Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
 
Témaindító: kanocos, idő: Júl 16, 2005
Lapozás: OK   28 / 28
(#) sulaco válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Köszönöm. Ezt próbáltam, bekapcsolt, de az előlapon levő kapcsolóval szeretném használni. Még kérdés a hangfrekis bemenet, a JK 201 csatlakozón keresztül kapja a jelet, mikor rá van kötve a torony többi része. Arra gondolok, hogy nem érzékeli a torony többi részét és ezért nem kapcsolható be az előlapról, csak a Standby LED világít. Sajnos nem ismerem az ilyen mini tornyok működési mechanizmusát, lehet hogy szimulálni kellene a többi részt, hogy úgy "lássa" mintha meglenne a teljes torony? És ha igen, akkor azt hogy lehet megtenni? Csak találgatok...
(#) reloop válasza sulaco hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Az előlapi kapcsoló azt az 5 V-ot küldi a társkészülékekre a JK201 9-es lábán keresztül amit áthidaltál. A JK201 2-es lábán tér vissza. Kell egy bistabil áramkör ha ragaszkodsz az elegáns kapcsoláshoz. A magam részéről nem szeretem, ha egy hálózati trafó örökösen áram alatt van, az elé tennék be hagyományos kapcsolót.
A JK201 13 és 14 a jelbemenet, 11-es a jelföld. Ezzel meg is áll a tudomány, a hangerő gomb enkóderét is másik egység olvassa.
(#) sulaco válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) sulaco hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Üdv Urak! Segítséget kérek. SU-X 901 erősítő bekapcsoláskor relé nem kapcsol, előlapon a bementválasztók működnek, a LED-ek világítanak, a hangerőre a kijelző reagál. Az SVI 3205 IC-n a képen látható értékeket mértem. A hűtőbordája gyorsan melegszik. SVI 3205 csak használt van e-bay-en, ~ 17000 Ft-ért (ha az a baja). Érdemes-e cserélni, nem lövi ki rögtön valami más hiba?
(#) sulaco hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
A kép kimaradt!
(#) reloop válasza sulaco hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Szia! A 12 és 15 neminvertáló bemeneteken teljesen indokolatlan a negatív feszültség. A hozzájuk tartozó testre húzó ellenálláson is esik ez a feszültség?
(#) kzozo hozzászólása Ápr 7, 2019 /
 
Sziasztok. Vettem egy SA GX-180-at, amivel két apró gond van:
1. A kijelző halványnak tűnik. Service manual szerint a fűtőfeszültség 3,3VAC, ami megvan. A negatív feszültség -22V, ami szintén jó érték. Az elkók értekre és ESR-re rendben vannak, a kijelzőben látszanak a filamentek, egyik sem serült vagy szakadt. Elöregedett volna? Esetleg lehet még valahol rendelni hozzá?
2. Rádió üzemmódban az adók neve nincs kiírva, csak a frekvencia, viszont az RDS "ikon" aktív. Itt olvastam régebben, hogy a távirányítóval lehet "bekapcsolni". Erről van valakinek információja?
+1. Hangerő potira forgatógombot keresnék. Ha van valakinek kérem jelezze.
Köszi, Zoli.
(#) CHZ válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 7, 2019 /
 
Szia!
Kijelző gyenge, vagy belepte a por.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Aug 15, 2019 /
 
Sziasztok! Javított valaki már Technics sa-da 10 et? Bekapcsolásra kattan, kijelzőn megjelennek a feliratok, működik minden selektor kapcsoló, egyedül a hangerőre nem ír ki semmit, igaz, nem tudom, hogy kellene -e, A végfokon a tápok megvannak, langyosodik, de hangot nem ad ki. Vagy valamiért leold a védelem, vagy a MUTE beragadt. De nem találom a logikai védelem, folyamatábráját, miket ellenőriz, s milyen sorrendben.
Köszi: Mike
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2019
(#) DRAWS hozzászólása Aug 27, 2019 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy SA-EX120 Erősítőt.

Bekapcsoláskor csak a táp indult, de semmi más, se kijelző, se semmi. Nah, méregettem a feszültségeket. Természetesen a kapcsolási rajzon feltüntetett értékeket figyelve. Meg van a hiba oka! Kicseréltem 2 db elégett 4,7 ohm-os ellenállást ( külalakra semmi nem látszott, csak szakadt volt ) és müködik már a kijelző. A transzformátorból, kell kijöjjön -12 volt ( negatív fesz ), sajnos ott nekem -33 volt jön ki és két ellenállást megevett. na most fogalmam sincs, hogy miért nem -12 volt jön ki, előtte már csak 4 db dióda van. A trafóból azon a két kivezetésen váltóba 50 volt van jelen, ez sok, nagyon sok. Miért lehet ez?
Segítségeket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2019
(#) reloop válasza DRAWS hozzászólására (») Aug 28, 2019 /
 
Szia! Gyanús, hogy a doksi el van rajzolva. A W702 csatlakozó 5-ös lábához képest mértél? Az 1-2 a ±12V. a 3-4 a magasabb AC feszültség, 6-7 a kijelző fűtés független tekercse.
(#) DRAWS válasza reloop hozzászólására (») Aug 28, 2019 /
 
Igen! mára kiderült ( mérések alapján ), hogy -33 voltnak kell ott lennie. A 4.7-es ellenállások meg azért sültek, mert a végfok ic-nek néhány kondija halott volt ( 100v 10µF ) kicseréltem és kapcsol a kimeneti relé is.
(#) pika75 hozzászólása Szept 19, 2019 /
 
Szisztok. Egy szamomra regi dologgal hozakodok elo, Van egy vegfok hibas (svi3205) su-v98 tip erositom. Mostanaig vadasztam egy roncsot amibol ki lehet termelni a mukodo ic-t, es most talaltam egy sa-gx230-at durvan 10e Ft-ert, amiben viszont svi3205B tip van. Ez egy ujabb gyartmany szurke mua. hazban, nem a szokasos feketeben. Az eredeti kerdes az lett volna, hogy szerintetek ez a "B" verzio birna a+-62V-os tapfeszt ami a su-v98-ban van? Merthogy ebben az erositoben van a legnagyobb fesszel megtaplalva ez a vegfok, meg a su-v650, 660 modellekben is 55 - 58V a tapfesz. Aztan jott a masik otletem, hogy attehetem a trafot is a gx-bol a suv-ba. Itt viszont van egy masik bokkeno, espedig, hogy a gx-ben a kijelzo futoszal tapja ac5.7V, mig a suv-ban ac4.2V. Teny, hogy a gx-ben van egy 27R soros ellenallas, a suv-ban nincs. A helyemben ti mit tennetek?
(#) alfa008 válasza pika75 hozzászólására (») Szept 20, 2019 /
 
Szia!
Sajnos a gyártó titkolja az adatlapjukat az svi, rsn végfokoknak, így csak becsülni lehet a maximális tápfeszültséget, egyéb adatokat. (Én 9-10 éve építettem erősítőt rsn3502-vel, csak adatlap hiányában máig nem tudok róla semmilyen technikai adatot, viszont az biztos, hogy +-35V-ról nekem tökéletesen működik. Mai fejjel viszont kerülöm az ic-s végfokokat.) A helyedben inkább valami diszkrét elemekből felépített végfokkal váltanám ki az eredeti ic-t.
(#) pika75 válasza alfa008 hozzászólására (») Szept 20, 2019 /
 
Szia. Tudom mirol beszelsz, nekem is megfordult a fejemben, hogy utanepitem egy masik technics erosito A osztalyu vegfokat, de 10e ft-nyi osszegbol ez nem all ossze, aztan ott van meg a beallitas maceraja, + mar nem az eredeti erosito lesz, nem talalok vevot ra. Udv.
(#) deneske_01 hozzászólása Szept 23, 2019 /
 
Sziasztok! Technics SU-VX820 (tranzisztoros) erősítőmnél a következő hiba köszönt be. Bekapcsolás után a bal csatorna általában nem szól, esetleg csak halkabban, torzítva. Egy kis idő után magához tér, de menet közben is rendszeresen megismétlődik a jelenség, a CD és AUX bemeneteken, hangfal vagy fejhallgató kimeneten egyformán. Viszont Power Amp Direct módban hibátlan.
Belenyúlás eddig nem történt. Szerintetek a hibát okozhatja a hangfal kapcsoló relé baja, vagy más lehet az oka? Előre is köszönöm a sgítségeteket!
(#) killbill válasza deneske_01 hozzászólására (») Szept 23, 2019 /
 
Ez inkabb bemenetvalaszto kapcsolo, vagy barmi egyeb, ami Power Amp Direct allasban nincs a jel utjaban. Nekem pl. SU-VX500-ban maga a Power Amp Direct kapcsolo, Tone on/off kapcsolo.
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu