Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egyenáramú erősáram mérése
Át kell fűzni rajta a mérni kívánt vezetőt, és kell hozzá némi elektronika. Ahogy pdf kezdődik, nincs galvanikus kapcsolat, így nincs feszültdégesés, stb.
Azért egy sönt készítése nem csupán számítási feladat, és nem csak arról szól, hogy mennyi disszipálódik rajta, és az elfogadható-e.
Minden vezető melegszik, és ennek következtében megváltozik az ellenállása. Ez olyan mértékű is lehet, elnézve az itt "elhangzó" ajánlatokat, hogy az 0,1% -os mérési pontosságod, amelyet az elején megfogalmaztál, igen messze lehet ettől. És akkor most csak a sönt pontosságát vizsgáltam! Hol van még a többi? Üdv: StMiklos
ahogy még 1 szer átnéztem a pdfet arra tudok gondolni hogy ez a cucc sorba kötve van az áramkörbe, polaritáshelyesn és az M ponton 1:1000 hez ad ki egy másik áramot amit egy ellenállásal a nullára azaz a negatívra vagy földre kötünk, az jó is lenne nekem ,mert azon az ellenálláson eső feszültség nekem tökéletes is lenne, csak az a kérdésem ennek semmi táprésze nincs?
passzív alkatrész, mert azért akkor az befojásolja a mérést, jó mondjuk 100A nál plussz 100mA nem olyan vészes, de külsö táppal pontosabb lehetne,persze így se rossz ha jól gondolom a működését.. már csak az a kérdés hol tudnám beszerezni.. és milyen árban mozog.. mert google nem volt a barátom... nem találtam semmi érdemeset.. Előre is kösz a választ
Ha az LA 100P/SP13-ra gondolsz én úgy látom, hogy középen van rajta egy 12.7 x 7 mm-es lyuk és ott egyszerűen át kell bújtatni a mérni kívánt vezetéket. A "+" és "-" csak a műszer tápja, az M kivezetést szerintem az Rm ellenálláson keresztül a tápjának a negatív pontjához kell kötni és az azon az ágon folyó áramot, vagy Rm-en létrejövő feszültséget kell neked mérni.
Én az autóhoz akartam valami hasonlóan nagy áramú és nagy felbontású, állandóan bekötött szenzort. Eddig még nem találtam igazán jó megoldást (nem így akartam megduplázni a kocsi értékét).
azt a furatot nem is vettem észre, okéés akkro a dolog már csak aaz a kérdés hol lehet ilyet beszerezni. mert sok cégnél kerestem, de még hasonló sincs.
Én is ugye az akkuból felvett áramot szeretném mérni. akkor ez jó is lenne neked is ha nekem összejön..
Igen, csak nekem az indítózás miatt jó ha a szenzor 1000A-es méréshatárt is tud. Bár ahol 100 A-s van, ott biztos akad 1000A-s is. Ha járok boltban, akkor rákérdezek tudnak-e szerezni ilyesmit.
Ha másképp nem megy közvetlenül náluk is lehet érdeklődni.
Dil!
már látom ,bocs nem vettem észre, elég fura megoldáás ezért kérdeztem hogy is van.. Amúgy kössz rascal a segítséget, ha lehjet inkább kérdezdd meg vagy irdd le milyen cégnél érdeklődsz ,mert se a német se az angoltudásom, nem elég egy rendeléshez..
Azon a LEM-es oldalon árfolyamtól függően 4-5eFt-ért kínálták, +szállítás - gondolom.
Közbe én is körül néztem, van magyar képviseletük. gondolom onnan majd be tudom szerezni, hát 2 darab plussz szállítás 10 fölött leszs ,de inkább akkor ez nincs veszteség és elég pontos..ami nem midegy.
kössz még 1 szer..
Hello!
Figyelj itt az oldalon a legnagyobb 200A névleges és 300A maxot bír, neked az indítózáshoz 400-600Amper kell max veszel 2-3 ilyet párhuzamosan kötöd őket mármint a vezetéket 3 részre bontod a méréshez és a kijövő áram miatti feszültségeséseket összeadod egy műveleti erösítővel, és kész.. utána azzal már bármit tudsz kezdeni.. Itt
Kell-e mérni az indítási áramot? Valószínüleg nem.
Az idő rövidsége és a mérés tehetetlensége miatt úgysem tudod leolvasni az igazi értéket. Ezeket a wandlereket -és egyébként minden áramváltót- úgy terveznek meg, hogy a normál áramérték felett telítődik a vasmag mágnesezése, pont azért, hogy a zárlati vagy egyéb túlárom ne tegye tönkre a mérőkört. Ebből adódóan akár 10000A is átvihetsz rajta -mármint az átfűzött vezetőn- a névleges áramnál nem jelenik meg jelentősen nagyobb áram, illetve feszültség a kivezetésein. Mutatós műszereknél a skála végét ezért jelölik pirossal, digtálisnál is jelezni kell a túlfutást. Egyébként ahogy elnézem a sönt sem olcsóbb.
Hát árba ugyan ott lennék ha söntöt vennék vagy ha lem et de inkább akkor a lemnél leszek az 5 Év garancia nekem többet ér. a másik meg hogy pontosabb, mint a sönt amit kapok, és a sönt nagyobb helyet foglal és nem szólva a melegedésről és a veszteségről.. azt hittem a sönt jóval olcsóbb lesz, de hát akkor 10000% ra LEM lessz 100A es és akkro az bőven tökéletes lessz, kössz még 1 szer a linket
Ezt nem láttad? Kell hozzá egy számodra szín-szag és egyéb kritériumoknak megfelelő mérő erősítő. Maga a "shunt" ebben az esetben ingyenes lenne...
"Kell-e mérni az indítási áramot? Valószínűleg nem."
Lekapcsolom a gyújtótrafót, aztán "indít" amíg az akku bírja. Egyébként egyszer megnézném mennyit eszik, aztán annyira már nem lenne érdekes. A "kicsi" áramok jobban érdekelnek. undcityboy89: Köszi a javaslatot. Az advanced search talált 1000 A-est is kb 70 rugóért. Nem rohantam a boltba... Ha már kikerested, hol van az itthoni képviseletük? Én az Elektrofok-ot kérdeztem volna meg, mert nekem az közel van. SzervízMacska: Én is töprengtem azon, hogy az akku saját hozzávezető kábelét használjam fel söntnek. Az indítózástól nem félek, de kis áramoknál a kocsiban lehet hogy a környezeti zaj nagyobb jelet produkál. Ha jobb idő lesz 15-20 A-n kimérem.
hát a boltot megkérdezem ,de ha nincs akkro a lemes oldalon ha kiváasztod az országot kidobja a képviseletet vmi cég.. ott biztos kapható.. nekem a kábel söntként semmiképp se jó. de azért kössz a tippet
amúgy az indítózásnál érdekes lehet látni hogy mennyi áramot vesz fe la cucc és utána a generátor mennyivel tölti az akkut, azaz láthatod vele bármely fogyasztó tényleges fogyasztását, világítás, gyujtás, indítás, rádió, stb,
Ez egy kicsit sántít, mert az indító kábel teljesen független a többitől, másrészt, ha a motor jár a generátor szolgáltatja az áramot elsősorban. A régi járgányokban volt egy középállású töltés/fogyasztás jelző műszer, amely mutatta az áram irányát és erősségét.
én a lemes megoldásra gondoltam közvetlen az akku sarunál...
Úgy érted, hogy a nem testelt sarunál az összes drótot átfűzni rajta. Jónak tűnik. Az elektronikát meg felkészíteni negatív/pozitív irány mérésére.
ahogy mondod... csak az kérdés hogy a lem ugyan úgy ad e ki áramot a negtív nagy áramrma mint a pozitívra mert zstem igen, mert mező lessz így is úgyis irány meg ha jól tudom nincs megadva..
DT 9700T lakatfogóval mérve mostanában, tehát -10C-0C fok körül,
- dízel 330A-450A - benzines 120A-200A csúcs indítóáramok. Persze, mivel egy rövid tüskéről van szó, lehet difi. Az izzítás 60A-100A, ami szépen megy lefelé ahogy melegszik... Van egy Fiat Ducatónk, valószínű nincs toppon az önindítója sem, eddig 560A volt a csúcs. Üdv Inhouse
Biztos hogy meg van adva az áram irány -egy nyíl van a testen-, de ettől még valószinüleg méri az ellenkező irányú áramot is.
A LEM-nek van mindenféléje, nézzétek meg az advanced search-ben. 1-2 hozzászólással előbb belinkeltem.
Inhouse: Köszi az indító méréseket. Én egy 20 éves Ladát hajtok. Kb fél éve derült ki, hogy az önindítója volt a rossz (akkor állt be) addig évekig telente alig forgatta meg az akku. Most meg pörög mint a propeller. A Ladában is a "+" saruról kétfelé megy a "-" és a test között egy vezeték van. Én oda raknám. Motor mellett annyira nem is érdekes az áram, inkább csak ha áll és bütykölném, mert a 20A-t könnyű elérni, utána meg a multiméter olvadozna.
egy kérdésem lenne ha jól látom plussz minuszos táp kell neki? minimum 24 maximum 30volt
és a mérőrészt a 0 ára rakom.. ami a kettő között van pont.. azaz 12-15V on.. mert nekem pont 24Voltra kéne.. csak az a kérdés hogy ha nem kapja meg a plussz minusz 12 mit csinál mert a felfele nem gond 28,8 max ,de ha merül az akkum akkor leesik 22 re ami plusszminusz 11 ami már.. nem biztos hogy működőképes..
Valami DC-DC átalakító kellene. A cikkek között is van egy leírás, de egy-két kapcsolást én is találtam. Nem pont ami neked kell, de lehet, hogy könnyű átméretezni.
Sziasztok!
Én is most tervezem a kocsiba (Swift I) a 'pót' műszerezettséget (akkufesz, akkuáram-indító nélkül, fordulatszám, és esetleg blokkhőmérséklet). Mindet ICL7107 -tel szeretném megoldani. Persze ehhez is DC-DC konverter kell a tápfesz teljes galvanikus kapcsolat bontásával. Az illesztő áramköröket különböző topicokban megtaláltam már az alapműszerhez ( link; link; link ) Idézet: „gkari írta: Lehet, hogy a feladat egyszerűbben is megoldható: Ha pl.10^(négyzet)mm-es a csatlakozó rézkábel(ekkora még az autókban sincs több100A-re) , akkor annak ellenállása:0,00175ohm/m, 1m.-nél alig több pont kiadja a 200mv/100A.-nyi fesz.esést...” Akkor ha jól számolok, egy 571(,428)mm hosszú 10^mm-es keresztmetszetű rézkábelen pont 1mV mérhető 1A-nél, ugye? Csak mert akkor esetleg azt használnám, éééés ha készítenék ebből egy bifiláris tekercset, és akkor a nagyobb impulzusok miatt létrejött önindukciót is elfelejthetném. Szerintem...
Üdv a nagyérdeműnek! A topik egy kissé halódik, de szeretnék egy kérdésre választ kapni. Egy galvanizáló áramát kellene mérni. Az áram 1000Amper felet van és 3Volton. Sönt nem lehet a feszültség esés miatt. Tudna- evalaki megbízható megoldást? Előre is köszönöm!
Efgyenáramú, hall elemes lakatfogó.
Heló! Köszönöm a választ. Igen van lakatfogó, és használom minden nap. De a vegyésznek van egy fixa ideálja, hogy Ah mérőt rakjak a sínek végére(nem egészen értem, mert az áram állandóan változik, és a trafó+egyenirányító kapacitása meg annyi amennyi) Nem tudom megmagyarázni neki, hogy nincs értelme az Ah mérésnek. Gondoltam körbe járom a témát és talán jobban tudok érvelni, és (nem mellékes) én is okosodok. Egyenlőre az áram mérése a feladat, a mérések során mértem: 600A-tól 1050A-ig mindent. Naponta kétszer mérem. Mérés közben is ritustáncot jár a mérműszer, mert az áram állandóan és erősen ingadozik Már nézelődtem a netten, de nem találtam műszert. A síneket amúgy sem éri át akármilyen lakatfogó (10X100-120mm-es vörösréz sínek)
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Egyébként egyszer megnézném mennyit eszik, aztán annyira már nem lenne érdekes. A "kicsi" áramok jobban érdekelnek.