Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1409 / 1708
(#) havranarpi válasza don_peter hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Tetszett megnéztem ma az előadás alatt nagyon ötletes volt
(#) fufuka hozzászólása Dec 13, 2016 /

Mivel kérdés- ill. kérés volt a rozsdamentes anyagok feldolgozása, készítettem sok fotót, a folyamatról. Hegesztéstől a kész termékig. Amennyiben van rá igény szívesen megosztom, de gondolom nem ide kéne beömleszteni. Lehetne nyitni neki esetleg egy fórumot? ...vagy??? -De csak ha van rá igény...
(#) pjg válasza fufuka hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Engem érdekel.
(#) Gafly válasza fufuka hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Engem is érdekel, de külön fórum azért nem kell szerintem. Felteszed valahová és link. Vagy cikk, úgyis olyan kevés van...
(#) granpa válasza fufuka hozzászólására (») Dec 13, 2016 / 1

A cikket támogatom, logikus, könnyen elérhető.
(#) don_peter válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Köszi.. Mint cég vagy mint versenyző tekintetted meg a rendezvényt?
(#) Melphi hozzászólása Dec 14, 2016 / 4

Sziasztok!
Nem egy nagy durranás de azért megmutatom, igaz már be van építve de így is jól látszik hogy ez egy 6V-ra fesz stabilizátor amit jelenleg 16V-ról hajtok, az áramkör kb 8A ig terhelhető, nagyon jól működik 5A terhelésen 0.1V feszültség esés van, a másik áramkör meg azért van, ha a fesz stabilizátor úgy gondolja hogy átenged mindent amit bemegy akkor a méregdrága lézert amit hajt nem nyírja ki, hanem azonnal kivágja a biztosítékot.

IMG_0388.JPG

(#) borvendeg válasza Melphi hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Szép munka! "Kivágja a biztosítékot!" Ezt hogy oldottad meg?
(#) Melphi válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Megoldás nagyon egyszerű, azok a fekete diódák 10V-os szupresszorok, 10V-ig nem vezetnek át afölött vezetővé válnak, ami ugyebár rövid zár. Igazából ez azért nem a legjobb ez a megoldás mert "assú" sok idő míg kiveri a biztosítékot és egy érzékeny áramkör ennyi idő alatt megsül, de még így is tizedmásodpercekről beszélünk, de ez az én alkalmazásomba ez bőven belefér. Amúgy maga a szupresszor egy bitang gyors eszköz, csak ugye ameddig felizzik a szál és elég az sok idő (pár ms).
(#) Melphi hozzászólása Dec 14, 2016 / 6

Na még egy kis napi lézerezés.
Ismét már 4x-re is összeállítottam egy 2W-os kék lézer egységet gravírozási céljaimra, úgy néz ki hogy ez a konstrukció ami a leg optimálisabb mind hűtés mind az áramgenerátor elhelyezés szempontjából, mivel itt minden egy helyen van.
(#) sonajkniz válasza Melphi hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Nem tudom, milyen lézered van, de azt igen, hogy ezek borzasztó kényes eszközök. Nekem egyszer egy 50mW-osnak sikerült a tápját rövidre zárnom. Bár a zárlat a lézer előtt történt, mégis tönkrement.
(#) zenetom válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Zárlatkor mindig hatalmas amplitúdójú impulzusok keletkeznek, amik általában viszik magukkal az érzékeny alkatrészeket.
(#) Melphi válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Ez 2W-os, már pár darab ilyen átment a kezeim között, én magamnak építem az áramgenerátort is hozzá. Amúgy ha lett volna beépítve a kimeneten egy 5V-os zéner akkor valószínűleg nem szált volna el, hisz levágta volna a fölé eső feszkót.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
(#) Szebence válasza Melphi hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Nagyon szép lett, gratula! Lenne pár kérdésem, de az itt off lenne. Át tudunk menni valamelyik topic-ba?
(#) Melphi válasza Szebence hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Természetesen. írd meg hova és kérdezz.
(#) konyak6 hozzászólása Dec 15, 2016 / 5

Ma készült el a kis gitárkombóm átèpìtèse csövesre. El84 SE, 12AX7 csövekkel + EZ80 egyenirányìtás. Mivel Marshall, ezèrt JMP Plexi lett a belseje. Lehet hogy szentsègtörés, de a zengető meghajtását egy TL074 vègzi.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
(#) szücsien válasza Melphi hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Szia! A feszstabilizátor lineáris vagy kapcsolóüzemű? Védelemnek még esetleg lehet használni tirisztort is.
(#) jani1987 válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Az EZ80 mennyit ejt a feszültségen? Van egy függő csöves projektem 12AU7-EBL21 kombinációba. Mindkettő 250-es tápot kapna ha jól értelmeztem a katalógus adatot.
(#) pjg válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

GYŐŐŐŐNYŐŐŐŐŐRŰŰŰŰŰŰŰŰ!!!
(#) kistee válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Nagyon szép! Hol lehet ilyen forrléceket szerezni?
(#) Melphi válasza szücsien hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Szia!

Sima egyszerű BD250+7806 páros. egyszerű de annál nagyszerűbb.
(#) havranarpi válasza kistee hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Nem tudom ,hogy konyak6 honnan szerezte be a forrléceket.Én innen szoktam rendelni, a bolt eredetileg magyar képviseletű az angol ne lepjen meg senkit Itt van a forrléces link: Bővebben: Link
(#) Abukodonozo válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Szép munka, gratulálok! Csak nem Orion Pacsirta kimenő? Anno egy Valve Juniort építettem után egy ilyennel és nagyon jól szólt. (A hangját is megmutatod? )
(#) Dióda válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Csak egy óvatos kérdésem lenne de amugy szép a cucc. De a csövek nem fognak kiesni a rázkódástól?
Valami csőrögzítést szánsz rá? Például csőtetőre kupak és két rugó ami a foglalatban tartja vagy hasonló?
(#) konyak6 hozzászólása Dec 16, 2016 / 1

Köszönöm az elismerő szavakat! A forrlécet Ebay-röl rendeltem. A csövek nem fognak kiesni, mivel a foglalatok ùjak. Elèg volt beledugni a csöveket. A kivételhez is nagy erő kell. Ez màr a sokadik ilyen kombóm. Megveszem, átèpìtem, eladom. A kimenő pacsirtàè, a hálózati trafó Szimfonia de lux-è. A számìtàsaim és tapasztalat alapján megbìrkózik az EL84 + két ECC83 csövekkel komolyabb melegedés nélkül.
(#) proli007 válasza konyak6 hozzászólására (») Dec 16, 2016 / 3

Hello! Szép munka! Ha megengedsz egy tanácsot.. Valami jobb minőségű forrasztóónt szerezz be, mert a forrlécen én több gyanús forrasztást látok. Főleg ahol a csupasz réz vezető van beforrasztva. Azt vagy csiszolópapírral célszerű megtisztítani, vagy bemártani a csupaszítás után pld. gyanta-alkohol keverékbe. Akkor nem oxidálódik a forrasztásig. De egy sokkal jobb adagolóanyagú ónnal gyors és szép munka végezhető. Akkor kisebb az esélye annak is, hogy a szigetelő réteg megolvad a vezetékeken.
(#) Lamprologus hozzászólása Dec 17, 2016 / 13

Egy "fejlesztő panel" PIC24FJ256GB106-hoz ...
Nextion kijelző, DHT22, DS18B20, TINY RTC modul, USB csatlakozó, AC 8-12V / +5V +3,3V táp, pár csatlakozó pl. I2C / soros / 1 wire .. csatlakozásokhoz, sorkapocsra/tüskesorra kivezetett PIC lábak tetszőleges felhasználásra.

Első SMD alaktrészeket is tatalmazó panelom, kínai transfer papírral, laminálóval készítve.
(#) Elektro.on válasza Lamprologus hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Jól sikerült, gratula!
(#) david10 válasza Lamprologus hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Szép munka! USB-ről lehet feltölteni a programot?
A transfer papírról tudol-e linket küldeni?
(#) Lamprologus válasza david10 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Többen kérdezték a transzfer papírt: Innen rendeltem

Elvileg lehet USB-ről is betölteni a programot, ha előtte feltöltök egy bootloadert, én még nem próbáltam, ICSP-ről programozom, mert hogy az is van természetesen a panelon, csak azt kifelejtettem a felsorolásból!
Következő: »»   1409 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem