Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   179 / 276
(#) Hetope válasza geltam hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Az a gond hogy egyedi kitoló rendszerük van és becsapós mert ha valami szorul és nehezen akar indulni az a látszatra kis motor igencsak nagy áramok felvételére képes. Volt olyan eset hogy a motor mondta be az unalmast és képes volt megrántani 30 Ampert! Ritkább eset hogy a TL082 kiakad de az is előfordult már.
(#) geltam válasza Hetope hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
BDW93C típusú tranzisztor van benne, megmértem, a kollektor-emitter körön rövidzár van. Ez helyett a tranzisztor helyett esetleg van más, ami jobb, vagy jó ez a típus bele? Esetleg ha cserélem, előfordulhat, hogy még más is rossz, vagy valószínűleg csak ez a gond?
(#) tomika9441 válasza Hetope hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Köszi szépen.
(#) BlackForce válasza geltam hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
A BDW93C és a BDV64C nagyon hasonló.Kb mindegy melyiket kasználod ez esetben.
A BDV64C valamivel nagyobb feszültséget bir,és az Ic max nagyobb mint a BDW93C-nél.
Viszont árban a BDW93C 196Ft a BDV64C 494Ft a HQ-ban.
Tehát a ted a döntés.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2016
(#) patai8 hozzászólása Máj 3, 2016 /
 
Köszönöm a segitséget. A tranzisztor volt a baja. Mostmár tökèletesen adagolja a drotot.
(#) Hetope válasza patai8 hozzászólására (») Máj 4, 2016 /
 
Megírhatnád hogy végül milyen tranzisztort raktál bele. Nem miattam hanem másokért hogy tapasztalatot gyűjtsenek.
(#) csak1andris hozzászólása Máj 10, 2016 /
 
Ahogy mpisti is mondta a véleményét, úgy én sem merném nevezni ezeket a magnómotorokat használhatónak. Az elektronikáját meg elektronikának sem merném nevezni. Szerintem egy 60-80W-os toló motorral kezdődik egy alap co hegesztő és egy minimum w22 elektronikával. Ami ettől lejjebb van az egy bóvli parasztvakítás ami taknyolni talán alkalmas de hegeszteni semmiképp....
(#) Phile80 válasza csak1andris hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Na ez azért túlzás. A legtöbb magyar ipari Co gépben 35W-os motor van. Láttam már olyan "magnómotoros" hegesztőgépet ami normálisan meg van építve. Én is ilyen magnómotorosat használok, és semmi problémám vele. Ez inverteres és külön segédtápról megy a motor vezérlése. Szerintem mpistinek is ilyen van, ha még megvan neki. Beépíthetnék egy 35W-os motort is, mert a vezérlése bőven kibírná és van is vagy 5db, de nincs szükségem rá, mert tökéletesen végzi a dolgát. Az meg másik dolog, hogy láttam olyan tolót is, ami még új korában sem tudta kitolni a huzalt, pedig nagyobb volt a motor rajta.
(#) Phile80 válasza Hetope hozzászólására (») Máj 10, 2016 /
 
Akik azért regisztrálnak, hogy segítséget kérjenek azoktól ne várj semmit, mert csak akkor jönnek vissza ha elromlik a gépük és akkor is csak kérdezni fognak.
(#) csak1andris válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 11, 2016 /
 
Igazad van, lehet túloztam, viszont nagyon kellemetlen tapasztalatokra emlékszem egy bizonyos TIP "márkával" kapcsolatban, amitől fél áron sikerült megválnom. Utána építettem egyet ami teszi a dolgát. A minőségi alkatrészbeszerzésben nagyon sokat segítettél, melyet itt is köszönök. A szkeptikusoknak még talán annyit elárulnék(elhangzott, hogy 5m kábelhez kevés a 2 görgős toló stb.), hogy én 2 görgős tolót használok w22 elektronikával és 5 m munkakábellel. 4 éve immár napi használatban. Kitolta még eddig a huzalt bármiféle testhelyzetben, igaz 0,8 huzalt használok csak. Szerintem érdemes áldozni egy jó tolóműre mert sok szívástól kíméli meg magát az ember, persze ez a megállapítás magára az egész készülékre is vonatkozik.
(#) pamacska hozzászólása Máj 14, 2016 /
 
Sziaszkok.
Van egy Varstroj 160/180 supermig hegesztöm,a probléma hogy nem adagolja a huzalt, valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Vagy valakinek nincsen egy vezérlö panel rajza hozzá?
Esetleg honnand szerezhetö be a vezérlö panel?
Köszi
(#) kissadam válasza pamacska hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Készíts fényképeket a gépről és a vezérlőpanelról, úgy könnyebben tudunk segíteni ha látjuk is. A pisztolygomb megnyomásakor a mágneskapcsoló meghúz, hegesztőáram van a kimeneten? A hibajelenségről részletesebben próbálj írni, így eléggé nehéz látatlanba mondani bármit is.
(#) GPeti1977 válasza geltam hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
A meghajtó rész kis módosításával teljesítmény MOSFET-re is kicserélhetőek ezek az elavult tranzisztorok.
(#) pamacska válasza kissadam hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Szia
Minden módban behúz a mágneskapcsoló, de akkor sem adagol.Kézzel kihúzva a huzalt ívet fog, a pisztoly gomb megnyomásakor, csak nem adagol.

A panelt kiszereltem és úgy fotóztam le.
(#) pamacska válasza pamacska hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Közben megtaláltam a Könyvét a gépnek, ez az összekötési vázlata.
(#) kissadam válasza pamacska hozzászólására (») Máj 16, 2016 /
 
Mérd ki a tranzisztorokat, a graetzhidat és a diódákat a panelen, érdemes tápfeszültségeket is mérni pl a graetz után.
(#) Bakancsok hozzászólása Máj 18, 2016 /
 
Sziasztok!

Honnan tudok venni értelmes huzaltoló egységet megfizethető áron?
(#) Cavalier válasza Bakancsok hozzászólására (») Máj 18, 2016 /
 
Tőle, rendes, korrekt, fórumos.
(#) pisti1968 hozzászólása Máj 19, 2016 /
 
Tisztelt Mesterek ! A következő gondom van. Vettem egy használt MM161 co hegesztőgépet kipróbálni nem volt lehetőségem mert messze volt,így megbíztam az eladóban aki azt mondta,hogy azért adja el mert nagyobb gépet akar venni, ennek sincs semmi baja. Amikor megérkezett a gép kiderült,hogy a főtrafó le van égve. A következő lett kicserélve a gépen: Trafó újra tekerve,fokozatkapcsoló,2 db 63V 22000 mF kondi. És a gép még mindig nem jó, csak taknyol. Multiméterem van azzal mértem az egyenirányító által leadott áram 1-es fokozatban 18-V. CF 170 egyenirányító van benne 10 db diódával. Munkakábelt cseréltem próbára, eredmény ugyanaz. Fojtót áthidaltam próbára ,eredmény ugyanaz. Mi lehet még a gond a géppel ? Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Klorid válasza pisti1968 hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
A kondenzátor miatt legalább 28V-nak kellene lenni a kimeneten üresjáratban 1-es fokozatban, ami hegesztés közben visszaesik kb. 14-15V-ra.
(#) Hetope válasza pisti1968 hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
Hegesztés közben ne csak a kimenetet mérd hanem mérd le a váltót is ami a diódákra megy aztán pedig az egyen feszültséget a kondenzátorokon ezt jó lenne minden fokozatban elvégezni és beszámolni róla.Erre azért van szükség hogy megtudjuk a fokozatok minőségét.
(#) gaga1 hozzászólása Máj 30, 2016 /
 
Üdv urak!
Szerintetek érdemes ezt megvenni 80 ezerért? Állítólag AVIzni is tud.
(#) Joci_1x válasza gaga1 hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Helló!
Amennyiben van rá mód, meg kellene mérni, hogy az adattáblához képest mennyit ad le. Én a 300.A.-ost próbáltam, (nem a 308.-ast) a haverom akarta megvenni, megkért hogy nézzem meg. A dobozát előttünk bontották ki, gyanús lett hogy max áramnál a vastagfalú zártszelvénybe alig olvadt be. Megmértem, és Co. üzemmódba 115.A.-t adott le az ígért 300.A./60% helyett, MMA. üzemmódba 150-155A. olyan lakatfogóval, ami tud egyenáramot is mérni a vezeték megszakítása nélkül. Ha nem tudsz meggyőződni az adatok igazságáról, mindegy mit mond az eladó, megfontolandó.
(#) gaga1 válasza Joci_1x hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Ezt írják róla "hivatalos" oldalon.
Egyébként felhívtam az eladót és próba lehetőséget kértem tőle.
(#) Phile80 válasza gaga1 hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Én nem venném meg semmiképpen. Most lehet hogy olcsónak tűnik, de ha vagy 2 év múlva meghibásodik és senki nem tudja megjavítani, akkor dobhatod a kukába. Általában a mikrovezérlős gépek az olcsóbbak csak senki nem tudja javítani őket. Sok esetben még az sem kap rajzot a gépről aki az országba hozza. Csak olyan helyről szabad venni hegesztőgépet, ahol garantálják a szervizt és az alkatrész utánpótlást. Nem egyszer láttam már olyat, hogy még a garancia időn belül meghibásodott a gép, de már a cég nem létezett. Tehát olyan cégtől vedd, amelyik létezik minimum 15-20 éve és nem csak webshop van.
Minden olyan géppel lehet liftes ("koppintós") AWI-zni, amin van MMA mód.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
(#) gaga1 válasza Phile80 hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
Köszönöm,hallgatok rátok,hiszen ezért kérdeztem!
(#) Baxi válasza pisti1968 hozzászólására (») Máj 31, 2016 /
 
Hi
Nekem 2 cm varat után kezdet taknyolni a gép. Kimérve minden rendben volt. Dióda csere megoldotta a gondot.
(#) gaga1 hozzászólása Máj 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Ma szert tettem egy ilyen gépcsodára.
Milyen vastag dróttal kell ezt használni szerintetek? Már észleltem egy hibát,a drótot ha hozzáérintem a hegesztendő darabhoz,gyengén szikrázik egyet. Láttam itt valahol orvosságot rá,de ha valaki tudná fejből akkor nem olvasnék vissza sok-sok oldalt. Köszi előre is!
(#) Phile80 válasza gaga1 hozzászólására (») Máj 31, 2016 /
 
Kondenzátorokra kell tenni egy 50ohm 20W körüli ellenállást amit a mágneskapcsoló nyitó érintkezőjével kapcsol, vagy fixen ráteheted de akkor hűteni kell.
(#) Hetope válasza gaga1 hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Kellene még fotó mind két oldalról és ha lehet a vezérlésről is.
Következő: »»   179 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem