Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   194 / 300
(#) kaqkk válasza Picipityu hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Idézet:
„Elektrolux kombinált hűtőm,”
Nekem meg van egy autóm nem indult el vasárnap mi lehet a baja ?Egy kicsit pontosabban nem lehetne ? Tipusszám , talán egy kép ,szívesen segítünk ha pontosabban fogalmazol ...
(#) zsuzsa69 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Még azt szeretném megkérdezni,ha esetleg új panelre lenne szükség,hol tudom megrendelni?Néztem már pár oldalt,vannak hozzá alkatrészek,de panelt nem találtam.Válaszod előre is köszönöm!!
(#) Joe_001 válasza zsuzsa69 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Szia!
A panelt valóban nem nagyon lehet javítani, de a kontroller környezetében lévő kondenzátorok cseréjével megjavulhat. Kivételkor mérem, és a belerakandóval összehasonlítom, a jobb értékkel rendelkezőt rakom be(Ész, jó páka, műszer nélkül nem érdemes mindet cserélni, lehet a bolti rosszabb). Oka, átlagostól is melegebb helyen van a vez.panel, és idő haladtával kiszáradnak, esr érték megnőhet. Pár "filléres" értékű alkatrész, ha kiveszed a panelt tv szerelő fél óra alatt kicseréli, átnézi remélem a panel árának töredékéért. A panellal mást úgyse lehet nagyon csinálni. Ha nem jön be marad a csere. (Hot Pointoknál nemigen kellett panelt cserélni)
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) zsuzsa69 válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Köszönöm!A szerelő azt mondta hogy új panel kell.Ezért gondoltam hogy szétnézek a neten mégis mennyibe kerül,de sajnos nem találtam ahol meg lehetne rendelni!!A szerelő pedig nem tudja javítani!
(#) Joe_001 válasza zsuzsa69 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

TV szerelőre, elektronikai műszerészre gondoltam. (Nem hűtős profil más szerszámozottságot igényel.)
Lefotózod, felcímkézed melyik kábel hová megy, kiveszed, elviszed műszerészhez. Ha nem egypákás a kollega, megtudja nézni, van e a mikrokontroller külső köreiben hiba.(Táp szűretlenség=elko kiszáradás, kimenetek fetzárlat, relé beradadt stb.) Ez 2-3000 Ft-ot megérhet nem?
A panel kereséséhez keress más néven gyártott azonos típusokhoz, úgy biztosan van a neten.
(Sávári Endre effektus. A film címe az életéről: 32 nevem volt... )
(#) mapi65 hozzászólása Aug 21, 2016 /

Üdvözlet. Egy aprócska (szerintem) hibát tapasztaltam a múlthéten vásárolt vadiúj AEG S74010KDX0 hűtőgépen. Szó szerint nem csipog az az csak nem jelzi hogy ha nyitva maradt az ajtó, vagy "meleg" van bent. A gombok érintésére mindig jelez. Kérdésem az lenne lehet-e ezt nekem házilag tesztelni (már próbáltam, az ajtót nyitva "felejtettem" de nem csipogott), vagy egyszerűen nyómógomb lenyomási kombinációval élesíteni?
(#) kaqkk válasza zsuzsa69 hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

(#) zolika60 válasza mapi65 hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

A használati utasítás mit ír erről?
(#) peter1220 hozzászólása Aug 22, 2016 /

Sziasztok!Olyan problémám adódott, hogy a ZANUSSI ZRB634W típusú alúl fagyasztos egy kompresszoros kombi hűtő
Sima hűtőrészét legmagasabb fokozatra tekerve sem tudom +12 C°-alá hűteni. A fagyasztója tökéletesen működik. A kompresszor folyamatosan megy, nem kapcsol le.Először gáz elszivárgásra gyanakodtam de mivel egy kompresszor oros és a fagyó része jó így talán ez kizárható. Mi lehet a baj?
(#) zsuzsa69 hozzászólása Aug 22, 2016 /

Köszönöm a segítségeteket!!
(#) mapi65 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Üdv,zolika60 bocsi de most tudtam gépközelbe jutni. Idézem a használatit:"Figyelmeztető hangjelzés hallható ha a hűtőtér ajtaja nyitva marad. A nyitott ajtó miatti riasztás jelzései a következők: villogó riasztás jelzés, és/vagy hangjelzés. Amikor a normál feltételek helyre állnak, (ajtó zárva), a riasztás ki kapcsol." Ennyi ebböl nekem csak az jön le hogy nem tudom hogy működik-e ez a riasztás.
(#) ezermester1 válasza peter1220 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Szia! A leírtak alapján ha nem no-frostos a készülék.
1.) Gáz hiányos
2.) a kompresszor teljesítmény csökkent.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

Vagy kevés az élelmiszer a fagyasztóban és mivel "sorba van kötve " a két elpárologtató ezért nem jut elég teljesítmény a normál térbe (de az is lehet hogy a fagyasztó nagyon el van jegesedve )
(#) Hurkafej1 hozzászólása Aug 25, 2016 /

Sziasztok.
Adott egy Gorenje, legalább 15-20 éves fagyasztószekrény, amit ma kipróbáltam, hátha tényleg csak az ajtógumi az oka annak, hogy lecserélték, de lehet, hogy nem.
Kb.: 2 órát üzemelt, ezalatt -8 Celsius fokra hűlt, piros világított, kompresszor ment végig, szerintem ez eléggé gyenge hűtő teljesítmény, de holnap bedugom több időre esetleg.
Mikor kinyitom az ajtót és bele hallgatok olyasmi hangja van bent, mintha valami víz csepegne valami csövekbe. Jobban nem tudom körbe írni. Ez milyen hibákra utalhat esetleg? A két hiba ami szóba jöhet az a gáz elfogyása vagy a kompresszor fáradása?

Köszönöm a tapasztaltabbak válaszát.
(#) kaqkk válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Gázhiányos nem lehet , mert ha sokat állt és lukas lenne a rendszer akkor már teljesen elment volna a gáz és egyáltalán nem hűtene . Teszteld egy -két napig . Ha nem hűt le eléggé akkor a kompresszor szállító teljesítménye csökkent (megkopott a dugattyú)
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Ez egy vakvágány amit írtál. 40 év munkám alatt még soha nem találkoztam ilyen elmélettel.
(#) elactrofan válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Köszi hogy nem nekem kellett leírni.
(#) peter1220 válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Szia. Azért nem világos az egész mert a fagyasztojában -30c° -ot mértem. Ha egy körön van hogy képes alul ennyire hűteni?. A hűtő része az "lekapcsol a kompresszor és utána olvaszt"lecsorog a pára és egy kis nyíláson a kompresszor felettk kis tartájba csorog. A fagyasztó manuális leolvasztós.
(#) peter1220 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 26, 2016 /

Szia! A fagyója fullon volt és próbáltam egy teljes leolvasztást majd újra üzembehelyezést de semmit nem változott.
(#) kaqkk válasza peter1220 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Idézet:
„2.) a kompresszor teljesítmény csökkent.”
(#) Szilvi1 hozzászólása Aug 27, 2016 /

sziasztok. megjavítattam egy electrolux alul fagyasztós felül sima hűtöt mert valamikor gáz hibaja volt. kiktatta a szerelő azu élhűtést. a hátsó fal rendszeresen felolvad és csurog le rajta a viz. megrozsdult a két hűtő közötti fémlap és az alján lévő fém rész. leengedtem kitisztitottam lecsiszoltam és átfestettem jófajta háztartási gépekhez és radiátorra alkalmatos fehér festékkel.Ugyanúgy leolvad a fala hátul néha és kézzel tapogatva nedves sokszor a két hűtőrészt elválasztó fémlap amit rendbe hoztam. ezeknek a tüneteknek az élhűtés kiiktatása az oka?
(#) ezermester1 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Aug 27, 2016 / 1

Ez egy kicsit zavaros amit írtál. Először is tisztázzuk nem élhűtés hanem ÉLFŰTÉS. Van közötte különbség.
[quote a hátsó fal rendszeresen felolvad és csurog le rajta a viz.][/quote]Bocsi de belülről vagy kivülről. Ha belülről az természetes folyamat működése szempontjából.Ha kívül van az gáz.
Idézet:
„megrozsdult a két hűtő közötti fémlap és az alján lévő fém rész.”
Ez már fejtörést okozott hogy mire gondoltál.Esetleg fényképezd le és tedd fel ide a fórumra.
Az élfűtés ki iktatásának nincs köze hozzá.
(#) peter1220 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Értem.
(#) gszabo1 válasza godesz7 hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Kapható a termosztát kb 8 ezres áron. Sikerült megoldani a cserét? mivel?
Én is ilyet keresek, mert rakoncátlankodik egy Electrolux ERD2750 hütőben. üdv Gábor

Bővebben: Link
(#) gszabo1 hozzászólása Aug 29, 2016 /

Electrolux ERD2750 (CT280) kombinált hütőm néha nem kezd hűteni, és meleg van benn a hűtőben, valószínű időben nem kapcsol vissza a termosztát. Cserélnem kell a termosztátot? Akkor is probléma volt, mikor kipucoltam a hűtőt, és sajna lecsavartam 0-ra a termosztátot és nehezen indult be újra a hűtés. Egy idő után ellustulnak a termosztátok és cserélni kell őket? köszönettel minden infót. Gábor
(#) szanto1952 hozzászólása Aug 30, 2016 /

Üdv:
Azt szeretném kérdezni,hogy a fagyasztó szekrényem indító reléje tönkre ment,direktben hogy tudom kipróbálni hogy a kompresszor működjön ?
Előre is köszönöm.

SAM_1411.JPG

(#) Joe_001 válasza szanto1952 hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

Üdv!
Az indítórelé nyomógombbal helyettesíthető - A segédfázist, és a fázist rövid időre összekötve a kompresszornak el kell indulnia.
(#) szanto1952 válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 30, 2016 /

Üdv:
Köszönöm !
(#) Joe_001 válasza szanto1952 hozzászólására (») Aug 31, 2016 /

Ja, a fázison indítás előtt ne sokáig legyen fesz, mert a főtekercs megéghet.
(#) levaitamas hozzászólása Aug 31, 2016 /

Sziasztok!
Nem éppen műszaki a probléma, ezért bocsánat a kérdésért, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Hűtőszekrény vásárlása előtt állok és szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan márka amit érdemes keresni vagy éppen kerülni?
Semmi extrát nem kell tudnia. Gondolom érdemes A++ vagy A+++ osztályút választani csak kérdés, ér-e annyival többet a három pluszos mint amennyivel többe kerül?
Következő: »»   194 / 300
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem