Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   182 / 300
(#) nepszter hozzászólása Ápr 5, 2016 /

Hali , sikerült kicserélnem a termosztátot már csak az a problémám hogy folyamatosan hűt a hűtő és jegesedik . Nem ugyan olyat kaptam mint ami volt ugye , egyel kevesebb pöcök van szóval mindenhova valamit dugnom kell .
(#) yulo5310 válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Valamit rossz helyre dugtál,és most direktben megy!
(#) nepszter válasza yulo5310 hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Hogyan tudnám jóra megcsinálni ? Mert van egy pár lehetőség
(#) yulo5310 válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Hány,és milyen színű vezeték,és hány saru van?
(#) nepszter válasza yulo5310 hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Összesen van 5 saru de ebből 2 az alsó foglalatnál , ez igazából szerintem alu lehet a földelés miatt kell de nem értek hozzá , ehez tutira a sárga zöld vezetéket kell csatlakoztatni az előzőnél is így volt , utána van még 3 db réz " saru "

ami van vezeték ami jön a 220v-bol egy kék , egy barna , és egy fekete , meg a zöld sárga

van egy barna is de ugye az a bent lévő kapcsolóból jön ,
(#) eSDi válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 6, 2016 1 /

Üdv!

Így Bővebben: Link kösd be.
(#) yulo5310 válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Úgy kösd ahogy eSDI írta,de ha kikeresed a kapcsoló sarukat azokra megy a barna és a fekete!
(#) nepszter válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Közepén az a lámpa lenne?
(#) eSDi válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Igen, persze.

Nekem sajnos nincs megszamozva a termosztát

Az mindegy, ha így tartod ahogy a rajzon látszik, akkor jó lesz. Ha arról van szó, mint ami az általad feltöltött képen látszik. Ha nem olyan, akkor képet, vagy típusszámot ossz meg velünk.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016

Nem nagyon sikerül sajnos , de csináltam képeket hátha így tudtok segiteni be is számoztam a sarukat

szerk : az 5. saru kimaradt
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016

Pedig így egyértelmű, ahogy az utolsó képen a kezedben tartod. Amit linkeltem képet az is ugyan így van.

Védőföld gondolom egyértelmű, a bal oldali megy a kompresszorra (barna), a középső a betáp (fekete), a jobb oldali pedig a világítás (barna). Ez utóbbit szerintem látod, mert az ajtókapcsolóra megy. A kapilláriscsövet pontosan oda rakd vissza ahol volt. Ha nem megy, akkor vagy gyári hibás, vagy más lesz a baj.

Hőfokkal nincsen baj a hűtő nem fagyaszt , de viszont nem is tudom hogy mondjam van az a fehér panel a hűtő hátuljába na az jeges , de lehet azért mert előtte letöröltem egy picit vizes rongyal vagy egyáltalán nem kellene annak fagyosnak lennie ?
(#) nepszter hozzászólása Ápr 6, 2016 /

Szerintem azzal a fehér tappancsal lesz a baj, valahogy rosszul rakhattam fel és fogalmam sincs hogy volt eredetileg.
(#) zoz11 válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Am a fehér, műanyagon rajta vannak a számok....
(#) eSDi válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Nem baj, ha jeges kicsit. Ha szépen ki be kapcsolgat a hűtő, akkor OK.
Ha a fehér tappancs alatt azt érted, amibe a kapilláriscső végét beleraktad és felfogattad a hátfalra, akkor azon sok mindent elrontani nem lehet. Lényeg, hogy legyen ott ahol volt és simuljon rá a hátfalra.
(#) elactrofan válasza nepszter hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Erről a beszélgetésről lenne némi véleményem/hozzászólásom, de ez itt ezen a fórumon nem lehetséges.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
(#) jokka1 hozzászólása Ápr 7, 2016 /

Kérném a segítségetek! Help!
Leszereltem a kompresszor melletti részegységet, az érintkező párokat megcsiszoltam-políroztam, mert már nehezen kapcsolt be, sercegett induláskor.
Előtte megvártam míg kikapcsol a hűtő utána húztam ki a konnektorból.
Most pedig nem akar be indulni, pedig van rajta egy " gyors indító" kapcsoló is.
Sajnos már minusz-8 fokon vagyok, félig élelmiszerrel.
Típusa HB 230 ETF Jászberény
Tudom régi már, de eddig szépen ment.
Kérném a tanácsotokat.
(#) StMiklos válasza jokka1 hozzászólására (») Ápr 7, 2016 / 1

Nem létezik gyorsindító gomb, amire Te gondolsz, annak más a feladata (sárga lámpa gyullad).
Még egy: ha egy háztartási hűtőt leállítottál, ne próbáld meg 10 percen belül újraindítani (ki-be dugdosás, ki-be kapcsolás) mert igen nem szereti, többször próbálgatva, jó eséllyel végleg tönkrehet, meg már nem is ifjonc darab, megviselhette az élet.
Várj 10 percet és határozott mozdulattal kapcsold be. Nem ártana "megnézni" a termosztát kontaktusait, netán kiiktatni, rövidrezárni. Így van valami esély az indulásra, netán hiba kiszúrésére.
Üdv: StMiklos
(#) mercurial hozzászólása Ápr 7, 2016 /

Sziasztok!

Van egy Indesit nbaa13vnx kombi hutom amibe ma töltöttek gazt,mert keves volt benne(egyfolytában ment a kompresszor),es most estere az egyik cső ami a kopresszorbol jon ki teljesen meg van fagyva,jéghideg es nagyon deres.
Jo gondolom,hogy ez nem normális?
Mi a baj,es mit tehetek? (Azt leszámítva,hogy holnap azonnal visszahívom oket)
Előre is koszonom a segítséget.
(#) fejesne hozzászólása Ápr 11, 2016 /

Gorenje álló fagyasztó szekrényem jobb első lába alatt kis vízfoltot találtam,és folyamatosan szivárog.Mi lehet ez?A hűtés rendben,belseje száraz,hideg.Köszönöm.
(#) elactrofan válasza fejesne hozzászólására (») Ápr 11, 2016 /

Átázott a szigetelés.
(#) fejesne válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 11, 2016 /

köszönöm szépen, javítható?
(#) kaqkk válasza fejesne hozzászólására (») Ápr 11, 2016 /

Javítható. de ma már nem nagyon találsz olyan szakit aki vállalja . 10 éve még napi szinten 2-3 db ot habosítottunk újra de ma már mindenki inkább újat vásárol ....
(#) fejesne válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 11, 2016 /

Nagyon kedves vagy,hogy ilyen gyorsan válaszoltál.Köszönöm szépen! Fejes Jánosné
(#) mercurial hozzászólása Ápr 14, 2016 /

Sziasztok!

Olyanban kérném a segítségüket,hogy lenne nekem egy indesit nbaa13vnx típusú kombi hűtőszekrényem (szériaszáma:111101370) amiben nemrég töltöttek gázt.
Egyfolytában működött a kompresszor,a hőfok nem volt megfelelő belül,a hátrács egyik fele meleg volt a másik hideg.
A feltöltést követően halkabban,de most is egyfolytában megy a kompresszor,a hátfala most mindenhol meleg,viszont ami furcsa,hogy maga a kompresszor hideg,és az egyik cső ami jön ki belőle meg van fagyva.Egy jó 1 cm-es jégréteg van rajta.

Ha hőfokszabályzót a legkisebb lehetőségre állítom,tehát nem kapcsolom le a gépet még,úgy lekapcsol a kompresszor,viszont vissza már nem.Ha feljebb tekerem akkor vagy nem,vagy csak órák múlva kapcsol be.

A kérdésem az lenne,hogy ezek a jelenségek normálisak? Vagy ha probléma, javítható-e?
Esetleg elképzelhető,hogy a hőfokszabályzónál vagy a mellette lévő kapcsoló pöcöknél van valami hiba?

Előre is köszönöm a választ!
(#) granpa válasza mercurial hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

Garanciában visszahívni a gáztöltő "szerelőt".
(#) mercurial válasza granpa hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

Másnap visszahívtam őket,azt mondták,hogy nem baj,ha a kompresszor hideg a cső pedig jeges.
A leállással-nem indulással kapcsolatban pedig azt mondták,hogy ha hideg van a hűtőben akkor nem is kell a kompresszornak folyamatosan mennie,amivel tisztában vagyok,dehogy leállás után órák múlva kapcsol csak vissza,azt laikusként is állíthatom,hogy nem jó.
Javaslat esetleg?
Köszönöm!
(#) granpa válasza mercurial hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

Amennyiben nem melegszik fel a belseje (nem nyitogatják, hűvös környezet), lehet, hogy nem is kell sűrűbben (akár több óránként sem) bekapcsolnia. Tégy be egy hőmérőt, az megmutatja, hogy szükség szerint kapcsol, vagy nem jól működik.
Következő: »»   182 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem