Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Sziasztok! 1100w egyfázisú IMI motor indító kondi +relé nem indul csak búg de csúnyán ha csak a főfázisra adok 220v és megforgatom bedugás előtt szabályosan befékez se előre se hátra , mi lehet a hiba a tekercs nincs megégve sehol. Köszönöm
Szia!
Most bedugás előtt nehéz forgatni, vagy akkor, ha kap villanyt?
Mert ha akkor fékez, ha áram alatt van, akkor valószínű, hogy a kondenzátor a zárlatos.
Szia!Könnyen forog csak ha kap áramot akkor fékez be.
Szia! Tartok tőle, hogy az indító relé nem működik megfelelően az az nem húz meg az áramfelvételre és nem kapcsolja a kondenzátort az induláshoz. Bele kellene nézni a relé házába, hogy induláskor behúzza e a fegyverzetét az indításhoz. Ki szokott melegedni ez a rugós áramvezető része az esetleges túlzott terhelés által szükségessé váló segédfázis kapcsolások miatt.
Nézd meg a csapágy lógást. Ilyen jelenség mechanikai okok miatt szokott lenni. Kézzel forgatva jónak tűnik, áram alá helyezve csapágy vagy csapágyház kopás miatt az állórészhez szorítja a forgórészt és ezért nem bír forogni.
Szia! Nem tudom ilyennel még nem találkoztam az már nagyon kopott csapágy, de megnézem az egyik csúnyán szól az biztos, a relé húz össze vissza ugrál ,úgy szól mint a hegesztő mikor a légrést állítod Hetránál Köszi a válaszokat remélem jó lesz a motor
Teljesen elfogadom, a véleményt, illetve barkácsolóként nem is vitatom a dolgokat, mivel minden csak matek. Viszont kísérleteztem és az adott értékekkel a matek szerint csak 1 db fűtőtestet kaptam. Ugyanakkor teljesen elfogadom az állítást mert figyelmesen keresgéltem tovább én is!
A relé működéséről ITT van egy rövid ismertető és hogy esetleg mit tudnál állítani az áramérték megfelelő nagysága érdekében.
Szia! Ez jó oldal amit írtál,megnézem a relét közben jó lett a motor ahogy tippeltek a csapágy volt kikopva annyira hogy megszorult a forgórész , én sose jártam még így. Köszönöm mindenkinek
Gratulálok! De legalább ne mondtad volna el .... A vizuális vizsgálatban nem derültek ki ezek a hiányosságok?
Hali!
Kérem a villanymotor szakértőket, ezt a hozzászólásom értékelni, véleményezni. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Szia!
Nagyon szép, egybefogott szöveg, amiből világosan kiderül az, hogy a ventilátorokat nem ártana végre kicserélni. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
Ha gratulálsz ha nem ennyire nem gondoltam hogy kopott.
Sziasztok!
Betonkeverőmre szeretnék feltenni egy mosógépmotort, ennek a bekötésében kérnék segítséget.a motoron 6 db csatlakozó van,és egy test/föld. A motoron lévő adatok:SELNI L33A024113 U2..40.02.P21 Egy Fagor FE873-as mosógép motorja volt.Lehetséges, hogy a vezetékkötege is előkerül,ha az segítség. Nekem egyszerűen az alacsony fordulata kellene.
Szia! Itt a "Mosógép motor bekötése" c. oldalon a képek között találsz bekötéseket. Azt majd elfelejtettem mondani, hogy ez szakaszos üzemű motor nem folyamatos üzemre készült. A hat kivezetésből kettő az a fordulatérzékelőé lesz, a többit ki lehet sakkozni.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
A motor nyitott kivitele és gyenge hűtése abszolút nem alkalmas az abban a környezetben való használatra.
Az a motor alacsony fordulaton meg sem fogja mozdítani a betonkeverőt. Az 5-7 kg ruhához van méretezve, teljesítménye az alacsony fordulaton 300-350 W.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
A magas fordulatot kell áttételezni, úgy tán bírja. Burkolat kell rá; nemcsak érintésvédelmileg, hanem a szálló por, víz miatt is.
Nem egészen értem...A nyitott kivitele a burkolat alatt előnyére is válhat,jobban tud szellőzni, mint a mosógépben szerintem.
tehát szerinted ne is próbálkozzak az alacsonnyal? azt írja az adattáblája, hogy 600-as fordulatnál 330w,12800 as fordulatnál 550w..
Mondom szakaszos üzemre készült ez a motor és nincs hűtése. Erre azt mondod, hogy a burkolat alatt ez előnyére is válhat .... Bedobozolod a meleget. A meleg levegőnek az a tulajdonsága, hogy felfelé szál, mert könnyű a fajsúlya a hidegéhez képest. A mosógépben azért ott van hely és nem megy folyamatosan és ráadásul fordulatszabályzással lágyan indul, nem terhelve túl a motort nagy áramokkal. Hát a betonkeverő szerinted ettől "szoftosabb" igénybevétellel működik és csak 5-6kg beton van benne?
Próbálkozni lehet, de nem biztos, hogy jól fog menni, mert minden indulás nagy túlterhelést jelent. Láttam néhány barkács betonkeverőt, ami "kézi" (belökték) indítású volt, de működött.
És mekkora a tömege a puttonynak és a benne lévő betonnak? Ugye messze van az 5-7 kg-tól. Nem indíthatod lágyan, meg sem fog mozdulni.
De azon egyetlen tekercselés van, bordázott az állórész kívül, van rajta hűtőventilátor, nem 12 pólusú a tekercselése, folyamatos üzemelésre készült, zártabb kivitelű.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |