Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2684 / 3649
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Nem Amerikában vagyunk, itt nincsenek olyan szelek. Ezt szokták ellenpéldaként felhozni, meg a villámot hogy ha belecsap akkor porig ég. Plusz a rágcsálós dolgokat, meg hogy a fa az fa, a tégla meg mégiscsak tégla. Csak ha megnézek néhány a 60-as 70-es években épült házat kívül belül akkor bizony már látszik rajtuk az idő vasfoga. És nem a fa gerendán látszik hanem a tégla falazaton, amit belülről elkezdett megenni a pára, kívülről a csapadék, alulról meg a hajszálcsövesség elvén felszivárgó talajvíz. Haverom viccesen megjegyezte hogy a faháza is ki fog bírni annyit mint a tégla, és lehet hogy igaza lesz.
Nem azt mondom hogy faházat kell építeni, mert építtetni azt is közel annyiba kerül mint a téglát. Ha nem ilyen árak lennének, meg nem kellene mindenféle hatósággal meg engedélyekkel harcolni akkor azt csinálnám hogy vennék 4-5db konténert, elrendezném az igényeimnek megfelelően, megcsinálnám neki az alapot, és összecsavaroznám vagy hegeszteném őket. Kívülre meg kapna jó vastagon szigetelést. Gyönyörű konténerházakat csinálnak, nekem tetszik, mondjuk a zöme kicsi. Vagy a drágábbik megoldás hogy a könnyűszerkezetes mintájára építeni házat, csak a fa tartóelemek helyett mondjuk 120-as U gerendát betonozni az alapba, azt nem fogja elfújni a szél.
Téglából biztos nem csinálnék semmit, még melléképületet se, akármilyen hiper-szuper fajta. Nálam lehet belső szigetelés a falon mert egy társasház első emeletén lakom, idáig már nem kúszik fel a falban a víz. Amíg nem volt, kb. 4 fokkal volt rosszabb a hőérzetem a tényleges hőmérsékletnél. Amióta van, azóta csak 1 fokkal. És azóta olyan sincs hogy lefekszem aludni, és az arcomon érzem a falról enyhén lefele áramló hideg levegőt. De az egyik szomszédom fogta és amennyire csak tudta beburkolta az egész lakást belülről 3 centissel, amire tapétát rakott és azt festette le. A felesége azt mondta másnap, hogy az volt az első olyan éjszakája hogy nem fázott, pedig a fűtést nem tekerték feljebb.
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Talán, aztán jött az hogy, az egyik akkukereskedésbe ingyen kimérik az akkut, a töltést is...
Oda sem jutott el, pedig csak 1-2 km kitérő
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 24, 2016 1 /

Több száz éves házak vannak téglából. Persze olyan 70-80 évente tatarozni kell. Ellentétben a könnyűszerkezetessel, mert azt ennél sűrűbben kell újra építeni. Egyébként én egy hatvan egynéhány éve épült vertfalú házban lakom lassan húsz éve. Amikor ideköltöztem télen nem tudtuk kifűteni a rossz szigetelés és nyílászárok miatt. A fal az északi oldalon körülbelül 40cm magasan vizes volt. A sarkokban ez felment 70-80cm-re. Miután a nyílászárókat kicseréltem, kiszárítottam a falakat került belülre egy gipszkarton réteg. Ez belső hőszigetelésként is működik. Azóta viszonylag kis energiával komfortos melegre tudom fűteni.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 58569) hozzászólására (») Dec 24, 2016 /

Van az a mondás, hogy az első házat az ember az ellenségének építi, a másodikat a barátjának és csak a harmadikat építi magának.
(#) gyerek67 hozzászólása Dec 24, 2016 /

Boldog, békés Karácsonyt kívánok minden "pákász" kollégának és Szeretteiteknek!
(#) don_peter hozzászólása Dec 24, 2016 /

Boldog karit mindenkinek
(#) Dióda hozzászólása Dec 24, 2016 /

Szintén Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Apropó csak én hiányolom a karácsonyos Hobbielektronikás fejlécet az oldalról vagy más is így van vele?
(#) zsolt58 hozzászólása Dec 24, 2016 /

Boldog Ünnepeket.
(#) eroth válasza Gabó hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Teljesen egyetértek veled! Nem zavar ha valaki e-bay-on vásárolt cuccot árul az aprón, kivéve akkor, amikor üzleti célból rendszeresen teszi azt! (Arra van a Vatera, Jófogás, stb. oldalak!)
(#) jani1987 hozzászólása Dec 25, 2016 /

Utazó táska javítás házilag folytatás. Esztétikai javítás később. Javaslatok jöhetnek.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Kis mattfekete festék,s jobb lesz mint volt.
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Filcet rá
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Szerintem van itthon egy ilyen felesleges fogantyúm. Mi kell neked?
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

1 db popszegecs. Amúgy maradok a saját verziónál de mit tudsz felajánlani? Az aljába raktam műanyag betétet a rögzítés miatt.
(#) Petyaa hozzászólása Dec 26, 2016 /

Üdv! Kandallóra szeretnék rásegíteni oly módon, hogy egy jénai tálba tennék pár db tea mécsest, majd rátenném a tetejét (az oldalán kapná az oxigént). Éjszaka lehetne mellette aludni, nem vonna el túl sok oxigént? A házban régi fajta 60 éves faablakok vannak.
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Szerintem az oxigénnel nem volna probléma, de a fűtőteljesítmény nagyon kicsi volna.
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Igen...az a 100-200wattnyi hő nem valami sok, de legalább tartja a meleget egy darabig, ha kialszik a gyertya. Előbb olvastam, hogy két óra alatt emelt egy fokot a levegő hőmérsékletén 9db gyertyával 8nm-en ki kell várni az biztos.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
(#) Norberto válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 26, 2016 / 1

Há' lehet, hogy nem mindegy, az a 8 négyzetméter mennyire szigetelt hely... nem mindegy, hogy istálló vagy egy passzív ház szobája. 9 gyertya se egy leányálom szerintem, mert ha naponta éjjel 9 db leég, akkor sokszor 1 nap az sokszor 9 db-ot jelent, és ha igaz is, amit írtak, akkor az az 1 fok nem olyan nagyon számít, inkább 2-3-4 fok, amit jobban megérez az ember, amihez 2-3-4-szer annyi gyertya kell. Akkor én már inkább a kandalló tövébe tenném az ágyam, aztán az jódarabig sugározza a hőt.
(#) Petyaa válasza Norberto hozzászólására (») Dec 26, 2016 / 1

Lemezkandalló, nyomokban samat téglát is tartalmaz. Sokszor sok gyertya kellene az biztos, de csak időszakosan segítenék rá, amikor hidegebb van. Na meg a paraffint sem lenne jó egész este szagolgatni. Teszek egy kísérletet, és beszámolok majd
(#) Kovidivi válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 27, 2016 / 2

Én inkább az ablakot/ajtót szigetelném le jobban. Ott kell javítani, ahol elszökik a meleg. Ha ez a kémény, akkor ott. Nem biztos, hogy a plusz gyertya a megoldás, ha húz be a hideg az ablak sarkán!
(#) Robin2 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 27, 2016 / 2

Szigeteld inkább az ablakot. A legolcsóbb habszivacs is megteszi és nagyon sokat ér. 500-1000Ft-ból megvagy, nézd meg a gyertya árához képest.
Ezek a gyertyás "fütő testek" mind városi legendák. A jénaid teteje gyorsan kormos lesz, a korom pedig hőszigetelő.
Egyébként ha teheted, szerezz embereket a szobába. Minden ember 100W-al fűt. (ez egyébként komoly)
(#) nagym6 válasza Robin2 hozzászólására (») Dec 27, 2016 / 2

Idézet:
„Egyébként ha teheted, szerezz embereket a szobába. Minden ember 100W-al fűt.”

Fogyasztja is a levegőt, hamarabb kell szellőztetni, meleg ki hideg be. Meg fogy sör bor, gyertya olcsóbb, még ha nem ér semmit, akkor is.
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Azt eddig is tudtam hogy a kéményen, főleg ha nyílt, nem kevés meleg távozik, mert folyamatosan éreztem a huzatot ha odatettem a kezem (átfolyós gázbojler a fürdőben). De hogy ennyit kihúzott azt nem gondoltam volna. Most lezártam a kéményt, villanybojler üzemel a gázbojler helyén. Drasztikusan, szó szerint drasztikusan lecsökkent a napi gázfogyasztásom! Persze hátránya is lett a dolognak, azóta párásabb időben áll a pára az egész ablakon, mert alig van szellőzés.
(#) kocsgab002 hozzászólása Dec 27, 2016 /

Sziasztok.
Gázszereléshez értő kollégáktól kérdeznék.
35 éves 4 szintes társasház, legfelső szint, felújítás előtt. Eddig konvektor volt 4 helységben, most szeretnék cirkót, vagy kombi cirkót. Fürdőszobában elvileg van kémény kivezetés, ahová régen az átfolyó rendszerű vízmelegítő csatlakozott. Azóta befalazták, mert kémény nélküli bojler került felszerelésre (kb 25 éve).
Kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e alakítani a cirkó fűtést, illetve, hogy milyen engedélyek kellenek, (ha kellenek), illetve kell e terveztetni?
Köszönöm a válaszokat.
(#) Petyaa válasza Robin2 hozzászólására (») Dec 27, 2016 / 1

A télen már nem, de tavasszal körbe húzom az ablakokat majd szigetelő szivaccsal. Egy pár lányt áthívok, máris nem lesz hideg
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Idézet:
„hamarabb kell szellőztetni, meleg ki hideg be”
Remélem ezt a nézetet nem terjeszted. Sokan azt hiszik, a szellőztetés oltári veszteséget csinál. Pedig ha az ember jól csinálja, alig veszít valami hőenergiát. Vezényszóra minden ajtó-ablak kinyit pár percre, amíg kicserélődik a levegő, aztán ugyanilyen hirtelen mindent be kell csukni.
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Ehhez akkor kell egy parancsnok is
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Az van (sajnos?).
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Idézet:
„Remélem ezt a nézetet nem terjeszted.”

Melyiket?
(#) (Felhasználó 58569) válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Nem kellett volna lezárni a kéményt. Valami ajtóféle kellene rá inkább, meg egy ventillátor időzítéssel és mondjuk 2 óránként elindul, megy 5 percet, aztán kikapcsol és lezár. Azért nem biztos, hogy ennyire egyszerű, mert a kéményen távozó pára ráfagy a kéményre, esetleg problémát okozhat.

Persze, attól függ, hogy mennyi az a pára, ami lecsapódik. Ha nem túl sok, akkor az egészségügyi szempontból nagyon is jó lehet. A falak, már nem biztos, hogy fogják szeretni. Gondolom, műanyag ablakok vannak, amik úgy zárnak, hogy semmi szellőzés nincs. Hát ez a másik véglet.
Következő: »»   2684 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem