Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szünetmentes táp akku
 
Témaindító: bozsokiandras, idő: Márc 23, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 12
(#) Helios hozzászólása Nov 24, 2015 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy akkut a szünetmentesemhez. (BackUPS 600) Hány volt az ideális töltőfeszültség kikapcsolt állapotban, hálózathoz csatlakoztatva? Mert fél órája üzemeltem be, és a töltő feszültség multiméter szerint 0,05V-ot esett. Bekapcsolt állapotban az akkun mért feszültség 13,6V. Normális jelenséget produkál a készülék vagy valami probléma van vele?
(#) kameleon2 válasza Helios hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
13,7V de nem ennek van jelentősége, hanem a 20 perces terheléses, vagy a söntvillás teszteknek. Ha 13,6V a kapocsfeszültséged, ez csak azt jelenti, hogy nincs cellazárlatod.
(#) sirály12 hozzászólása Jan 1, 2016 /
 
Egy kérdésem lenne azokhoz akik nagyobb(autó, munka) akkut raktak a szünetmentesükre.
Van egy apc smart 1400-as szünetmentesem. Tegnap vettem két banner energy bull 100Ah-ás munka akkut hozzá.
A kérdésem az lenne, hogy mennyire szabad zárt légtérben használni ezt így? A témát végigolvastam, és láttam ,hogy többen is írták, hogy nem megy 14V fölé a töltőfeszültség. Ekkor nem lesz durranógáz sem? Nem szeretnék robbantani.
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 2, 2016 /
 
Közben rákerültek az akkuk. Az egyik 13,92 a másik 13,76 voltig töltődött, itt meg is állt, a dolog.

Viszont sajnos úgy néz ki nem működik a soros port a szünetmentesemben. Szedhetem majd szét.
Anélkül sajnos nem tudom beállítani a management kártyát sem.
(#) pirolizo válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 3, 2016 /
 
Szia,
Érdeklődőm, hogy sikerült-e üzembe helyezni a szünetmentest az akkupakkal együtt.
Én is ugyanilyen szünetmentest szeretnék szintén 2 db 100 Ah akkuval alkalmazni kazánfűtés áramszünet kiváltására.
Végigolvastam az előző 9 oldalt, és sok problémát írtak le.
Ha tudsz segíteni akár privátba is, hogyan oldottad meg az akkupakk csatlakozást és esetleg más fontos részleteket, mivel nem szeretném, ha elfüstölne az egész.
(#) eyess válasza pirolizo hozzászólására (») Feb 3, 2016 /
 
A tény miatt írom le , hogy én már használtam , így a UPS smart szünetmentes tápot .
Nos ez a megoldás egy hirtelen szükséglet miatt került alkalmazásra .Mivel pontosan már nem tudom ,de vagy 3- 4 éve volt márciusban az a zord hirtelen bekövetkezett télies idő , hogy aminek az eredménye az volt , hogy kb egy hétig nem volt áram ,mert a hálózatot tartó oszlopokat a szél , és a fagy tönkre tette . Ekkor kellett tenni valamit , hogy meleg legyen a házba.
A dolog úgy nézett ki , hogy a UPS táp belső akkujait kivettem , és a ups felé menő csatlakozásaihoz csatlakoztattam 2db sorba kötött 12v/190A/h nagyméretű sava ólom akkumulátort .Aztán beindítottam a UPS -t na ekkor még nem voltam benne biztos , hogy fogja vinni a fűtés , de mivel muszáj volt ezt megtennem , így nem volt más mint az , hogy a fűtést rácsatlakoztatva , aztán beindítani a fűtést.Nem kell mondjam , nagy volt az öröm amikor ez sikerült , és melegedett a lakás.Rátettem még egy tévét is , de a hűtőt már nem bírta el .Nagyon nagy segítség volt ez a megoldás.Két napig ment , így , és utána már helyre hozták a hálózatot , és már nem kellet .Az akkuk töltés nélkül látták el a UPS - t , és bírták volna még .Ezt az összeállíts azóta is őrzöm , mert sosem lehet tudni mikor lesz rá megint szükség.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
(#) sirály12 válasza pirolizo hozzászólására (») Feb 3, 2016 /
 
Szia.
Azóta is azzal megy a rendszerem. Bár még nem sikerült kalibrálni a szünetmentest, így áramszünetkor nem jól számolja ki a a hátralévő időt. De ezt még majd megejtem. Ezt félretéve 650-700W-os terheléssel több mint 2 órát megy. Nekem ez már több mint jó.
Az akkukat nem tölti 13,9 - 14V fölé, így nem keletkezik durranógáz sem, ami zárt helyen nem hátrány.
Amin meglepődtem, hogy a szünetmentes képes ezt a nagy akkupakkot is feltölteni órák alatt. Azt hittem napokba fog telni, de nem. Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak.
Vettem hozzá egy management kártyát is, így távolról is tudom figyelni az állapotát.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
(#) micimacko válasza pirolizo hozzászólására (») Feb 4, 2016 /
 
Szia!
Ezt a módszert használom én is. APC 1000VA-es UPS 2*140Ah + 2*35Ah külső akkuval, folyamatosan tölti a szerkezet, Hosszabb áramszünet után (télen csak a fűtést viszi, nyáron asszonykám számítógépét vitte 8 órán át, és még nem merültek le az akkuk) lekapcsolom az akkukat, és egy 24V-os akkuhoz készült, procivezérlésű töltőre teszem, az 8A-rel tölti, Kapott egy kis plusz hűtést (venti hely megvolt, illetve a panelen megvan a ventivezérlés lehetősége), ha üzemel, akkor folyamatos a hűtés, illetve áramszünet után is megy.
Eddig gond nem volt vele, évek óta üzemel.
(#) pirolizo válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /
 
Szia,
Köszönöm, hogy válaszoltál,és köszönöm eyessnek is.
Nem tudtam igazán eldönteni, hogy az Te az USB saját akkuit kivetted-e, és leválasztottad-e az akkupack rákötésekor?
(#) pirolizo válasza micimacko hozzászólására (») Feb 11, 2016 /
 
Szia,
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Azt kérdezném, hogy az UPS 2*140Ah+2*35Ah akkupack igazán mit jelent?
Ahogy írtam, jelenleg az én 1400 USB-ben 2*18Ah saját akku van, és ehhez kívánok 2*100Ah akkut kötni.
(#) sirály12 válasza pirolizo hozzászólására (») Feb 11, 2016 /
 
Én kivettem (nem is volt benne amikor vettem) az akkukat, és külső akkut kötöttem rá.
(#) vizor hozzászólása Ápr 19, 2016 /
 
Üdv! Egy nagyon kezdő kérdésem lenne. Ha egy szünetmentes táp akkuját kicserélem egy nagyobb amperórásra, akkor mennyire garantált, hogy rendesen feltölti? A készülék egy APC Back-UPS CS 350 amiben most egy 12V 7Ah-s akku van. Mi történne ha tennék bele mondjuk 14Ah-ást? Feltöltené rendesen csak lassabban? Előre is köszi a választ.
(#) zolika60 válasza vizor hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Mivel a töltésnél feszültséget figyel biztosan feltölti.
(#) gulyi88 válasza vizor hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia!
Igen azt még feltöltené, de legalább kétszer annyi idő kell hozzá, mint a 7Ah-áshoz.
14Ah-tól nagyobbat már ne tegyél rá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) vizor hozzászólása Ápr 19, 2016 /
 
Köszi a választ mindkettőtöknek!

Még nem tudom mekkorát tennék bele, lehet, hogy ugyanakkorát mint volt (az eredeti akku rossz). Csak gondoltam, hogy ha lehetséges és nem sokkal drágább, megpróbálnék nagyobbat. Nem számítógéphez lenne elsődlegesen, hanem a digitális vonalas, vezeték nélküli telefonok bázisállomásai és a digitális telefonvonalhoz tartozó telefon-modem-router kombó áram alatt tartásához hosszabb áramszünet esetén. A számítógép már csak extra lenne. De a lényeg akkor, hogy működne egy kicsivel nagyobbal is. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) kameleon2 válasza vizor hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Szia! Azért csak óvatosan... A töltőkör is a kisebb akkuhoz készült, túlmelegedhet nagyobb akkunál és tönkre is mehet az UPS.
(#) vizor válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Üdv. Akkor nem szórakozok vele, veszek bele egy eredeti értékűt. Az adatlapja alapján az UPS 23,5 percig bírja 105 wattos terheléssel. Amit használnék róla az max. 20 watt, 1-2 órát kibírna így is.
(#) antikzsolt hozzászólása Júl 2, 2016 /
 
Ha savaztok aksit vigyázatok hogy ne kerüljön a szemetekbe. Szemüveg ajánlott.
A savazás/vizezés után nedvszívó anyagot tegyetek a takaró lemez alá és körbe rögzítsétek. Mert ha nem teszitek meg akkor bármikor kifolyhat a benne lévő túltöltött keverék. Ez első sorban a függőlegesen tervezett szünetmentesekben okoz problémát. Megeszi a csatlakozóak és zárlat is lehet. Ja és a legmagasabb pontjára tegyetek egy lélegzőnyílást. Azt ne ragasszátok le. hanem egy nedvszívó anyaggal takarjátok le és ragasszátok körbe úgy hogy egy részen szabadon maradjon. Holnap teszek fel képeket a sav/zárlat munkájáról és hogy oldottam meg hogy ne legyen nagyobb probléma belőle.

Saját tapasztalat mindegyik. A szemem köszönni jól van üzemel.
(#) bakertesz hozzászólása Aug 8, 2016 /
 
Sziasztok, van egy mustek 1590-s szünetmentes aminek megbhalt az akuja, kivirágzott szépen.

http://www.mustek.de/?product=powermust-1590

Ráköttem két 62Ah-s akkut. Jól is müködik, csak az a gondom hogy folyamatosan tölti az aksikat amik azért nem a legjobbak szerintem. Valami megoldás???

Előre is köszönöm.
(#) sirály12 válasza bakertesz hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Amig nem érzékeli, hogy az akkukat feltöltötte, addig tölteni is fogja folyamatosan. Nem tudsz mit tenni, maximum teszel alá jó akupakkot. Nekem az 1400-as apc alatt 2db 100Ah-s akku van. Nem tölt egyfolytában.
(#) bakertesz hozzászólása Aug 8, 2016 /
 
Én töltes nlékül raktam rá az aksikat, akkor ezek szerint az is lehet gond hogy nem birja feltőlteni őket. Ki kell próbálnom.
(#) sirály12 válasza bakertesz hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Akkor várj, mert elég hosszú idő is lehet, amíg feltölti. Hagyd 2-3 napig, annyi idő alatt fel kell töltenie.
(#) Kapagerenda hozzászólása Aug 11, 2016 /
 
Sziasztok,

Egy ES 550 es szünetmentes táp próbléma miatt írok. Lemerült és új aksit raktunk bele. Ezután egy folyamatos sípoló hangot ad ki. Újraindítjuk és megint sípol. Ez jelzi, hogy nincs feltöltve? Mennyi idő kell, hogy feltöltse az aksit, valamint kell hozzá valamit benyomni?
Előre is kösz
(#) kameleon2 válasza bakertesz hozzászólására (») Aug 12, 2016 /
 
Szia! Bátor vagy. Jóval kisebb akksikra van méretezve.Gondolom 12Ah-sra maximum. Venni kell új akkut a tönkrement helyett. Ez a standard megoldás. Bár az is lehet, hogy így meggondolatlanul el is lőtted a töltőkörét. 12Ah-s akksit 1,2A-el tudsz tölteni 62Ah-st 6.2A-el. Azaz több mint ötszörösen túlterhelted a töltőkört. Az inverter részének majdnem mindegy honnan kapja a tápot - az azért működik.
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2016 /
 
Itt valami félreértésről lehet szó. Ismereteim szerint az akkutöltőknek illik korlátozni töltőáramot, a beépített akkumulátorra megengedhető legnagyobb töltőáram alá. Egyszerűen nem tudok elképzelni olyan elvetemült gyártót, aki ezt másképp gondolja.
(#) antikzsolt válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2016 /
 
Tévedés. Nem a töltés szokott problémát okozni. Hanem amikor merül és nincs hűtés.
Töltési idő durva számítása: eredeti aksi töltési ideje szorozva amennyivel nagyobb az új aksi.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2016
(#) sirály12 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 13, 2016 /
 
Sok szünetmentes alakítanak át, ahogy én is tettem. Tönkrement töltőkört én még nem láttam e miatt. Annyi, hogy sokkal lassabban tölt fel az akku. Akár napok alatt, de feltölti.
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
4,5 évig javítottam szünetmenteseket, 4 évig telepítettem sziget üzemű invertereket. De biztosan jobban ráláláttok mint én. Ráadásul ha jól láttam ez nem valami nevesebb termék volt és kisebb teljesítményre készült. A külső akkupackos változatok sem tudnak üzemszerűen ennyi áramot. Ha pedig "lassan tölt" az az akkumulátor élettartamára van negatív hatással. Nézzetek utána, miért vállalnak például a solar akksikra csak 1/2 év garanciát a gyártók! Nem garantált a maximális töltőáram, ergo az akksi nem biztos, hogy az üzemi tartományon belül fog dolgozni.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Idézet:
„Ha pedig "lassan tölt" az az akkumulátor élettartamára van negatív hatással.”
Ezt mindenhol másként tudják. Lassabb töltés = kíméletesebb töltés. Nem feltétlen kell 0,1 Q árammal tölteni, legfeljebb tovább tart a folyamat. Természetesen van egy minimális töltőáram, ami alatt a veszteségek fedezetére sem elég a dolog, de hogy csak és kizárólag egy egy adott átamerősséggel lehet tölteni az akkukat, butaság. Ha így lenne, kb. az összes akku tönkremenne rövid időn belül, a töltők kb. 99 %-a nem pontosan az általad meghatározott paraméterrel dolgozik.

A solar akkukra, gondolom én, azért vállalnak fél év garit, mert ha valahol véletlenszerű a használat, akkor ott. Gyakran ülnek lemerült állapotban és egy gyengébb héten akár fel sem töltődnek.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 15, 2016 /
 
Már megbocsáss - tényeken nem vitatkozom.
Következő: »»   9 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem