Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   101 / 168
(#) Ge Lee válasza arpel61 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
Azokkal az a baj hogy nem fogsz értelmes árban találni. A trend is kb. afelé megy amit érdemes követni, persze ez függ attól is hogy mennyit akarsz rászánni. Vagy vegyél egy analógot úgy 30-35000-ig bezárólag, vagy inkább gyűjts hozzá és vegyél egy új DSO-t. Most már drágább, de egy 1052DL bruttó 90-ért volt még 2 évvel ezelőtt, adtak hozzá 3 év garit, nagyon sok mindent tud, és nem 50MHz-es hanem olyan 130-140MHz-ig lehet mérni vele, persze nem a gyári mérőfejével mert az csak 70MHz-es.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 31, 2016 / 1
 
Nekem van analóg meg digitális is. A digitálisnál ez a felbontás dolog amit problémaként hozol fel nálam sosem jelentkezett hátrányként, meg amennyire tudom másnál sem. Mert ugye két dolog lehet ott esetleg "eltűnve", valami tüske, vagy egy rezgés, ami szinusz. A tüske ha ott van azt így is úgyis megjeleníti, a szinuszt meg megrajzolja a hiányzó adatok ellenére is, zoomolva és nagyítva meg minden esetben látszik amire az ember kíváncsi. Nem hinném hogy ez valakinek ne felelne meg, de ha mégsem akkor vannak 12 bites szkópok is, olyat kell venni.
Nekem mindössze 2 dolog van ami nem tetszik a DSO-kban. Az egyik a megjelenítés lassúsága, tehát ha az analógot meg a DSO-t ráteszem mondjuk egy HF jelre, akkor az analóg a tuc tucot szépen leköveti, a DSO-n meg lesz valami katyvasz. Gyakran jó lenne tárolás nélkül megnézni egy időben úgy változó jelet, amit még a szemem le tud követni.
A másik ami nekem nem tetszik hogy nem földfüggetlen, és ezzel együtt kapcsitápja van, ez bizonyos méréseket nagyon megnehezít. Amikor némely kapcsolóüzemű eszközt kell kapcsolóüzemű tápról működő szkóppal mérni, akkor van hogy vagy a mérendő tápot hülyíti meg, vagy a mérés lesz kiértékelhetetlen. És olyan esetekkel is találkoztam hogy ilyenkor a labortáp vagy a leválasztó trafó sem megoldás, mert egyszerűen azokról teljesen másként viselkedik a táp, hogy impedanciaviszonyok, zavar vagy bármi más miatt azt meg nem mondom. Na ilyenkor szoktam bekapcsolni az analógot ami egy primer tekerccsel csatlakozik a hálózathoz egy lapos villásdugón keresztül, és tudok vele mérni. Vagy hozhatnám példának a saját készítésű hegesztőinverteremet is, annak a trafója szekunderére ha ráteszem az analógot akkor látom a négyszögjelet. Ha a DSO-t teszem rá, akár akkuról inverteren keresztül táplálva is, akkor a hegesztőm szabályozóköre abban a pillanatban meghülyül.
(#) szapcsika válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
Kicsit rosszul fogalmaztam. A szemed és a képcső korlátozott írási sebessége tünteti el a zajt. A kis zaj tüskék túl gyorsak ahhoz, hogy láthatóan megjelenjenek. Másrészről ugyanolyan sávszélességű szkópot kell összehasonlítani, mert ugye a zaj attól is függ. Könnyen kipróbálható, hogy ha van sávszélesség korlátozás a DSO-n, akkor azt bekapcsolva kevésbé lesz szőrös a jel. Az pedig még az analóg részen működik. Szóval hidd el, egy digit szkóp alapvetően nem zajosabb egy analógnál.

A kurzor felbontásának alapvetően semmi köze a jelhez az analóg szkópon. Egy DSO-ban a mérés/leolvasás magával a tárolt jellel történik. Egy analóg szkópon, amiben van kurzor (ez csak egy kényelmi szolgáltatás) a kurzot semmi más, mint egy elektronikus skálabeosztás. Általában a cső pontatlansága nagyobb, mint a kurzor felbontása. Ugye attól, hogy mikrométerrel mérném le a jelet a képernyőn, még nem fogok még pontosabb mérést kapni. Eleve van egy vonalvastagság, ami nagyjából meghatározza a leolvasás pontosságát (éppen ezért nagyon ritkán gond a 8 vagy akár 6 bites felbontás, mivel ez is vonalvastagságon belül van) és akkor még nem beszéltünk az egész rendszer (bemenettől a képernyőig) torzításáról, nem linearitásáról, stb.
(#) nagym6 válasza szapcsika hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
Idézet:
„Egy analóg szkópon, amiben van kurzor (ez csak egy kényelmi szolgáltatás) a kurzot semmi más, mint egy elektronikus skálabeosztás.”
Én is rosszul fogalmazhattam, arra gondolok itt, hogy látható a csöves szkópon a 800 pont felbontásból 1 ponttal lejjebb, feljebb a kurzor, tehát érzékelhető 1 pontnyi eltérés. Az abszolút érték valóban ennél jóval pontatlanabb, de itt relatív eltérések számítanak, pld. a négyszögjelen van-nincs 3 pontnyi hullám.
(#) arpel61 hozzászólása Jan 1, 2017 /
 
Boldog újévet Mindenkinek!Kérdésem :most van a vaterán Tektronix TD S210 60MHz 1GS/sec 75-ezerért fix áron .Mi a véleményetek?
(#) nagym6 válasza arpel61 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Ez már jó készülék, a jelfelvételi hossz nem sok, csak 2500 pont vízszintes irányban. Ez 10 képernyőnyi felvételi hosszt jelent, egy képernyő 250 LCD pixel, azaz 250 pont, tehát egy "single" jelfelvétellel 10 képernyőnyi hosszt tudsz végignézni, ez elég-e. Bármelyik analóg szkópnál sokkal használhatóbb, nagyon sikeres gép volt ez a típus, de mára a kínaiak túlfejlődték tudásban. Azok kb. 2x ennyibe kerülnek -bruttó- újonnan, garanciával.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2017
(#) Bakman válasza arpel61 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Nettó ennyiért itthon is lehet kapni új oszcilloszkópot. Szerintem jóval drágább a kelleténél (mint szinte minden a vakerán).
(#) Ge Lee válasza arpel61 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Sok érte, én a Siglentet nettó 71-ért vettem és arra adtak 3 év garit. Valaki hirdetett itt régebben az apróban TDS210-et 60-ért és az után sem kapkodtak. Ezek már régi masinák, most már kezdenek elhullani, több hibásat is láttam már belőle a neten.
Vagy analóg úgy 30-35-ig, vagy új DSO, most is csak ezt tudom mondani.
(#) arpel61 hozzászólása Jan 1, 2017 /
 
Műszer depóban:Siglent SDS 1052DL+digitális tároló oszcilloszkóp 120 000Ft (94 488+áfa) 3év garancia ingyenes szállítás .Erre gondoltatok?
(#) Ge Lee válasza arpel61 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Inkább erre.
(#) arpel61 hozzászólása Jan 1, 2017 /
 
Kösz ez mindjárt szinpatikusabb!
(#) Norberto válasza arpel61 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Én tőlük ajánlanám ugyanezt, az Ageta kissé komolytalan a mai világban (saját tapasztalat). Korábban leírtam már, el tudod olvasni. Csak jó szándékkal szólok, nyilván nem esne jól senkinek, ha annyit szívna esetleges gond során, mint én...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2017
(#) Bakman válasza Norberto hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Nem tudom minősítieni a céget mert nem ismerem, de még egy ilyen bugyuta honlapot rég láttam, pedig nem kis dolgokkal kereskednek. Pár dolgot megnéztem, a termékekről leírás semmi, a kép teljesen másik gépről van stb. Ha nem ajánlanád, az oldal alapján tuti, hogy nem vennék tőlük semmit, riasztóan hat.
(#) Norberto válasza Bakman hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Én azokhoz a szakmai topikos beszélgetésekhez szoktam hozzászólni, amivel kapcsolatban tapasztalatom van, vagy érdemben hozzá tudok szólni. A néhány offtopik más tészta. Rosszul tettem? Ne tegyem többé? Egy szavadba kerül, és ide többé nem írok egy szót sem, kiveszem a megfigyeltek közül...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2017
(#) Bakman válasza Norberto hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Én kérek elnézést, csak a cég oldalát minősítettem.
(#) Ge Lee válasza Norberto hozzászólására (») Jan 2, 2017 /
 
Nincs azzal baj ha leírod, én is leírtam annak idején az ellenkezőjét, mert nekem meg olyan tapasztalatom volt velük. Az enyémmel szoftver gond volt, készségesek voltak, pedig az áfa miatt nem is az én nevemre szól a számla. A folder-t is nézegettem még régebben amikor az owon-t vettem, de az az oldal nekem is egy viccnek tűnt, meg drágábbnak is, így azt sem ott vettem.
(#) bbatka hozzászólása Jan 2, 2017 /
 
Én is az Ageta-tól vettem az Owon-om (MSO7102TD) 6 éve. A megrendelés után felhívtam őket és megkértem a hölgyet, hogy legyenek szívesek felnyitni a dobozát és átnézni, hogy a Kínából történő szállítás során nem sérült-e meg. Úgy éreztem ez nem tetszett neki. Ezek után a futártól csak úgy vettem át, hogy előtte átnéztem. Úgy rémlik 280eFt-ba került akkor.
Egyébként azóta jelentkeztek problémák. 3 éves volt amikor észre vettem, hogy az LCD jobb alsó sarkán a fólia el van szürkülve és hólyagos is. Azt gondoltam melegszik, de nem. Keveset használom és az összes potméter és forgókapcsoló kontakt hibás lett.
(#) nyekk hozzászólása Jan 5, 2017 /
 
Sziasztok
Régi szkópomhoz, C1 -112A 10 MHz es ,keresek mérő kábelt . P 6100 - találtam ,megfelel ehhez a szkóphoz?

Features:
Model: P6100
Bandwidth: DC-6MHz DC-100MHz
Attenuation Ration:1:10
Input Resistance:1MΩ:10MΩ
Input Capacitance:1X:85pF-120pF 10X:18.5pF-22.5pF
Compensation Range:10pF-30pF
Rise Time<3.5ns
Working Voltage:1X<200vDC+ACPeak 10X:<600vDC+ACPeak
Cable length:120cm
Temperature opertating:-10℃ ~ +50℃
nonopertating -20 ℃ ~ +75℃
Humidity:≤85% (relative humidity)
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) Gafly válasza nyekk hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Ha jól látom, a C1-112 bemenete 10MOhm/30pF
Idézet:
„Compensation Range:10pF-30pF”

Ha ez azt jelenti amire gondolok, akkor igen.
De a legjobb lenne kölcsönkérni egyet, és kipróbálni hogy ki tudod-e kompenzálni.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
(#) kadarist válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
1Mohm-os lesz az.
(#) nyekk válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Szkópon bemenetén 1Mohm/ 30pF -ot ír.
(#) nyekk válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Akkor , megfelel?
(#) kadarist válasza nyekk hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Persze, hogy megfelel, de a kompenzálást tényleg be kell majd állítani.
(#) nyekk válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Köszönöm
(#) Gafly válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2017 /
 
Valóban 1Mohm és nem 10, nagyon mehetnékem volt már
A kompenzálás meg azt jelenti, hogy addig tekergeted a trimmert a mérőfejen, amíg szép négyszögjelet nem kapsz...
(#) Ivan93 hozzászólása Jan 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Erről a Hameg HM203-7 oszcilloszkópról mi a véleményetek, megérné megvennem? Első szkópom lenne, általános dolgokra használnám hobbi szinten. Köszönöm.
(#) kadarist válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Ebből az összegből jócskán alkudjál!
(#) Bakman válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Maga az oszcilloszkóp szinte legenda. Nekem is volt ilyen, nagyon szerettem de egyszerűen kellett egy digitális. Én 20 000 Ft-ért adtam el annó kábelek nélkül és úgy, hogy pár kapcsoló kontakthibás volt. Ha 30 000 Ft-ig le tudod alkudni, annyiért meg kell venni. Sőt, igazábol szerintem ér ennyit ha tökéletes a műszaki állapota. Nem mai darab de még ma is jól használható.

Hobbira, első szkópnak sokkal több is, mint elég.
(#) Ivan93 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2017 /
 
Akkor megpróbálom lealkudni. Köszönöm a válaszokat!
(#) Geri86 hozzászólása Jan 7, 2017 /
 
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata, véleménye a következő készülékről? Amúgy olyan 35-40 ezer forintért kínálják. Előre is köszi.
DSO 094
Következő: »»   101 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem