Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   492 / 562
(#) d-box hozzászólása Márc 19, 2017 1 /
 
Sziasztok! Engem úgy mázolt ez a GeeLee cikk, mivel nem voltak források feltüntetve, és ez egy 10-en éves project már. Ezt az alapkapcsolást amit a "szerző" alkalmazott mint saját rajz (sajnos már kitalálták régen).Kedves GeeLee máskor tüntesd már fel kinek a találmányáról írsz cikket!
(#) dara válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 / 1
 
Ez mind igaz,én is láttam már pár évvel ezelőtt,de azért nem kéne elmeszelni GeeLee-t mert egy kicsit továbbfejlesztette,mármint hegesztünk is vele nem csak tápegység.Aztán nem mindegy hogy kinek a találmánya?Ez az ic nek egy felhasználásí módja,amit ebben a kapcsolásban alkalmazunk.Akkor a gyártó kérhetne liszen díjat mert használjuk az ic jét.Szabadon használható az ic böl kinyerhető egyedi elektronika.Egyébként meg nem tudod kit piszkálsz.
(#) nor-el hozzászólása Márc 19, 2017 /
 
Sziasztok!
Keresek Cemont s1700 inverteres hegesztőhöz kapcsolási rajzot.
Kicsit elpukkant a masina.
Előre is köszönöm
(#) boap válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Az hogy az eredi rajz nem az övé, azt irja is . Mint montad tizenéves történetben az interneten már nehéz az eredeti forrást megtalálni, talán fenn sincs a netet az eredeti "forrás".
A másik a cikk lényege egy áramkör módosításáról és annak megépítéséről, tervezéséről gyakorlati tapasztalatokról szól, ezen utóbbiak sokkal de sokkal fontosabb mint hogy megszóljuk érte.
Ez fórum téma is erről szól és sok cikk íródhatott volna innen, de ez az első.
Szerintem csak megköszönhetjük neki.
(#) dara válasza nor-el hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Talán a kapcsolási rajzot keresek topicban.Aztán van hegesztö inverter javítási topic is,de ha építeni akarsz egy gépet szivesen segítünk.Egyébként a gép belsejéről több kép,adna valami támpontot hogy milyen tipusú gépről van szó.
(#) d-box válasza dara hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
NEm is meszeltem el, csak ukrán, lengyel, orosz oldalakon már ki volt vesézve ez a kapcsolás, amit használok én is 5 éve, és hopp itt egy "újrakivesézett" cikk mint spanyolviasz feltalálás. A forrásokat én feltüntettem volna, és nem saját tervezésként publikáltam volna....
(#) _BiG_ válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 / 1
 
Idézet:
„és nem saját tervezésként publikáltam volna....”


Idézek a cikkből:
"A kapcsolás eredeti változata egy külföldi oldalról származik, ezen hajtottam végre néhány módosítást, illetve tettem alkalmassá hegesztőinverterként történő felhasználásra is."

Ezen a mondaton mit nem lehet megérteni? Egyértelműen kiderül, hogy nem saját tervezés, csak egy meglévő módosítása-kiegészítése.
(#) Temela válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 / 2
 
Nos, akkor biztosan írtál az ukrán, lengyel és orosz oldalon is, de mintha cseh oldalon is találkoztam volna vele. ( -ez hasonlít a sas és az őrkutya esetére: a sas Q..a magasan repül az őrkutyát meg Q..ra nem érdekli...)
Szóval kérdem én (feltétetelezve, hogy van tanult szakmád) hányszor hivatkozol a munkád során a szakmai könyvek szerzőire és tanáraidra, kik kivesézték a témát ill. elmagyarázták ?
Szerintem velem együtt még sokan nem gondolkodtak el a felvetett problémán.
(#) dara válasza Temela hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
yes..
(#) d-box válasza boap hozzászólására (») Márc 19, 2017 2 /
 
A két kapcsolóüzemű segédtápot érzékelted módosításnak? A lágyindításhozz nem kell segédtáp elég a hálózat. pl Skori megoldása. A vezérlésnek meg én egy 50hz-s nyák trafós tápot alkalmaztam. 5 éve működik a rendszer ami egy lengyel "elektroda.pl" fórum alapján készült. Furi, hogy itt valaki most feltalálta ugyanezt.....
(#) Tubi56 válasza black1989 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Ez tényleg a hegesztő gép főtrafója?
Nem vékonykák ezek a vezetékek?
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2017
(#) Temela válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Na jó, de hová lett Daemoon Hill?
Most már tudni akarom ki volt az a rendes ember, aki feltalálta ezt a kapcsolást?
(#) dara válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Érdekes hogy még mindíg ezen rágodsz.Akkor most nekem is idéznem kellene a cikk szerzőjét mert én meg kapcs segédtápot használok minden hegedűbe?Senki nem talált fel semmit csak alkalmazott az ic hez egy kapcsolást.Nem kéne ezen rágódnod.
(#) d-box válasza dara hozzászólására (») Márc 19, 2017 2 /
 
Nem rágódom. És köszönöm, hogy leírta amit már évek óta kitaláltak. Talán annyit kellett volna, hogy odaírjon, hogy ezt más már kitalálta jó pár éve....
(#) d-box válasza Temela hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Szerintem majd te is elgondolkodol vagy a tanáraidon(ha már ez a rögeszméd), vagy azon hogy ne vágj haza egy lakás árával egyenértékű igbt-t. Én erre vigyáztam és sikerült megúszni. Neked is sok sikert!
(#) Temela válasza d-box hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Na, ebből a témából kiléptem!
A forrás firtatása nem ok az elkövetett (vagy elkövethető) hibákra.
(#) _BiG_ válasza d-box hozzászólására (») Márc 20, 2017 / 2
 
Idézet:
„Talán annyit kellett volna, hogy odaírjon, hogy ezt más már kitalálta jó pár éve....”

Odaírta, csak te működsz write-only módban...
(#) belfregor hozzászólása Márc 20, 2017 /
 
Sziasztok! Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy hány szál hanyas huzalt kell összesodorni, hogy azt a Gee Lee féle invertert hegesztésre lehessen alkalmazni? Ha sima másfelesből megtekercselem a primert az jó? A szekundert meg 5x4-es profilhuzalból? Előre is köszi a választ.
(#) ferci válasza belfregor hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Szia!
Először is tudnod kell, mekkora lesz a max áramod. Utána a frekvenciától függően számold ki a behatolási mélységet, ami a huzalod sugara lesz, ennek megfelelően 2x akkora átmérőjű huzalt választhatsz. Ebből kiszámolod a huzal keresztmetszetét és a megengedett áramsűrűséget figyelembe véve az Imax-ot elosztod az egy huzalra megengedett árammal. Így megkapod, hány huzalt kell "összesodornod".
A szekunderre ugyanez érvényes. Profilhuzalt ne használj.
Ha hűtenéd a trafót, nagyobb áramsűrűséget is megengedhetsz.
A behatolási mélységet így számold ki: 0,503*gyök( 0,0175/freki(MHz))
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2017
(#) Ge Lee válasza d-box hozzászólására (») Márc 20, 2017 / 2
 
Len van írva, csak ezek szerint nem olvastad el. Ez az egyik. A másik, hogy nem muszáj végigolvasni ha nem tetszik. A harmadik, hogy nem egy két dolog lett rajta módosítva, hanem nagyon sok minden. A negyedik, hogy ugyan létezett ebből táp is meg hegesztő is, csak a "feltaláló" - aki ugye szintén nem az, mert ez egy évtizedek óta létező kapcsolás - magától nem jött rá arra, hogy ehhez nem muszáj két külön áramkört építeni. Az ötödik amit látok, hogy a szövegelés az részedről is szuperül megy, de akkor miért nem írtál te cikket belőle, olyanok számára akik ezt önerőből nem képesek megcsinálni csak segítséggel (mert a cikk nekik szól)? Gyanítom hogy éppen ezért...
A hatodik. Ezt a kapcsolási elrendezést kismillió formában építik a földgolyón mindenhol, amatőrök és gyárak egyaránt, de én ennél csak bonyolultabb megoldásokkal találkoztam, meg marékszám tönkrement félvezetőkkel. A nyolcadik, és egyben utolsó gondolat. Remélem hamarosan látok tőled valamilyen irományt (türelmesen várom), amiben semmilyen eddig létező megoldás nem fog szerepelni, még egy nyamvadt műveleti erősítős alapkapcsolás sem, mert hát azt is kitalálta már valaki, sok évvel ezelőtt... Addig meg had éljek abban a hitben, hogy a szöveged mögött semmilyen szakmai tudás nincs.
(#) Ge Lee válasza belfregor hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Ezek szerint nem olvastad el figyelmesen a cikket, mert az is le van írva, még a keresztmetszetek is. A 0,5-ösnél vastagabb szálakat nem csak a behatolási mélység, hanem amiatt sem célszerű használni, mert nehéz lesz őket az adott rádiuszra ráhajtani. Az összefogott huzalköteg tekerés közben olyan lesz mint a rugó, és folyton vissza akar majd tekeredni, szóval nem egyszerű feszesen tartani.
(#) belfregor válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Köszi! Akkor mit javasolsz milyenből és mennyit sodorjak össze, hogy a 90A-t hozza? ETD59 magot vásároltam csévével.
(#) granpa válasza belfregor hozzászólására (») Márc 20, 2017 / 1
 
Sült galamb helyett; olvasás, számolás?
(#) Moderátor hozzászólása d-box hozzászólására (») Márc 20, 2017
 
A téma nem erről szól! Most már fejezd be!
(#) Moderátor hozzászólása Márc 20, 2017
 
Kedves "belfregor"!

Akkor most légyszíves fuss neki mégegyszer a kérésednek, de most próbáld meg úgy, hogy közben nem ócsárolod gyakorlatilag az összes topiktársad, akiktől segítséget vársz.
A "botlásokat" töröltem.

Köszönjük.

(T)
(#) Hetope válasza belfregor hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Na figyelj ide. Olyan hogy pontos recept (vagy táblázat) különböző magokhoz,huzalokhoz és különböző áram igényekhez az nincs és ne is keress ! Ha keresőbe beírod a téged érdeklő trafó típusát akkor viszont kapsz egy csomó megoldást és kiválasztod azt ami a te elképzelésedhez a leg közelebbi. Én is most építek egy ilyet de nem avval a trafóval vagyis hiába írom le neked hogy hogyan készült (meg már le is írtam nem rég ) az neked nem mond semmit. A fiúknak igazuk van hogy olvass mert itt a fórumon több fajta megoldás le van írva és a velük járó egyéb gondok is meg az is hogy mire kell figyelni. Nem hencegésből írom de már vagy hatszor olvastam végig az egészet meg nem tudom hányszor használtam a keresőt (pedig nem is nagyon tudom) mire eldöntöttem hogy mostmár nekifogok. Ha megszületik az elképzelésed és neki fogsz szerintem vannak itt sokan akik kisegítenek a kátyúból ha belekerülsz.
(#) belfregor válasza Hetope hozzászólására (») Márc 20, 2017 1 /
 
Szerintem a "magyar helyesírás " alapművel kellene kezdened. Érdekes....De ha cikkezem valaki találmányát az lenne a minimum, hogy a módoisításokat közlöm és az eredeti forrást.....Egy alap kérdésre sem kaptam válszt még a "szerzőtől" sem.
Most akkor ez milyen karakteresztikájú?
(#) Ge Lee válasza belfregor hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Nálam a gyűrűn 10 szál 0,5-ösből volt a primer, de 12 szálnál több biztosan nem kell.
(#) p_kowa válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Ezen a képen én is elgondolkoztam, de nem mertem írni, hátha csak rosszul látom a képen, de akkor már ezek szerint nem csak én keveslem a keresztmetszetet. Bár ha kis bi. kell, akkor jó is lehet
Mekkorák a primer, szekunder keresztmetszetek? A kérdés persze "black1989"-nek szól
(#) szabados hozzászólása Márc 20, 2017 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek. Építek egy Maci névre hallgató hegesztőt élesztés rendben meg történt üresjáratban tökéletes működött a gép. De mikor el kezdtem vele hegeszteni akkor erőtlen volt mintha minimum állásban lett volna a poti. Elkezdtem tekergetni a potmétert de ugyan olyan gyenge volt semmi nem váltózott 3. próbálnál viszont meg szaladtak az IGBT-k, Hol és mit ronthattam el. Ezen kívül már van két gépem ami elsőre indult. Választ előre is köszönöm.
Üdv: Szabados
Következő: »»   492 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem