Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   261 / 867
(#) roland9 hozzászólása Szept 13, 2016 /

Sziasztok!
Egy újabb segítségre lenne szükségem, mégpedig abban, hogy Arduino UNO TX lábán szeretnék küldeni egy számsort a PC COM portjára. A gond az, hogy a számsor helyett mindenféle karaktert látok, míg ha az UNO portján nézem rendesen számok jönnek. Tudnátok valami segítséget adni?
(#) kapu48 válasza roland9 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

A setupban megadott:
Serial.begin(9600); -al egyezni kell
Soros monitor alján beállított baud értéknek!
(#) roland9 válasza kapu48 hozzászólására (») Szept 13, 2016 /

9600-on van, de mégsem jó.
  1. void setup()                    
  2. {
  3.   Serial.begin(9600);
  4.   pinMode(12, INPUT); //Nyomógomb BE
  5.   pinMode(10, INPUT); //Nyomógomb KI
  6.   pinMode(13, OUTPUT); //LED
  7. }
  8.  
  9. void loop()                      
  10. {
  11.   if (digitalRead(12) == HIGH){
  12.     digitalWrite(13,HIGH);
  13.     delay(100);
  14.     Serial.print(1234);
  15.     digitalWrite(13,LOW);
  16.   }
  17.  
  18.   if (digitalRead(10) == HIGH){
  19.     digitalWrite(13,HIGH);
  20.     delay(100);
  21.     Serial.print(4321);
  22.     digitalWrite(13,LOW);
  23.   }
  24. }

1.jpg

3.jpg

(#) zsolt58 hozzászólása Szept 14, 2016 /

Sziasztok.
Van nekem egy arduino UNO R3-asom és kivehető az AVR belőle.
És felszeretném használni az arduinot és az lenne a kérdésem, hogy simán kivehető-e belőle az avr és úgy beépíteni egy nyákba vagy csak arduinoval lehet?
És ha kivehető akkor csak simán a lábaira kell kötni a tápot és utána pedig a többi alkatrészt a lábaira és már működik is vagy nem?
Egy GSM shieldet szeretnék vele működtetni.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2016
(#) mateatek válasza world-s hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Ha sípol a ventilátor, akkor alacsony a PWM jel frekvenciája. Be kell állítani a timert, hogy nagyobb frekvencián dolgozzon. Ez egyszerű dolog.
(#) gerleimarci válasza zsolt58 hozzászólására (») Szept 14, 2016 / 2

Legalább ennyi alkatrész azért kell mellé.
(#) kapu48 válasza gerleimarci hozzászólására (») Szept 14, 2016 / 1

2db. 100n-es kerámia kondi lemaradt az ábráról.

A reset – GND és VCC – GND közé.
Ezeket sem szabad kihagyni, mert bizonytalan lesz a rendszer működése!
(#) wifi196 hozzászólása Szept 14, 2016 /

Sziasztok!
Vettem egy kínai arduino uno-t és szeretném működésre bírni. Feltettem a CH340 drivert, látja is a com portot az arduino, viszont mikor fel akarok tölteni ezt a hibaüzenetet dobja és utána elméletileg feltölti:

1. Warning: Board arduino:avr:opti8 doesn't define a 'build.board' preference. Auto-set to: AVR_OPTI8
  2.  
  3. Sketch uses 928 bytes (2%) of program storage space. Maximum is 32 256 bytes.
  4. Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2 039 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes.

Mi lehet a probléma? Köszönöm!
(#) kapu48 válasza wifi196 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Bekel állítani az: Eszközök > Alaplap kezelő > Arduino Uno
(#) wifi196 válasza kapu48 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Azt beállítottam már, szóval nem itt lehet a baj!

arduin.png

(#) zsolt58 válasza kapu48 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Köszönöm szépen mind kettőtöknek.
Üdv.
(#) zsolt58 válasza wifi196 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Mit töltöttél fel rá?
Melyik kódot?
(#) kapu48 válasza zsolt58 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

LED villogó látszik a képen.

Lehet, hogy hamis a kínai baba?
(#) wifi196 válasza zsolt58 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Legelőször egy netről szedettet próbáltam, aztán egyet a példákból, de mindre ezt az üzenetet kapom!
(#) vizor válasza wifi196 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Üdv. Ellenőrizd le, hogy a panelon milyen Atmega központi chip van. Egy UNO-ban Atmega328 vagy 328P-nek kellene lennie. A hibaüzenet arról tájékoztat, hogy a kiolvasott azonosító nem egyezik. Viszont a kijelzett memória méret (32K/2K) rendes 328-asra utal. Érdekes... Mostanában sok Atmega8-assal szerelt UNO kompatibilis panelt árulnak, de a memória méret miatt most nem lehet erről szó. Ha a chip stimmel, akkor rossz bootloader van benne. Azt egy másik Arduinoval vagy egyéb programozóval lehet lecserélni.
(#) wifi196 válasza vizor hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

SZia!
328P-s atmega van benne, szóval az stimt. Akkor marad a bootloader égetés, erre van egy usbasp-m, amit, ha jól megnézek akkor jó is lesz hozzá.
Ez a dolog annyiból áll csak, hogy az eszközöknél kiválasztom , hogy Usbasp és rányomok Bootloader égetése és, ha minden jól ment akkor már tölthetem is rá a megírt kódokat?
Köszi!

Hát őszinte leszek, de még én is az első bootloader cserém előtt állok. Nekem egy Nano jött bootloader nélkül.

Elvileg fogsz egy működő Arduino-t, van az Arduino IDE-ben egy ArduinoISP nevű példakód, azt rátöltöd a jó panelra, innentől a panel egy programozó lesz. Mivel neked már van programozód, gondolom ezt ki lehet hagyni. Aztán megfelelően összekábelezed az ICSP lábakat, az IDE-ben kiválasztod a Tools/programmer-ben a megfelelő programozót, a Tools/board-ban a célpanelt, majd Tools/Burn bootloader. Az ICSP lábak összekötését ezerszer ellenőrizd, előtte nézz utána, hogy az adott panelokon mi hol van és mi mihez kell.

Ismétlem: még nem csináltam ilyet.

Itt egy angol link ami egy Nano javítását vezeti végig lépésről lépésre: Bővebben: Link
(#) wifi196 válasza vizor hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Igazából már csináltam ilyet, egy gimbal vezérlőt kellett újraégetnem, az sikerült és működött, de gondoltam megkérdezem a hozzáértőket, mert ez már pár éve volt!

Akkor menni fog.
(#) attika válasza wifi196 hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Nekem pontosan így sikerült ahogy te is írod.
Az enyémnél valami gáz lehetett a bootloaderrel és semmit nem volt hajlandó csinálni.
(#) morgo hozzászólása Szept 15, 2016 /

Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy egyszerű menüben az enter megnyomásakor 4 led variációit kapcsolom be. Ennek alapján indulnak különböző programrészletek. A gond ott kezdődik, hogy rohamosan fogynak a kivezetések, ezért lemondanék a ledekről. Viszont nem bírok rájönni, hogyan indítsam a programokat, mert simán az enter gomb figyelésével csak addig megy a program, ameddig nyomom a gombot. Tehát valahogy el kéne magyarázni, hogy tudom statikussá tenni a gombnyomást. Lehetőleg emberi nyelven, mert be vagyok oltva programozás ellen.
(#) kameleon2 válasza morgo hozzászólására (») Szept 15, 2016 /

Szia! Miért nem használsz Shift registert, ha kevés a láb?
(#) morgo válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Ez már megfordult a fejemben. Az lcd-t már I2C-re raktam (ez is megizzasztott, de már működik).
(#) kameleon2 válasza morgo hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Egy projektnek jót tesz általában az "izzadtságszag" Én sem vagyok egy programozó zseni, de ha feladat van - meg kell oldani.
(#) morgo válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Ha már szóba hoztam az I2C-t. Az lcd leválasztása az arduinoról, történhet úgy, hogy kikapcsolom a PCF8574 tápját, vagy egészségesebb lenne 4066-tal kapcsolni az adatvonalakat és az Rs, E, lábakat?
Ugyanis több külső áramkör is használná felváltva az lcd-t egy diódás leválasztáson keresztül. Az ardu viszont menne közben is. Ez a diódás játék is érdekes történet. Régebben is alkalmaztam, nem volt vele semmi gond. Most a 1602A lcd nem akart működni. Nagy keservesen rájöttem, hogy a D7 lábra a diódát fordítva kell berakni! Anóddal a kijelző felé. Természetesen ennek megfelelően a lehúzó ellenállás sem a gnd-re kerül, hanem a tápra.
(#) world-s hozzászólása Szept 16, 2016 /

Sziasztok!
Ha I2C meg SPI vonalat akarok csinálni, akkor régi 40eres HDD kábel el fogja bírni?
A fejem hátsó felétől mondjuk az orrom elejétől egy 10cm-re lenne a legtávolabbi eszköz.

Köszi.
Zoli
(#) RoliNyh válasza world-s hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Miért ne bírná? Kis feszültség, kis áram, nem kell vastag drót hozzá...
(#) kapu48 válasza world-s hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Szerintem alábecsülted! Több Lesz az, mint 20cm.

A SPI elégé zavar érzékeny. Nem lesz biztonságos a működés!
(#) world-s válasza kapu48 hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Azért kérdezem, mert sok mindent vastagabb vezetéken viszek, de ha még ezeket is, akkor lehet csak én nem férek bele a jelmezbe.
Mit javasolsz? 2ér?
(#) kapu48 válasza world-s hozzászólására (») Szept 16, 2016 /

Itt nem a vastagság a gond, hanem a hossza!

8 x 0.22 CCA - 8x0.22 mm2 eres biztonságtechnikai kábel - See more ...P.dpuf

Lényeg az árnyékolás!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2016
Következő: »»   261 / 867
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem