Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   24 / 33
(#) sandor1632 hozzászólása Szept 9, 2016 /
 
Korábban csatoltam egy Regalutor nevű képet, ezen a panelen Q701 alakítja ki ez egyik feszt azok közül amit figyelne a diódán, a másikat Q703, ez a része biztosan működik, ezt mértem, már csak a fesz duplázóra tudok tippelni a táp részben, hátha ez lenne a baja, mert a Regulator panelre beérkező + és _ fezültség direktben a trafó szekunderről jön, és nincs egyenirányító asz útjában, vagyis fázis eltolás lehet vagy a fene tudja, agyon van bonyolítva az egész... :/
Ki szedem a másik tranyót is a dc figyelőből, meg kitisztítom biztos ami tuti a processzor lábközeit, át nézem a forrasztást a figyelő lábon, ha így működik, akkor vagy a forrasztás hibás, vagy dc megugrás van, ha nem akkor lehet a puffer kondi miatt szarakszik, ha egyik sem akkor kifogytam az ötletekből.

Táp.jpg
    
(#) sandor1632 hozzászólása Szept 9, 2016 /
 
El távolítottam a 2 figyelő tranyót, eddig még nem bírtam elérni hogy hibakódot adjon :/
viszont ez egyik relé néha még mindig csöngőnek érzi magát, legalábbis néha produkál hangokat, mintha gyors ki-be kapcsolás történne.
Ez mitől lehet szerintetek?
(#) sandor1632 hozzászólása Szept 12, 2016 /
 
Odáig jutottam hogy sehova... Ezek szerint a végfok valamely kimenetén van néha néha egyenáram, de van hogy 1-2 perc, van hogy 1-2 hónap után áll be a hiba jelenség.
A figyelő tranzisztorokat el távolítva most nem áll ki hibára, így a másik 2 figyelt tápfeszültség biztosan rendben van.
Viszont adódik a kérdés hogy honnan jöhet a dc?
Valaki ha van ötlet pls segítsetek.
(#) Robi85 válasza sandor1632 hozzászólására (») Szept 12, 2016 /
 
Végfok IC forrasztását átnézted? Lehet, hogy van egy repedt forrasztás valahol. Próbáld meg működés közben nyomogatni valamivel a panelt azon a részen. Ha kontakt hiba van akkor előjön. Ha valami rossz benne akkor nem működne.
(#) sandor1632 hozzászólása Szept 12, 2016 /
 
Szia.
A végfokot cseréltem, az újnak a forrasztását ellenőriztem, ahogy a többi alkatrészt is, a szalagkábeleknél volt forrasztási törés, de javítottam, azért vagyok tanácstalan, mert rendszertelenül jelentkezik a hiba..
Lassan már nincs mire fogni hogy miért nem működik..
(#) pika75 hozzászólása Szept 17, 2016 /
 
Sziasztok. Van egy "kis" Technics SU-V660 tip. erositom, ami a kovetkezo hibat produkalja: kis hangeron tisztan mukodik, de a hangerogomb kb 1/4 fordulatatol felfele az egyik csatorna kezd torzitani. Most ott tartok, hogy egy megfizetheto oszcilloszkopot vadaszok, de erdekelne elmeleti szinten hogyan johet elo ez a hiba. Eltolodott valamelyik tranzisztor munkapontja? Ez a labain merheto feszultsegek megvaltozasat is jelenti?
(#) robi1985 hozzászólása Nov 28, 2016 /
 
Helló!! Az lenne a kérdésem hogy van egy sa-gx 170 erősítőm és a ventilátornak bekapcsoláskor egyből menni kell vagy már csak ha melegszik!!
A válaszokat előre is köszi!!
(#) mazso1988 válasza robi1985 hozzászólására (») Nov 28, 2016 / 1
 
Szia.
Ahogy növeled a hangerőt annak függvényében kapcsol be a ventillátor. Alacsony teljesítménynél szinte sosem kapcsol be.
(#) bakaruha hozzászólása Nov 29, 2016 /
 
Sziasztok SA-DX 950 erősítő owerload jelent meg a kijelzőn kiforrasztottam a két végfok ic-t mert valószínű elszálltak de még mindig ezt írja ki. Végfokok hiányában nem kéne megszűnni az owerload felíratnak: Ötlet?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
(#) pika75 válasza bakaruha hozzászólására (») Nov 29, 2016 /
 
Szia. Ventilatoros erositoknel tipushiba - nem is, markahiba - hogy elromlik a ventilator es ezert irja ki az owerload hibauzenetet. Kis hangeron jol mukodik, de ahogy novelned a hangerot es a ventilator bekapcsol(na), kidobja a hibauzenetet. Szerintem vegfokoknak semmi bajuk. Tegy bele egy masik ventilatort, de nagyon fogyelj az aramfelvetelere - semmikepp se legyen nagyobb mint az eredetie. Udv.
(#) bakaruha válasza pika75 hozzászólására (») Nov 30, 2016 /
 
Szia a ventilátor az bekapcsol. Külső tápról is működik rendesen.
(#) robi1985 válasza mazso1988 hozzászólására (») Nov 30, 2016 /
 
Rendben köszönöm a segítséget!!
(#) pika75 válasza bakaruha hozzászólására (») Dec 1, 2016 / 1
 
Szia. Nem ugy romlik el, hogy nem forog, hanem megno a fogyasztasa.
(#) cherio hozzászólása Dec 23, 2016 /
 
Sziasztok! Segitseget szeretnek kerni. Adott egy sa-dx940 es erosito, aminek a taviranyitoja nem kapcsolja be az erositot. Viszont a panasonic plasma tv-t gond nelkul ki-es be kapcsolja. Van valami otlete valakinek? (EUR646497 a taviranyito)
Elore is koszi
Gabor
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
(#) pika75 válasza cherio hozzászólására (») Dec 27, 2016 /
 
Szia. Fogadnek, hogy veletlenul megnyomodott a taviranyito felso soraban levo "tv" gomb es azert
nem beszeli az erosito nyelvet. Nyomd meg az "audio" gombot, es meglasd ujbol osszebaratkozik az erositoddel. Udv.
(#) zavar11 hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok! volna egy Technics su-z45erősitőm végfok Ic hibás! Az ic ami van benne STK2038b- arra kérlek benneteket aki tudja hol lehet be szerezni Vagy esetleg ha valakinek van használt és jó. Akkor irjon s egyeztetünk köszönöm.
(#) Elzooo hozzászólása Ápr 10, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy SA-AX540 erősítőm. A videón látható hibát produkálja egy jó ideje, általában bekapcsolás után pár percig. A jelenség terheléstől független.

SA-AX540 Overload

A hiba egyre sűrűbben jön elő. Valaki közületek vállal szerelést, illetve tud olyat, aki foglalkozik ilyesmivel?
Budapesten lakom. Köszönöm!
(#) CHZ válasza Elzooo hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Szia!
Ventilátora hangerő függvényében bekapcsol?
(#) Elzooo válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Szia! Egyetlen egyszer kapott akkora terhelést, hogy bekapcsolt a hűtés. Egy házibulin, vagy 10 éve. Egy Eltax párt hajt, PC hangnak használva. Akkor is előjön a hiba, ha a bemenet jelszintjét is leveszem, illetve a poti is nullán van. Általában csak hidegen csinálja, melegen már csak ritkán kattog egyet- kettőt. A hangfalak impedanciáját még nem mértem ki, de azokra azért nem gyanakszom, mert "Lo imp"-et még nem jelzett soha.
(#) CHZ válasza Elzooo hozzászólására (») Ápr 10, 2017 /
 
Forrasztásokat nézd át alaposan, kimelegedett alkatrész is okozhatja.
(#) Arrowcross hozzászólása Ápr 20, 2017 /
 
Sziasztok! Került hozzám egy Technics SA-EX140 erősítő. Bekapcsol, látszólag minden működik, de nem szólal meg. Gondolom a végfok elszállt?! Vagy más is okozhatja? Lehet még találni hozzá alkatrészt, amennyiben nem aranyáron van?
Előre is köszönöm a választ!
(#) Arrowcross válasza Arrowcross hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Közben volt időm méregetni, tesztelni és fejhallgatóval kipróbálva nagyon halkan szól és közben erősen recseg a hang. Visszaolvasva a hozzászólásokat másik hasonló típusnál írta valaki, hogy a végfok IC 5. és 20. lábára rá kell mérni GND-hez képest és ha van rajta feszültség akkor a végfok IC rossz. Nos én az 5-ös lábon 55,2V-ot mértem, a 20-as lábon semmit. Akkor ezek szerint cserés az IC, ugye?
(#) pika75 válasza Arrowcross hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Szia. Nem talalt, a 20. lab az R in-, az 5. lab pedig +Vcc. A mert feszek helyesek. A kimenetek a 7. es 10. labakon vannak. A szervizkonyvet megtalalod az Elektrotanyan is. A vegfoknak tobb olyan laba is van, amelyen a mert fesz relevans lehet, vegig kell merned az egeszet. Az eredmeny fuggvenyeben lehet tovabbi kovetkezteteseket levonni. A regebbi Technics cuccok "markahibaja" volt a megrepedt forrpontok es a hangsugarzovedo rele. Ezeket se felejtsd ki. Udv.
(#) Arrowcross válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Szia! Igazad van! Azóta megtaláltam a rajzot és újramértem az alapján. A rajzon feltüntetett mérőpontokon, ami reléhez tartozik ott 0V-ot mértem. Annyinak is kell lennie a rajz szerint. Aztán végig mértem az összes lábat földhöz képest. Van néhány eltérő érték köztük, viszont ami lényeges, hogy a 7-es lábon 0V-ot mértem, ami a jobb kimenet és a 10-es lábon 48,7V-ot, ami a bal kimenet. A 10-esen is 0V-nak kéne lenni, akkor a végfok IC rossz?!
(#) pika75 válasza Arrowcross hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Szia. A 16. es 17. labakon 0V van?
(#) Arrowcross válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
A 16-on 11,75V a 17-en -0,04V.
(#) pika75 válasza Arrowcross hozzászólására (») Ápr 21, 2017 /
 
Haat, a 10. labon a +48.7V nagyon nem jo. Az a csatorna hazavagodott. Probald meg, hogy ha a 10. labat elszigeteled, a rele meghuz-e?
(#) Arrowcross válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Hali! Kiszigeteltem a 10. lábat, de csak annyi történt, hogy a baloldalán semmi nem szól. A jobb oldalában maradt a torz recsegés fejhallgatóval próbálva. A hangfalakkal továbbra is csönd van mindkét felében. Gondolom a relé így se húz meg. Hogyan tovább? Innentől fogva már nincs értelme vizsgálódni, hanem a végfok IC-t kell cserélni, nem?
(#) szeta86 hozzászólása Ápr 22, 2017 /
 
Sziasztok!

A következő problémában kérném a segítségeteket:

Van egy Technics SA-GX350-es erősítőm két Canton hangfallal. Laptopra szeretném rácsatlakoztatni a cuccot. A szükséges kábeleket megvettem, az erősítőt összedugtam a hangfalakkal, illetve a laptoppal. Ha csak rádiót hallgat, akkor mind a két hangfal gond nélkül, szépen tisztán szól. Ha az erősítőt vagy a hangfalakat megmozgatom (ennek szerepe lesz még), akkor is szól, semmi rendellenesség. Ha viszont laptopról szeretnék hallgatni valamit, akkor az egyik hangfal egy idő után elhallgat. Van, hogy magától teszi ezt de van, hogy attól, ha az erősítőt tettem alrébb, mert még nincs a végleges helyén. Ha kikapcsolom az erősítőt, akkor kiszámíthatatlan, hogy hanyadik ki-bekapcsolásra fog megint működni mind a két hangfal.

Egy idő után arra lettem figyelmes, hogy az a hangfal, amiről én azt hiszem nem szól, ad valamennyi hangot, csak nagyon minimálisat (nagyon fülelni kell, hogy lehessen hallani). Próbáltuk cserélgetni a hangfalakat a kimeneteken. A hangfalakkal tuti nincs gond, mindig csak az egy adott kimeneten lévőnél jön elő a probléma.

Van valakinek esetleg valamilyen tapasztalata, javaslata, hogy mit lehetne tenni?

Válaszotokat előre is köszönöm!

üdv,

szeta86
(#) zotya1983 válasza szeta86 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Szia! A kimeneti relé, esetleg a hangerő poti a ludas, de az is lehet hogy a relénél csak egy forrasztási hiba. Tápfeszültségek rendben mindkét kondenzátoron a testhez képest?
Következő: »»   24 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem