Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1233 / 1384
(#) eyess válasza mohinger hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Azért azt kevésbé lehet elhinni , hogy egy nyomtató sincs , ami jól nyomtatna.Valahol máshol keresendő a hiba.Lényeges a nyomtatáskor az is , hogy az elkészült terv milyen dpi felbontásban kerül letárolásra .Amikor a nyomtató nyomtat , akkor ezeket a részleteket igen csak figyelembe veszi.És csakis oda fog letenni a papíron festékport , ahol a dpi - nek megfelelő helyen van megjelenített képtartalom.Tehát minél nagyobb a dpi szám annál több , vagy sűrűbb lesz a képtartalom , és annál részletgazdagabb , illetve telítettebb , vagy fedésben tökéletesebb lesz a nyomtatás.Fontos az is , hogy a nyomtató is legalább minimum 2400 dpi felbontást tudjon , de az sem baj , ha ez is több. Az összehangolt beállítások után lehetetlen a rossz nyomtatás.Persze hibátlan nyomtatót feltételezvén.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2017 / 1
 
A hp 2100 600dpi vel tökéletesen fedett akkor most hogy is van ez ?
(#) niedziela válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Az van, hogy a 600dpi tökéletesen elég, nem baj ha van magasabb dpi, de nem feltétele.
(#) RoliNyh válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
A minimum 2400 dpi teljesen felesleges. Már korábban (nem tudom, melyík témában, de lehet pont ebben) leírtam és kitárgyaltuk, hogy a 600dpi tökéletesen elég az otthoni nyomtatós nyákgyártáshoz.
Még egy natív 600dpi -s tesztképet is feltettem, amit ha kinyomtatsz, gyakorlatilag szabad szemmel már meg sem tudod különböztetni az egyes pixeleket...
Ha kiszámolod, 600dpi felbontásnál egy pixel gyakorlatilag 0.042 x 0.042 mm (azaz 42x42 ezred) méretű.

(Állítsd be ezt a méretet egy 0.02 százados pontossábú tolómérőn, és nézz át rajta.)

Tehát ha valóban a kimeneti fájl 600dpi és a nyomtató is tudja a natív (tehát nem interpolált)
600dpi -s felbontást, valamint a papír minősége amire nyomtatunk is megfelelő, akkor a papíron megjelenő egy pixel kb 0.04 x 0.04 mm (tehát 4x4 századmilliméter) lesz...
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
(#) eyess hozzászólása Máj 13, 2017 /
 
Igen nem baj , ha 600 dpi - t tud a nyomtató , és az elég kell kellene , hogy legyen .Viszont igen nem árt ha nagyobb Akkor van baj , ha a letárolt terv jobb felbontású mint maga a nyomtató , és nyomtatáskor ahová kellene tenni port a nyomtatónak a dpi miatt oda nem tesz mivel azt a felbontást már nem tudja.Ehelyett nem lesz tökéletes a nyomtatás , mert nem tud mit kezdeni a nyomtató azzal a területtel , mert nem tud olyan felbontást csinálni.Nyomtat ő , csak nem lesz tökéletes.Ez olyan mint amikor egy nagyon jó minőségű fotót , amit mondjunk egy csúcs géppel készítenek , azt egy olyan készüléken néznénk meg , ami nem tudja azt a felbontás. A kimeneti eredmény az lesz , hogy , ha meg is tudja nyitni valamilyen úton módon , de vagy nagyon lassan , vagy nem lesz tökéletes a megjelenített kép , mert a gép nem képes arra a felbontásra grafikailag.A lézer nyomtatók lézer optikai leképezésénél ugyan ez játszódik le. Itt a megnyitás nem lényeges , viszont a kimeneti eredmény a gyengébb nyomtatóknál láthatóan pixeles , recés cikk cakkos vonal élekkel fog megjelenni hiába a tökéletes minőségű terv.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Idézet:
„Akkor van baj , ha a letárolt terv jobb felbontású mint maga a nyomtató”

Nem, nem, nem
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Lehet nem jól fogalmaztam , tehát nem baj , csak a nyomtató már nem tudja feldolgozni , ha jobb a minőség , mint amit maga a nyomtató tud.
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Tudja, a driver a nyomtató számára emészthetővé konvertálja. Vektoros rajzokat is ki lehet nyomtatni bármilyen nyomtatóval, holott annak végtelen felbontása van.
(#) pisti89 válasza mohinger hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Nálam jól teljesített a kínai sárga transfer papír
Melóhelyen próbáltam egy nagyobb Lexmark készüléket, egész jó lett a nyomat, pár pötty kivételével csak sajnos túl nagy az a nyomtató itthonra.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
(#) mohinger válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 14, 2017 /
 
Holnap még kipróbálok két nyomtatót. A hp2100 gyári tonere 49000Ft, most néztem. Azt hiszem ennyi pénzért már illik jó festékport használni. Nem csoda, hogy tökéletes az eredmény.
Még az is lehet, hogy az általam használt laminátor sem eléggé melegíti fel a hengereit. Szeretnék előbb utóbb nem csak arról beszámolni, mely nyomtatókkal nem jó, hanem arról is, melyekkel sikerült.
(#) nyuszis2 válasza pisti89 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Szia!
Nem tudom mi a megkövetelt minőség, én a legolcsóbb samsung 2022-vel nyomtatok, gyári toner ami benne volt a vásárláskor. Már 2 hónapja 0%-on van, de még elfogadhatóan fed.
A papír a kínai sárga toner transfer és vasalom, maxon (***) 80 mpercig.
Hétvégén készült egy dupla oldalas nyák, az is vasalással, mert nekem nem megy a dry fólia + lamináló.
Én elégedett vagyok a nyomtatóval és a tonerrel is, persze cserélem hamarosan a tonert, de sajna egy nyomtató ára az eredeti.
Szerintem sok múlik a felület kezelésén és a tt papír tárolásán és a kezelésén. Én eleinte cérnakesztyűben nyúltam csak a papírhoz, de manapság már nincsenek ilyen óvintézkedések.
Üdv
(#) niedziela válasza nyuszis2 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Hát.... a Dry fóliával ennél csak jobban járthatsz, ha objektivek maradunk.
Mi volt a problémád a dry-al ?
(#) nyuszis2 válasza niedziela hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
nem tudtam rálaminálni a lapra, felhólyagosodott majd amikor elő akartam hívni a hólyagok mentén levált. Azért még nem adom fel, rendeltem egy másik dry fóliát, mert lehet azzal van a gond. Ez talán tekercsbe fog érkezni.
(#) niedziela válasza nyuszis2 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Egy tip, én is igy csinálom mert nekem sem sikerült mindig bubik nélkül felvinni.
letisztitott panelt vízbe teszem, és az előre levágott dry-t, víz alatt teszem rá.
Aztán ki a vízből és egy hengerrel óvatosan meghengerlem, szárazra törlöm, és utána laminálom át 3x - 4x. Igy nem lesz levegős.
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Én mindíg szárazon laminálom, valamit nagyon elrontotok. Ha poros lesz, akkor lesz ott bubi, egyébként mitől lenne?
(#) RoliNyh hozzászólása Máj 15, 2017 /
 
Panel csiszolás nélkül forrasztóvízzel letörölve az oxidréteg, keleti sárga műnyomó papír, Xerox Phaser 6000B utántöltött feketével, laminálón átengedve párszor, közben egy hőlégfúvóval emeltem a PCB hőfokot segítség képpen. Lehet, hogy tullőttem kicsit a hőfokkal, mert enyhén megráncosodott a festék, így kissé nehezen lehetett lehúzni a papírt, de lejött óvatosan. Néhol feljavítottam egy kis alkoholos filccel. Aztán ment egy kör hátúszást a maratóban, majd nitrohigítóval töröltem le a festéket, és ez lett belőle...
(#) RoliNyh válasza RoliNyh hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Második rész...
(Törlés után maradt rajta némi papírzsebkendőfoszlány.)
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2017
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Nyilván valamit elrontok, de kb 1 tekercs fólia ment rá a próbálkozásra, és stabilan nem sikerült jól laminálni szárazon. Ezért választottam ezt a megoldást, ez nekem igy 100%
Nagyon utáltam mikor egy kétoldalas panel egyik oldalára sikerült feltenni jól, a másik meg levegős maradt
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2017
(#) attika válasza RoliNyh hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Ha az első nyákod akkor szép, de ha nem az első akkor van még mit gyakorolni.
Bocsi csak őszinte voltam.
(#) goreny válasza RoliNyh hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Ez a nyák ehhez készült? Most már értem, hogy miért nem gyártatsz Kínában.
(#) pisti89 válasza nyuszis2 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Szia

Sajnos nekem az utántöltött toner szürke nyomatot ad, ami félig átlátszó.
Gyárival meg vannak világosabb részek, amibe bele kell javítgatnom.

Régebben nekem is volt valami olcsóbb 2122 Samsung, nem volt rossz, de mikor a mostanit megvettem azt hozzáadtam a régi PC-mhez....
Új nyomtatóhoz próbatonert kapsz ami csak 1/2-ig van töltve.

Sokszor volt a nyomatom pöttyös is, mármint pöttyökben hiányos.

Kapok a napokban egy HP 1160-as printert amibe ugyanaz a toner jár mint a mostanimba, majd meglátom milyen lesz.
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Máj 17, 2017 /
 
A vizes laminálás után kihengerled alóla vizet? Mindenhol kijön? Olyan nincs,hogy bentmarad egy buboréknyi víz? E telefonra is nehéz úgy feltenni a fóliát, hogy ne maradjon alatta pici levegő, de ha vízzel ilyen gond nincs akkor lehet Én is kipróbálom legközelebb, csak nem tudom mivel hengereljem ki egy változó méretű nyák alól maradékmentesen a vizet.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2017
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2017 /
 
Ha a fólia vizes lesz elveszti a tapadását, szóval lehet igazgatni, akár felhajtani is.
Én vettem a festékboltban egy kb 5-6cm széles nyeles szivacshengert, azzal párszor áthengerlem, utána a fóliát szárazra törlöm és ezután teszem a meleg laminálóba.
A vizet a lamináló nyomja ki, mert ahol eléri a meleg ott tapad meg a fólia, és tolja ki a vizet.
De szerintem a víz jó része el is párolog a laminálótól.
Deszt vizet használok, mert a csapivíztől megfoltosodik a fólia a meleg laminálás után, bár ez csak esztétikailag hat, a levilágítás és lemosás után nem okoz problémát.

Szárazon nekem az volt a gond, hogy, relative sok gombostű fejnyi apró bubi maradt a laminálás után. Lehet a laminálóm nem tökéletes.
Több videót megnéztem, és tényleg azt követtem amit láttam, fólia első kb 1cm felsimit a panelre, be a laminálóba, lehúztam az alsó védőt a fólia visszahajtva a laminálóra, lamináló elindít és magától igazodik rá a fólia a panelre. De ennek sikere nálam nagyon esetleges volt, melegen vagy hidegen laminálva mindegy volt.
(#) RoliNyh válasza goreny hozzászólására (») Máj 21, 2017 /
 
Nem, ez egy próba DC-DC konverter lesz a BLDC meghajtó panelre...
(#) Firefighter1 hozzászólása Máj 22, 2017 /
 
Sziasztok!
Maratókád ( helyesebben maratózuhanykabin, mert az állo verzió) készíttetésén gondolkodom!
De amin gondolkodtam hogy a sima szilikont a maratofolyadék, vagy az előhívó nem marja meg?
Csak hogy az üvegesnek mit mondjak?
(#) micimacko válasza Firefighter1 hozzászólására (») Máj 23, 2017 /
 
Szia!
A sima, átlátszó szilikont biztosan nem bántja.
(#) gulasoft válasza micimacko hozzászólására (») Máj 23, 2017 /
 
Nekem is üveges csinálta, azt kell mondani, hogy maró anyag lesz benne. Ha melegíteda folyadékot, akkor legyen helye benne a melegítőnek is (nekem egy akvárummelegítő van a végében kialakított nagyobb átmérőlyű kis részben. Valahol van itt fent kép róla.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 23, 2017 /
 
Megtaláltam:
A fórum képei között a 2851-2900-ig és ott az elején DSC00181-183-ig
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2017
(#) mohinger hozzászólása Máj 23, 2017 /
 
Néhány kísérlet képekben:
1. Konica Minolta nagy irodai nyomtató/fénymásoló nyomtatva
2. Régi, de már digitális Ricoh nagy irodai nyomtató/fénymásoló, fénymásolva, legsötétebbre állítva
3. HP kis irodai multifunkciós nyomtató, fénymásolva, legsötétebbre állítva eredeti tonerrel. (HP78A)

Azt hiszem, ez a legutóbbi lesz a befutó.
Kínai, sárga transzferpapír, A3-as laminálóval 10-szer átengedve. Mivel céges, nem szedem szét, de biztosan lehetne állítani a hőfokon, akkor kevesebbszer is elég lenne átengedni rajta.
(#) ktamas66 válasza mohinger hozzászólására (») Máj 23, 2017 /
 
Ki is kell maratni, hogy lásd mennyire marad porózus. Ami már szemre sem jó, azt persze nem érdemes.
Következő: »»   1233 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem