Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   256 / 863
(#) andykaaa válasza Eregyenlouperi hozzászólására (») Aug 23, 2016 /

(#) holex válasza Eregyenlouperi hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Működik magában is, csak táp kell neki. Én még a kristályt se erőltetném, van egy belső 8MHz-es oszcillátora, használd azt (fuse biteket kell csak átírni, hogy arról menjen).
(#) (Felhasználó 120038) válasza Vacok hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Akkor vagy mégiscsak a programban van valami, vagy keményárú gond van.
(#) atus1981 hozzászólása Aug 24, 2016 /

Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy működő projektjeitekben milyen tápegységet használtok, amit ajánlotok is?
230VAC-ról kellene 12VDC.
Köszönöm!
(#) kameleon2 válasza atus1981 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Szia! Mekkora áram mellett? - mert nem mindegy. 360mA-ig az LNK 30X sorozat tökéletesen megteszi. Nekem bevált. Egyszerű és teszi a dolgát. Nagyobb áram - bonyolultabb konstrukció. Akkor nézz körül a kapcsolóüzemű topikokban. Vannak kész tápok is - igaz árban is szépek. Lambda stb.
(#) jocipoci hozzászólása Aug 24, 2016 /

Sziasztok
Megint segítségre lenne szükségem . Mega 2560 nem tudok semmit feltölteni USB kábelt cseréltem bootloadert újratöltöttem de a feltöltésnél mindig hibát ír ki (képen). Lehet hogy a soros illesztő hibás? Másik usb-soros átalakítóval kívülről rátölteni programot ?
Segítséget előre is köszönöm.

arduino.JPG

(#) atus1981 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

500-600mA-es tökéletes lenne. De látom ez non-isolated cucc, az nekem kissé veszélyesen hangzik. Szóval valami leválasztott, akár kapcsolóüzemű is jó lenne.
(#) kameleon2 válasza jocipoci hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Milyen soros illesztőt használsz?
(#) pajti2 hozzászólása Aug 24, 2016 /

Sziasztok!

Általános kérdésem lenne, amit én magam nem tudok megítélni. Az arduino eszközöknél mennyire erős az 5v-os elektronika dominanciája a 3.3v-hoz képest? Egyáltalán melyik a népszerűbb a tényleges gyakorlatban?
(#) kameleon2 válasza pajti2 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Ez abszolút attól függ mire szeretnéd használni. Nyilván az 5V kezd sok helyről kiszorulni, de ha egy sima USB-t megnézel - az is 5V-os.
(#) Kovidivi válasza Eregyenlouperi hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Ha eljutsz odáig, hogy átírod a fuse bitet, hogy belső oszciról járjon, akkor módosítanod kell az Arduino keretrendszert is, hogy 8MHz-hez legyenek számolva az időzítések is.
Ha kezdő vagy, szerintem egyszerűbb, ha berakod a kiszemelt nyákba az AVR-t, raksz mellé kvarcot is, és kész.
(#) jocipoci válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Most a sajátját CH340 . Egyszer a bootloader írása után egy rövid tesztprogram ráment hosszú idő alatt (kb 30 sec ) de azóta semmit nem lehet .
(#) Eregyenlouperi válasza holex hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Szia !

Köszönöm a válaszodat . Mivel az Arduino témában eléggé kezdő vagyok , meg szeretném kérdezni a biztosíték biteket (ha jól fordítottam a fuse-t) el tudom e érni ezen a platformon ?
Üdv.
(#) RoliNyh hozzászólása Aug 26, 2016 /

Srácok, volt anno ez a 60 napos arduino tanfolyam...
Csak sajnos a grafikus TFT érintőképernyők kezelkése kimaradt belőle...

Tudnátok adni ehez a témakörhöz valami magyar nyelvü online v. offline dokumentációt?
(#) kapu48 válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Sajnos magyarul nem igen találsz ilyen dokumentációt!

De a Robert vállal bármilyen további témában kisebb csoportos oktatást.
Természetesen azt már díjazásért, érdeklődj nála!
Azt tudom javasolni!
(#) RoliNyh válasza kapu48 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Ezzel csak az a baj, hogy hiába mondja el a dolgot, elsőre úgyse tudnám megjegyezni az egész anyagot. Ezért kellene valami "kézzelfogható" anyag, amit később is elő tudok venni...
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016
(#) kapu48 válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 26, 2016 / 1

Itt elmagyarázzák:
Arduino TFT LCD Touch Screen Tutorial

A Google Forditó pedig segít neked!
(#) Vacok válasza (Felhasználó 120038) hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Szia!
Kipróbáltam a hibás kontrollert egy már korábban megépített órában és egy jól működő kontrollert a most megépített panelban. A helyzet az az, hogy az a kontroller ami eddig hiba nélkül üzemelt az új környezetben az is elkezdett sípolni, még azután is, hogy visszaraktam az eredeti jól működő helyére.
Az eredeti verzión, ami még jól működött a PD0 és a PD1 láb a soros kommunikációra volt használva. Mivel én ezt nem használtam a PD1 lábat tápfeszültség figyelésre akartam használni, mégpedig úgy, hogy a stabkocka előtti 9V-os jelet elleálláshálóval leosztva vezetem ide és a digitalRead paranccsal olvasom ki az aktuális értéket (0, 1). Okozhatja az a problémát, hogy ilyen módon a PD1 láb a tápfesz megléte esetén folyamatosan H szinten van, ellenkező esetben pedig L szinten? Ronthat el ez egy amúgy jól felprogramozott és működő kontrollert?
(#) roland9 hozzászólása Aug 27, 2016 /

Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulnék segítségért, adott egy régebbi fajta analog scannerem amiben a gobók forgatását kellene megoldanom dmx512-vel a lámpában egy sima átétteles dc motor van összekapcsolva egy többfordulatú potméterrel, a vezérlőről sajnos csak PWM jelet tudnék feldolgozni egy avr segítségével mondjuk. Az elképzelésem az lenne, hogy 0 PWM jelnél mondjuk balra forogna körbe a motor míg teljes PWM-nél (5V-nál) pedig jobbra forogna körbe, és mondjuk X PWM jelnél meg lenne határozva, hogy melyik, melyik gobo-ra állna be a motor.
Ennek a megoldásában szeretnék segítséget kérni tőletek.
(#) Saggitarius hozzászólása Aug 28, 2016 /

Szeretnem megtudni, mikent lehet csatlakozopontokra hivatkozni a configban Arduino Micro eseten? Az A0-A5 portok lennenek definialva LCD-hez. Eddig csak digilent chiKIT Max32 es chipKIT uC32-vel foglalkoztam, de azok 3.3V rendszeruek, ezert kell most Arduinoval (ami 5V-os rendszer) megvalositanom egy projectet.
(#) Saggitarius válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Forditasban tudok segiteni, meg amugy is erdekel az egesz, lehet rendelek is a kozeljovoben egy ilyen kijelzot (fog kelleni egy meg fel nem elesztett projektemben)

(Idonkent modositanom kell a hozzaszolasaimat, mert a magyar nyelvet nem igazan hasznalom es a helyesirasomon meglatszik)
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
(#) Saggitarius válasza Eregyenlouperi hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Nem igazan fogod tudni. Az Arduino egy magasabb szintu nyelv a C-nel, es ha jol tudom chip parametereket nem tudsz vele valtoztatni.

(a fuse biteket hagyd meg eredetiben, ne forditsd le. Windowsnal probalkoztak, de regen rajottek nem igazan jo otlet mindent leforditani. Rohelyes volt amikor pl a File ugy szerepelt mint Anyag)
(#) Saggitarius válasza roland9 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

DMX512 egy protokol, nem pedig PWM jel stream.
(#) kapu48 válasza Saggitarius hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

1. pinMode(A0, OUTPUT);
  2.   digitalWrite(A0, 1);
  3.   ...
  4.  
  5. #define LCD_CS A0
  6.  
  7. void setup() {
  8.  
  9.   pinMode(LCD_CS, OUTPUT);
  10.   digitalWrite(LCD_CS, 1);
  11.  
  12. }
(#) Saggitarius válasza kapu48 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Koszi, kozben raleltem egy masik forumon. Kicsit szokatlan, hogy nem a kivezetesek szamaval azonositom, mint az emlitett digilent tipusokon.

Ezek szerint szabadon hasznalhatnam barmelyik azonositot ami ahhoz a ponthoz van rendelve? Peldaul az A0 egyben a chip 14-es laba, meg a PF7-es port, vagyis lehetne hasznalni pinMode(14, OUTPUT); vagy pinMode(PF7; OUTPUT); kifejezeseket is?.

pinMode(PF7, OUTPUT); OK

pinMode(14, OUTPUT); ? Ezt nem tudom!

Ellenőrizd le:
  1. Serial.print("A0 = "); Serial.println(A0, HEX);
  2. Serial.print("PF7= "); Serial.println(PF7, HEX);

==?
(#) Szabolcs95 válasza Saggitarius hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Itt egy kép a lábkiosztásról

Gyakorlatilag bármit használhatsz, pl. analóg pinek esetén lehet 14-19, A0-A5, vagy PC0-PC5, ahogy neked kényelmes.

Szerk.: Most látom, hogy mikród van..
(#) Saggitarius válasza Szabolcs95 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Koszi,

Egy kicsit szokatlan szamomra ez a "barmit" hasznalhatok. (altalaban PIC-et programozok XC8-al, es ott csak a portnevek hasznalhatoak azonositasra)
(#) Saggitarius válasza kapu48 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Mar keszul a sketch, a portnevvel is mukodik.
Következő: »»   256 / 863
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem