| Fórum témák 

» Több friss téma | Fórum » LED-es kivezérlésjelzők 
			Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006		 
			Témakörök:

Hy! LM3915 kiindulásnak okés,az pedig hogy ne legyen drága úgy hivják,ELEKTROKONTA.Bp üllői út akármi,a klinikák metrótól a körút felé vissza kb 30 méter,és itt egységcsomagot is kapsz,jó minőségben.   

Valaki nem tudna nekem is segíteni? Megépítettem a kapcsit, de nem működik  Semmit sem csinál... 

Te ez nagyon jó kis IC! Hol bukkantál erre a kincsre? Mennyi volt? Kössz: ---ZoLee--- 

Ezzel így elég nehéz bármit is kezdeni... Ledek nincsenek fordítva bekötve? Megvan az egyenfesz a 8as lábon? 3ason megvan a táp? 2es biztos jól földre van kötve? mekkora feszültséget adtál a bemenetére? ... Elég eccerű kapcsolás, mennie kell - már ha az alább látható lm3915ösről van szó... 

Asszem megvan a hiba... 0,2 V a bemeneten kevés nem? Ha jól értelmezem a datasheet-et, akkor kell 1,2 min Mindent lehet mérni... Ledek jók, IC is jol van bekötve... Tápfesz 12-18V Nos? A nyák... 

Mennyi a 4es és a 6os láb feszültsége?						 

Várj meg rámérek! Sietek! Nem itt van a kapcsi, mindjárt jövök!   

Még 20percet vagyok itt aztán mennem kell...						 

Táp:15V In:0,2V 4-6 láb: 0,01V A poti középen van 

Az a 0.01V lesz a hiba. Az egyik.    

EZ MIT JELENT?						 

Az e kettő között levő feszültség lenne a referencia fesz. Azt jelenti, hogy attól függően, hogy a bemenet hányad része a referenciának, attól függően kéne x db ledet bekapcsolnia. De ha ez 0, akkor inkább az lenne a helyzet, hogy az összes led világítana a bemenettől függetlenül. A nagyobbik baj az, hogy a 7es láb feszültsége is 0, mert az ezen át folyó áram adná a ledek fényerejét. mivel ez is 0, sztem itt a gond. A kérdés az, hogy mit lehetne vele tenni. 

Az ic jeléhez viszonyítva, felülről nézve ugye balra kell a ledeknek lenni? Nem lehet, hogy a jel kevés? Adatlap szerint 1,2-12V   :no:   

Nem próbáltál nagyobbat adni rá? Próbáld meg.						 

Már el sem tom képzelni, miből jön 1,2V-os jel    Egyáltalán létezik ilyen?   Egy békebeli rádiora, ha fejhallgatot teszek, majdnem szétesik, de ez is csak 0,2V... Ez a max a háztartásban... Milyen lehet a 1,2V..., ki hallgat úgy fejhallgatót vagy valamit is  Ma lehet maratok/építek még egy TDA2030-at, annak a kimenetét belövöm ennyire, aztán azzal kipróbálom... Ha az sem... Imádkozok, hogy ne az IC legyen rossz  ---ZoLee--- 

1.2V az nem sámli, ha minimum annyi kell. 0.707V felel meg a 0dB-es jel erősségnek. 

dB Watt között milyen összefüggés van? A hifim 2*80W és a hangerőszabályzó -80 tol 0 dB-ig van skálázva.... Ezek szerint 1dB=2W, vagy ez nem ilyen egyszerű?   

az a skálázás a bemenő jelre vonatkozik. átszámítását meg nem nagyon tudom. javítok nem 0.707V hanem 0.775V és nem dB hanem dBu vagy dBm Ez a feszültségszinttel kifejezett érték. 
				a=20*log A ebből: - nagy A = arányban kifejezett erősítés - kis a = dB-ben kapott érték 

NEm műxik!!!           Rákötöttem tda-t és mértem, akármerre tekergettem a hangerőt, mindig 0,2V volt ....       ez hogy lehet? Kérlek segítsetek.... A nyákot feltettem... A ledek levágott része befelé néz, és az IC jelölt része felfelé áll... hm? Valaki? ---ZoLee--- 

Az adatlapját ha megnézitek, van a végén egy kapcsi... A Wattokat nézi... Meg lehet ezt oldani, hogy a max 18 W legyen? Az a kondi 2,2, de micsoda? mikro? nano? És a 9-es láb hova van kötve? nekem ugy kellene, hogy a max 18W legyen 8ohm vagy 4 ohm 11W. Ez megoldható? Tda2030-hoz kellene... Erős basszusoknál nem menne a névleges 18 W fölé? Ezekhez mit kell változtatni? Ha változtatom a hangszorot, akkor az ellenállást is kell? Kössz: ---ZoLee---   

csatoltam... (szerintem R2 helyett tegyél be egy 4,7K-s trimmert) 

Előrébb muattatam a kapcsit+nyákrajzot is... Még mindig nem működik  :help: 

én mondtam hogy ott a kapcs rajz, meg a nyák hozzá ami működik is !!! itt van újra.. 

Nah ha ennyire nem megy akkor tisztázzun egy két dolgot. 1. erősítő bemenetére v. kimenetére akarod rakni 2. mekkora a tápfesz összedobok egy kapcsolást ezek alapján. 
				Akkor nem csinálok kapcsolást. Ez tökéletes...						 
				tökéletes igen, csak neki nem teccik a nyák, akkor tegye be a sprint layoutba és rajzolja át aztán bigyesze oda h kreáted bí bagi      

nem tetszik hát, mivel nekem az erősítő elé kell... És arra a célra már mutattam van kapcsolás, megcsináltam a nyákot, kérdezem mi a hiba... De az nem megoldás hogy akkor csinálj másikat... Az a legegyszerűbb Inkább a hibát segítsetek megkeresni... Kössz!   
       rád hagyom...meg nem most szóltam elöször hogy ott a működő... működése ugyanaz, csak te vagy makacs, mint néha én     | Bejelentkezés Hirdetés |