Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
szép napot lassan de majdnem kész lettem a kompival vannak még kérdéseim
![]() ![]() ![]() ![]()
maradék kép amit nem engedett fel tölteni
Profi, szép, gondos munka.
![]()
Elkészültem én is végre a kompresszorommal.
Nekem panelba kell,főleg kerékpár fujtatásra és néha portalanitásra
Szia! Én ekkora teljesítményhez keveslem azt az egy(10-es?) ékszíjat a motoron.
cserélve lesz mind a 2 oldalon 17-re meg van hozzá az is de ezt már kivárom mire el fárad
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
Sziasztok
Van egy agregát kompresszorom.Olyan amin a motor egyben van a sűrítővel. Hosszabb üzemnél (8 perc) eleggé felmelegszik.Pontosan nem tudom mérni viszont a rápermetezett víz még nem forr rajta de gyorsan párolog.Kéznek már forró 2 mp után. A sűrítőn nincs semmi borda csak a motor részen de ott csak kézmeleg a ház. Olyan 80c-ra tippelém.Heti 3-4x kell csak 8 percig nyüstölnöm mert eppen sok levegő kell. Máskor egy huzamban csak 4 percet jaratom és csak kézmelegre melegszik. Érdemes a hosszújáratokat két szakaszra bontanom kis szünettel köztük, vagy mehet egyszerre a 8 perc? Kb 80c-tól lehet barminek is baja? Tanulmányaim alapján sem a fémnek sem a tömítéseknek nem kellene gondot okoznia. A beleöntött motorolaj cimkéje szerint is bőven tűréshatár alatt van. Erősítsetek vagy cáfoljatok meg kérlek. Köszönöm mindenkinek.
Szia! Nem jó ezt így kicentizgetni. Valami plussz hűtés( ventillátor) tuti jól jönne rá.
Egy kép sokat segítene....
Olajhűtő felszerelésére sincs lehetőség?
Jo otlet.utana nezek bar ez a kompresszor csak b terv amig a masikhoz nincs meg a megfelelo motor es attetelezes.
Ha (!) ez hűtőkompresszor, akkor valószínűleg így tervezték, vagyis úgy, hogy a hűtőközeg sűrítés után minél forróbb legyen, és csak utána hűtik vissza, így áll rendelkezésre a legtöbb nagy nyomású, de közel szobahőmérsékletű anyag, ami a párologtatóban a fúvóka után jelentősen lehűl. Ez viszont azt is jelenti, hogy a szívótérben az atmoszferikus nyomás sok is neki, ritkább közeghez van szokva.
Tamás neked hogy áll a kompresszorod?
Én is egy ugyan olyanbol építkezem csak jelenleg b tervként még ezt a motorkompresszort (?) használom.Mik az üzmi tapasztalataid?Kell hűteni hosszabb távon? Meghajtás paramétereken változttál? Stewe: Nem ismerem ezeket a rendszereket és hőár vagy mi ez a topik is csak kettes voltam suliban. Tervezem a mihamarabbi cseréjét, csak is ideiglenesen használom. Jelenleg vízzel permetezem a hosszabb üzemnél.
Sziasztok.
Teljesen tapasztalatlan vagyok kompresszor építés területén, de ez nem tart vissza attül, hogy készítsek egyet. Az alapok: 53 literes autógáz tartály, Ifa kompresszor, ami úgy tűnik nem rendszer olajozású, hanem a forgattyúsházban lévő olajjal, valamint egy matuzsálemi Dinamo motor, 3 fázisú, 0,75 kW, 1200-as fordulatú, vagyis úgy gondolom direktben fogja hajtani. Egyébként igen nagy nyomatékú lehet, mert van vagy 25 kg. Vettem egy 3 fázisú nyomáskapcsolót. Az általam elképzelt elv: A kompresszor egy visszacspó szelepen keresztül tölti a tartályt, a szelepen van egy csonk, amit a nyomáskapcsoló terhermenteítőjére csatlakoztatok. A kimeneten egy 1/4 zollos kereszt csatlakozót helyeznék el, melyre a nyomáskapcsolót, manométert és lefuvó szelepet helyeznék el. A tartály aljába kerülne egy vízleeresztő csonk. Mi a véleményetek az összeállításról? Kérdések: Tudja-e valaki, hogy mennyi olaj kell az Ifa kompresszorba? Jó e, a hagynyomású hőálló gumicsővel kötöm össze a kompresszort a tartállyal? Csatolok 2 fotót, most éppen a tartókonzolok elhelyesése van műsoron. Várom a tapasztalt kompresszorépítők véleményét.
Szia.
A Te kompresszorodon nincs szuszogó, ami csak a gyári nívópálcáson van. Nem kell nagy dologra gondolni mert csak kell egy kb 2 mm-es furatot csinálni a hátsó csapágyfedél közepére. Esetleg ezt vissza lehet vezetni a légszűrőbe. Én aszt hiszem 3 dl 10w40-es motorolajat töltök bele. Üdv.: Gyuri
Hello, Nekem is van egy IFA kompresszorom, és egy 1,5kW-os háromfázisú motorom, szívesen csinálnék belőle levegő-rendszert. Te honnan szereztél hozzá tartályt? Illetve rá mered hegeszteni a konzolokat a tartályra...? Elvileg azért gyengíti a szerkezetet, és mégis csak ~8 barra lesz töltve..
Lehet inkább eladom, ha nagyon macerás...
Szia,
Azt hiszem úgy van megoldva, hogy a nívópálca helyére egy csavar van becsavarva, amin van egy hosszanti nut végig, kb. 3x3 mm felehet meg. Szerintem ez lehet a szuszogója. Vettem már kompresszor olajat, és akkor leeresztem a régi olajat, és felöntüm 3 dl-rel. Köszönöm a tanácsokat! Üdv Tibor
Én vettem egy autogáz tartályt, ami elvileg 50 bar-ra nyomáspróbázott, ezért bízom benne, hogy elég erős lesz hegesztve is. Ha kell, tudok szerezni, ha jól emlékszem 5 rugó. Töltök fel képet, ha kész lesz, hátha kedvet kapsz hozzá!
Üdv Tibor
A gáztartály jó.
![]() ![]()
légyszives ezt a fajtát nem ismeri valaki ?
Ha van 3 fázisod, akkor szerintem építsd ki a meglévő motorral. A háromfázisú nyomáskapcsplót 5.600 Ft-ért vettem, a 220 kb, 3.000.-, vagyis nem tétel
Szia! Bocs a kései válaszért! Ritkán vagyok erre. A kompresszor a 65L gáztartályt pont öt perc alatt fújja fel a nulláról 7,5 bar-ra. Jelenleg itt kapcsol.Tudtam vele 11 bart is csinálni , de 8 bár fölött már nagyon erőlteti az 1,5kw egyfázisú motort.Kapott egy direkt léghűtést.Úgy vélem ez a tartós üzemhez elengedhetetlen. Így is több mint langyos a bevezető cső. De nem forró.
Volt egy három fázisú aljzat a házban, de korábban leszerelték, és felszámolták. Valahol a falban nagyjából egy kupacban vannak a kábelek... Lehet vissza kéne kötni. De ezt a macerát spórolnám meg.
Semmi gond.
Én is csak most szerzem be a motort hozzá. 3kw 400v 2880 fordulat. 1200-1300-on szeretném a komprit forgatni. 2db 60l tartályt fog tölteni amiből az egyik leválasztható ha elég csak 60l. Ha jól emlékszem a Tied kb 600at forog.Tehát nekem tuti kelleni fog a hűtés még 60l esetén is. Az a feltöltő cső elég csinos. Nekem csima csővég van bilincsel femszövetes csővel. Nem olvad ki a gumi bár melegszik rendesen.Inkább csak a kis belcső átmérője a gond.Nagyobb átmérőt biztos meghálálná a kompresszor ás a motor is. u.i.:Amúgy mi változott?Régebben jobbak voltak az adati ha jól emlékszem.(nagyobb végnyomás és talán gyorsabb feltöltés) A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2016
Igen valóban kicsit lassabban tölt. Először még légszűrő nélkül teszteltem,mert el volt tömődve poros olajos trutyival,így szétszedtem. Mostmár expandált lemezből tettem bele jónéhány réteget elforgatva. Valaszínű ezért lassabb a töltés. Végnyomásra nincs panasz, de a motor miatt ezt a kisebb nyomást látom optimálisnak. Tehát maga a kompresszor szerintem tudna 12-13bárt is ,csak legyen ami forgatja.
Kicsit számolgattam az adataiddal.
Az jött ki hogy a szivott levegőnek kb 80% komprimálódik. Azt írják 70 az átlag 80 az új jó minőségi sűrítőknél fordul elő. Bár Te elég kis fordulaton hajtod, magasabbon romlik a hatásfok. Remélem 1300 on még jócskán 70 felett lesz de persze lehet enyémnél rosszabb állapotu a dugó és a gyűrük, ki tudja.Pudink próbája viszont az evés. Beszámolok a fejleményekről.
Ha netán nem vagy vele elégedett érdemes a szelepek házatáján szétnézni. Én felköszörültettem a szeleplapot mindkét oldalt,és csináltattam új kipufogószelepeket.(két síkraköszörült edzett,korong formájút . )
Forgattyúsházban kartergáz nem okoz gondot pl. kitólja a szimeringet?
Enyémen semmi szuszogó. Visszaolvasva elég sokaknak okozott gondot a kartergáz fejlődés.Még a kéthengeres kompriknál is ahol ez minimális kéne hogy legyen. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2016
Nem látom hogy olajos lenne a tengely tövénél. Ellenben egy minimálisat köpköd a kimeneten.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |