Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   208 / 291
(#) ezermester1 válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Helló! Szerintem kompresszort cseréltek rajta! A hűtőközeg attól még lehet R600a. Én is csináltam ilyen megoldást mert csak R134a kompresszorom volt. Az óta is működik.
(#) gapjunction hozzászólása Máj 15, 2017 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Hűtő most éppen működik, 2 napja cseréltem benne Termostat-ot ,mert a mélyhűtőben -29 és -10 között változott a hőmérséklet, a hűtőrészben meg +4-tol +8 fokig melegedett. A termosztát csere után az elsőnap még szórakozott velem de ma már konstansan tartja a +2 -+5 fokot és a mélyhűtőben pedig a -23 - -29 fokot kettes fokozaton. Remélem ezzel most egy ideig jó lesz . Ha ezek után is szórakozik a hőfokkal akkor mit lehetne még cserélni rajta illetve mi produkálhat még ilyen hibát?

Üdv. Levente
(#) gapjunction válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Köszönöm a válaszod!
Mit jelent , hogy duplán kell méretezni a szállítást?
Üdv.
Levente
(#) Mosomasa01 hozzászólása Máj 16, 2017 /
 
Sziasztok!
Lenne egy samsung rsj1zers hűtő ami érdekesen viselkedik.
Bekapcsolom elindul majd 4-5 óra alatt eléri a hőfokokat és kikapcsol a kompresszor. Megmérem külön a fagyasztót és a hűtő hőfokokat ami megfele a beállított értéknek. Majd kiszellőztetem a hűtőteret, újra bekapcsol a kompresszor de 12°c alá nemigen megy 1-2 óra alatt. Reggel megnézem és újra jók a hőfokok a kompresszor is megállt. Ismét elindítom kis szellőztetéssel, hogy memérjem a beáramló levegő hőmérsékletét ami -3°c közvetlen a fedőburkolat elött -0,3°c van. Én a szenzorra gyanakszom vagy az elektronikára de a márkadzervizes gázhiányt mondott. De ha hiány van miért éri el és máskor miért nem a hőfokot?
Köszönöm!
(#) Joe_001 válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Ne törődj vele, már megtették, benne volt, rendben működött. A szivattyú által szállított hűtőközegre vonatkozik. Az a lényeg, aki csinálta tudta a dolgát, hisz rendben működött. (Úgy se te fogod a kompressszort cserélni. )
(#) ezermester1 hozzászólása Máj 19, 2017 /
 
Tisztelt hűtős kollégák! Használ-e már valamelyikőtök EXTREME ERRECOM tömitőadalékot háztartási hűtögépekhez. Érdekelnének a tapasztalatok.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Máj 19, 2017 /
 
Én klímákhoz használom (ahol egy két év alatt szökött meg a gáz) amelyikbe tettem azokhoz még nem hívtak vissza , valószínűleg azért mert a cuccos jól működik.
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 19, 2017 /
 
Klímához hallottam én is. Csak hogy a klíma kapilcsöve vastagabb mint a hűtő/fagyasztóké. A másik,hogy menyit kell bele tenni a hűtőkbe mert ugye hűtőközeg súly szerint kell bele. Mire szilárdul meg a tömítő anyag a résbe? Szó mi szó vannak itt nyitott kérdések ami válaszra vár. Sajnos egyre több olyan hűtő/fagyasztóval találkozom ahol a hűtőközeg belül az elpáron a burkolat alatt szökik el.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Máj 20, 2017 /
 
Jobban jár mindenki ha , teszel az ilyen gépekbe új lapelpet .. A gazda is mert lesz egy jó hűtője és te is mert nem kell visszajárnod garanciába .
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2017
(#) rockersrac hozzászólása Máj 20, 2017 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy mitől van az, hogy a hűtő alatt néha megjelenik egy jókora víztócsa? Electrolux kb 10 éves hűtőszekrényről van szó(vagy régebbi esetleg) Felül fagyasztós, alul meg sima hűtő. A fagyoban -16, a sima hűtőben + 7 fok volt, 2-es fokozaton a termosztát.
(#) StMiklos válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 20, 2017 /
 
Normáltér, hátul, alul, középen tisztítsd ki a lefolyónyílást, eredetileg van ott egy (zöld?) műanyag tisztító pálcika, kampó, horog?
És akkor hátulra fog kifolyni a kompresszor tetején lévő tálcába, ahol elpárolog.
Üdv: StMNiklos
(#) peets hozzászólása Máj 20, 2017 /
 
Sziasztok!

Történt tegnap, hogy reggeltől estig (7-23h) kissé nyitva volt az egyik ajtaja a fent megnevezett hűtőnek.
Amikor hazaértünk az fogadott minket, hogy szakaszosan sipol (2perc ajtó nyitva tartáskor szokott) és villog sárgán a Super hűtő és a Super fagyasztó lámpája szakaszosan.A power led zölden ég.De mivel csak kicsit volt nyitva a hűtő így nagyon nem hűltek le a dolgok bent, meg gondolom folyamatosan ment is a hűtés..

Becsuktuk, a szakaszos hangjelzés megszünt, de továbbra is villog a 2 led és halk buzzer hallatszik.
Próbáltuk kikapcsolni, bekapcsolni (potméter balra teker teljesen majd vissza, teljes áramtalanitást is, de csak nem akar eltűnni a jelzés, tettem be egy hőmérőt a fagyóba, eddig folyamatosan csökken a hőmérséklet (egy órája van benne egy mezei digitális hőmérő, szabadtérről (30fok -ról áll át szépen lassan, most -5 fokot ír)

Manuál szerint fagyasztó 0 fokon fog maradni ilyenkor...
MANUAL

Most felnyomtuk mind a 2 potmétert maxra, hátha visszahűl minden és akkor elalszik...

Olvastam egy szerviz check megoldást, hogy a 2 super hűtő gomb egyszerre megnyomásával teszteli magát, de nem reagált rá, viszont 1 kompresszoros a gép és búg is bekapcsolás után kb 10perccel, valamint a hátulján a rács meleg, és bizonyos pontok a no freeze hűtő által ugye melegek.

Valakinek ötlet? :/

Remélem nem egy ilyen baklövés miatt megy tönkre a hűtőnk..

Köszönöm előre is!
(#) rockersrac válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 20, 2017 /
 
Köszi, megnézem majd. Bár anyósom szerint régebben is csinált ilyet. Másik kérdés: hogy, történik ezekben a szabályzás? Mármint hogy a mostani tekergetős termosztáton csak számok vannak, 1-5 között, de azt nem tudom hány fokot jelent a fagyoban, meg a normál térben. Elég saccra. Ki szeretném váltani a régi termosztátos szabályzást valami digitálisra.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2017
(#) StMiklos válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 20, 2017 /
 
A termosztát kapcsolási értékei:
Kikapcsolás állítható a tekerővel: -15 -25 között
Visszakapcsolás MINDIG! +4C
Ezek a termosztát érzékelőjére vonatkoznak (!), mert az ebből dolgozik.
És az érzékelőnek kb. milliméter pontossággal oda kell kerülni, ahol a régi termosztát vége volt.
Ha bármelyik feltétel nem teljesül, borul a működés.
Fenti termosztát értékekkel a mélyhűtő ca. -14 -24 között lesz, normáltér +2-+8 között, polcmagasságoktól függően. Felül általában kevesebb, lejebb több ugyanazon beállításnál.
Ne cseréld le, nem érsz vele semmit.
Igen ravasz a termosztát működése és elhelyezése.
Mint látod ez az egy szabályzó határozza meg a mély és normál hűtőrészt és jól teszi a dolgát, hidd el.
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2017
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 20, 2017 /
 
Ha működik az eredeti mechanikus termosztát kár hozzányúlni , csak rontani fogsz rajta . (ami jó azt ne akard javítani mert csak elrontod azután meg már javíthatod)
(#) peets válasza peets hozzászólására (») Máj 20, 2017 /
 
Azt hiszem megoldottam!

A fagyasztó potméterét nem lehet a tekerentyűvel 0 végállásba tekerni ezért nem resetelte le magát..

Szétszedtem a vezérlő résznél a hűtőt, egy kis csavarhúzóval eltoltam 0 állásba a potit, és utána már resetelődött is és elkezdett hűteni, pár óra alatt már -10 a fagyasztó.

Remélem segit sokaknak, ahogy olvasgattam indesit, aeg, whirpool is hasonló panelt használ..
(#) brombadeg hozzászólása Máj 23, 2017 /
 
Sziasztok!
5 éves AEG szuper hűtő-fagyasztónkat kihúztuk egy hétre hogy leolvasszuk, majd visszadugáskor csak a fagyasztó működik, ami alul van, a felső hűtő rész meleg, kompresszor megy folyamatosan

Egy kompresszoros, a hátsó fémrács legalja melegszik csak fel, feljebb meg olyan nagyon halk csobogásfélét hallani. Ha áramtalanítom, akkor ez mintha csörgedezne lefelé. Kicsit olyan mint amikor a fűtés levegős.
Márkaszervíz 10-ért jönne ki megnézni, helyi szakit akit hívtam azt tanácsolta, hogy ha régebbi fajta lenne, akkor gáztöltés megoldhatja-ha nem kompresszor hiba, de ennél ne töltessek, mert szétmarja a ezeket a csöveket, illetve ha kompresszort cseréltetek, akkor meg a cseréje nem biztos, hogy megoldja a hibát, és 60 rugó.
Kicsit szomorú vagyok, hogy 130ezres hűtő egy leengedésig működőképes..
Valami tanács?!
(#) kaqkk válasza brombadeg hozzászólására (») Máj 23, 2017 /
 
5 éves hűtőnél a gázhiány a legvalószínűbb ok az ilyen tünetekre , keress egy rendes szerelőt, aki azt mondta hogy szétmarja a gáz a csöveket azt felejtsd el ...
(#) rockersrac hozzászólása Máj 24, 2017 /
 
Ismét kérdezek, ismét ugyan azon hűtővel kapcsolatban: miért van az, hogy a normáltér hátsó fele(ahol max pára szabadna szerintem képződjön) jegesedik? 2-es fokozaton van a hűtő termosztátja.
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Leolvad a jég magától , vagy vastagodik és időnként neked kell leolvasztani ?
(#) rockersrac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Egyik sem. Nem vastagodik, csak stagnál. Ha leengedem a hűtőt, 1-2 héten belül újra képződik. 1mm lehet max a vastagsága, de helyenként mèg annyi sincs.
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Első körben tekerd le a szabályzót a lehető legkisebb fokozatra , ha ez nem segít akkor szabályzó csere .
(#) rockersrac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Hirtelen ezt tudtam készíteni, ami 2 Mb alatt.
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Ezért van a víztócsa , időnként azért csak leolvaszt és olyankor már nem fér a víz az elpárologtató tálcában ezért túlcsordul .
(#) brombadeg válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Végül gáz+ragasztó töltés volt. A ragasztó felárra kicsit szívtam a fogam, de most működik, és garit is kaptam rá. remélem jó lesz!
(#) gapjunction hozzászólása Máj 25, 2017 /
 
T. Szakik!

Új problémám merült fel a Liebherr cun 3021 20 A kombihütőmmel.
Kicseréltem a termostatot benne, ment is remekül napokig és ma észrevettem, mert közben beleraktam egy digitális hőmérsékletmérőt, hogy a fagyasztó részben felment a hőmérséklet -14 fokra és a hűtőben 8 fokra 2-es fokozaton. 5 fok és -25 fok körül ment az elmúlt héten.
Egyébként emiatt cseréltem termostatot ,mert ezt már korábban el játszotta párszor. Sőt egyszer teljesen leolvasztotta magát és miután félnapig kivolt húzva és újra indítottam akkor megint ment hetekig majd jött ez a hőmérséklet ingadozás és most termostat csere után is csinálja.
Mit lehetne még kicserélni benne? MI mehetett tönkre benne?
Segítségüket előre is köszönöm!
Üdv. Levente

Csavar a történetben , hogy használtan vettem és eredetileg 600as kompresszor lenne benne de most vettem észre a hűtőtakarításánál , hogy kicserélték benne , mert r134 van a kompresszorára írva.
(#) StMiklos válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Jó az!
Olvasd el a: Szo, 14:43 hozzászólást, ott van a működés mikéntje és lényege.
És ne keverd a hőmérő által mutatott értéket az áru hőmérsékletével.
Az áru lényegesen kevesebbet ingadozik, mert van tömege, a hőmérő érzékelője pedig gyorsabban reagál, mert kis tömegű.
Azt azért nem mondtam, hogy nem mérek, inkább azt, hogy súlyozom, amit mutat a hőmőrő, mert mérni azért kell, hiszen az az alapinformáció, mert szoktam mondani, hogy a -3 fokos csirke ugyanúgy kopog, mint a -18-as.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2017
(#) kaqkk válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Ha ez nofrost hűtő akkor az olvasztóbetét hőbiztosítékának szakadása is okozhatja ezt a tünetet (lefagy az egész elpárologtató és nem mozog a levegő a gépben)
(#) gapjunction válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Nofrost hütö!
Hogy lehet ezt a szakadást orvosolni , milyen költségekkel járna?

Tegnap egész nap a hütöben 8-10 fok között volt a hömérséklet és a fagyasztóban pedig -12--15 . Bekapcsol . Szépen lefagy a teljes hátulja de még sem megy le a normál értékre és kikapcsol.. Mintha rossz lenne a höérzékelöje de 2 napja még simán a nomrál értékeken tartotta a motor a hütöt. Néha egy áramtalanítás megoldja a problémát de így totál kiszámíthatatlan a hütö.
Mit tegyek ?
(#) kaqkk válasza gapjunction hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Csinálj pár képet a gépről (normál tér -fagyasztótér ) működés közben lefagyva , szerintem ahogy írod
Idézet:
„Szépen lefagy a teljes hátulja de még sem megy le a normál értékre és kikapcsol”
én inkább automata leolvasztású gépre gondolok (a no frost rendszer teljesen más)
Következő: »»   208 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem