Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
 
Témaindító: kanocos, idő: Júl 16, 2005
Lapozás: OK   33 / 33
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Ápr 15, 2023 /
 
Az hogy K vagy nem K mindegy, tapasztalat alapján a ma kapható stk akármik majdnem mind hamisak már. Kidobni 7 ezret 2 icre ami nem is igazi az húzós.
Szép doboz, kell rakni bele egy szimpatikus végfokot.
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 16, 2023 /
 
Mondjuk az kellemetlen, ha a hq-ban is hamisat árulnak... De az biztos, hogy nem éri meg.
(#) madazg77 hozzászólása Máj 11, 2023 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy hibás SA-DX 1050-es 5.1-es digitális erősítő.
Olyat produkál, hogy bekapcsolás után egy darabig szól rendesen. Kb. fél perc után elkezdi recsegve, torzítva szólaltatni a zenét. Bármelyik bemenetről ezt csinálja. Innentől kezdve nem lehet szabályozni a hangerőt. Ha teljesen leveszem a hangerőt, akkor hirtelen nem szól tovább, de ahogy egy picit felveszem a hangerőt, azonnal recsegve, torzítva szól. Fülessel belehallgattam a fékfok elé, és már ott is recseg. Egészen a hangerő szabályozó IC elejéig vissza mentem, és végig recsegett a hang. Tápfeszültségek rendeben vannak, nem brummos. Kikapcsolás után ha várok kb. 5 percet, és az után kapcsolom be, kezdődik elölről. Ha előbb kapcsolom be akkor azonnal recseg, torzít. Találkozott már valaki ilyen hibával?
Én a DAC-ra (CS4626-KQG) gyanakszom, mert az kódolja a bemeneteket digitálisra, aztán vissza analógra. Meg a hangerőt is ez a chip intézi, ha jól látom, bár ebbe nem vagyok biztos.

Üdv.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2023
(#) antiktelefon válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 11, 2023 /
 
Hűtsd meg melegítsd akkor az ict és kiderül az okozza-e. A többi hibakeresés ok, nagy ellentmondást nem látok benne.
(#) madazg77 válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 12, 2023 /
 
Csak melegíteni próbáltam. Hajszárítóval kicsit megmelegítettem az összes panelt, utána szólt is szinte egész nap. Az volt a fura, hogy a melegítés után eltelt egy kis idő, miután újra normálisan kezdett szólni. Biztosan addigra melegedett át az az alkatrész ami a hibát okozza. Kikapcsoltam, és kb. 1 óra múlva úja bekapcsoltam. Sajnos megint kezdődött elölről minden. Ez után elkezdtem lokálisan melegíteni, de nem tudtam behatárolni hogy hol, melyik panelen lehet a hiba. Utána már hiába melegítettem az egészet újra, gondolván hogy több helyen lehet hiba, de azóta csak hibásan szól. Próbáltam a digitális panelen óvatosan pákával melegíteni egyesével az IC-ket, de hiába.
(#) antiktelefon válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 12, 2023 /
 
Na legalább fixen beállt a hiba? Mi a DAC chip rajta, neten nincs találat erre. Ha nem flipchip bga, érdekes lehet újraforrasztani vagy hot airrel közvetlenül melegíteni. Mivel minden bemenet és csatorna rossz, valami feldolgozó ic vagy táp hal be ezek szerint... De van a kondik között ez a ragasztó, az is érdekes lehet, elkók is, stb forrasztáshiba a bemeneti panelen.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2023
(#) madazg77 válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 12, 2023 /
 
Végül is igen, fix a hiba. Bekapcsolás után kis idő elteltével elkezd recsegve szólni.A DAC típusa: CS4226-KQG és TQFP-44 a tokozása. A tápot néztem szkóppal, azt jónak gondolom, a többi simán lehetséges...
(#) antiktelefon válasza madazg77 hozzászólására (») Máj 12, 2023 /
 
Minden THT cuccot forrassz át a bemeneti panelen elsőre ólmossal.
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem