Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lithium-polymer akkuk töltése
Lapozás: OK   7 / 8
(#) V1rusH válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 1, 2015 /
 
Ezt olvastam már, csak ezzel annyi a gond, amit már írtam is!
Idézet:
„Hogy tegyem fel tölteni telefonnal?! Nos épp az húzta le, mert boot loop-ol. Másik olyan teló meg nincs itthon.”


Nem kötekedni akarok, csak az állandó újraindulás szinte exponenciálisan meríti az akkut, és az általad leírt mellett az is fel van tüntetve, hogy a túlmerítést is rosszul viselik. Így egy kicsit paradoxonban vagyok...
(#) nedudgi válasza V1rusH hozzászólására (») Máj 1, 2015 /
 
Biztosan bennem van a hiba, de nem látom át a problémát.
Annyit felfogtam belőle, hogy van egy telefon, amelyik állandóan újraindul. Gondolom, ez nem normális üzemállapot, ezt kell megszüntetni. Erre csak lehet találni valami szaktopikot.
Miért nem lehet a töltőn hagyni a telefont?
Az akku feltöltése egy másik dolog, az remélhetőleg megoldódott.
(#) boroszoltan92 hozzászólása Júl 5, 2015 /
 
Üdv mindenkinek!

Sürgősen szükségem lenne egy 18 Voltos akkumulátor-töltőre, de sajnos nem találok kapcsolást hozzá.
Olyan töltőt szeretnék, ami a töltés végeztével lekapcsol. Továbba jó lenne bele egy töltésjelző led, valamint még egy, amely a töltés végét jelzi. Nem túl egyszerű (legalábbis számomra), de nagy szükségem lenne rá. Sajnos enélkül nem tudok dolgozni. Nem igazán értek az elektronikához de a felfogásommal nincs baj és könnyen megoldok mindent kis segítséggel.
(#) glazbox hozzászólása Júl 8, 2015 /
 
Sziasztok!
A következő lámpa akkumulátorát:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6734546740.html?orderId=67792066584425

8.4v 8400mAh Litiumos akku
Szeretném napelemes USB töltőről tölteni.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6666593922.html?orderId=67232221984425
5v 1650mA

Hogyan tudom tölteni és mennyi időt vesz igénybe a töltés? (biciklitúrához kellene)
(#) Kovidivi hozzászólása Aug 7, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy telefonom, amiben a Lithium akkut tönkretette a töltő elektronika. A lényeg, hogy elkezdett púposodni, ezért a telefon le lett cserélve, és már 1 hónapja a fiókban hevert. Most rátaláltam, és kb. 3x akkora az akksi benne, mint normális esetben. Azt gondoltam, hogy csak a túlfeszültségtől lehet baja. Az akksi szinte biztos le van merülve. A telefon még használható USB kábelről. Hogyan válasszam el az akksit a telefontól? Sajnos belső akksiról van szó, szóval a simán kiveszem nem megoldás, csavaroznom is kell. Kiszúrhatom az akksit, hogy csökkenjen benne a nyomás? Vagy azzal többet ártanék? Nem szeretném, ha tűzzel végződne a dolog, tehát valahogy ártalmatlanítani kellene az akksit. A tippeket köszönöm!
(#) kriszrap hozzászólása Máj 27, 2016 /
 
Sziasztok van egy androidos telefonom és az aksit telefonon keresztül nehézkes tölteni.
A telefont kikerülve szeretném tölteni.
Azt szeretné kérdezni valaki tudna egy telefon töltős kapcsolást linkelni??
5v ról menne 4,2 volt al lehet tölteni.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2016
(#) ftirius hozzászólása Jún 10, 2016 /
 
Sziasztok!
Nem tudom van-e valakinek tapasztalata játék kategóriában, de hátha.
Az lenne a kérdésem, hogy van nekem Air Hogs Steelback, ill. Air Hogs Hover Assault helcsikéim a saját távjaikkal, és úgy látom hogy a töltés végén átvált csepegtetésre (csak villog a led), ill. időben be is fejezi a töltést, tehát nem tölt túl, míg pl. a Silverlit töltő simán túltolja a kis akksit. Ezt jól látom, lehetséges, hogy ilyen jól építették meg a távot (ami egyben a töltő is)?
István
(#) wpc hozzászólása Júl 29, 2016 /
 
Üdv!

Szeretnék egy általános akkus 5V-os tápot építeni, amit tudok használni RPI/BBB/Arduino stb boardokhoz. Erre a csatolt kapcsolást gondoltam. Az 5V-ot egy MP1470-es adja és az USB illetve a relék miatt szükséges.
Kérdésem a nálam jobban hozzértőkhöz hogy ez így működhet e, vagy esetleg tud e valaki pákával is könnyen forrasztható kapcsolást?
A hozzászólásokat előre is köszönöm.

MP3414A
MCP73832

/UI: Az N-MOSFET tudom hogy erős, helyette elég egy egyszerűbb is.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2016
(#) meszi_1985 hozzászólása Nov 27, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy régebbi nem okostelefonomba vettem új akkut, az a bibi hogy a gyári töltője tönkrement és egy másikkal töltöm. A gyárilag hozzávaló SE CST-75 4,9 Volt 700mA, amivel most tölteném az SE CST-60 4,9 Volt 450 mA. Nem gond hogy az áramerőssége kevesebb a töltőnek, esetleg kell így továbbtölteni ha a telefon azt jelzi hogy fel van töltve?
Köszönöm szépen!
(#) nedudgi válasza meszi_1985 hozzászólására (») Nov 27, 2016 /
 
Ha van időd, akkor nem gond a kisebb "töltő". A nagyobb sem, mert a telefon szabályozza a töltést. A feszültsége legyen nagyjából 5V.
Idézőjelbe tettem, mert amire gondolsz, az nem egy töltő, hanem egy tápegység a telefonban levő töltésvezérlő áramkör számára.
(#) BLUER hozzászólása Feb 17, 2017 /
 
Sziasztok! olyan kérdésem lenne, hogy van egy samsung tab aksim, amit külső töltővel töltök, de a töltő 4.15V-nál lekapcsol, a TABba belerakva 82%-ot mutat a töltöttség jelző. Gondolom nem épp 4.2 voltos akkupakk lehet.

Lehet kapni a Michrochip 7383x sorozatú töltő IC-ket - 4.2V, 4.35V, 4.4V, 4.5V, na mos a kérdés az hogy konkrétan, nem tudom értelmezni, hogy most mindegyik feszültségre külön IC-n van vagy, ezt valahogy be lehet állítani az adott IC-n.

Amire rájöttem, hogy a 1-2 végü, az 500mA töltőárammal bír, 3-4-es végüek 1000mA, de hogy az 1,2 közt mi a különbség, meg a 3-4 közt azt nem is értem, most akkor hogy is van ez? Légy szíves valaki aki már használta ezeket világosítson fel.

Köszönöm!
(#) nedudgi válasza BLUER hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Az általad hiányolt 50mV másodprecek alatt eltávozik a cellából. Ha megnézed egy LiIon akku kisütési görbéjét látszik, hogy a görbe két vége elég meredek, megbíhtó töltöttségi százalékot nem lehet kikövetkeztetni a cellafeszültségből.
(#) szines válasza BLUER hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Fix feszültségű mind a négy típus.Hogy melyik,milyen tokban a típus utáni betűk mutatják.Itt ésitt angol tudás nélkül is ki lehet a lényeget bogarászni.
731/732 között az a különbség hogy a STAT kimenet csak a töltés-t,vagy a kész-t is ki tudja jelezni.(egy vagy két LED)
Ha az egy ledes variációt csinálod meg ott mind a két ic működik.
A 833/834 között ugyancsak egy láb (7-es) a különbség,én a 833-assal csináltam töltőt,az korrekt.
Hogy a 834-esben mi az az időzítő abba nem bonyolódtam.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
(#) nedudgi válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Pontosabban megbízható. Hozzászólásom többi része okafogyottá vált.
(#) BLUER válasza szines hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Végül is... most hogy így végignéztem teljesen az adatlapokat, benne van minden... Csak hiába néz az ember, ha nem lát... a cukros dobozt sem találom elsőre reggel mikor kávét csinálok... Köszi az infókat skacok!
(#) mark_domonkos hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy aha van egy az alábbi bekötésem a linkelt dolgokkal, akkor ha van egy 12/15/16/18V és max 5,5A kimenetű egyszerű tápom, akkor azt ráköthetem direktbe töltés céljából. Ha nem akkor esetleg tudna valaki valamilyen bekötést ajánlani vagy esetleg kész produktumot olcsón, ami elvégzi a munkát?

Köszi előre is a válaszokat

bekötés
Protection board
Accu
(#) Blintux hozzászólása Jan 22, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy ilyen kis akksim.
Ezt szabad úgy tölteni, hogy konstans 5V-ot kap?
(#) nedudgi válasza Blintux hozzászólására (») Jan 22, 2018 / 1
 
Ha a feszültségforrás és az akku közé kerül valami, mondjuk egy töltésszabályzó, akkor igen.
Nem szabad.
(#) Blintux válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
Tudnál esetleg egyszerű kapcsolást ajánlani hozzá?
(#) nedudgi válasza Blintux hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
TP5000 modul készen is kapható. Sajnos ilyen akkukhoz a hagyományos LiIon töltő áramkörök nem passzolnak. Mondjuk azt is mődosítani kell, különben LiIon üzemmódban dolgozik, de a modul fel van készítve rá (egy átkötés a különbség).
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2018
(#) Szasza9668 hozzászólása Júl 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy rakás 18650 cellám. Lehet ezeket regenerálni? Sajnos évek óta szekrényben porosodtak. Illetve ha cserélni szeretném őket(laptop akuk) mire kell figyelni az új cellàk kivàlasztásánál?

Üdv!
(#) Kovidivi válasza Szasza9668 hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Regenerálni nem lehet.
Figyelni kell: belső ellenállás, kapacitás, és lehetőleg az önkisülés minimális legyen.
(#) superuser hozzászólása Márc 14, 2019 /
 
Sziasztok!

3s pakk töltésére keresek kapcsolást, kevés alkatrésszel, cél IC-kkel.
Adott esetben modul is szóba jöhet, de csak olyan, amit saját nyákra tudok integrálni kulturált formában és garantáltan nem gyújt fel semmit...
(#) fecameca hozzászólása Jún 3, 2019 /
 
Sziasztok! Elektromos cigimben tönkrement a töltő áramkör. Ugyanis nem adtak mellé semmilyen töltőt, csak egy USB kábelt. Amikor elkezdett a kábel vacakolni, valami nem jó eszközzel próbálgattam, vagy túl nagy feszültséggel, vagy túl sok árammal, a lényeg, a töltő áramkör lezárlatosodott. Egy 8 lábú SMD alkatrész a töltő szabályzója, ami oda- vissza 70 ohmot mutatott mind az USB, mind a kiszerelt akkumulátorhoz menő vezeték és a test között. Természetesen, amíg bent volt az akku, sütött, mint az állat.Kiforrasztottam, de a tipusszáma alapján az interneten sehol semmit nem találtam. (Ilyenek ezek a kínaiak!) Még mindég megköszönném a rajzot, vagy az adatlapot, ha valaki találkozna vele: LP28058S volt a beteg alkatrész. Tölteni viszont valamivel muszáj. Itt a fórumon, és az interneten átnéztem az összes fellelhető rajzot, és az itthon levő alkatrészekhez igazítva leegyszerűsítettem a dolgot, illetve igyekeztem minél kevesebb ellenállást felhasználni, tökéletesen végzi a dolgát, 4,1 Voltig tölt, ha megengeditek, felteszem ide a rajzot: Ha még nem írtam, ez egy egy cellás akku töltő 5Voltos USB kábellel. A rendelkezésemre álló telefontöltők bírják az áramot, ezért nem kell bele külön áramkorlátozás, 5 Voltról nem éri el az 1 Ampert az áram, amikor kész van, a MosFetnek és a TL431-nek köszönhetően szivárgó áram nélkül áll le, Mivel a kimenetén nincsen ellenállás osztó, század Volnyi pontossággal hirtelen kapcsol le a megadott értéknél. Az egyes félvezetőkön eső feszültségek adják meg pontosan az említett 4,1 Volt végfeszültséget.
(#) Kovidivi válasza fecameca hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Én nem használnék ilyen kapcsolást, mikor 5db TP4056 alig pár 100Ft, és korrekt!
(#) fecameca válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Esetleg a komplett paneles változatot rendelném meg, nem akarok SMD-hez még panelt is gyártani. Nem tudtam, hogy van ilyen, illetve azt se tudtam, hogy milyen néven keressem? Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza fecameca hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Ebay-ről nagyon olcsó, és jó kis töltő, nyákkal, USB csatlakozóval. Megbízható. A keresőszó a TP4056 lesz, de magyarországi forgalmazóktól is beszerezhető, akár a nyákos verzió is, nem sokkal drágábban, mint kínából, pár napon belül a hónapok helyett. Üdv!
(#) Szasza9668 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Tegnap jött meg kínából. 4,22v dc kapcsol le. Elvileg túl merítés elleni védelem is van az enyémben. Még tesztelem de jónak tűnik. Komoly 200 ft volt 2db postával együtt.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2019
(#) muslica69 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Sziasztok! Gondolom a mellékelt képen látható töltőt vásároltál. Azt szeretném megtudni hogy , milyen táp szükséges a működtetéséhez, pl, 5V 2A-es telefontöltőről üzemel? Olvastam olyat is hogy csak cc/cv tápról üzemel de ez elvileg benne van. Nekem már egy elfüstölt.

1.jpg
    
(#) Kovidivi válasza muslica69 hozzászólására (») Jún 4, 2019 / 1
 
5V, áram 0.7A-tól felfelé. Az elfüstölés nem a táp miatt volt (kivéve, ha AC 5V-ot adtál neki).
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem