Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 72
(#) bogumil13 válasza vargaf hozzászólására (») Okt 18, 2016 /
 
Igen nézegettem már,de ennél a tipusnál mint a képen is látszik csavarral van felfogatva a tengelyre.A következő képen a kétbütykös tengely ami kapcsolja a két mikrokapcsolót fel van lazulva igy került hozzám,na ez az amit nem tudom hogyan kell állnia semmi összejelölés nincs.
(#) kávészem válasza bogumil13 hozzászólására (») Okt 19, 2016 /
 
Szia bogumil13! Küldd el privátban a nevet, címet küldök, Neked ingyen. Üdv Feri!
(#) bogumil13 válasza kávészem hozzászólására (») Okt 22, 2016 /
 
Szia kávészem! Köszönöm küldöm a cimem!
(#) misike hozzászólása Okt 22, 2016 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy Krups kávégépem.
Egy tisztitási folyamatot csináltam majd le főztem 2 kávét.
Azota csak azt írja ki hogy elömelegités és bug egy motor de nem a daráló.
Mi lehet a baja?
Köszi
(#) ireg980 hozzászólása Okt 31, 2016 /
 
Üdvözlet a fórumozóknak!Nincs e véletlenül valakinek kapcsolási rajza a hauser coffe master 4in1 kávéfőzőröl?A gépben van egy panel ami szikrázással tudatta a nemtetszését.Van a panelen egy 8lábú smd ic amin sajnos a tipus nincsen feltüntetve,feltételezem,hogy lm358 as lehet de nemvagyok benne biztos,ezért kérem a segítségeteket,hátha már találkozott valaki ilyen géppel.
Előre is köszönöm a választ!
(#) jeanluckpickard hozzászólása Nov 16, 2016 /
 
Sziasztok
1 hete vettem egy delonghi magnifica esam 3500s kávégépet.1 capuccino után general alarm plussz jobb hátul víztócsa a gép alatt.visszavittem.a szerelő azt mondja hőérzékelőt cserélt.haza hozom 1 capuccino megint general alarm és tócsa.mi lehet a baj?
Találkozott valaki ilyennel?nem értek hozzá de lassan győz a kiváncsiság és szétkapom.
(#) upet hozzászólása Nov 16, 2016 /
 
Sziasztok!
Senseo 7810- es vízmennyiség beállításához kérnék segítséget.
Régebben már besikerült állítani, de most semmiképpen nem találom a hozzászólást .
Előre is köszönöm!!!!!!!!!!
(#) Nonni hozzászólása Nov 18, 2016 /
 
Sziasztok
Jura E75 gépem van, ami a csepptálcába engedi a teljes főzési vizet. a lábszelepben található 2 db peremes tömítést már kicseréltem, de a hiba nem oldódott meg. Tudtok esetleg megoldást?
(#) lombos hozzászólása Nov 19, 2016 /
 
Idézet:
„Ufesa Capricciosa kávéfőzőm üzemmódkapcsolóját szerettem volna szétszedni, [...] a kapcsoló forgatógombját sehogy se tudom eltávolítani! Először azt hittem, lehúzható, de úgy tűnik nem.

Van tapasztalatotok, vagy tippetek, mivel próbálkozzak?”

Ugyanezt felvetném. Nekem mintha egyszer sikerült volna, de most nem megy, nem tudom hogy jön le a tető rész, ezt akadályozza a bekapcsoló gomb. Belül eshetett le a vízcső, ezt szeretném visszatenni. Ki tudja hogyan kell szétszedni?
(#) stenzi válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Nov 19, 2016 /
 
Szia.
Ott elvileg az átfolyásmérő és a szürő van, meg a víztartály csatlakozója. En biztos megnézném, ha már nem garis.
(#) jeanluckpickard hozzászólása Nov 21, 2016 /
 
kérdésem lenne hátha tud valami okossat mondani.
delonghi magnifica esam 3500 general alarm hiba ami annyit takar általános hiba.szétszedtem mert capuccinofőzés után jelentkezik ez a hibaüzenet szivárgó vízzel eggyütt a kv gép alatt.a mágnes szelepet szétszedtem és meg van repedve a bemeneti cső.
ez okozhat olyan hibát hogy a termosztát 318 c tönkremegy.próbaként áthidalhatom?
(#) stenzi válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Nov 21, 2016 /
 
Szerintem nem kéne nagyon áthidalni. A kazán eléggé drága mulatság. Ha jól hazudok nekem két hőbizti és egy hőszenzor volt a kazánon ami a szabályozásban játszik. Ha esetleg hirtelen megszűnik a kazán vízellátása és ezzel a hűtése is, akkor leoldhat a hőbizti. Nincs előttem a gép, de ez is két kazános, nem?
(#) jeanluckpickard válasza stenzi hozzászólására (») Nov 22, 2016 /
 
Igen két hőbizti van már megrendeltem.és két kazán is.csak arra voltam kiváncsi hogy mi történik.feltöltöttem vízzel prba ként áthidaltam és a diagnosztika után felált a gép hogy főzhetek.
a hátsó mágnesszelep is csere remélhetem hogy a hab is jó lesz vagy az valami más hiba(csak spriccelt eddig)
(#) stenzi válasza jeanluckpickard hozzászólására (») Nov 22, 2016 /
 
Akkor szuper. Nekem a felújításkor csinált nagyon jó tejhabot, aztán pár hónapig nem kapucsínóztunk. Lehet megsértődött, mert azóta nem tudom rávenni a hab csinálásra
Okok lehetnek: tej zsírtartalma, hőmérséklete, a tejtartály állítóbizgentyű tömítése, tisztasága....
Úgy rémlik, a mágnesszelepet is szét lehetett szedni, kipucolni a vízkőtől.
(#) zoli121 hozzászólása Nov 24, 2016 /
 
Sziasztok!

Lenne egy Saeco Royal Professional kávégépem. A gond az hogy egyik napról a másikra kávé főzésnél nyom ki egy kis vizet majd után a gépből jön a gőz. Meghibásodott a szivattyú vagy esetleg az üst vízköves?
(#) erbe hozzászólása Nov 24, 2016 /
 
De Longhi Magnifica kávégép processzor cserét meg tudná-e oldani valaki és mennyiért? A diódahíd néhány másodperc múlva tapinthatóan meleg, az MCU kicsit később. Semmi más nincs a panelre dugva, csak a bejövő 230 V. A pufferkondin 1,7 V van. A diódahíd kiforrasztva jó, zárlat fesz. nélkül nem mérhető.
Most néztem, elég sok változat van belőle. ESAM 4000-B ezüst színben.
ESAM 4000
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
(#) weresgyufa hozzászólása Dec 3, 2016 /
 
Buta kérdés... Bosch VeroBar Professional 100-nál az a hibám jelentkezett, hogy először nem nyomta át a vizet, ezzel már nincs baj, viszont most nem melegíti se a vizet, se nem gőzöl és a kávé is hideg.
Mire nézzek rá? Esetleg a kazán más típussal kompatibilis? Mert ilyen egyenes kazánt még nem láttam és a Saeco J kazánhoz vagyok szokva előző gépeimből kiindulva.
Valakinek esetleg ha van eladó, szóljon.
Azis furcsa, hogy ilyenkor a termosztátnak nem kéne jelezni a gépnek, hogy nem meleg a víz, vagy valami... de semmi hibaüzenet sehol
Valakinek valami tipp ötlet esetleg?
(#) weresgyufa válasza weresgyufa hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Senkinek semmi ötlet?
(#) kávészem válasza weresgyufa hozzászólására (») Dec 11, 2016 /
 
Szia ! Konkrét készülékismeret nélkül mondom, lehet hogy a dugulás miatti vízhiány miatt tiltja a fűtést. Ezt kellene feloldani. Légtelenítés> használatiutasítás. Üdv Feri.
(#) waterbear hozzászólása Dec 12, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy Siemens Surpresso 20-as (TK60001) gépem, és az őrületbe kerget a kávédarálással.
Hol eleget darál, hol keveset, de inkább a kevés a jellemző rá, többnyire kétszer kell elindítani mire egy kávét kiad, és így elpazarolja a szemes kávé nagy részét.
A darálót már szétszedtem, kitakarítottam, mert elég gyalázatos volt a belseje, de változás nincsen.
Ha darált kávét teszek bele, egyben vannak a pogácsák és rendesen lefőzi a kávét, ha darálni kell neki, akkor többnyire csak másodikra sikerül neki, és a pogácsák lazák, vizesek.
Valakinek valami ötlete?
(#) weresgyufa válasza kávészem hozzászólására (») Dec 12, 2016 /
 
Szia, köszi.
Mindet csinál, csak a vizet nem melegíti fel sehogy, nem tudom miért, gőzölésnél is csak hideg víz csepeg, tajhabosításnál is, ha forró vizet akarok, akkor is, ha bármilyen kávét csinálok vele, szóval nem levegős a rendszer, mert vízkőtlenítő program is lefutott hiba nélkül, csak a víz nem meleg soha. Ez nem lehet levegősödés.
Amúgy a kazán egyenes benne. Siemens EQ5, EQ7 ugyan ilyen még.
Amúgy kivízkőtlenítettem, azzal nincs baj, tehát eldugulva sincs semmi benne, a pumpája ment tönkre, azt kicseréltem, de ennyi, azóta nincs csak hideg kávé...

$_3.jpg
    
(#) bucy hozzászólása Dec 13, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy Delonghi EAM 3000B-m, amiben tönkrement a fűtőszál, sajnos külön nem lehet kapni csak kompletten találtam. Meg lehet oldani valahogy a cserét?
A másik kaptam én tartalék alkatrésznek egy AEG CS 5000-est, ami rossz, de sajnos a kazánnem egyezik, viszont nem reménytelen a készülék. Életre leheltem, de maradt egy hibája, áram alá helyezés után szinte soha nem áll be az alap pontra a főzőegység hanem tovább megy és kazán végállás kapcsolója fogja meg, majd hibával leáll a gép. Sok próbálkozás után van amikor beáll alapra, akkor főzni is lehet vele egyet, max kettőt és utána ismét jelentkezik a hiba. Sejtésem szerint valami érzékelő okozhatja ezt, nem találtam szerviz doksit hozzá, tud valaki tippet adni, mi okozhatja ezt, vagy minek kellene alaphelyzetben megállítani a főzőt?
(#) pisti222 hozzászólása Dec 15, 2016 /
 
Sziasztok!
Jura F70-es kávégépem van, és lenne egy kérdésem.
A kiadagolt kávé mennyiséget szeretném beállítani, mert a pogácsák kicsik. Az erős kiadagolásnál adja le a gyengét, vagy közepest. Hogyan lehet állítani a pogácsa méretét? Sajnos a menüben nincs opció.
Megköszönném, ha valaki tudna segíteni!!!!!
(#) pumi hozzászólása Dec 16, 2016 1 /
 
Sziasztok.
Van egy saeco incanto de luxe kávégépem ami reggelre valamiért megadta magát . Konkrétan nem csinál semmit nem reagál semmilyen gombra. Ha bekapcsolom egy selftest felirat villog rajta. Esetleg találkozott már valaki ilyesmi hibával? Neten nézelődtem de semmit nem találtam a problémával kapcsolatban. Előre is köszönöm.
(#) weresgyufa válasza pumi hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
service manual.Szia, ezt olvasgattad már?
(#) zoz11 válasza pumi hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1
 
Hali
A panelon van egy TIP33as tranzisztor, azt cseréld
(#) zoz11 válasza pisti222 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
HAli
Menübe is állítható, de ha az alap 3 kv erősség nem okkés, akkor valószínűleg a darálókés feladta a harcot. Jellemző hiba rájuk.
(#) zoz11 válasza bucy hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
Hello
A kettő gépnek hasonló a kazánja, gond nélkül áttehető egyik a másikba, mivel az az aeg az delonghi.
Amúgy a gépbe látsz egy menetes szárat, annak az aljánál van egy mikrokapcsoló, amit ki kell cserélni, és jó is lesz a gép.
(#) bucy válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
Szia!
Én is úgy tudtam, hogy azonosak, azért is kaptam kollégámtól az ARG-et, mert egy szerelő javíthatatlannak ítélte... A kazán viszont teljesen más, az ARG-en belül van a fűtőszál csatlakozó és egy cső is jön ki a közepéből a vízcsonk is máshol van. Már megrendeltem a kazánt, lehet lesz két jó gépem, mert az ESAM szerviz manual alapján lefuttattam egy tesztet és úgy néz ki a fordulat jeladó a hibás. Teszt közben nem villog a led pár fordulat után, lehúzva ugyan azt produkálja. Teszteltem a másikat is lehúzott jeladóval, ugyan azt csinálja, nem az lehet a rossz? Már meg akartam rendelni. A mikrokapcsolót ki tudom tesztelni, vagy szét kell kapnom a gépet hozzá? Lehet mindkettő a hiba?
(#) pumi válasza zoz11 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /
 
Kösz közbe megtaláltam de az volt a baja.
Következő: »»   22 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem