Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Sziasztok!
Egy 12V_0.9VA-es trafó elég a szabályzónak + a kijelzőnek? Köszi
ok! Köszi.
Akkor a 30W-osat rakom be.
Sziasztok! Megépítettem Attila86 forrasztóállomását! Elvileg működik, azaz felfűti a pákát, világít a led, lehet kapcsolgati a potival stb. behangolni nem tudtam ugyan, mert nincs hőelemes multiméterem, de ettöl eltekintve úgy néz ki a dolog, hogy jó
![]()
Ha a ICL7107 27-es lábára csatlakozó kondid 100pF-os, akkor azt cseréld ki 220nF-osra.
Igen, oda 100pF-os kondi van kötve... közben most volt időm végigolvasni az egész topikot, meg megnézni az ic adatlapját is és valószínü, azaz remélem, hogy csak az a kondicsere lesz a ludas
![]() ![]() ![]()
sziasztok van egy nagy bajom....
a minap vettem egy trafot 230V ról 24V ra. namármost ez egy fém tokban levő trafo, ami ki van öntve műgyantával, de nem tudom eldönteni, melyik a 230 as fele, és melyik a 24 ezt honnan tudom megállapítani? alulról 2 sorban vannak lábak, de az egyik oldalon szélesebb, a másikon keskenyebb a 2 láb közti rés, vagy az jó megállapítás, ha felül rá van írva h 230V aztán lejjebb minden márkanév, és engedélyszámok, majd legalul a 24V ( a 24V nál van a keskenyebb rés) kérlek segítsetek, mert most raknám össze forrasztópálkámat, de nem tudom, hogyan rakjam a trafot... köszi előre is
Mérjél ellenállást! 1-2 lábak között lényegesen nagyobbnak kell lennie( ez lesz a 230V-os).
A 3-4 láb közötti pedig a 24V-os lesz értelemszerűen. Hány W-os a trafód? Összesen csak 4 db kivezetés van? Ha nem vagy biztos a dolgodban inkább írjál mint hülyeséget csinálj!
Amelyik két láb távolabb van egymástól az a 230V-os primer. Ennek az ellenállása is jóval nagyobb mint a 24V-os szekunderé.
De értelem szerűen, ahova a burkolaton 230V van írva, azon az oldalon van a primer kivezetése.
köszönöm mind kettőtöknek, már megvan, és valóban a távolabb lévő a 230, és télleg nagyobb az ellenállása.
amúgy 45VA os, de igazán attól félek, hogy (én szerény ismereteim alapján úgy látom, hogy) van benne egy bitzosíték, de ez a z egész műgyantábn van.. na ha ez a bizti kilő, akko kuka a trafo???
üdv!
Két dolog kéne: a páka bekötése; ha bekötöm a pákát 24VAC-ra simán nem lessz baja (túlmelegedés)?
ez a bekötés
én is most építem... ![]() mondjuk a trafoval szoptam me 3800 ért tudtam szerezni, deamúgy nagyon jó kis gépezet... és megérné hozzá a szabályzó megépítése! de sajnos nem tudom hogy működik e ha csak simán rákötöd...
Mérd ki . A kissebb ellenállású (pár ohm ) a hőelem
a nagyobb kb 30 ohm a fűtőszál . A középső láb nincs bekötve . Ne adj neki sokáig 24v ot , nem hal meg de nagyon melegszik megég a hegye. Próbáld inkább 15 -18 v -ról hajtani. A jelzett bekötést én meg sz... tam bekapcsolásnál rögtön fehér füst jelent meg . A hőelemre került a táp .
Az gáz, hogy most 12 ohmot mértem a fűtőn??
Nem . én hasra ütve írtam a 30 -at lényeg hogy nagyobb.
Egyébbként jó kis kütyü nekem kb 3 hónapja működik a szabályzó ![]()
sziasztok.
lenne pár kérdésem még: 1) megépítettem az első oldalon található masterfoxx által készített forrasztóállomást, de van vele egy kis gond: ugye van rajta 3db led, amiből világít a fűtés, és az on led, de a 3. az ok, az nem... nos ez lenne első kérdésem 2) a pákának mire kell az a 4 drót? mi az a hőelem, és páka része, és melyik mit szolgál? segítségetek előre is köszönöm: lewi
A hő elem érzékeli a páka hőfokát és
az elektronika igy vezérli a páka fűtését. a 4 drót .: 2 a fűtőszál 2 a hőelem .Az on led mindig ég ha áram alatt van a kütyü a fűtés akkor világít ha áramot kap a páka az ok akkor ha elérte a hőfokot .
köszi szépen, akkor csak várnom kéne, és felgyullad valószínűleg az ok led is....
![]() dejó!! ![]() még egyszer kösz
Egy ideig hagyd hogy fűtsön majd teked minimumra
akkor ki kell hogy gyulladjon.
köszi szépen, még 1:
az elején fordítva kötöttem be. megcseréltem a páka, és a fűtés oldalát, gondolom, akkor ez most hazavágta az érzékelőt!? ha igen, akkor meh lehet javítani? ![]() ![]()
Menyi idő után vetted észre?
Mérj rá talán megmaradt a hőelem
az igasság az, hogy füstölt, meg minden baja, volt.
olyan 1-1.5 percig is mehetett ![]() ellenállással mérjek rá?
és egy újabb tünet: ha hideg a páka, és bekapcslom, akkor világít a zőz az ok, és nem fűti a pákát, és marad hidegen, de ha elkezdem keresni, hogy mi baja, és babrálom, akkor egyszercsak elkezd fűteni, és kialszik a zöld, de utána nem kapcsol le, állandóan fűt.
lehet, hogy a vezetékkel van baj? mikor füstölt, akkor megéghetett, és elképzelhető, hogy összezár valamikor?
Hello sracok!
Van egy kis problemam. Van nekem is egy ilyen pakam, Jingling gyartmany ![]() Tegnap leesett a homerseklet, a power-on es a futes LED vilagitott csak, aztan ennyi. Kimertem a pakat, a futoszal korben szakadast mertem. Szetszedtem a pakat, ahol a futoszal kapja a tapot, ramertem, ott megvolt meg a 24V, szoval gyanus, hogy a futoszal szakadt meg. Esetleg valakinek valami mas otlete? Olvastam a forumot, tobben is jeleztek, hogy ugyanez a problemajuk, de igazabol nem derult ki, hogy mi is a valos ok, mert eltuntek azok emberek... Az allomast jonek velem, mert kiadja a 24V-ot, merem a pakaban a forrasztasnal ezt a fesz.-t... Vehetek uj pakat? ![]()
Hellosztok!
Sikerült megépítenem ezt a forrasztóállomást! Viszont nem úgy működik, ahogy kellene ![]() Kérném a segítségetek, hol meg mit kéne mérnem, ha már elhangzott bocsika, de ennyi hozzászólás között nehéz visszakeresni.
Ha kimérted hogy szakadt miért kérded?
cseréld ki a pákát
Cseréld meg a hőelem két kivezetését, ha nem jól van bekötve akkor csinálja ezt !
Szerintem most is fordítva van ! az 1.5 a hőelem
a 13.5 a fűtés próbáld ki evvel a bekötéssel valószinűleg túlélte a hőelem a sokkot ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |