Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1994 / 2484
(#) reloop válasza pika75 hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Szia! A kimenetre jutó egyenfeszültséget sajnos nem figyeli az áramkör. Maga a védelem rajza Q401, Q402-nél kérdéseket vet fel. Az uPC1270 adatlapjában találsz példát a védelem kialakítására.
(#) mc-4 válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Sziasztok!
Tegnap este azon morfondíroztam, hogy a 2sk537-es ami külföldről jöt jó-e mind?
Dióda vizsgálóval 20-ból 3 teljesen kuka, 1 kérdéses.
Összeraktam ezt a kapcsolást, ezzel megvizsgálva őket tuti jó fog bekerülni az erősítőbe?
(#) reloop válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Szia! A működőképesség ellenőrzésére megfelel. Ettől azért érdekesebb lenne, hogy a drain-gate lábakat összekötve mekkora feszültség esik rajta 15mA áram hatására. A végtranzisztorok melyik VGS osztályba tartoznak (O/Y)? Össze kéne vetni, lesz-e elfogadható nyugalmi áramod.
(#) mc-4 válasza reloop hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Hu... Ez nekem kicsit magas már, lelkesen csak után építek.
(#) reloop válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
A mérés nem bonyolult.
Nyíllal jelöltem, mit kéne leolvasni.
(#) zotya1983 hozzászólása Máj 26, 2017 /
 
Sziasztok!Ezt a kapcsolást szeretném megépíteni,a nyákot elkészítettem neki,és az lenne a kérdésem hogy valaki ismer e esetleg bevált módszert a mosfetek összeválogatására? Nem szeretnék vaktában "lövöldözni"... Bővebben: Link
(#) mc-4 válasza reloop hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Megnéztem, a 1530-as y 137 az sj201 y 138
A dióda vizsgálóval vizsgált 537-es 3 kuka a kérdésesből meg kijött a füst... a működés ellenőrzővel.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2017
(#) mc-4 válasza reloop hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Holnap keresek 150ohm-os 5w-os ellenállást és méricskélek, eredményekkel jelentkezem.
(#) reloop válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Attól a LED-es FET- vizsgálótól nem robbanhatna szét. 9V-ról működtetted?
A gate lábat kezeld körültekintően, mert egy parányi sztatikus feltöltődés átütést okoz. FET esetén a diódavizsgáló használatát el sem tudom képzelni.
Ha kifogynál a 2SK537-ből, alacsony gate feszültséggel vezérelhető MOS-FET-tel helyettesítheted, például IRL sorozatból. Amennyiben a végtranzisztorok tartófeszültsége a teszt során 2V-nál nagyobbnak bizonyul, IRF is megteszi. Nem emlékszem olyan Crescendo Millennium építőre aki ezt az egzotikusnak számító 2SK537-et felhajtotta volna.
Megjegyzem a Crescendo erősítő saját topic-kal rendelkezik Bővebben: Link és oda nagyon kevés információ fut be, mert többnyire más témában bukkan fel a kapcsolás -mint például most is.
(#) mc-4 válasza reloop hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
12V-on működött a ledes fetvizsgáló.
Simán youtube-n kerestem n csatornás mosfet tesztre multiméterrel.
A 2sk537-et aliról rendeltem, 4db de 20 küldött az ipse. Mondjuk 4 most kuka lett.
Én is inkább azért itt kérdezgetek mert a saját topikja kicsit lapos.
Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2017
(#) didyman válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 27, 2017 / 2
 
Aliról elektronikai alkatrészt sosem "szabad" rendelni, vagy nagyon meg kell nézni, mit és mennyiért ad az eladó. Előfordul persze eredeti, jó minőségű is, de elég ritka mindenből-ha az ipse 20-at küldött, az nem véletlen. Én ott már be sem szereltem volna, vagy valami felülszitázott másféle lesz, vagy eleve gyártási selejt, ami a paramétereit nem tudja hozni, szerencsés esetben a donor paraméterei legalább elegendőek a stabil működéshez, de sosem lesz olyan jó, mint az eredeti.
(#) didyman válasza zotya1983 hozzászólására (») Máj 27, 2017 / 1
 
Szerintem nem kritikus a válogatottsága ebben a végfokban. Arra érdemes figyelni, hogy a FET-ek azonos gyártási sorozatból legyenek (ha egy egész blisztert veszel, ez teljesülni fog).
(#) kameleon2 válasza didyman hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Nem értek egyet. Alkatrészt mér szinte csak az Aliexpressről rendelek és kifogástalan a minősége. Amit itthon vettem azzal befürödtem árban és minőségben is. Ott legalább válogathatok a gyártók között. Nem egyszer japán alkatrészeket kapok - és a minősége is ezt tükrözi. Az Aliexpress kereskedő oldal, nem gyártói. Nem szégyen kérdezni az eladóktól és nem szégyen megnézni a minősítéseket. Egyetlen hátránynak azt érzem, hogy részletes adatlap nem érhető el, ami sokszor jól jönne, de olyan helyről nem rendelek, amiben nem vagyok teljesen biztos.
(#) didyman válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Én is szeretem az Alit, mi (még szervizként kollégával) nem az Expressről rendeltünk sokat, hanem az anyaoldal Alibabáról (a nagykereskedői felületük) és ami tetszik, hogy az értékelésekre hangsúlyt fektetnek, sokkal többet szerintem, mint pl. az Ebay. És ezt örökölte az Aliexpress is. Viszont rengeteg hamis, vagy gyorsan tönkremenő, de eredeti, esetleg használt terméket kaptunk onnét is, BGA IC-ktől az ellenállásokig-és bár szinte kivétel nélkül segítőkész, együttműködő eladókkal találkoztunk, akiknek éppen ezért nem is adtunk rossz értékelést, gyakran futottunk bele minimum kétesélyes alkatrészekbe. Kialakult egy idő után az a megbízható kör, akiktől vakon mertünk rendelni, de a többiektől csak óvatosan. Igazad van, elég sarkítottan fogalmaztam, úgy mondom akkor inkább, hogy gyakorlott szem nélkül alaposan meg kell nézni, mit rendel az ember. Az itthoni kiskereknél is ugyanez van, összesen három boltban vagyok biztos abban, hogy mit kapok, a többieknél mindig lehet lutri, illetve kitapasztaltuk már, mit nem szabad kérni adott helyen.
(#) mc-4 hozzászólása Máj 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Sajnos azért rendelek külföldről, mert itthoni boltokban nincs vagy arany áron van.
Kicsit félve szerelem be őket, de remélem jól fognak dolgozni.
(#) krisz69 válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 27, 2017 / 1
 
Sokat rendeltem Ebayen. Nem mondanám nem kaptam kétes alkatrészt. De a legtöbb, kifogástalan volt. Viszont nagyon meg kell nézni az eladó vissza jelzéseit. Mióta forgalmaz és mik a vissza jelzések. (Kalapos tranzisztort nem ajánlott TO-3-ast onnan venni. Ömlik a hamis!)
(#) Pafi válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Ha használsz DC szervót, akkor egyáltalán nem kell válogatni.

Ha nincs DC szervó, akkor a jelenlegi, kissé elbénázott kapcsolásban T1-et T3-mal kellene összeválogatni, és/vagy T5-T6 áramát trimmelni kellene az offset csökkentésére.

De sokkal kisebb offset lenne (illetve sokkal kevesebbet vándorolna) akkor, ha R23 megegyezne R2-vel, illetve ekkor értelmet nyerne T1-T2 (T3-T4) összeválogatása és termikus csatolása, R22-vel sorban pedig betéve egy nagy elkó.

Az hogy T11 ilyen egzotikus típus, teljesen indokolatlan, nem csak azért mert megnehezíti az életet, hanem azért is, mert a hőfokfüggése is csak szerencsés esetben felel meg a végtranyók hőfokfüggésének. Azzal egybevetve hogy nagy valószínűséggel hamis FET-eket kaptál, tökéletesen indokolt ezt a részt áttervezni a végtranyók konkrét kimért nyitófeszültsége és hőfokfüggése alapján.
(#) mc-4 válasza Pafi hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
A beneti kisjelű részen összeválogatva a tranzisztorok.
A kapcsolás adott, nyák kész, előttem sokan megépítették, így nem módosítok rajta.
Mindig van egy jobb kapcsolás vagy kapcsolási technika...
Közben kaptam 2sk1119-et az 537-est helyettesíteni, kíváncsiságból lehet az egyikbe ez a másikba az fog kerülni. Hamis vagy nem hamis.... örök dilemma.
(#) reloop válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 27, 2017 / 1
 
Egy a lényeg, áramkorlátozóval éleszd az erősítőt! Belőjük a nyugalmi áramot, akár alkatrészérték módosítás árán is, onnantól elketyeg a Millennium. Eddig csak pozitív beszámolót olvastam a hangjáról.
(#) mc-4 válasza reloop hozzászólására (») Máj 27, 2017 / 1
 
Köszönöm a segítséget!
Szerintem sem lesz gond, már várom a hangját.
(#) reloop válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Ne feledkezzünk meg a T5, T6 áramgenerátorról! A LED-ek birtokában olyan értékű R17-R20 ellenállásokat kell válasszunk, melyeken 2-2,5mA áram alakul ki.
A 2mA LED-áramhoz tartozó nyitófeszültségből levonjuk a tranyó 0,6V-os B-E feszültségét és osztjuk 2mA-rel. A kapott eredményt lefelé kerekítjük a szabványos értékhez.
(#) Pafi válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Elhiszem hogy sokan megépítették, de ezek megírták hogy mekkora kimeneti offszetet értek el DC szervó nélkül? Kipróbálták hogy mi a hatása az általam írt módosításoknak? Két ellenállás cseréje azért nem bonyolult, de még egy soros elkó is betehető a NYÁK rajzolat változtatása nélkül.

Te T1-et T3-mal összeválogattad? Használsz DC szervót? Érdekel a kimeneti offset? Ezek a lényeges kérdések, nem az hogy hányan építették meg.

A hamis-nem-hamis dilemmát általában mérésekkel és külső hasonlóság alapján el lehet dönteni. Van néhány típus, amiből kizárólag hamis/selejt kapható kivétel nélkül mindenhol, mert már 20 évvel ezelőtt abbahagyták a gyártását és kifutottak a jó készletek. Nem tudom hogy a 2SK537 ide tartozik-e, de a jelek erre utalnak.
(#) Pafi válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Mi az oka hogy a VAS-ban 16 mA körüli áramot célzol meg? Nagyobb áram nem jobb lenne a gate-ek gyors meghajtásához?
(#) reloop válasza Pafi hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Ezt a kapcsolást vélem a kolléga által építeni szándékozott Crescendo Millennium alapjának.
Bár sok mindenben egyet nem értve a cikket jegyző T. Giesberts-szel, az utánépített példányokról hozzám eljutó beszámolók kellően pozitívak ahhoz, hogy eltekintsek a változtatási javaslatoktól.
(#) mc-4 válasza Pafi hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Szia!
Össze válogattam T1-3-at, T2-4et és T1-2, T3-4-el is.
Igaz csak a multiméteren lévő bétamérővel.
(#) Cinema válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Ez egy elég jó végfok lenne, az eredeti vég-FET-ekkel!
Mivel azok már nem beszerezhetők, úgy a kapcsolás működése kritikus lehet, tehát az eredetinek megfelelő paraméterű FET-ek kellenek a megfelelő működtetéshez és beállíthatósághoz.
Annakidején nekem is tetszett ez a végfok, de a FET-ek akkori ára miatt lemondtam róla.
Ma meg már nem érdekel 140W-ra, inkább az Antony Holton féle FET-végfok, az sokkal jobb.

Üdv!
(#) reloop válasza Cinema hozzászólására (») Máj 28, 2017 / 1
 
Vagy az áramkört igazítjuk hozzá ahhoz, amit be tudunk szerezni
(#) Pafi válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
A két kapcsolás között jelentős eltérések vannak, így a kettő összekombinálása szerintem határozottan változtatási javaslatnak minősül. Amúgy a te linkeden pont olyan a visszacsatolás amilyet én is javasoltam. Ennek a tervezője még tudta hogy hogyan kell offsetet minimalizálni, aztán ez valahogy feledésbe merült.
(#) Cinema válasza reloop hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Ez szükségmegoldás.
Nem szabad ilyen gondolkodással erősítőt építeni.
Még ha egy-az-egyben másolod, akkor is lehetnek nem várt jelenségek, hibák, amiket el kell hárítani.

Üdv!
(#) reloop válasza Pafi hozzászólására (») Máj 28, 2017 /
 
Szerencsésebb lett volna a Mini Crescendot belinkelnem, jobbára erre hivatkozhat az átdolgozás szerzője.
Ami a VAS áramát illeti, a cikkben szerepel a lényeges megnövelése, de az érték megjelölése nélkül. Fejben átfutva, 1,8V-os LED nyítófesz. estén 40mA jött ki.
A kezdeti feltételezésem az volt, hogy ami elegendő lét pár FET meghajtásához, az kényelmes ráhagyást biztosít az egy párhoz, de készséggel felülbírálom ezt az álláspontot.
A módosításban szereplő nagyjelű erősítő áramának általános megháromszorozása egyedül a zaj szempontjából aggályos a számomra.
Következő: »»   1994 / 2484
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem