSC pc1616 1832 1864 az egyik legjobb központszéria a világon ebben az árkategóriában...
Nyugodtan vedd meg szettben, semmi baj nincs vele, nekem is 1616van itthon.
Az 585-t nem szoktam ajánlani illetve a 1404-et.
Paradoxból meg a 4000-est.
A legkisebb sorozaton más a szoftver, mint a következő nagyokon, így azoknál előfordulhat bug.(de az sem jellemző minden egyes panelre, csak ha kifogod szívás)
De a 1616 nagyon jó központ.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) ABU válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Akkor PC1616 lesz. Készítettem egy komplett rajzot a kábelezésről.
4 szoba Z1-Z4-ig
Z5 2db ajtó nyitásérzékelője sorosan.
Z6 sziréna nyitásérzékelője
A kezelőn van egy Z/P csatlakozó, azzal nem tudom kell-e foglalkozni, ha jól olvastam, akkor szabotázs kimenetként is lehet használni, amit bekötök egy következő zónába, de mivel elfogytak az alap zónák így kimaradt.
Ha bármilyen észrevétel, javaslat van, akkor jelezzétek
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016

pc1616.pdf

(#) Gránátalma válasza ABU hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

A kezelő Z\P használható zónának. Ha ezen felül is szükséged van még egy zónára a sziréna tamper kapcsolóját kötheted sorba a központtól jövő BELL+ -al, ezáltal ha szétszedik szólni fog csak nem lesz visszakövethető a riasztási memóriában.
(#) levaitamas válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Jól van kötve az a sziréna?
(#) ABU válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 7, 2016 /

Mi benne a hiba?
Adatlapja szerinti 6 vezetékes kiépítést használtam. Vagy ez így nem jó?
(#) Gránátalma válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Nem tudom, nem néztem. mindjárt letöltöm elforgatom és megnézem mivan vele.
(#) Gránátalma válasza ABU hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Az, hogy a DSC-nél a PGM-ek, illetve a BELL kimenet minden esetben és megmásíthatatlanul negatívat kapcsolnak.
Tehát neked nem fog szólni a szirénád, hacsak nem pluszosra jumpereled, de akkor meg állandóan szólni fog.

Illetve én javasolnám a tápfeszültséget se AUX-ból adni neki, hanem inkáűbb a BELL-ből, mivel az aux is és a bell is áramkorlátozással van ellátva, kiegyenlítheted a terheléseket ezáltal.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2016
(#) ABU válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Módosítottam a rajzrészletet. Így gondoltad? Vagy tápként az AUX+ helyett csak a BELL+ kell használni és a -12V pedig menne az AUX negatívra, indítójel meg a BELL- ból?
Szervizszál most kimaradt a rajzról.
(#) Gránátalma válasza ABU hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Eszerint a rajz szerint egyfolytában szól a szirénád.

Amit leírtál, az a jó megoldás.

Egyébként ezt a riport dolgot nemigen közném ki zónára, pláne ha azt 24órás szabotázsnak ütöd fel, pláne ha van mondjuk figyelőszolgálat(vagy gsm átjelzés neked\ismerősnek)

Simán a tamper kapcsolóba tegyél egy soros 5k6-ot és kösd azt a zónára.
(#) ABU hozzászólása Márc 8, 2016 /

Tehát akkor így.
Jó buli lesz ezt összerakni, ma megérkezett a szett, egyelőre csak nézegetem.
Ha van még valami probléma, akkor jelezzétek

bell.jpg

(#) levaitamas válasza ABU hozzászólására (») Márc 8, 2016 /

Illetve tegyél a start és a +Ut közé egy kiloOhmos ellenállást és a sziréna köri hiba is helyre fog állni. Célszerű Aux+ helyett a Bell+ használni, mert annak nagyobb a terhelhetősége. Az Aux- maradhat.
(#) kispedro hozzászólása Márc 9, 2016 /

Sziasztok!
PC 1616 központot tudok valahogy interneten keresztül felügyelni? Van egy MOXA 5110 átalakítóm. (RS232 - ETHERNET). Az is elég, ha riasztást kapok és aktiválni/deaktiválni tudom a központot androidos telefonról, mint a paradoxnál.
(#) Syn7h37ic válasza kispedro hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Kell hozzá egy Envisa link4 modul. Ez közvetlen IP modul. úgy 40 rongy csak...
Vagy egy IT-100 modul, (ez sem olcsóbb) ez RS232 porttal tud kommunikálni. De azt nem tudom, hogy az envisa linkhez jó androidos program kezeli-e az IT-100+Ethernet-RS232 kombós megoldást.

Összehasonlításként a Paradox IP150 csak 25 ropi...
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2016
(#) MPi-c válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 9, 2016 /

Idézet:
„Összehasonlításként a Paradox IP150 csak 25 ropi...”

Nekem tavaly a Triódánál sikerült akcióban 16500-ért venni...
(#) andrew2222 hozzászólása Márc 12, 2016 /

T Fórumtársak !
--- DSC power864 tip. (PC5020/3.2) készülékem van. Áttanulmányozva a segédleteket több fajta/elnevezésű hozzáférési kódot találtam (valószinű lehetnek átfedések). Ezek közül a Felhasználói, a Mester, Üzembehelyezői(=telepitői?) kódokat érteni vélem. A többiek értelmezésében/feladatában kérek segitséget.
--- Üzembehelyezői-kézikönyv/22. old: Rendszer-mester-kód, Kényszeritett-kód, Particiós-kód(= felhasználói-kód?)
--- Programozói-kézikönyv /8. old: Karbantartási(= szerviz?)-kód, /21. old.: Felügyelői-kód
Előre is köszönök minden hozzászólást !
(#) levaitamas válasza andrew2222 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Üdv!
Nagy általánosságban:
- mester kóddal tudsz kódot adni, törölni, globálisan hozzáférni a partíciókhoz
- üzembehelyezői kódot én telepítőkódnak hallottam az "öregektől", a különböző programozási szekciókat éred el vele
- Partícós kóddal értelem szerűen azt a partíciót nyitod/zárod, amihez hozzárendelték
- kényszerített (duress) kóddal néma riasztást tudsz küldeni a távfelügyelet felé és egyben ki is kapcsolja a riasztót pl. veszély/kényszer helyzetben
(#) oldboy3 hozzászólása Márc 12, 2016 /

Sziasztok!

Hozzájutottam olcsón (ingyen ) egy DSC LCD5500Z típusu nyomógombhibás kezelőegységhez, amelyet sikerült megjavítanom.
Ezután gondoltam egyet és vettem hozzá egy használt 1565H-2P központi egységet LED-es kezelővel, resetelve, amit a lakásomon szeretnék beüzemelni. A készüléket az asztalon be is üzemeltem rákötöttem mindkét kezelőegységet, úgy tűnik működik a rendszer. Olvasgattam a beüzemelői kézikönyvet, a fórumba is beleolvasgattam, kódok beírása megváltoztatása már megy de jól jönne egy kis segítség a programozásában mivel az eletronikának ezzel a területével korábban nem foglalkoztam.

Tehát röviden a következő a felállás: resetelt PC1565H-2P központ egy LED-es és egy LCD kezelővel, mozgás és nyitásérzékelők, sziréna.

A következőt szeretném megvalósítani:

1. Távfelügyeleti kommunikáció egyenlőre nem lesz, ezt le kellene tiltani.

2. Két particiót szeretnék amit két különböző felhasználói kóddal szeretnék külön kezelni

első partíció: zone1 zone2-őn mozgásérzékelők, az LCD billentyűzeti zónáján egy ajtó nyitásérzékelője
második partíció: zone3 zone4 zone5 zone6-on mozgás és nyitásérzékelők vegyesen, a LED-es kezelői zónáján szintén egy ajtó nyitásérzékelő

3. Az LCD kezelő 24 órás formátumban történő kijelzése

Milyen programmódosításokat kell ahhoz végrehajtani hogy a fentiek megvalósuljanak?

Indulásnak talán ennyi, később még biztosan lesznek kérdéseim, előre is köszönöm a kimerítő válaszokat.
(#) Gránátalma válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

1565 programlapot nézd végig. Ezt nem 3 sor leírni. Zonadefiniciok,partíció definíciók kellenek. Kommunikációt vonalfigyelest kapcsold ki.
(#) andrew2222 válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Még a Karbantartási/Szerviz -kódról kérek néhány szót -- mire jó, hogy lehet ebbe a módba belépni ?
(#) ABU hozzászólása Márc 13, 2016 /

Próbaképpen a PC1616-ot "összedrótoztam" az asztalon, hogy egy kicsit ismerkedjek vele, jelenleg csak sziréna és 1db pir van rajta. A beüzemelésig eljutottam, de a programozás elsőre elég nyersnek tűnik, hiába olvasom át újra meg újra, nem értem Annyit már sikerült, hogy a programozói jelszót megváltoztattam. Úgy gondoltam megnézem a dolgoz pc-s oldalról is.
A DLS5 kell hozzá, vagy elég a DLS2002? Illetve ez a bekötés alkalmazható? A központ verziója 4.5.
(#) levaitamas válasza andrew2222 hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Én nem használtam még, elvileg korlátozott "telepítői" hozzáférést biztosít. Paradoxnál pl alapértelmezetten nincs is.
(#) Gránátalma válasza ABU hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Szia!
belépsz telepítőibe 000 011
001 01 #
005 01 015 015 015
##
csillag5 1234 40 [új kód]
##

beírod a kódot mikor ég a zöld led, megvárod míg lejár a 15mp majd belemoccansz és megvárod míg letelik a 15mp ekkor szól a sziréna ha jól csináltad.
írhatod be a kódot.

Ezen felül vannak az extra cuccok.
(#) Johnycorp válasza ABU hozzászólására (») Márc 13, 2016 /

Szia!

Én az asztalon való teszteléshez ilyet ajánlanék:
- Sziréna helyére LED + ellenállás
- érzékelő helyére ellenállás, valamint megfelelően bekötött kapcsoló vagy mikrókapcsoló
Így láthatod a riasztást, de nem zavar. Akkor adsz jelet egy zónával amikor akarsz, nem mikor mozogsz előtte. Hasznos a többféle élesítési üzemmód teszteléséhez.

Amennyiben már sikerült kódot változtatnod (és az új kódot használni is tudod, akkor már egy részén túl vagy).
A programozás során ilyen típusú adatokkal találkozhatsz:
- Csak számok 0-9 (mint kód változtatásnál)
- időzítések: csak számok (útmutatóban megadott korlátok között)
- opciók (adott címre belépve a számok megnyomásával lehet ki és bekapcsolni az opciót)
- kommunikációs adat: 09 és A-F (küldendő adat távfelügyelet felé-leírás a programozói útmutatóban a hexa adatok beírásáról)
- zónák beállítása: szintén számok, de itt egy címen több zóna adatát kell szépen egymás után bevinni.
(#) oldboy3 válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Az üzembehelyezői kézikönyv alapján sikerült beprogramozni a PC1565H-2P-t úgy ahogy elgondoltam .
Viszont vannak még kérdéseim.
1. Ha egy azonnali zónát megsértenek akkor nem csipog a kezelő, ezt lehet valahogy programozni?
2. Csak akkumulátorról indítva el kell indulni a rendszernek, vagy AC is kell hozzá?
(#) Gránátalma válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Akkuról is elindul, amennyiben az aux +- ra kötöd. amúgy nem, mivel a töltésvezérlő kimenete lezárt állapotban van AC betáp nélkül.

Az azonnali zóna sértéses dolgot nem értem.
Beélesített állapot mellett szeretnéd, hogy csipogjon, vagy kikapcsolt állapotban is?
ELőbbire ottvan a kezelői zümmer szirénakövetés valamelyik szekcióban, utóbbira meg az ajtócsengő funkció.
(#) ABU válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 14, 2016 /

Kezdem most már érteni a leírás alapján, de még vannak nehézségek.
A 000 011 a kezelő hozzárendelése, 1-es partíció 1-es hely (azt hiszem)
001 01 a Zóna1 1. késleltetett indítása.
005 01 015 015 015 pedig az 1. partíció késleltetései, sziréna bekapcsolás előtt.

Bekötöttem még Z2-re a nyitásérzékelőt, de azonnali riasztást generál, mert a Z2 03-ra van definiálva a 001-es szekcióban. Amatőr kérdés, de ezt hogyan módosítom? Egészen Z6-ig késleltetett indítást szeretnék. 013 szekcióban a lezárás DEOL-ra van állítva, az pedig 013 2-es on 1-es off.
(#) Gránátalma válasza ABU hozzászólására (») Márc 14, 2016 / 1

001 01 01 01 01 01 01
##
(#) ABU válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 15, 2016 /

Ha szeretném használni az ajtócsengő funkciót, csak a Z6-ra, akkor ezt kell beírnom?
[101-164] Zóna attribútumok 3-as opció ajtócsengő

*8 telepítői kód
106 3 on
105 3 off
104 3 off
103 3 off
102 3 off
101 3 off
(#) oldboy3 válasza Gránátalma hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

DEOL lezáró ellenállásnak csak 5.6k értékű ellenállások használhatóak, vagy kisebb értékűt (mondjuk 1k-sat) is lehet alkalmazni?
(#) Kovabe válasza oldboy3 hozzászólására (») Márc 16, 2016 /

5,6k az alap és nem illik eltérni még 500 ohm-al sem mert érzékeny.
Következő: »»   237 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem