Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   108 / 208
(#) kadarist válasza szabiika1111 hozzászólására (») Dec 12, 2016 /
 
Tönkrement az LCD kijelző. A memóriaeffektust ez okozza...
(#) szabiika1111 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 12, 2016 /
 
Gondolom a kijelzőcsere meg elég drága lenne.Meddig lehet igy használni elöbb utóbb gondolom teljesen elmegy róla kép
(#) dB_Thunder hozzászólása Dec 12, 2016 /
 
Szevasztok!
Egy kis gondom van..
Van nálam egy Samsung UE37D5000 típ tv..., ennek tunere olyan érzéketlen, mint egy bot!(digitális földfelszíni adás)
Bekapcsolom ad képet egy villanásra, azután gyenge v nincs jel, üzenetet ad, hibaelhárításnál a jelerősség mérő néha össze vissza ugrál. A tulaj állítása szerint soha nem használták a tuner részt, HDMI-vel ment boxról.
Az antenna biztos jó, ugyanis a saját 32-es ugyanilyen típusú tv-m meg tökéletesen működik az antennával, meg akár egy darab dróttal is. Jelerősség 86 értéken van.

Van valami lehetőség megnézni, tesztelni ez a kínai csodafegyver tunert?
(#) laci1220 hozzászólása Dec 13, 2016 /
 
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy Blaupunkt 40 inch-es led tv-m. 4 sor led van benne sorba kötve. Soronként 10 led. Na most az egyik sorból kiment egy led. Sehol nem találok hozzá teljes szalagot. Az egyes led ki és beforrasztását nem merem bevállalni. Ha tudnátok valami oldalt ajánlani ahol tudok rendelni azt nagyon megköszönném. Cseh és kínai oldalakat néztem de semmi. Van ugyan olyan csatlakozású,ugyanúgy 10 ledes, a méretek egyeznek kivéve a hossz....3 cm-rel rövidebb. adatokat nem írnak.Mit gondoltok? megfelelne?
(#) kadarist válasza laci1220 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /
 
Szia!
Mi van a szalagra írva? Esetleg egy fénykép is jó lenne.
(#) laci1220 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2016 /
 
Szia. Próbálta ez alapján keresni de semmi. De több szem többet lát.
(#) kadarist válasza laci1220 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /
 
Igen, elvitték az utolsó példányt is, úgyhogy muszáj lesz valamilyen alternatív megoldást találni.
Bővebben: Link.
(#) laci1220 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2016 /
 
igen.Tudom. de azért köszönöm a segítséged.Próbálkozok valami kompatibilis cuccal
(#) STcastoro hozzászólása Dec 16, 2016 /
 
Üdv! Van egy LENKO TFT-926 tip hordozható lcd tv-m.Sajnos már új korától,gyenge ( nekem kevés) a hangereje.A kijelzőén a hangerőt mutató csík ütközésig kimegy(bár a számozás csak 32-öt mutat)
Eddig külső aktiv hangszóróval használtam,de szeretném ha a saját hangszórója (hangereje)megfelelően müködne.
Kérdésem: van-e ?lehetőség a készülék belsejében,korrigálni valamit,a nagyobb hangerő elérése érdekében.
Köszönöm a segítséget.
(#) Krisamaci hozzászólása Dec 18, 2016 /
 
Szép napot! Van egy Samsung LCD TV-m, ami nem ad képet, de hangot igen. Erős fénnyel megvilágítva lehet látni mindent, sok-sok utánaolvasás után inverter hiba kezdett körvonalazódni. Körülbelül egy szervizesnél mennyibe fájna a javítás?
(#) bubuszoft hozzászólása Dec 25, 2016 /
 
Sziasztok.

Azért nyitottam egy új tópikót, mert szerintem ez ennek a Tv-nek a típushibája. Adott egy Philips 32PFL3403D/12 LCD készülék. Tegnap 24.-én reggel még szépen ment, majd kis időre kikapcsoltam, míg a fát és az ünnepi kaját készítettem, majd mikor visszatérítem, és beindítottam a lenti piros led után a fehér led (alapba átvált és fehéren jelzi, hogy bekapcsoltul a készüléket), elkezdett villogni, és nem ad semmilyen képet, én próbáltam menüt nyomni, programot váltani, a pitos led jelzi, hogy veszi, de nem reagál semmire. És most jön az érdekes, amot már végképp nem értek, bedugtam egy pendrivpt, és a pendrive-t felismeri, de ha onnan ki akarok lépni azonnal fekete képernyő jelenik ismét meg. Olyan, mintha a szoftvere behalt volna. A szerviz kódot anno elfogadta (csak kipróbáltam, de nem állítottam soha benne el semmit). ez a kód a 062596+menü/info/status.
letöltöttem a Philips oldaláról a softwaret, kicsomagoltam winzippel ahogy írják, de nem akarja bekajálni. A tv hátlapot leszedtem, és van a táp és a vezérlő, a vezérlőn van egy négyes csati amire szerintem usb, vagy rs232 vel lehet rácsatlakozni.
Kérdésem volt valakinek ilyen hibája, hogy lehet életre kelteni?
Hogy lehet rábírni mégis, hogy bekajálja a softwaret?
Segítsetek kérlek, mert nincs most pénzem venni egy új tv-t
Tisztelettel Bubuszoft
(#) leocska66 hozzászólása Dec 27, 2016 /
 
Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy az lg 42la620s TV-en ma reggelre csak hang van, kép nincs, bekapcsoláskor csak villan egyet az LG logó. Gondolom a háttérvilágítás tilt le. Tápba szűrő elkókat érdemes megnézni? Köszi
(#) KBal76 hozzászólása Dec 27, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy ideje egy UE48H6400-as SAMU tévém, aminek svenkeléses (pl. akció-) jeleneteknél zavaróan látható hogy a fényerô nem egyenletes a képernyôn, hanem függôlegesen mintha felváltva eltérô fényerôvel világítanának a ledek benne (úgy kb. 20cm-es lágy sávokban). Érdekes hogy sima egyenletes témánál ezt nem lehet látni egyáltalán, kifejezetten csak a leírt esetben.
A készülek garanciális, de nem tudom ezzel a hibával szervizben kezdenek e valamit (mert nem hiba, hanem "ez ilyen"), és csak az én szemem van hozzászokva a sokkal jobb képhez (elôtte csak plazma tévék voltak, ahol ilyen nyomokban sem volt). Esetleg van valami házi megoldás (pl. szervizmenü) a ledek fényerô hangolására? Vagy nem is a háttérfény okozza, hanem a panel ilyen?
(#) todaytom hozzászólása Dec 28, 2016 /
 
Sziasztok
Anyósomnál elment a kép az ORION LCD PIF24-DLED tévén. Nem reagál semmire, se lámpa se semmi. Szerintem táp. Tud valaki segíteni?
(#) leocska66 válasza leocska66 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Sziasztok! Na ma sikerült szétszednem a TV-t volt rá időm, megmértem a tápfeszeket, a 3.5 V meg van a 12V helyett 8.1V a 24 V helyett pedig 21.4 V van. Próbáltam lehúzott ledekkel is szintén ugyanezek a tápfeszek.
(#) hobbyboby válasza todaytom hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
A tápban többnyire az elkók mennek tönkre. Nem szeretik a hőt és a "bezártságot" ....
A felfúvodótt kondérokat - egytől egyig mindet - ki kell cserélni ugyanolyanokra, és
- elvileg megjavul a TV.
(#) Lali24 válasza Janika. hozzászólására (») Jan 3, 2017 /
 
Itt a Led szalag adatai!

IMG_1177.JPG
    
(#) Chungey hozzászólása Jan 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Technika 40coll 904baw14
Adott ez a LED-TV, ajándékba vettük használtan a szülőknek de mire célbaért csak a készenléti led villogott a bekapcsolásra. Ahol vettük tökéletesen ment persze.
Main: 17mb82s
LCD: ves395
Tápok jók. 1,2V 1,5V 3,3V 5V
Egy Fet(?) ami a 12V-ot az LCD-nek kapcsolja megszakadt, de az LCD nem zárlatos labortáppal nézve 250mA-t vesz fel üresjáratban.
Ezen kívül nem találtam fizikai hibát.
Áttúrtam a netet, ez alapján szoftverhiba irányába haladtam:

- leszedtem az eepromokat, készítettem egy LPT-portos eszközt hozzá, tartalmat mentettem, 2x töröltem, visszaírtam, semmi változás.

- pont ilyen szoftvert nem találtam, csak hasonlókkal próbálkoztam, semmi változás.

- rátaláltam a török recovery fájlra, csináltam usb frissítést, azzal már mutatott életjeleket (pl. bekapcsolta a világítás pint-t) de nem volt a kijelzővel összekötve így nem tudom az működhetett-e.

-sajnos hülye módon egyből rátoltam USB-n egy újabb jónak ígérkező szoftvert, ettől teljesen megbolondult, a készenléti LED is csak kb. fél perc után kapcsolt be, a pendrive nem is villog.

-ezután visszaírtam az előző tartalmakat az eepromba, hamarabb kapcsol a készenléti de más semmi.

-rákötöttem a SCART 10+12-re egy soros-usb konvertert, a PC soros monitorán 115000 bauddal jönnek is az infók. Nem mentettem le de azt írja amit értelmezni tudok hogy nem stimmel az eeprom ID,
ellenőrizni hogy a T8061(?) életben van-e, a környezeti leírók, a beállítások ezek meg azok, normál boot elindítva, led bekapcsol, hiba, lekapcsolás... ha kell lementem a szöveget.

A lényeg hogy azt olvastam hogy egy hyperterminal nevű progival lehet parancsokat adni a procinak, illetve közvetlenül beleíratni fájlokat. Ez nekem kicsit magas, de van még egy ilyen TV (vettünk másikat hogy azt mondhassam a szülőknek megjavult ne érezzék magukat rosszul, persze szétszedni nem mertem már) és egy angol fórumban írtak egy szkriptet USB-re ami elvileg kiszedi az összes fájlt pendrive-ra a jó TV-ből, ráadásul memóriacímekkel, és ezeket be lehetne írni - kis szerencsével.
A kérdés valaki csinált már ilyet? Ha igen tudna segíteni egy kis iránymutatással?
Elnézést a hosszú bevezetőért...

Köszönöm!
(#) Andr3wJ válasza Chungey hozzászólására (») Jan 4, 2017 /
 
Amikor még én csináltam USB-s módszer még nem volt. Kiforrasztva lementettük a jó FLASH tartalmakat és azt használtuk.
Villogás lehet szoftver, és hardver hiba is. 90% szoftver...

LCD kapcsoló FET szokott elszállni, ha nem zárlatos az LCD, cseréld és megy tovább.

Keress tovább FLASH tartalmakat, addig míg legalább bekapcsol és látsz képet. A tiéd VES395, ez samsung kijelző.

USB letöltő script akár megoldás is lehet, régebbi modelleken próbáltam , de ott sajnos nem nagyon működött. Az újabbakkal már nem foglalkoztam így ezek az infók nekem már kimaradtak.

Serial terminal szinte az összes VESTEL alaplapon ott van már kb 10éve, diagnosztikának jó, de sose használtam. Kivéve mikor próbáltam hackelni a lementés egyszerűsítését.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
(#) Redoxid hozzászólása Jan 13, 2017 /
 
Üdv!
Van egy TV, aminek a felső részén nincs háttérvilágítás! (sötétebb a kép, mint az alján) Mit érdemes megnézni? Mi lehet a hiba?
Típus: Samsung HS01
(#) kovacspista hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Helló mindenki! Van egy Silvercrest LT 2310 LCD tv. Az egyik inverter trafó füstölt el. Van e valakinek komplett tápja vagy valamilyen ötlete a javításra? Hol lehet venni trafót esetleg? Adatok leolvashatók a képekről.
(#) Remci válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
A trafó oldalán, vagy rajta valahol kellene lenni egy számnak, az alapján lehetne keresni másikat, vagy helyettesítőt.
(#) kovacspista válasza Remci hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Van rajta , CAY T-6225A 1004. Snjos eredménytelen a keresés.
(#) Chungey válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Megoldódott, ebayről rendeltem hasonló main-t (Digihome 42"), 3500Ft-ért, beflasheltem a lementett tartalmat és jó lett, nem szoftverhiba volt ezek szerint.
(#) Feri32 hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Lenne nekem egy orion pt 32 s televiziom amit ha bekapcsolok el kezd villogni a led es se kép se hang a tápja 17ips10-3 esetleg ha valakinek van valami ötlete tanacsa azt szivesen fogadnám
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
(#) Andr3wJ válasza Feri32 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Jobb esetben szekunder oldali dióda zárlatos, egy darab.
(#) Feri32 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
találkoztál már ezzel a panelel?

A mondatok nagy kezdőbetűvel kezdődnek!
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
(#) ocsisajt hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
Sziasztok! Van egy sharp LC40LE810E TV. Nem kapcsol be, de a standby led sem vilagit. Kis billeno kapcsolo persze bekapcs allasban. Tap panel vegignezve, kondik megmerve, biztik oke, senki nincs ugy latvanyosan megpunnyadva. Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek otlete? Tud valaki ebben a kerdesben segiteni?
(#) kadarist válasza ocsisajt hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Szia! Feszültségmérést végeztél már a hálózati oldalon?
(#) ocsisajt válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Konkretizáld kicsit kérlek!
Következő: »»   108 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem