Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   82 / 195
(#) kowi válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Ezért írtam nem minden a név. Haupa kábelkésem 1 kábelt nem bírt megnyúzni az is egy hideg téli nap volt sajnos egyből eltört... De benti néha néha blankolásra kiváló amit linkeltem.
(#) elektroncso válasza mechanika hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Nekem ilyen PTS4-es van. Nagyon bevált. Évek óta megvan (8 éve kb.), rengeteget blankoltam már vele.
Még annó édesapám egyik ismerőse szerezte a helyi kábelgyárból (autóba gyártanak kábelkorbácsot).
(#) nagym6 hozzászólása Márc 20, 2017 /
 
Bővebben: Link Nekem ilyet sikerült venni valamikor még az őskorban Samunál, tökéletes ma is.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Édesapámnak van ilyenje. Hihetetlenül sokat bír az is, bár az övében már eltörött a rugó középen, azóta egy biciklibelső darab van rá húzva, az húzza össze a pofákat a rugó helyett.
Az övé mondjuk zöld és ha jól emlékszem PRO's KIT-es. De ugyan így néz ki.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 20, 2017 /
 
Jut eszembe, nekem is eltört az a rugó.
(#) Ge Lee válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Pont ugyanilyen kinézetű csak olcsó árkategóriában volt nekem is kettő. Az egyikkel semmit nem lehetett csinálni, egy idő után szét is ugrott az egész. A másik olyan volt hogy az egyes és a másfeles kábelhez jó volt, a vastagabbakról már nem bírta lehúzni a köpenyt, a vékonyabbaknál meg tépte a drótot is. Egy kis jelű árnyékolt kábel már teljesen esélytelen volt, mert azt egy az egyben eltépte.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Ez viszont tetszik.
(#) elektroncso válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Dolgoztam már olyannal én is, de amikor már harmadszor tépte el a 1,5mm2-es sodrott drótot, visszaadtam az osztálytársamnak akitől kölcsönben volt.
Idézet:
„Inkább megblankolom bicskával!”

Így 8 év után kezdi már a vékony tömör telefondrótot tépni, de az ugyan olyan méretű sodrottat gond nélkül blankolja.
Made in Italy.
(#) Alkotó válasza mechanika hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Nekem még nincs ilyen, de nagyon meggyőző a videó.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Találtam teljesen hasonló árban, eltérő gyártótól, teljesen hasonló funkcionalitással két féle fogót is. Mindkettő 6000 alatt van.
El lehet ezt így kép alapján dönteni, melyik a jobb választás? A NEO-ról sokkal több információ van, és azt "ipari"-nak titulálják. ezért erre hajlok inkább.
Stanley-ben is van 6600-ért.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
(#) adapter válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Az első kettővel nincs személyes tapasztalatom, de a Stanley-vel azt tapasztaltam, hogy óvatosan kell vele bánni. Kollégámmal együtt néhány szerszámunk egyforma és Stanley márkájú, hasoló használat mellett pl nekem a racsnis kulcsom pár használat után szinte szét hullott, az övé mai napig kiváló, mint az új... De van ami neki ment szét nekem meg teljesen jó maradt. (Konklúzió számomra: van amit jól megcsináltak az jobb mint várnánk, ami meg nem annyira sikerült jól, az rosszabb... Jaa és mind olyan ami nincs napi használatban.)
((Jobb már a műhelyed mint Jimmy Diresta-nak .. He-he))
(#) mechanika válasza Bakman hozzászólására (») Márc 21, 2017 /
 
Kösz, mindenkinek!
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 22, 2017 /
 
Valóban meggyőző, egy villanyszerelő számára. Szívesen megnézném hogy mit csinál mondjuk egy 0,25-ös árnyékolt kábellal, mert azt macera késsel blankolni, nem a másfeles rézdrótot.
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 22, 2017 /
 
Arra egészen más szerszám kell.
(#) kowi hozzászólása Márc 23, 2017 /
 
Sziasztok! Gipszkarton profilt voltam kénytelen vágni Ez a lemezolló jött velem szembe árához képest meglepően jó! (amennyit használni fogom akár örökös is lehet)
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Megvettem a NEO-t. Nincs mivel összehasonlítanom, csak a videókon látottakhoz tudok viszonyítani. (A darabolást, és blankolást próbáltam, saruzást egyáltalán nem.)
A szerszám 5.780 Ft bruttóban, ami szerintem jó, lényegesen kevesebb mint az itteni linkek szerinti ár.
A fogó nyele hosszú, rövidebbre számítottam.
Az eszköz kivitele tökéletesen profi. Se fémen, se műanyagon, se gumin sehol semmi sorja, vagy gyártási anomáliára utaló jel. A "pofák" színe kissé eltérő, ami eltérő anyagminőségre enged következtetni, illetve hőkezelésre, de ez persze szemre akár túlzó is lehet. A stabil fém testen erős és ergonómikus műanyag van, aminek a külső széle tapintásra kiváló gumi. Tehát nem ugyanaz a műanyag csak más színben, hanem tényleg guminak érződik (sportcipőknél szokás színes foltokat tenni a talpra, mintha azok eltérő anyagok és keménységek lennének, közben meg dehogy -olcsóbb fajtáknál főleg- mert azért vannak jó cipők kompozit talppal is meg homogén anyagból is).
A blankolás pont olyan mint a videókon. Könnyedén megy, nincs sérülés, nincs szakadás, nincs hiba. Az ehhez kellő erő is barátságos, lényegesen nagyobbra számítottam. Akár egész nap lehet vele blankolgatni.
A huzalvágó rész is príma, ami egy új szerszámtól el is várható. Majd kiderül változik-e némi használat után. Az számomra szokatlan, hogy nem két él vágja el a huzalt, hanem egy laphoz szorított él, de még a cérnát is elvágja (olyan kábelen is próbáltam, aminek van egy fonat a belsejében). Egyetlen apróság zavar csak egy kicsit, mégpedig a darabolás közbeni "üres" blankolás. Minden vágásnál a teljes csupaszító mechanizmus is mozog.

Van egy állító csavar a fogó szemben lévő oldalán a tartó pofán. Ez a videók szerint bizonyos mértékű állítóst tesz lehetővé a blankolt vastagsághoz. De én tüzetes szemlélődéssel tudtam felfedezni semmilyen lemozdulást, billenést, vagy egyéb változást, ami tekergetés hatására bekövetkezik. Tudja valaki mit állít az a csavar az elején?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2017
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Idézet:
„Minden vágásnál a teljes csupaszító mechanizmus is mozog.”
Vágáshoz másik vágásra optimális fogót jobb használni, ez csak alkalmi esetekre van ha nincs más, ügyetlen a használata. Ahogy fogjuk a fogót, lényegében egy keskenyebb körbezárt nyíláson kell bedugni a drótot, ha ez többszálú a szálak szétállnak, babrás a dolog. Ezzel szemben a spec. vágófogó nyitott, csak rátoljuk a drótra, és kész.
(#) Schnitt válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 23, 2017 /
 
Szia!

Nekem is ugyanilyen Neo blankolóm van. Az oldalán a csavar a fogópofák szorítóerejét állítja, amik a kábelt megfogják. Ha nagyon szoros, a puha szigetelésű, vékony szálú sodronyok szálait tépkedheti, mert nagyon szorítja, ha meg gyenge, akkor a keményebb szigetelésbe nem kapnak bele a fogak és elcsúszik.
A mechanizmus az, hogy a csavar egy rugót nyom egy golyónak, ami az átmérőjénél kisebb lyukban ül. Amíg a golyó ki nem mozdul, addig az a forgáspontja a szorítópofának, és nyomja a körmöket a kábelnak. Ha kimozdul a fészekből, akkor megszűnik ez a forgáspont és kezdődik a blankolás.
Kisebb rugóerőnél hamarabb kimozdul a golyó, kisebb szorítóerőt fejt ki. Az elmozdulás mindig ugyanakkora.
(#) Polly hozzászólása Márc 25, 2017 /
 
Sziasztok !
Kétkorongos köszörű Makita vagy Metabó ? Metabó 600 W Makita 550 W . Ár csak 3 e. forint különbség ! Melyik jobb szerintetek ? , melyiket érdemes megvenni ?
(#) szamóca válasza Polly hozzászólására (») Márc 25, 2017 / 3
 
Egyik sem. Tradicionális magyar asztali vagy bakköszörű használtan, aukciós oldalról.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
(#) Bakman válasza Polly hozzászólására (») Márc 25, 2017 /
 
Makita és Metabo gépekkel van tapasztalatom, konkrétan köszörűkkel nincs. Előbbiekből azt mondanám, kb. mindegy.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
(#) alex0 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Az egy rugót feszít elő, ami a tartónak feszít e stiftet. Ez annyit tesz, hogy a szorítóerőt változtatja, vagyis a szigetelő összenyomása változik tőle. Ha vastag a szigetelő a vezetéken akkor jobban be kell csavarni, ha vékonyabb a szigetelő, akkor lazábbra kell hagyni. Általában elmondható, hogy vastagabb kábel vastagabb szigetelő -ergo nagyobb feszítés kell. De majd tekergeted, és tapasztalni fogod a működését. Javaslom, hogy mielőtt igénybe veszed új szerzeményedet, kend be a forgó, csúszó felületeket. Különösen ezt az állítható részt. Szét tudja koptatni az egészet. Kiveszed az állítót, a rugót és a stiftet, és mehet bele egy kevés zsír. Időnként ismételd a műveletet. Ha leveszed a hátsó fekete borítást, látni fogod a működését. És azt is, hogy hol kell kenni.
(#) Alkotó válasza alex0 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Már belenéztem hátulról is. Jelenleg van rajta gyári kenőanyag. Fura állagú, átmenet a zsír és az olaj között. Egészen kicsi a mennyisége, de éppen ott van ahol kell. Pótolom szükség esetén.
A fogók kenegetésével korábban nem értem el sikert, nem tudtam a kellő helyre eljuttatni a síkosítót. Ezért most a fogók egész fejét bemártom olajba, és ott hagyom pár órát (befőttesüveg, és motorolaj). Ezután a nagyját hagyom lecsöpögni, és megtörölöm a külső részeket. Akár évek is eltelnek mikor ismételni kell.
Kivétel a metszőolló, mert azt mindig kenegetnem kell, egyébként megrozsdásodik.
(#) elektroncso válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 26, 2017 /
 
Én WD40-el szokom befújni a fogók, ollók csuklópontjait. Gyönyörűn (és gyorsan) befolyik a szűk helyekre is, utána pedig nagyon könnyen járnak a szerszámok. A kis KNIPEX csípőfogómat 1,5 éve kellett befújnom, mert el kezdett "darálni". A metszőollónk kint maradt a télen az udvaron (kint felejtettük), két kézzel kellett erőltetni, hogy össze lehessen csukni. Fújtam bele egy kis WD40-et, megjárattam egy kicsit, tökéletes lett. 1-2 perc alatt megvolt. Van olyan szerszámom amit 2 éve fújtam be és a mai napig jó. Ennél hosszabb tapasztalatom viszont nincs vele, lehet, hogy még hosszabb távon nem válik be.
(#) kowi válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 27, 2017 / 1
 
Most sokak haragját kivívom... A WD40 Semmire nem jó, ipari környezetbe sok mindenre próbáltuk főleg ha extrém(pl-10 fok) Semmire nem való...
(#) Ge Lee válasza kowi hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Rozsdásodó dolgokra inkább petróleum, az valóban befolyik mindenhova, ahol egyéb okok miatt nem lehet pl. rozsdaoldót használni.
(#) kowi válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Hogy érdemben is hozzá tudjak szólni,pár éven keresztül hóba esőbe kint dolgoztam. Csatolok egy fotót mit használtam a fogóimhoz. (hozzáteszem így is 2 évet húzott pl egy stripax)
(#) szamóca hozzászólása Márc 27, 2017 / 4
 
Szerszámos láda.
(#) Bakman válasza kowi hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Én is ezt vallom. Úgy beszélnek róla, mint ezermesterről. Igazán nem ért semmihez.
(#) mex válasza Bakman hozzászólására (») Márc 27, 2017 /
 
Egy területen nekem bizonyított már. Kludi kerámia csapbetét csúszófelületét fújtam be vele, amolyan tűzoltó megoldásként, mert egy cseredarab ára vetekedett az egész csaptelepével, és nem is volt hirtelen elérhető. A csap viszont már nagyon szorosan járt, tehát szétszedtem, és a csúszófelületeket befújtam. Ennek több mint egy éve, az időközben beszerzett pótlás azóta is a fiókban van.
Következő: »»   82 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem