Fórum témák
» Több friss téma |
Tehát csövek nincsenek benn, tápfeszek mindenütt jók, tekered a Lead Gaint és leveri a biztit?
Kivettem az összes csövet. Bekapcsoltam minden rendben, csak az a 4k7 ellenállás kezdett melegedni. most kikötöm azt is, és bekapcsolom
ha a rajzon ő az R118 akkor semmi mást nem tesz, mint az AC végcső fűtésnek ad egy DC potenciált. Ha csövek nélkül melegszik, akkor ott valami zárlat lesz. Ha kiveszed az előcsövek fűtése ok?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2017
Igen ő az. Kivettem, és az összes fűtés 6 V. Az előfoké is.
És a +/-24V-os ágon? Kap ott 4 db kettőstrióda sorba kötve fűtésileg DC feszt. Azon az ágon mi újság? Amúgy a végcső foglalatoknál semmi anomália, átvezetés? Igazából az AC fűtésnek most lebegnie kell, sehová nem szabad mutatnia semmit...Arra rámértél már?
Bocs rosszul mértem. A végcsöveknek és a fázisfordítónak van csak fűtése. Az előfok csövek nem kapnak feszt.
Rajz szerint a fázisfordító meg a lead csatornán az utolsó kap AC fűtőfeszt. A többinek DC-t illik. Mérj rá a tápegységben a C62- 63 4,7mF -ekre, azokon mekkora a feszültség DC ben?
Az AC fűtést nézdd meg, hogy mutat-e valamerre zárlatot, vagy földhöz képest így 4,7k nélkül potenciált. Nem szabadna neki...
Akkor tedd be a 4,7kOhmot és nézzük meg mi történik. Valahol záródik az áramkör, ami fűti a 4,7kOhmot....ezt kéne kinyomozni, mert az úgy nem az igazi. Mérj majd rajta, DC/AC merre folyik stb...
Most minden rendben. Nem melegszik a 4,7k
Ez aztán izgalmas hiba
![]()
Most a fázisfordító fűtés lábain zárlatot mérek.
Mérj feszültségeket DC ben és AC ben a sasszihoz képest, (föld) az AC fűtés sarkain. Kondi nélkül még mennie kell, az most nem számít. Valami kinyírta, vagy AC fesz vagy nagyobb DC...
+23,5V DC van az EL34 fűtésén egyébként 5V AC
Igen. Viszont kiróbáltam csövekkel. A tiszta csatorna maxon rendben van. Torz viszont negyed hangerőn gerjed.
Azt az eldurrant kondit nem pótlom. Átforrasztottam a nyákot, hátha segít. Most működik. Nem tudom mi lehetett a gond.
ZSozsóó Köszönöm a segítséget!
Jó kis DSO138-as. De szájon vágnam aki azt mondja, hogy semmire való.
![]()
Sziasztok! Egyik nap elromlott az Aria AOD-1 típusú gitártorzító pedálom... Rossz tápot tettem rá, és a tápcsatlakozó melletti dióda így kiégett. Azonban nem tudok semmit, hogy milyen dióda kellene oda, próbáltam keresni rajzokat, de nem találtam. Találtam viszont egy jó kis fórumot: http://www.harmonycentral.com/forum/forum/guitar/acapella-29/1815452-
Az enyémmel is pont ez történt, így égett ki a dióda. Mit tegyek a helyére? Rengeteg köszönettel, Máté
Szia!
1N4007 jó lesz helyette, a katódja nézzen a + felé.
Köszi! Megpróbálom. Csak mert ott 2 csík van a diódán, szóval elvileg varicap...
Hol van két csík? Varikap-diódát rádió meg tévétunerekben használnak, úgyhogy kizárt dolog, hogy abban a pedálban ilyen legyen, pláne a tápra kötve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |