Fórum témák
» Több friss téma |
Attól is függ milyen mikrofon, némely kagylóban tekercses mikrofon van, annak lehet ordibálni is, ha elektret kapszula van benne az sem igazán ad hangot. A telepes hangszórós dolog csak szénmikrofonnal ( megrázogatod és serceg benne valami) működik szinte. Abban a kialakításban van olyan is amelyben elektret kapszula van, de egy egy kis erősítőt is tartalmaz, azzal még esetleg van esély, de szerintem azok darabonként igénylik a 9V ot. tehát sorosan a 2 hallgató 2 mikrofonnak kevés a 9V. A tieid közül három erősen tekercses eszköznek néz ki. ( hangfrekvenciát kötsz rá akkor szól) a harmadik meg az imént említett erősítős mikrofonnak. Hangot szerintem a fémházas mikrofon, és a többiekből bármelyik sorba kötésével kaphatsz egy 9V-12V elem segítségével. ( lehet egy soros 100-200 ohm nem ártana, de nem biztos hogy szükséges) .
Jó régi hozzászólást elevenítettél fel. A kérdés feltevője már 9 hónapja nem járt itt
![]()
Legalább felfrissül az összes telefonos topic.
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Nem is mondtam, hogy butaságot írtál
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
Független dc hurok bekötéseSziasztok,Valaki letudná írni, hogy hogyan ad egy 7d-pbx kozpont kulon tápot a dc hurokra? Mert az egy dolog, hogy maga a hurok kulön záródik de a tápnál közösülnek és az a bajom, hogy ha raadom a csengőfeszültséget csong mind a két telefon, mert a hurok erzekelő relén atmegy a masik telefonra.
A 7D-PBX az egy rotary rendszerű alközpont, vasútnál nagy számban rendszeresített változata.
Egy teljes működőképesen megőrzött példány biztosan létezik Szentesen. Mellékállomásonként van egy két tekercses jelfogó, ami egyben fojtótekercsként is működik. Ha felemeled a kézibeszélőt, akkor meghúz. A beszédút kondenzátorral le van választva. Csengető feszültség felemelt kézibeszélő esetén nem kerülhet ki a mellékállomásra. Tehát: Mi a kérdésed, mit szeretnél és mivel csinálni? ![]()
Egy táp, teljesen szűrve. Arra két külön tekercs ( áram generátor) a két telefonnak. Amikor csengetsz, a DC-t lekapcsolod a vonalról és direkt a vonalat csengeted meg. Esélye sincs átmenni a csengetőfeszültségnek a másik telefonra. Ha nem a régi tárcsás telefonnal, vagy hangfrekvenciával (kaputelefon) csengetsz, akkor a csengetőfeszültséghez is illik áramfigyelést beépíteni, hogy a felvételkor azonnal lekapcsolja a csengetőfeszültséget.
Amikor két telefont kellett összekötnöm ezt a rajzot használtam. Ha a középső kondenzátort kihagyod, szerintem csengetési visszhangod sem lesz. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2025
Tehát van adott két telefon amire rá van kötve egy soros ellenallas es egy kisáramú relé kb 30mA van felvett kagylónál.ez két külön hurok de a dc tápja ugyanaz. A hang kondenzatorral van levalasztva. Ez mukodik is. Viszont a bajom az, hogy Mivel a dc hurkok tápja közös Igy ha rákotom a csengeto feszt mindket telefon csorog. A dc hurkot nem szandekozom levalasztani hiszen akkor maceras a kagyloerzekeles az igazi kozpont sem valassza le hanem raulteti az act
|
Bejelentkezés
Hirdetés |