Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
 
Témaindító: kanocos, idő: Júl 16, 2005
Lapozás: OK   28 / 28
(#) sulaco válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Köszönöm. Ezt próbáltam, bekapcsolt, de az előlapon levő kapcsolóval szeretném használni. Még kérdés a hangfrekis bemenet, a JK 201 csatlakozón keresztül kapja a jelet, mikor rá van kötve a torony többi része. Arra gondolok, hogy nem érzékeli a torony többi részét és ezért nem kapcsolható be az előlapról, csak a Standby LED világít. Sajnos nem ismerem az ilyen mini tornyok működési mechanizmusát, lehet hogy szimulálni kellene a többi részt, hogy úgy "lássa" mintha meglenne a teljes torony? És ha igen, akkor azt hogy lehet megtenni? Csak találgatok...
(#) reloop válasza sulaco hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Az előlapi kapcsoló azt az 5 V-ot küldi a társkészülékekre a JK201 9-es lábán keresztül amit áthidaltál. A JK201 2-es lábán tér vissza. Kell egy bistabil áramkör ha ragaszkodsz az elegáns kapcsoláshoz. A magam részéről nem szeretem, ha egy hálózati trafó örökösen áram alatt van, az elé tennék be hagyományos kapcsolót.
A JK201 13 és 14 a jelbemenet, 11-es a jelföld. Ezzel meg is áll a tudomány, a hangerő gomb enkóderét is másik egység olvassa.
(#) sulaco válasza reloop hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) sulaco hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Üdv Urak! Segítséget kérek. SU-X 901 erősítő bekapcsoláskor relé nem kapcsol, előlapon a bementválasztók működnek, a LED-ek világítanak, a hangerőre a kijelző reagál. Az SVI 3205 IC-n a képen látható értékeket mértem. A hűtőbordája gyorsan melegszik. SVI 3205 csak használt van e-bay-en, ~ 17000 Ft-ért (ha az a baja). Érdemes-e cserélni, nem lövi ki rögtön valami más hiba?
(#) sulaco hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
A kép kimaradt!
(#) reloop válasza sulaco hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Szia! A 12 és 15 neminvertáló bemeneteken teljesen indokolatlan a negatív feszültség. A hozzájuk tartozó testre húzó ellenálláson is esik ez a feszültség?
(#) kzozo hozzászólása Ápr 7, 2019 /
 
Sziasztok. Vettem egy SA GX-180-at, amivel két apró gond van:
1. A kijelző halványnak tűnik. Service manual szerint a fűtőfeszültség 3,3VAC, ami megvan. A negatív feszültség -22V, ami szintén jó érték. Az elkók értekre és ESR-re rendben vannak, a kijelzőben látszanak a filamentek, egyik sem serült vagy szakadt. Elöregedett volna? Esetleg lehet még valahol rendelni hozzá?
2. Rádió üzemmódban az adók neve nincs kiírva, csak a frekvencia, viszont az RDS "ikon" aktív. Itt olvastam régebben, hogy a távirányítóval lehet "bekapcsolni". Erről van valakinek információja?
+1. Hangerő potira forgatógombot keresnék. Ha van valakinek kérem jelezze.
Köszi, Zoli.
(#) CHZ válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 7, 2019 /
 
Szia!
Kijelző gyenge, vagy belepte a por.
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu