Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet a PIC32 Family Reference Manual, Sect. 27 USB On-The-Go -ből:
Idézet: „The VBUSON pin cannot be reclaimed for I/O usage when operating in Host mode or OTG mode, as it is required for USB operation.”
Nekem ez annyit mond, hogy vagy az USB-t vagy a B5 pin-t használom.
Idézet: „8: Pins can be used as GPIO when the USB module is disabled.” Amúgy baromi rossz helyre rakták ezt a VBUSON lábat. Gyakorlatilag agyon ütötték az egyetlen használható 16bit-es portjukat abban az esetben, ha valaki USB-t is akar használni. A többi valami miatt mindig foglalt. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
Ha a tizedes pontosság azt jelenti, hogy be tudsz állítani 999999,1 MHz-et, meg 999999,2 MHz-et is stb. , ezt PIC-el önmagában elérni kizárt. Egyszerű és nagyszerű a DDS.
Ha a stabilitásra vonatkozik, akkor költséghatékony megoldás egy gyári kvarc oszcillátor és egy házi termosztát. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
Sziasztok!
A kérdésem csupán annyi lenne hogy a fuse biteket meg lehet változtatni a futó programon belül?
Ezt ismerem, de ez logaritmikus skálához hasonló frekvencia változást ad ki. ktamas66 által ajánlott NCO modul, megtetszett lineáris és pontosabb mint amit eddig kiszámolgattam.
pajti2: Maga a dolog egy ismerősömnek készül lehet, hogy megjelenhet +/- 1Hz -es hiba amit az NCO-val és egy pontos kvarccal meg lehet csinálni, de ezt még nem tudom, hogy pontosan mit szeretne. Ha kell a nagy pontosság akkor vagy a fractional PLL-es IC vagy DDS IC lesz. A cpld gondolom fpga-hoz hasonló, tőlem ezek jelenleg távol állnak úgyhogy mindenképpen az előző 3 lehetőségből a legmegfelelőbbet választom.
Közben rájöttem
![]()
Sziasztok! Az eddig általam koptatott picek (18f4520, 16f876A, 16f887 és hasonlók) adatlapjait böngészve elég széles tápfesz tartományt találtam. Eddig csak öt voltot kaptak aztán ment (vagy mégsem
![]()
Adatlapjukban megtalalod hatul az elektromos jellemzoknel.
Altalaban frekvenciafuggo, alacsony taprol csak alacsony frekivel mennek, egy bizonyos ertektol pedig fullosan. A legtobbnel a padlo 2V.
Csak azt is figyelembe kell venni, hogy a tápfesz csökkenésével az alkalmazható órajel is korlátozódik, az adatlapban ezt is megtalálod.
Köszi a válaszokat! Mindenkinek! Az órajel szerintem nem lesz kritikus. Kb 4 Mhz menni fog. Az AD konverter és egyéb perifériák (pwm, komparátor, spi, i2c)is működhetnek?
Ha a megadott feszültség és frekvencia határon belül vagy, akkor a kontroller minden egysége működik.
Sziasztok egy pic állapotát szeretném beolvasni hogy kimete vagy bemenet pic:pic18 46k22
azt akarom ellenörizni hogy lenyomta e a gombot vagy nem.
Ki hagyhattam volna valamit?? kapcsolás: csatolva
Üdv?
Nem elég ha kiolvasod a TRIS regisztert? Megadja, hogy ki vagy bemenet.
Egy probát megér
![]() szerk:
Nem jó ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Alapvetően minden láb bement, ha nem működik a dolog akkor ANSEL vagy egyébb változataival (alapértelmezett)analógról digitálisra kell állítani.
Sikerült igy:
Olyan kérdésem lenne még hogy az ANSEL az mire jó??? Engedélyezi egy láb analog digitál converterét??
Igen.
Nem teljesen egy lábnak nincsen analog digital convertere, többnyire egy ADC áramkör van a PIC-ekben (valamelyikben van több is) és ez kap egy analog multiplexert, hogy melyik lábon lévő analog feszültséget alakítja digitálisra.
De mire való a doksi az I/O szekcióban láthatod, hogy az ANSEL megfelelő bitje 0-a akkor engedélyezi a digitális tárolást, ha 1 akkor a PORT latch értéke mindig 0-a ha visszaolvasod és a láb analog bufferelésű. Kriszrap, te szoktad olvasgatni a PIC doksiját?
Köszi, ezzel tisztában vagyok. Kriszrap nak csak egy rövid választ adtam. Gondoltam így megnézi az ide vonatkozó részt a az adatlapban.
Sziasztok!
Egy térerő fénycsíkot szeretnék ASM-ben programozni. 2-30 ig skálát szeretném 4 porton mutatni az alábbiak szerint: 2-9-ig 1. port aktív, 10-19ig 2. port is aktív, 20-24ig 3. port is aktív, 25-30ig 4. port is aktív, Ti hogy csinálnátok? 2 -109 Marginal 3 -107 Marginal 4 -105 Marginal 5 -103 Marginal 6 -101 Marginal 7 -99 Marginal 8 -97 Marginal 9 -95 Marginal 10 -93 OK 11 -91 OK 12 -89 OK 13 -87 OK 14 -85 OK 15 -83 Good 16 -81 Good 17 -79 Good 18 -77 Good 19 -75 Good 20 -73 Excellent 21 -71 Excellent 22 -69 Excellent 23 -67 Excellent 24 -65 Excellent 25 -63 Excellent 26 -61 Excellent 27 -59 Excellent 28 -57 Excellent 29 -55 Excellent 30 -53 Excellent
Szia!
A 2-30 értem, de a többi szám micsoda?
A térerő 2-30 értéket vehet fel. 9-ig csak az első kimenet aktív, 19-ig kettő, 24-ig három és 25-30 -ig az összes kimenet aktív. Magyarán a 2-30 -ig terjedő értéket szeretné leredukálni 1-4 -ig értékké.
Simán levonogatni, és figyelni, ha negatív?
Idézet: „2-9-ig 1. port aktív, 10-19ig 2. port is aktív, 20-24ig 3. port is aktív, 25-30ig 4. port is aktív,” If feltét nem jöhet szóba?
vagy:
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2016
Ezt olvastad?
Idézet: „Egy térerő fénycsíkot szeretnék ASM-ben programozni.”
Csak, hogy jól értsük: a 4 porton 4×8 bitet értünk vagy csak 4 bitet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |