Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egy kis robogó elektronika
Lapozás: OK   26 / 36
(#) aranyhaj72 hozzászólása Máj 7, 2017 /
 
Sziasztok ! Van egy Peugeot V-click 50-cmm robogom , az a baj vele hogy az iranyjelzo kabel ami hatulrol jon vissza , az ki lett tepve , igy vettem meg , szeretnem bekotni , hova kell csatlakoztattnom ami a hatso indexbol jon vissza 2-szalas vezetek , a szinuk - zold- zold sarga , a kormanynal lejovo ket kabelt ra kell csatlakoztattnom az elso villogokra ?
(#) aranyhaj72 hozzászólása Máj 7, 2017 /
 
A segitseget elore koszonom !
(#) zinni hozzászólása Máj 7, 2017 /
 
Sziasztok! Kérdésem lenne a csoporthoz. Piaggió zip 50 2t robogón már kicseréltem a gyujtásalapot, gyujtás elektronikát ( trafót ), jeladót, fesszabályzót mivel nem indult nem volt gyujtó szikra. Három napig redesen működött majd menet közben egyszerűen leállt és nem indult. Ma kimértük de nem találtunk semmit. Akkus indításkor adott le szikrát mikor lemerült és be akartuk rúgni semmi szikra. Most tanácstalan vagyok, nem tudom mi a baja. A segítséget előre is köszönöm. Esetleg kapcsolási rajz ha lenne megköszönném.
(#) bafi1971 hozzászólása Máj 8, 2017 /
 
Sziasztok szép napot mindenkinek ! Szeretnék érdeklődni hogy kinek van ilyen fajta robogójaSpeedfight 1 50 LC S1B 1997 . Szeretnék segítséget kérni ezzel kapcsolatban .Az vele a problémám mióta fel lett újítva azóta vannak vele problémák . Azóta a hőfokmérő órám 1 cm feljebb ál mindegy milyen idő van a benzinóra nem a valósat mutatja és mikor megyek vele 1 km a hőfokmérő órám pirosba megy és leállítja a motort. . Az akumlátort tettem új sarukat , tettem bele új fesz szabályzót és új test kábelt . Ha valaki tud benne segíteni szívesen meghallgatom . Előre is köszönöm .
(#) balint730 hozzászólása Máj 8, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy ilyen univerzális műszerfalat be lehet kötni egy yamaha aerox ba? Bővebben: Link
50ccm 2t ha igen például a fordulatszámot hogyan kell?
(#) hegylako hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
sziasztok

aranyhaj . zinni , bafi1971

itt nézzetek körül

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
(#) zinni hozzászólása Máj 10, 2017 /
 
Köszönöm! Meg fogom nézni.
(#) Sztdragon hozzászólása Máj 14, 2017 /
 
Üdvözlet! Eddig egy honda dio4t 50ccm robogóval közlekedtem, de mivel már fizikai fájdalmat okozott a rajtaülés ezért leváltottam. Egy malaguti f12r 50ccm 2t-re esett a választás. 2012 es évjárat, ennek a fényszórója már direktbe van kötve nem kikapcsolható, de távolsági pl nincs rajta. H8 halogen izzó van benne 2db. Ami viszont zavar "nem tudom, hogy ez gyári betegség-e", hogy alapjáraton (1000 rpm óra szerint) olyan mintha helyzetjelződ lenne, pici gázadáskor (2000-2500 rpm) világít rendesen. Szóval ez hiba? Ha igen, mi okozhatja?? Ha nem, akkor hogyan orvosolható a jelenség? Ja és nagyjából analfabéta vagyok az elektronikához. Mondjuk akkut meg izzót tudok cserélni, meg szépen tudok forrasztani ha megmondják mit hova és mivel.
(#) Ricsi89 válasza Sztdragon hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
Ez ilyen, mivel a generátorról megy a világítás, ami nem ad elég áramot alapjáraton, csak fordulaton. Segédmotornál pedig nem kötelező a reflektor, így sok esetben nincs is.
(#) Mumtaz hozzászólása Máj 20, 2017 /
 
Üdv.

Jön a meleg és a városi forgalom. Van egy Peugeot Jetforce TSDI-m. Erősen gondolkodok, hogy rakok egy ventilátort a hűtőre. itt a kapcsolással adódhatnak gondok. Hőgomba ugyebár van benne, de az nem csak a műszernek adja a "jelet", hanem - mivel injektoros - az ECU-nek is, ami ebből az adatból - is - kalkulálja az üzemanyag mennyiségét. Az elképzelésem az lenne, hogy kellene valami kis elektronika egy relével, amit azért potival be lehetne állítani, hogy mekkora értéknél kapcsolja be a ventilátort. A hőgomba jó lenne, mint adatforrás, de úgy kellene rőla levenni az értékeket, hogy a "jel" ne torzuljon az ECU miatt. Ha csak a műszer mutatna picit fals értékeket, az nem lenne baj, de az ECU miatt nem lenne jó.
(#) Medve válasza Mumtaz hozzászólására (») Máj 21, 2017 /
 
Szia, Meg lehet könnyedén oldani úgy, hogy ne zavarjon mást a beavatkozás. Egy komparátort kell alkalmazni, például egy LM393-at. Az egyik bemeneten egy potival beállíthatod, hogy milyen feszültségnél kapcsoljon be a ventilátor, a kimenetére, egy tranzisztor után egy szokásos "kürtrelé", ami kapcsol. A kapcsolás kialakításához meg kell vizsgálni a gombát, hogy hogyan változik a feszültsége a hőmérséklet függvényében.
(#) draco31 hozzászólása Máj 24, 2017 /
 
Hello!

Haver robogójának a műszerfala beázott. Valami tuning műszerfal azt mondja. Azonosítottam, hogy egy 178M18-as regulátor füstölt el, de sehol nem találok ilyet a neten, ebay-en sem. kép Hogy lehetne ezt megoldani?
(#) Medve válasza draco31 hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
Hello, elképzelhetőnek tartjátok, hogy ez 18V-ot stabilizál? Mekkora a tápja ennek a robogónak? Ha rendben a 18 Volt, akkor "bármely" stabkockával helyettesíthető, esetleg Low dropout-os lehet.
(#) latyakosa válasza Medve hozzászólására (») Máj 24, 2017 /
 
A képen jobbra is van egy 78M18-s feliratú stabilizátor U1 azonosítóval, megmérném az mit ad ki magából. Vannak 25V-s kondik elvileg a 18V-t nem lehetetlen
(#) draco31 válasza Medve hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
KOSO Racing műszerfal, gondolom nem véletlenül van benne az az alkatrész.
(#) Mumtaz válasza Medve hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
köszönöm szépen.
(#) peter1995 hozzászólása Máj 31, 2017 /
 
Sziasztok. Adott egy Keeway Hurricane (2003), ami világítás gondokkal küszködik. Olyan a világítás, mint a mesében, hol volt, hol nem volt... Kapcsolási rajzot sajnos eddig nem találtam a szerkezethez. Fent az óracsoport alatt van egy fekete doboz, bele megy 5 vezeték: Gyújtás +, tekercsről jövő áram, test, egy led a műszerfalon, és egy sárga amiről a világítás megy. Először vezeték hibára gondoltam, de sajnos nem az. Pontosan mi az a fekete doboz, mit csinál, hogyan lehetne kiváltani?
(#) draco31 hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Megtörtént az alkatrész csere, viszont a motor tulaja csak 2 hét múlva jön haza, így nem tudom élesben kipróbálni. Asztalon valahogyan ki lehet próbálni, hogy működik-e?
Kép1
Kép2
(#) draco31 válasza draco31 hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Közben kerestem bekötési rajzot, jól el volt dugva. Gilera Runner egyébként. Szóval adtam neki 12v-ot, és szépen világít is a két analóg műszer, korábban ennyit sem tudott. Viszont a harmadik kijelzőnek nem kellene életre kelnie, vagy ahhoz már kellene a motor is?
(#) ladaslaci hozzászólása Jún 12, 2017 /
 
Sziasztok! Nekem egy aprilia sr 50 minarelli fekvő blokkos gépem van! a tünet egyik nap hazajöttem munkából vele tökéletesen tépett de másnap reggel nem inndult! A vizsgálataim során az derült ki hogy ha az öninditó testkábelt széthuzom akkor rugásra beindul de tök össze vissza jár durrog puffog és nem pörög fel! Ha eközben a kényszerjáratás közben össze akarom dugni az öninditó testkábeljét bazi nagyot szikrázik és leáll tehát olyan mintha a pozitiv a testel dugnám össze holott mindkettő test! Kicseréltem a főtengelycsapágyat a szimeringeket a gyujtáselektronikát,gyujtótrafót,gyujtásalaplapot,jeladót,fesz szabályozót! A csoportkábelt lepucoltam a csoportositó szigeteléstől nem sérült sehol szakadást nem mértem rajta! Mi lehet gondja a kicsikének mert rohadt sok pénzt beletoltam már de a jelenség nem változott!Kérlek ha tudtok ötletet adni segitsetek ha esetleg további kérdés van szivesen válaszolok csak mentsetek meg mert idegbeteggé tesz!
(#) attika válasza ladaslaci hozzászólására (») Jún 12, 2017 /
 
Esetleg a karburátort nézted már, mert mindent kicseréltél de a karbit nem bántottad.
Lehet az automata szívató baja is.
(#) ladaslaci válasza attika hozzászólására (») Jún 13, 2017 /
 
nem autómata szivatós! Valami elektromos gondja van de nem tudok rájönni semmiképp! Kapott új karbit is csak azt elfelejtettem leirni!
(#) attika válasza ladaslaci hozzászólására (») Jún 13, 2017 /
 
Nem automata szivatós a robogó? Komolyan kézzel kell szivatót adni rá?
(#) Petyaa válasza ladaslaci hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Ilyen alapon akár a kereket is kicserélhetted volna hátha az a baja. Egy csomó felesleges dolgot lecseréltél, amit egy minarelli fekvő blokkosnál nagyjából 40-50e km után szoktak, de általában nem.
Világos hogy ha szikrázik akkor ott csakis elektromos meghibásodás, zárlat lehet. Egy hibás önindító, vagy bendix. Okával vizsgáld meg a dolgokat, ha az önindító kábele szikrázik valószínű a környékén lesz a gond.
(#) Petyaa válasza attika hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
A karburátornak mi köze lenne ehhez?
(#) attika válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
A karburátornak magának semmi, de ha elektromos a szivatója és zárlat van akkor nincs dúsítás, szerintem. Vagy ha egyfolytába szivató van rajta akkor dadog rángat, kormos gyertya, stb.
(#) Dezit1 hozzászólása Jún 14, 2017 /
 
sziasztok, cseréltem a robogomba új karburátort de a problémám még mindig megvan, alacsony fordulatnál tudok gurulni vele de ha ráhuzom a gázkart akkor akadozik. A benzinszűrőben alig van üzemanyag. Öninditóval nem is indul a motor csak ha berugom.
(#) nik hozzászólása Jún 14, 2017 /
 
Sziasztok!

Suzuki let's 4 Pallets akksija huzamosabb állás (2 hét) után csontra lemerül. Van benne riasztó, de nem aktíválom, ill. a vezetékeit is kihúztam, de így is lemerül. Az akku új, amúgy meg rendesen megy a moci. Ha lenne valakinek tippje, megköszönném.
(#) Petyaa válasza Dezit1 hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Ez elég sokmindentől lehet.
-Gyertya pl. Külsőleg hiába is néz ki jónak pl szikrázik, de a hengerben nyomás alatt már nem biztos hogy megfelelően ellátja a szerepét.
-A görgő lehet már annyira el van sokszögülve hogy egyszerűen nem bír a variátorban külső pályára menni.
-A benzinszűrőben látszó nafta ne tévesszen meg.
-Vagy valahol a légszűrő és a motor csatlakozása között fals levegőt szív, ezt kideríteni úgy tudod hogy féktisztívóval fujogatod piciket a szívő cső környékén, ha felpörög egy pontnál akkor falsot szív.
-Lehet hogy szegény a keverék nagyon ez is ilyen tüneteket okozhat.

Állítsd középső sztenderre a motort, és úgy vizsgáld meg okával.
egy kis műszaki irodalom: Bővebben: Link
(#) Petyaa válasza nik hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Az akku sarunál is lehúztad a vezetékeit? Multiméterrel ki kell mérni a rendszer nyugalmi áramfelvételét. Fel van töltve rendesen minden cella deszt.vízzel?
Ha zárt cellás ne tévesszen meg, vedd le és nézd meg.
Következő: »»   26 / 36
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem