Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Neked analóg fényorgonára van szükséged .
Felesleges Ardut erre használni ![]() Erre van külön topic ami direkt LEDes fényorgonákkal foglalkozik. A hangerő változás függetlenségét AGC áramkörrel lehet javítani. Ezt egyszerűbb ha analóg láncban végzed el ![]() Az erősítő láncban elhelyezve. Így kb 50mV-10V közti bemenőjel változást is kilehet egyenlíteni ![]()
Ez is hasznos lehet: cikk.
Hasznos lehet valóban
![]() ágyúval verébre ![]() Egyik ismerősömön láttam olyan pólót is aminek az elején volt komplett ledes spektrumanalizátor ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
Ezeket szépen be kell tenni a mellény-/farzsebbe, a sapkába csak a kábelek mennek fel a kijelzőhöz.
![]()
Nem tudom érdekel e valakit, de elkészítettem a 4 digites kijelzést MAX7219-el átkötés nélkül. Ha érdeklődő van, felteszem a jpeg képeket és a loyout6.0 fájlt is.
Szia!
Engem minden ilyesmi érdekel, mert kezdő vagyok! Még annyi, hogy mi az a loyout6.0 fájl? Gondolom NYÁK tervezőprogram fájlja.
Köszi! Egy kijelző és egy atmega328 megy csak róla, nem melegszik.
Igen ezt jól látod, Layout ez így helyes és a sprint layout nyáktervezővel lehet megnyitni.
Ha van rá lehetőség megköszönném, nekem épp most jól jönne.
Akinek nincs meg a Sprint-Layout 6.0 annak a képek lesznek a jók. A beültetési képen rajta van a panel pontos mérete, melyet Word-ben is beállíthatsz. A NYÁK-ot elkészítettem és jól működik. Én megvettem az eredeti Sprint-Layout 5.0 és a Sprint-Layout 6.0-t is. Szerettem volna az 5.0-ás verzióba átalakítani, mert annak van ingyenes változata is, de nem sikerült. A Vaterán vettem az IC-t 200, a kijelzőt 300 forintért. Így nagyon megérte. A panelt szerintem már nem lehet kisebbre elkészíteni a felfogatás miatt. Mindenkinek jó használatot.
Teljesen igazad van az elírás miatt.
Pontosan a program Sprint-Layout 6.0, a fájl pedig lay6
Ezt úgy kellett volna megcsinálni, hogy sorolni lehessen, egymás mellé, alá fölé!
Mert több egymás mellett jobban mutat. Kijelző méretűre. A dekóder IC-t a panel másik oldalára.
Egyenlőre csak egy négydigites kijelzőt készítettem egyoldalas panelra, mert ezt használják leggyakrabban. Hogy "Mert több egymás mellett jobban mutat" ez egy más kérdés. A decoder IC a panel másik oldalán van és ez fel is van tüntetve a beültetési rajzon "MAX7219 MIRROR". Még annyit, ha ezt más is olvassa, hogy a nem használt lábak 1-2 millimétert fel vannak hajtva. Ha a panel kijelző méretű, nem tudom hogyan lesz valahova beültetve, felfogatva. Mellesleg szívesen megnéznék egy másfajta megoldást is.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
Idézet: „Mellesleg szívesen megnéznék egy másfajta megoldást is.” Ebay tele van vele ![]() csak panel hosszú ültetve 8 digit hosszú keskeny LED 8*8 mátrix DIY + bónusz LED mátrix ha 7szegmenses kijelzőt hajtasz meg és fel fűzhető Lehet válogatni ... A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
Ebböl 4 db. egymásmellett, jól nézne ki:
MAX7219 Microcontroller 4 In 1 Display with 5P Line Dot Matrix Modu...rduino
Igen azt már részben felfűzték előre nekünk
![]()
Majd ha tudok furat galvanizáltat készíteni visszatérünk rá.
![]() Itt a lényeg és a sok munka az egyszerűségen és az otthoni kivitelezésen volt. Ja még annyit, hogy kész gyári terméket venni csak pénz kérdése. Én olyan megoldásokra lettem volna kíváncsi, melyet egy másik fórumozó készít. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
Sziasztok!
Arduino uno-t használok SD+RTC shield-el. Az arduino sleep üzemben vár egy megszakítást (nyomógomb), majd rögzíti az sd kártyára az időpontot és alszik tovább. Azt tapasztaltam, hogy a nyomógomb megnyomása nélkül kb.: 1 óra 5-7 percenként rögzít egy dátumot, mintha megnyomtam volna a gombot. Van valakinek tippje, hogy mi lehet ennek az oka?
Hello.
Ez az a hiba üzenet arduinoban miért lehet? Talán mert nincs rá csatlakoztatva a SIM900 shield? Ha rá kötöm a SIM900shieldet akkor működni fog? Üdv.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
Szia!
Az a gomb, ami feléleszti melyik lábra van kötve és hogyan? Milyen kapcsoló van rajta? Ha megnyomod akkor megy rendesen ugye? Valami olyasmire is gondolok, hogy ennyi idő alatt fesz vel annyi zajt (vagy valami másik közeli ezköz ennyi időközönként kapcsol be) a láb, hogy úgy érzékelje, mintha megnyomtad volna a gombot. A kódot még nézegetem, de eddig nem láttma benne gondot, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem az abban lévő hiba okozza a jelenséget. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2016
Lenyelte a válaszom.
Az UNO-n csak a 2 -3 lábakat lehet erre a célra használni! Bővebben: Link Azt is írtam, hogy a wakeup{} ban kellene meghívni egy olyan függvényt ami elintézi a szenzor olvasást és az SD írást. (Szerintem feléledéskor az a függvény fut le, amit az attachInterrupt(1, wakeUp, RISING); -ban megadtál, de tévedhetek is ) Szerintem jobb lenne pl: attachInterrupt(digitalPinToInterrupt(2),wakeUp, RISING); Ugyanezt a függvényt természetesen a loop-ban is hívogathatod, ha kell egyáltalán. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2016
Sziasztok! A következő problémával fordulok hozzátok: Adott egy arduino UNO, ami egy stepper motrot vezérel. Ez a stepper motor egy kamerát mozgat majd 90 cm hosszan, mindkét végébe kerül egy mikrokapcsoló, és ha beleütközik akkor megváltozik a stepper motor iránya. Továbbá van egy potméter, amivel lehet szabályozni a delayt a kiküldött impulzusok között, és így tudja a potméter lassítani a sebességet.(frekvenciát) Van egy kalibrálási üzemmód is ami megszámolja egyik végkapcsolótól a másikig, hogy hány impulzust kell kiküldjön, ahoz hogy elérjen (nem ismert az áttétel, egy BL-TB6560-V2.0 kapja az impulzusokat és az vezérli a steppert) majd elmenti az EEPROM-ba. A kalibrálási értékből ki lehetne számolni, hogy 1 cm megtételéhez hány lépésimpulzus kell. A gond csak az, hogy az LCD-re ki kellene írni, hogy milyen sebességgel megyen a motor (cm/s vagy mm/s ba kérték) és én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy használnák egy időzítőt ami számol 1 től 10 sec-ig, közben a szoftwer méri hány impulzust adott ki majd meghív egy megszakítást, és kiszámolja, hogy a megtett lépésimpluzus hány cm-nek felel meg, és kiirja a képernyőre a sebességet. Van valakinek valami jobb ötlete, vagy valami megvalósított példája?
Miért nem egy timert használsz a stepper vezérlő meghajtásához. Annak is egyszerűen tudod a frekvenciáját, és a kitöltését szabályozni, és így a delay-ek helyett valamire tudod használni az idődet.
Szia!
Mennyire kell pontosnak lennie? Az elfordulás/hosszváltozás menni fog, ha sokat mérsz, azzal nem lesz akkora gond szerintem. A sebesség már macerásabb szerintem. Ha delay-el, vagy más erőforrás igénylő megoldással foglalkozol, akkor kiszámolhatod a késleltetésből a frekvenciát, de nem lesz pontos, mert a műveletekhez szükséges időt nem tudod meghatározni könnyen. A pillanatnyi frekvenciából tudod a szögsebességet, abból meg a fentebb meghatározott elfordulás-hosszirányú elmozdulásból kijön a pillanatnyi sebesség. Jobb lenne, ha minden 3. 4. kiadott impulzusra számolnál valami átlag sebességet, vagy mozgóátlagot. Szerintem pontosabb lenne, mint a pillanatnyival operálni. Most első blikkre azonban ez az idő elhanyagolható szerintem, legalábbis akkor, ha a léptetőmotor frekvenciája sokkal kisebb, mint az arduino műveletigénye.
Egy tizedes pontossággal elég volna, a motormozgatáson kívűl mást nem nagyon kell csináljon, azért nem használtam timert a PWM hez, vagy egyáltalán a vezérléshez.
Ez a kód van most:
Itt a példa:
Multi-tasking the Arduino Bővebben: Link 2. Bővebben: Link 3. Első minta példa delay alkalmazásával. A többi tovább fejlesztett, multi_taskos alkalmazásra példa. A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok. Vásároltam egy Arduino UNO modult. A programzásával ismerkedek, de problémám adott. A kód a következő:
A kód lefordításakor hibaüzenetet kapok. A hibaüzenet a következő: collect2.exe: error: ld returned 1 exit status error for complaint for Arduino board De ha kitörlöm a delay(500) sort, akkor a fordítás sikerrel lefut. Mi lehet a probléma? Köszönöm a segítséget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |