Fórum témák
» Több friss téma |
Hali , sikerült kicserélnem a termosztátot már csak az a problémám hogy folyamatosan hűt a hűtő és jegesedik . Nem ugyan olyat kaptam mint ami volt ugye , egyel kevesebb pöcök van szóval mindenhova valamit dugnom kell .
Valamit rossz helyre dugtál,és most direktben megy!
Hogyan tudnám jóra megcsinálni ? Mert van egy pár lehetőség
![]()
Hány,és milyen színű vezeték,és hány saru van?
Összesen van 5 saru de ebből 2 az alsó foglalatnál , ez igazából szerintem alu lehet a földelés miatt kell de nem értek hozzá , ehez tutira a sárga zöld vezetéket kell csatlakoztatni az előzőnél is így volt , utána van még 3 db réz " saru "
ami van vezeték ami jön a 220v-bol egy kék , egy barna , és egy fekete , meg a zöld sárga van egy barna is de ugye az a bent lévő kapcsolóból jön ,
Úgy kösd ahogy eSDI írta,de ha kikeresed a kapcsoló sarukat azokra megy a barna és a fekete!
Nekem sajnos nincs megszamozva a termosztát
Az mindegy, ha így tartod ahogy a rajzon látszik, akkor jó lesz. Ha arról van szó, mint ami az általad feltöltött képen látszik. Ha nem olyan, akkor képet, vagy típusszámot ossz meg velünk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Nem nagyon sikerül sajnos , de csináltam képeket hátha így tudtok segiteni be is számoztam a sarukat
szerk : az 5. saru kimaradt A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Pedig így egyértelmű, ahogy az utolsó képen a kezedben tartod. Amit linkeltem képet az is ugyan így van.
Védőföld gondolom egyértelmű, a bal oldali megy a kompresszorra (barna), a középső a betáp (fekete), a jobb oldali pedig a világítás (barna). Ez utóbbit szerintem látod, mert az ajtókapcsolóra megy. A kapilláriscsövet pontosan oda rakd vissza ahol volt. Ha nem megy, akkor vagy gyári hibás, vagy más lesz a baj.
Hőfokkal nincsen baj a hűtő nem fagyaszt , de viszont nem is tudom hogy mondjam van az a fehér panel a hűtő hátuljába na az jeges , de lehet azért mert előtte letöröltem egy picit vizes rongyal vagy egyáltalán nem kellene annak fagyosnak lennie ?
Szerintem azzal a fehér tappancsal lesz a baj, valahogy rosszul rakhattam fel és fogalmam sincs hogy volt eredetileg.
Am a fehér, műanyagon rajta vannak a számok....
Nem baj, ha jeges kicsit. Ha szépen ki be kapcsolgat a hűtő, akkor OK.
Ha a fehér tappancs alatt azt érted, amibe a kapilláriscső végét beleraktad és felfogattad a hátfalra, akkor azon sok mindent elrontani nem lehet. Lényeg, hogy legyen ott ahol volt és simuljon rá a hátfalra.
Erről a beszélgetésről lenne némi véleményem/hozzászólásom, de ez itt ezen a fórumon nem lehetséges.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Kérném a segítségetek! Help!
Leszereltem a kompresszor melletti részegységet, az érintkező párokat megcsiszoltam-políroztam, mert már nehezen kapcsolt be, sercegett induláskor. Előtte megvártam míg kikapcsol a hűtő utána húztam ki a konnektorból. Most pedig nem akar be indulni, pedig van rajta egy " gyors indító" kapcsoló is. Sajnos már minusz-8 fokon vagyok, félig élelmiszerrel. Típusa HB 230 ETF Jászberény Tudom régi már, de eddig szépen ment. Kérném a tanácsotokat.
Nem létezik gyorsindító gomb, amire Te gondolsz, annak más a feladata (sárga lámpa gyullad).
Még egy: ha egy háztartási hűtőt leállítottál, ne próbáld meg 10 percen belül újraindítani (ki-be dugdosás, ki-be kapcsolás) mert igen nem szereti, többször próbálgatva, jó eséllyel végleg tönkrehet, meg már nem is ifjonc darab, megviselhette az élet. Várj 10 percet és határozott mozdulattal kapcsold be. Nem ártana "megnézni" a termosztát kontaktusait, netán kiiktatni, rövidrezárni. Így van valami esély az indulásra, netán hiba kiszúrésére. Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Van egy Indesit nbaa13vnx kombi hutom amibe ma töltöttek gazt,mert keves volt benne(egyfolytában ment a kompresszor),es most estere az egyik cső ami a kopresszorbol jon ki teljesen meg van fagyva,jéghideg es nagyon deres. Jo gondolom,hogy ez nem normális? Mi a baj,es mit tehetek? (Azt leszámítva,hogy holnap azonnal visszahívom oket) Előre is koszonom a segítséget.
Gorenje álló fagyasztó szekrényem jobb első lába alatt kis vízfoltot találtam,és folyamatosan szivárog.Mi lehet ez?A hűtés rendben,belseje száraz,hideg.Köszönöm.
Átázott a szigetelés.
köszönöm szépen, javítható?
Javítható. de ma már nem nagyon találsz olyan szakit aki vállalja . 10 éve még napi szinten 2-3 db ot habosítottunk újra de ma már mindenki inkább újat vásárol ....
Nagyon kedves vagy,hogy ilyen gyorsan válaszoltál.Köszönöm szépen! Fejes Jánosné
Sziasztok!
Olyanban kérném a segítségüket,hogy lenne nekem egy indesit nbaa13vnx típusú kombi hűtőszekrényem (szériaszáma:111101370) amiben nemrég töltöttek gázt. Egyfolytában működött a kompresszor,a hőfok nem volt megfelelő belül,a hátrács egyik fele meleg volt a másik hideg. A feltöltést követően halkabban,de most is egyfolytában megy a kompresszor,a hátfala most mindenhol meleg,viszont ami furcsa,hogy maga a kompresszor hideg,és az egyik cső ami jön ki belőle meg van fagyva.Egy jó 1 cm-es jégréteg van rajta. Ha hőfokszabályzót a legkisebb lehetőségre állítom,tehát nem kapcsolom le a gépet még,úgy lekapcsol a kompresszor,viszont vissza már nem.Ha feljebb tekerem akkor vagy nem,vagy csak órák múlva kapcsol be. A kérdésem az lenne,hogy ezek a jelenségek normálisak? Vagy ha probléma, javítható-e? Esetleg elképzelhető,hogy a hőfokszabályzónál vagy a mellette lévő kapcsoló pöcöknél van valami hiba? Előre is köszönöm a választ!
Garanciában visszahívni a gáztöltő "szerelőt".
Másnap visszahívtam őket,azt mondták,hogy nem baj,ha a kompresszor hideg a cső pedig jeges.
A leállással-nem indulással kapcsolatban pedig azt mondták,hogy ha hideg van a hűtőben akkor nem is kell a kompresszornak folyamatosan mennie,amivel tisztában vagyok,dehogy leállás után órák múlva kapcsol csak vissza,azt laikusként is állíthatom,hogy nem jó. Javaslat esetleg? Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |